Kürtaj

:KK42:Ya adama eski esin mi bebek mi diye soracagina keske kendine sevdigim adam mi bebegim mi diye sorsaydin be canim.
Cok uzuldum
Allah sana dayanma gucu versin

Ben düşüncemi yazdım ama " senin bedenin, senin kararın" cümlesine şiddetle karşıyım.
Hayır efendim onun bedeni değil başka bir bedenin hayatına son verme kararı veriliyor kürtajda..
İlişki yaşarken tamam bunu kullanında , kürtajda kullanılmasını aklım almıyor..

Bir cana kiymissiniz onu hayattan koparmissiniz iyi yaptin demicez heralde .. Allah affetsin diyorum baska bisey demiyorum size ben..

Babalığı haketmeyen bir adama evlat verilmez zaten. Partnerinize karşı duyduğunuz öfkeden ötürü Küretaj yaptırmışsınız.
Yıllar sonra bile şimdi olsaydı şu yaşta olacaktı, acaba cinsiyeti ne olacaktı.... Diye konuşacaksınız kendi kendinize.
Ama geçecek, Allah'a sığının.
İnşallah birgün çok ama çok sever ve sevilirsiniz.... İşte o zaman aşk çocuklarınız olur. Ve o gün geldiğinde iyi ki geçmişte ki fetus doğmamış dersiniz emin olun.
Af dile allahtan, allah affedicidir.

Kaç bebek dünyaya getireceğimiz bellidir. Kız - erkek belirlenmiştir. Küretaj yaşadın, çünkü zamanı değildi. Doğru zamanda doğru mekanda o can ve /veya canlar sana gelecek zaten. Üzülme.
Partnerine geri dönersen eğer ki veya bu tarz bir ilişki içinde bir başkasıyla dahi olursan ilerde, geçmiş olsun sanaaa... Bu aldığın kararın hırsından ibaret olur. Aşırı hırs içini çürütür.
Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim

Yazmayayım diyorum yok olmuyor. İnanamıyorum bazı üyelere,size ne oluyor ya anlamıyorum cidden.
Biz kadınlar değilmiydik kürtaj yasaklansın denince 'benim bedenim benim kararım'pankartları açan?
Kürtaj bir seçenek arkadaslar,kimse güle oynaya gitmez oraya eminim. Hiç kolay degildir. Sadece kişinin kendini ilgilendirir bu durum,Allahla kulunun arasına girmeyin,günahı boynuna zaten, siz yuhlayınca size sevap yazılmıyor bunuda bilin.
Zaten konu sahibi bebeği aldırayımmı diye sormuyor farkındaysanız,aldırdım pişmanım diyor,neden üzerine üzerine gitmek anlamıyorum.
Konu sahibi arkadaşım, size sabırlar diliyorum.
Bu adamla hala beraber degilsinizdir umarım. Dilerim ilerde size ve çocuğuna sahip çıkabilecek adam gibi adam çıkar karşınıza. Hakkınızda hayırlısı olsun

Söylenecek çok şey var size ve içinde Bulunduğunuz duruma, Yorumları okumadım ama bu kadar sayfa herkes söylenmesi gerekenleri söylemiştir. ben henüz yeni olduğu için bunun ağırlığını taşıdığınızı düşünüyorum ve bir de kendi yorumumla şahsen o Ağırlığı arttırmak istemem.

Ama siz hala o adamdan ayrılmayıp, görüşmeye devam ederseniz işte o zaman size söylenecek çok şey olur.

Konu sahibi hala buralardaysan bir tatile falan cik gez kafa dagit uzaklas biraz su dusuncelerinden
Insallah en kisa zamanda iyi olursun
Uzulme cunku uzulmenin kimseye faydasi yok sana zarari var
Baba olmayi hak etmeyen o adami da sepetlemeni oneririm

ya genel olarak kürtaja karşı çıkamıyorum ben şimdi bunun için bana vicdansız diyenler olacaktır
ama
bebeğini bırakıp 9 gün tatile çıkan anne de kıymamıştı bebeğe
yada bebeği emmeyi bıraksın sevgilisinden yeniden hamile kalayım diye çocuğunu dövüp ölümüne neden olanlar
kızlarının öz babalarının tecavüze uğradığını bile bile yeniden doğum yapan ve en kötüsü kız çocuk doğuranlar bunların hepsi vicdanlı anne de kürtaj olanlar değil mi

herkesin ne durum yaşadığı bilinemez
hamile olduğu duyulursa öldürülecek olanlar var
tecavüze uğramış ve hamile kalmış olanlar var ne yapsın kadın bir ömür boyu o korkunç günü mü hatırlasın çocuğa baktıkça tecavüzünü mü görsün yoksa psikolojisi mahvolup doğurup çocuğa her gün dayak mı atsın

ama şurada hak veriyorum kürtaj bir doğum kontrol yöntemi değil
eğer bebek bakamayacaksa anneliğe hazır değilse doğru düzgün korunmalı insanlar derim
neyse ben hala adamın çocuğunun olup olmadığını kadının adamdan ayrılıp ayrılmadığını merak ediyorum

