Kürtaj oldum çok kötüyüm

Çok ama çok teşekkür ederim. Haklısnız bu kararı verip ısrar eden bendim. Ama bana bu kararı aldıracak şeyleri yaşatan da oydu. Çok doğru. Ama işte vicdanlı insan olmak çok zor.

Siz bu kadar vicdanş sorumluluk yaşarken adam ne yapıyor eminim umru bile değildir. Tabi ki üzülmeniz , psikolojinizin bozulması çok normal ama hayat boyu o adamla görüşmek zorunda kalmak, belki size cocuk üzerinden sürekli psikolojik şiddet uygulaması cok daha zor olacaktır.

Haklısınız. Çok haklısınız. Ayrılma mevzu olmadan hamile olduğumu öğrendiğimde kendim gittim kontrole. Evdeydi beraber gidebilirdik ama gelmedi. Doktordan gelince sormadı. Başta istemedi. Boşanma mevzusu açılmadan bile aldıralım dedi. Boşanma konuşulmaya başlanınca da medeni insanlarız gereken yapılsın dedi. Ama sonra tazminat almayayım diye işi yokuşa sürdü. Velhasıl kalıp çabalasam da gidip çabalasam da olacağı yoktu. Benim en büyük hatam ona şana vermek toleranslı olmaktı. Keşke hamile kalmadan bitseydi evlilik. Ama yaşanacakmış işte

Bile bile kötü şartlara doğacak bir çocuğu dünyaya getirmemek de iyi bir ebeveynin kararıdır. Vicdanını rahatlatmak için doğurmak ve sorumluluğu üstünden atmak kolay olan. Vicdan azabı çekme pahasına böyle bir karar alabilmek iyi annelerin yapacağı bir şey. Lütfen psikolojik destek alın, tatile çıkın dinlenin.

Hayırlısı olsun inşallah hakkınızda.
Yeni temiz bir sayfa açın bundan sonra
İnşallah mutlu olursunuz.
Şehir dışına falan bi yere gidin mümkünse imkan varsa eğer .

Bu günaha bari bizi şahit tutamasaydınız olan ölmüş minicik bebek hiçbir sağlık sorunu yokken ölmek zorunda kalmış . Bolca tövbe istiğfar edin bari burda diğer yorumcular gibi vicdan azabına gerek yok diyemiyorum çünkü var .. benim.otizmli.bir çocuğum var ve aynı sizin gibi korunarak tekrar hamile kaldım ama bir kez bile aldırmak aklıma gelmedi o cana nasıl.kiyarim evet cokkk zor bir oğlum var ama olan oldu . Size de başka tavsiyem yok çocuk istemiyorsanız tüpleri tamamen bağlatın ve bolca tövbe istiğfar

(Sadece konu sahibine)Daha iyi olacaksınız bazen olmayanda olana göre hayır daha büyüktür.İleriki yalnızlığı sorumluluğu daha ağır olacaktı belki sürekli bu karara bir süre pişman diğer karara Ömürboyu pişman olmakda var .Şimdi bağsız sil baştan bir seçenek mümkün.Hormonal hisler geçecektir bence uzun vade kısa vade seçenekler sonuçlar önemli olan budur .Her can Allahin elinde ya kürtajın hicbilinmemesi gerekirdi insanların bunu keşfetmesi de gerekli durumlarda kullanmasıda Allah'ın bilgisi dahilinde .Sonuçta o doğacak derse hiçbir kürtajda buna engel olamaz vakti geçer sağlık sorunu olur kadında o gün kadının başına birşey gelir gene olmaz.Doğacak olan doğacaktir doğmayacak olan doğmayacaktir .Tabiki kürtajı keyfi asla desteklemem aile planlaması var kürtajdan kaçınmak için .Şimdi siz şöyle düşünmek durumundasınız hayata gelip mutsuz olup perişan olup beni keşke doğurmasaydın diyen binlerce insan var .Bazen en sevilmeyen fakat haram olmayan boşanma misali . Üçüncü kırk günden sonra ruh üflenir Bunuda rahatlayın diye yazıyorum polemik için değil iki farklı görüşten ben buna inanıyorum.Lutfen kimse alıntılama yapmasın cevap vermeyeceğim .Konu sahibi bu denli üzgün iken tek amacım ona iyi gelecek şeyler yazmak kimse ile bilgi yaristirmak değil kesinlikle .Daha iyi daha güzel günler daha umutlu daha kaldığınız yerden iyi haberlerinizi almayı isterim .Çok geçmiş olsun

Önceki konumu okuyup mu yaptınız bu yorumu? Ben işin günah boyutunu sormuyorum. Siz benim ne yaşadığımı ve bu kararı nasıl aldığımı biliyor musunuz? Nasıl bir evlilik içindeydim biliyor musunuz? Sizce bu şekilde kırıcı bir yorum yapmanızın bana ne faydası olabilir?

Çok ama çok teşekkür ederim yorumunuz için. Bi şeyle imtihan olmak çok garip. Ben elimden geldiğince kimseyi yargılamam. Allah beni öyle imtihan etmedi, beni imtihan etse belki ben daha fenasını yapardım diye düşünürüm.Bana deseler böyle şeyler yaşayacaksın, yapacaksın inanmazdım asla. Ama işte o şekilde imtihan olmadan bilemiyorsun.
Ameliyata girerken çok ağladım. Ruhu varsa güzel bir aileye gitsin. Mutlu olsun diye.
Kendime biraz güvensem aksi karar alırdım. Ama yapamadım. Hem fiziksel hem ruhsal olarak çok sancı çektim.
Ekrandan kalbime dokundu yorumunuz çok teşekkür ederim

