Kürtaj

Bir ay once kurtaj oldum daha dogrusu olmak zorunda kaldim kalp atislari olmadigi icin suan bi bebek magazasinin onunden gecsem agliyorum smdi belki alisverisini yapmaya gircektim bebegimin diye kusura bakmayin ama allahin verdigi emanetti o size keske olmasaydi ama olmus olan bundan sonra yapmaniz gwreken tek sey ders cikarip tekrar ayni hataya dusmemektir ve evlenmeden cocuk dusunmemektir diyebilirim ancak

Kürtaj 10 haftadan önce yasalsa bunun bir nedeni var. O henuz baska bir canli degil senin kanin. Kiz cinayet işlemiş gibi yorumlar yazmayin. Güle oynaya yapmamistir herhalde. Birine guvenmek hangi yuzyildan beri suc oldu bunu düşünüyorum. Biraz fevri hareket edilmis ama eski mustakbel damat da sinirlari zorlamis. Ne demek arkadasim arkadasi mi kalmamis eski karisina varana kadar. Guzelim bunu yasayan ne ilk insansin ne de son. Hersey insanlar icin diye cok dogru bir klişe var. Bugun burada senin elestirenler yarin ayni hataya duserler. Basina gelmedikce ahkam kesmek cok kolay. O adam ona buna seni suclu gosteriyor cunku vicdani rahat degil vicdan rahatlatiyor. Tanrinin yerinde olsam gunahi onun hanesine yazardim valla. Adil olmak lazim.

iyi mok yemişsin.anlam veremiyorum ya çok mu kolay sucsuz masum bir yavruya kıymak,çokmu zor cevizleri çatır çatır kırarken korunmak.ikinizdende bi halt olmaz bundan sonra zahmet edip korununda başka yavrucakların hayatlarını karartmayın

Kürtaj 10 haftadan önce yasalsa bunun bir nedeni var. O henuz baska bir canli degil senin kanin. Kiz cinayet işlemiş gibi yorumlar yazmayin. Güle oynaya yapmamistir herhalde. Birine guvenmek hangi yuzyildan beri suc oldu bunu düşünüyorum. Biraz fevri hareket edilmis ama eski mustakbel damat da sinirlari zorlamis. Ne demek arkadasim arkadasi mi kalmamis eski karisina varana kadar. Guzelim bunu yasayan ne ilk insansin ne de son. Hersey insanlar icin diye cok dogru bir klişe var. Bugun burada senin elestirenler yarin ayni hataya duserler. Basina gelmedikce ahkam kesmek cok kolay. O adam ona buna seni suclu gosteriyor cunku vicdani rahat degil vicdan rahatlatiyor. Tanrinin yerinde olsam gunahi onun hanesine yazardim valla. Adil olmak lazim.
6. haftada kalbi atan bebeğe nasıl kan pıhtısı diyebiliyorsunuz şaşırıyorum başka şekilde teselli verin başka şekilde yaptığını haklı çıakrtmaya çalışın....
gidin azıcık okuyun hafta hafta gebelikleri
bu arada konu sahibi sizi kınamıyorum keşkeler bir şey ifade etmiyor inş bundan sonra aynı yanlışlara düşmezsiniz. ALLAH yardımcınız olsun....

Ooo amma panik yapılmış hanımlar durun kürtajın yasal bir sınırı var yani henüz canlılık oluşmadan kürtaj yapılırsa kimse kimseyi öldürmüyor. ayrıca burada konu sahibi tecavüze uğradığını söylese herkes kürtajdan yana olacaktı değilmi? kürtaj olunmaz diye bir kural yok. kimse tecavüz bebeğini doğurmak istemez..

ayrıca benim bedenim benim kararım konusu kürtaj içinde geçerlidir ve tekrar ediyorum bebek hemen canlı konumuna ulaşmıyor karında hemen demogoji yapmasın kimse vay cana kıydın vs. diye.

Bir sürü kötü yorum yazıp moralinizi bozmak istemem keza bozuk zaten bence psikolojik olarak bir yardım görün belki geçmez ama zamanla kendinizi güzel hissedersin.

eminim çok zor bir karar olmuştur senin için.
bundan sonra daha dikkatli olup kendine yeni bir yol belirlemen gerek.
o adamdan mümkün olduğunca uzaklaş ve görüşme.

Arkadaşlar merhaba,

Geçtiğimiz hafta Cuma günü kürtaj oldum... Çok kötü durumdayım... Nedeni ise, evleneceğim adamın eski eşini hayatından çıkaramaması... Düğünümüze 4 gün vardı.. Bebek mi o mu dedim ve "o benim arkadaşım, dostum, 12 yıl önce olan bir şey alakası yok" dedi... bizim 8 aylık ilişkimiz vardı, hep sorun eski ilişkilerdi.. Hatam şu, neden ayrılmadım, ama seviyordum işte... Bir bebeği de bu şekilde büyütmekten çok korktum.. Kürtajım çok kötü geçti, ardından 3 saat kadar uyutuldum, çığlık çığlığa bağırdım ardından... ve o kişi, annesinin tansiyonu yükseldiği için beni bırakıp gitti, arkadaşlarımıza da bu bebeği çok istediğini, benim aldırmak istediğimi, beni görmenin ona acı verdiğini söylemiş.. Evet ben aldırdım çünkü eski eşini silemeyen bir kocam olacaktı... Şu an ise bebeğimi aldırdığım için çok pişmanım. Psikolojik destek alıyorum ama yapamıyorum, öldürmek istiyorum kendimi de bazen... işin içinden çıkamıyorum, doğru karar mı verdim bilemiyorum... ama son pişmanlık fayda etmiyor...
cevabı kendi mesajınızın içinde saklı...