Sizin affetmeniz gerekmiyor zaten konu sahibi bizden özür de dilemiyor bizimle alakası yok çünkü.
Bir hata yapmış hamile kalmış. Keşke bebeğini 9 gün aç bırakıp ölümüne sebep olan kadında kürtaj olsaydı.
Keşke bebeği doğurduktan hemen sonra vura vura öldüren kadında yada doğurup yandaki boş arsaya atan da ve bunun gibi binlercesi.
inanmıyorum fikirlerimiz birmiş bu konu da yazdıklarınızı görmeden aynısını yazmışım

KONUYU açıp kaçmakta ne oluyor , amaç ne anlamadım kk ya yazıp gunah çıkartmaya çalışan bir üye daha

Arkadaşlar merhaba,

Geçtiğimiz hafta Cuma günü kürtaj oldum... Çok kötü durumdayım... Nedeni ise, evleneceğim adamın eski eşini hayatından çıkaramaması... Düğünümüze 4 gün vardı.. Bebek mi o mu dedim ve "o benim arkadaşım, dostum, 12 yıl önce olan bir şey alakası yok" dedi... bizim 8 aylık ilişkimiz vardı, hep sorun eski ilişkilerdi.. Hatam şu, neden ayrılmadım, ama seviyordum işte... Bir bebeği de bu şekilde büyütmekten çok korktum.. Kürtajım çok kötü geçti, ardından 3 saat kadar uyutuldum, çığlık çığlığa bağırdım ardından... ve o kişi, annesinin tansiyonu yükseldiği için beni bırakıp gitti, arkadaşlarımıza da bu bebeği çok istediğini, benim aldırmak istediğimi, beni görmenin ona acı verdiğini söylemiş.. Evet ben aldırdım çünkü eski eşini silemeyen bir kocam olacaktı... Şu an ise bebeğimi aldırdığım için çok pişmanım. Psikolojik destek alıyorum ama yapamıyorum, öldürmek istiyorum kendimi de bazen... işin içinden çıkamıyorum, doğru karar mı verdim bilemiyorum... ama son pişmanlık fayda etmiyor...
maalesef baştan sona yanlış kararlar.
kıskanıyorsanız, güvenmiyorsanız o ilişki devam etmeyecekti.
madem devam ettiniz güvenmeyi öğrenecektiniz.
madem güvenemediniz, hamile kalmayacaktınız, korunacaktınız.
hamile kaldınız, bebeğinizi pazarlık konusu yapmayacaktınız. o bir canlı, eşya değil.
kürtaj oldunuz ve hem siz, hem bebeğiniz, hem sevdiğiniz adam kaybetti. yani kumar oynadınız ve kaybettiniz.
doğru olan ise yaşadığınız vicdan azabı.
kendinizi affetmek ve bu durumu atlatmak için kendinize zaman tanıyın.
kendi canınıza kıymayı düşünmeyin asla.
her insan hata yapar, hem de çok büyük hatalar. mesela uyuşturucu kullanan biriyle evlenmek, onu değiştireceğini zannetmek gibi.
şimdi siz sadece acınızı yaşayın, yasınızı tutun ve evladını kaybeden her anne gibi bu durumu kabullenin.
size bu acıyı yaşatan adamı da asla affetmeyin.
Rabbim sizi affetsin ve size sabır versin.

Ne desem bilemedim keske korunsaydinda Allahin verdigi cani almasaydin. Pisman olmussun tovbe et Allah afettsin. :KK42::KK42::KK42:

Eğer bebeğini aldirdigin halde sevgilinle gorusuyorsan sana dicek laf yok. . Sinirle aldirip sonrada boyle bir yerlerin sizlar illaki ,normal.

Tatlim bilmelisin ki bu senin hayatin ve senin secimlerindi. Sonucu iyi yada kotu darketmez sen istesin iliski basladi devam etti gebelik ve sonlandi. Olaya olabildigince basit bakmaya calis. Keske ve neyseler asla seni bir gun onceye götürmeyecek. Sen seçim yaptigin ve aldığın sonuçları kabullenip sana ait sorumlulukları ustlenmelisin. Kimse icin yasamiyorsun. Artik kabullenip ayaga kalkmak ve başını dik tutmak zorundasın. Gunah yada degil bunu kimse sorgulayamaz sen bile icin aciyorsa bol bol dua et kendini bil ve hatalarin sadece dogru yola savrulmak için bir kavis olduğunu düşün bu hayat senin aala bırakma ve seni sen yapan tum hata ve olumlu hareketlerini kabullen.

X