Allah büyüktür herkesin günahı sevabı ondan sorulur son hüküm onundur kimseyi yargılayacak kadar hadsiz kimsenin hayatını bilmeden inanıyorumki yargilarim diyenleri elindeki taşı ile bırakın kapıya . Günahı hiç olmayan atacak ilk taşı dimi .Allah büyüktür onun rahmeti onun affı tüm insanların yargisindan büyüktür.Herkes yaşadığını bilir.Herkesin övünmesi ahkam kesmesi kendini ibretlik sayması kendi cehaleti.Ne denisler sinanmadigin yeri kocalı evinde otururken kınama kinamaki evladından çıkmasın derler Ûzüntünüz bizimde üzüntümüz siz kendinize odaklanın Allah daha iyi kapılar açacaktır ben inanıyorum hayatda en tehlikeli insan tipi bir insana hadsizce çocuğun olmasın bir daha temennisidir her duayı sahibine gönderin o yolunu bulur .

Cehalet kokan, talihsiz bir yorum.

Kırıcı yorum yapmıyorum minicik bir canın anneden kopusuna üzülüyorum Rabb'im verdiyse vardır bir bildiği bu arada şunu da söyleyim o bebek zaten yaşamayacaktı çünkü dünyada yiyecek ekmeği suyu yokmuş kendiliğinden düşük olsa vicdan azabı bari çekmezdiniz . Allah kolaylık versin başka ne diyeyim sizin vicdan yükünüz zaten size yeter

Hatırlıyorum konunu, böyle düşünerek yaşayamazsın. Onu bebek olarak düşünmemelisin, daha 8 haftalık bile değildi. Bu kadar rahatsızlığa belki kendi düşecekti. Bazen acı veren şeyler yapmak zorunda kalırız, hepimiz insanız. İçini ferah tutmaya çalış. Doğrusu buydu. Bir psikoloğa gitsen iyi edersin, istiyorsan sadaka ver hayır yap ama onu bebek olarak düşünme. Doğurmaya kalkışsan mutlu bir çocuk olabilecek miydi. O vebal daha ağır olmaz mıydı

Acınızı psikolog eşliğinde de çekebilirsiniz, böyle düşünmeyin. Bedel böyle bir şey değil

Bu kararı alırken hep onu düşündüm. Bi gün büyüyeceğini ve bana hesap soracağını.
Onun için en doğru kararı verdin. Sakın aksini düşünme, yadadiklarin üst üste ağır şeyler, elbette sarsilacaksin ama kendini suçlamani gerektirecek hicbirsey yapmadın. Mutlaka destek al, yakında hepsi geçecek, iyi ki diyeceksin, inan bana...

Zor bir süreç ben de geçen hafta kürtaj oldum yaşadığınız duygusallık biraz da hormonal kendinizi yıpratacak boyutta anlam yüklemeyin zamanla azalacaktır diğer şeyler için ise psikolojik destek alın ve size ait iyi hissettiren bir hobi edinin her şey insan için… kadının en güçlü varlık olduğunu unutmayın

Sizin durumunuz ile çok farklı yalnız. Siz ilk çocuğunuza kıyaslayarak bir yargıya varmışsınız. Yanınızda eşiniz var, evlilik birliğiniz var. Herkes kendi şartları altında bir karara varır..
Böyle konulara yorum yapmaya çekiniyorum ama hayatın gerçekleri de var.
Tek başına bir çocuğu büyütmek maddi manevi çok zor. İnanın çok ama çok zor. Pekçok sektör çalışana asgari ücret veriyor ama ev kiraları 15 binden az olan şehir kalmadı. Herkesin anne babası hayatta değil, bir bakıcı- kreş gibi bir şey düşünülse, o da eminim 15 binden aşağıda değil. Her anne emziremiyor, formül mama ile beslenen çok bebek var.. Bezi, kıyafeti, araç gereç gibi şeyler bir kenara, bir bebeğin her hastalığında ödenecek olan ilaç paraları bile az değil. Yalansa yalan desinler.. Daha geçen gün bebeğimi acile götürdüm, eczanede ödediğimiz ücret 900 TL. Ne bileyim, D vitaminini 1 yaşa kadar ücretsiz verirler mesela ama önerilen 3 yaştır. Ya da demir takviyesini belli bir döneme kadar ücretsiz verirler ama çoğu doktor diş çürümesi gibi nedenlerle farklı ürünü önerir.. Gaz sıkıntısı olur, probiyotikler dünya para.
Örneğin çocuğunuzun otizmli olduğunu söylemişsiniz. Ücretsiz olarak yararlanabildiğiniz eğitim saatleri yeterli mi? Ben okul öncesi öğretmeniyim, cevap vereyim, yeterli değildir. Vicdanen daha iyi bir noktaya ulaşması için mutlaka maddi anlamda farklı eğitimler veya gelişimsel araç gereçlerle uğraşıyorsunuzdur. Eşi yanında olmayan , ailesi olmayan veya destek vermeyen, asgari ücret ile çalışan kaç insan bunların üstesinden gelebilir ? Matematik ortada. Gelemez.
Manevi açıdan da aşırı zor. İpsiz sapsız baba günün birinde kalkıp , görmek istiyorum der , alır götürür. Belki bilmeyenler vardır, kadınlara verilen pekçok uzaklaştırma kararında çocuk devre dışı bırakılır. ( Çocuk istismarına yönelik bir davranış kanıtlanmazsa).
Herkes bunların üstesinden psikolojik olarak da gelemeyebilir yani.
Ben konu sahibinin verdiği karara ne doğru ne yanlış diyemem. Çünkü çoğu zaman yaptığımız ahlâki yargılar, başımıza geldiğinde farklı bir davranışa dönüşebilir. O yüzden artık olmuş bir şeyin üstünde bu şekilde yorum yapmak yanlış diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…