Kürtaja karsi olup konu sahibine nefret söyleminde bulunanlara bi sorum var hamile iken down sedromu testini yaptirdiniz mi yaptirmadinz mi? Yaptirirken ki amac sonuc riskli cikarsa aldirmak icin miydi?
Yani ben baska bi gaye goremiyorm bu testi yaptiranlarda..ee peki 10.haftadan onceki katillere mi saldiralim smdi yoksa sonrasindakilere mi..
Bende kurtaja karsiyim gunah oldugu icin..yoksa kotu sartlarda buyuyebilecek bi cocuk olmasindansa kurtaji tercih ederdm..ama dinen haram oldugu icin asla yapmadim asla da yapmam..
Zevki amaclar ugruna snrasinda kurtaj olan biri evet bana gore insanligi kaybetmistr..
Ama asıl acimasız olan bazi kesin olmayan testler sonucunda cocuguna gercekten kıyan anne babadir..

moraliniz bozukken yorum yapmak istemiyorum üzüldüm halinize zaten kürtaj başlı başına bir psikolojik travma ama...
rabbimin gücüne gitmesin Keyif niyetine çocuk yapıp sonra onu aldıran yada ne bileyim doğurup çöpe atanların bebeği olurken benim ve benim gibi evladım olsun diye yanıp tutuşanların niye bebeği olmaz derdim bu sadece...:KK61:

insan Ölümüne bakışınız bu mu ? bir çocuk aldırmak olarak mı yazıyorsunuz ? o kadar sıradan mı ? konu sahibinin üstüne gitmeyi doğru bulmuyorum evet ama cinayeti de onaylamıyorum . kaç Yaşında insanlar korunmayı bilecek .

Cinayet falan değildir o karındaki bebek değil fetüs kadının vücudunun parçası gebe olanın kararıdır kimseye karar vermek duşmez

Arkadaşlar merhaba,

Geçtiğimiz hafta Cuma günü kürtaj oldum... Çok kötü durumdayım... Nedeni ise, evleneceğim adamın eski eşini hayatından çıkaramaması... Düğünümüze 4 gün vardı.. Bebek mi o mu dedim ve "o benim arkadaşım, dostum, 12 yıl önce olan bir şey alakası yok" dedi... bizim 8 aylık ilişkimiz vardı, hep sorun eski ilişkilerdi.. Hatam şu, neden ayrılmadım, ama seviyordum işte... Bir bebeği de bu şekilde büyütmekten çok korktum.. Kürtajım çok kötü geçti, ardından 3 saat kadar uyutuldum, çığlık çığlığa bağırdım ardından... ve o kişi, annesinin tansiyonu yükseldiği için beni bırakıp gitti, arkadaşlarımıza da bu bebeği çok istediğini, benim aldırmak istediğimi, beni görmenin ona acı verdiğini söylemiş.. Evet ben aldırdım çünkü eski eşini silemeyen bir kocam olacaktı... Şu an ise bebeğimi aldırdığım için çok pişmanım. Psikolojik destek alıyorum ama yapamıyorum, öldürmek istiyorum kendimi de bazen... işin içinden çıkamıyorum, doğru karar mı verdim bilemiyorum... ama son pişmanlık fayda etmiyor...

Zor bir karar , geçmiş olsun öncelikle
Ben sana sadece Allah'a sığın diyebilirim
Evlat da, evlatsızlık da bir imtihan
Bir daha aynı düşmemeye çalış, 8 aylık bir birlikte gebeliğe kadar gitmek çok aceleci bir davranış bence
Adamla ilgili detay vermemişsin ama yapamayacağına inandığın bir ilişkiyi noktalamışsındır umarım
Kürtaj çok zor bir karar, yıpratıcı bir süreç, kimsenin güle oynaya bebeğini aldırdığını düşünmüyorum ancak toparlanmalısın. Bir karar vermişsin ve uygulamışsın, bunun arkasında durmalısın, yaşadıklarından ders almalısın

moraliniz bozukken yorum yapmak istemiyorum üzüldüm halinize zaten kürtaj başlı başına bir psikolojik travma ama...
rabbimin gücüne gitmesin Keyif niyetine çocuk yapıp sonra onu aldıran yada ne bileyim doğurup çöpe atanların bebeği olurken benim ve benim gibi evladım olsun diye yanıp tutuşanların niye bebeği olmaz derdim bu sadece...:KK61:

Bizim bebeğimizin olmaması
Olanların doğuracak durumda olmaması ya da hayatlarıyla ilgili tercihleri birer imtihan
Bunu bu şekilde sorgulamaya devam edersen çok üzülürsün
Rabbim gönlüne göre versin inş.

Hiç çocuk doğurdunuz mu? Ultrasonda 10 haftalık Bebeğin hareketlerini,elini,kolunu gördünüz mü? Görseydiniz canlı değil demezdiniz.

Aynı düşüncedeyim.Konu sahibine yorum yapmak istemiyorum olan olmuş.Söylenecek çooooookkk şeyim var ama demek istemiyorum.Derdi kendine yeter zaten Allah affetsin onu ve yardımcısı olsun.Ama bende böyle vakaları duyunca nedenn nedenn demekten alamıyorum kendimi..

Aynı düşüncedeyim.Konu sahibine yorum yapmak istemiyorum olan olmuş.Söylenecek çooooookkk şeyim var ama demek istemiyorum.Derdi kendine yeter zaten Allah affetsin onu ve yardımcısı olsun.Ama bende böyle vakaları duyunca nedenn nedenn demekten alamıyorum kendimi..
aynen canım neden biz böyle dört gözle beklerken bazıları zevk için bir cana kıyarlar

X