Geçen hafta böyle değildim. Ama bu hafta uyanırken bile “yapabileceğim bi şey yoktu beni affet beni affet” diye uyandım. Ailemde destek almamı istedi. Ama vicdanen biraz acı çekmem gerekiyor gibi hissediyorum. Kendimi toparlayacağım elbette ama daha zamanı var biraz acı çekmeliyim çünkü ağır bir karar verdim gibi hissediyorum. Etrafımdan kimse kararımı yargılamadı, destek oldu. Ama ben içten içe çok suçlu hissediyorumSizi hatırladım..umarım bundan sonra çok mutlu olursunuz. Boşanmak istiyorum deyip dava açmanıza çok sevindim. Çok güçlü bir kadınsınız. Ve cesaretli de. Hayatınızda gördüğünüz son zorluk bu olur inşallah. Kürtaj içinde psikolojik destek alsanız nasıl olur?
Bu kararı alırken hep onu düşündüm. Bi gün büyüyeceğini ve bana hesap soracağını.psikolojik sorunlari olan bir babaya sahip olmayacagi icin rahat olun. anne baba olmak saglikli bireyler icin güzeldir. en azindan bebege haksizlik etmemissiniz . psikolojik destek almak isinize yarayabilir.
Kesinlikle psikolojik destek almanız lazım, kolay süreçler değil hissettikleriniz çok normal zamanla geçecektirMerhaba önceki konumu bilmeyenler için bir hafta önce kürtaj oldum. Boşanma davası açtım. Kendi rızamın dışında(korunduğumuz) bi gebelikti kötü giden bir evlilikti. adamın psikolojik sorunları vardı. Adamda çocuğu istemiyordu. Benim psikolojim çok kötüydü. Böbrek ağrısı çekiyordum. İdrar enfeksiyonu vardı ve hiç bi şey yiyemiyordum. Çocuk bakma büyütme kararı alacak psikoloji ve fizyolojide değildim. Ailemde arka çıktı bana. çocuğu babam istemedi. Ben karşı çıksam kabul ederdi ama o gücü kendimde bulamadım. Hayatım boyunca eski eşle yüzyüze gelme, diyalogta kalma fikri beni kahretti. Şimdi olsa yine aynı kararı alırdım. Ama işte çok kötüyüm. Olur olmadık zamanda ağlamaya başlıyorum. Bebek görünce bir garip oluyorum. Gözüme ultrasondaki resmi geliyor. Ben karıncaları bile öldüremem. Kuruyan çiçek görsem içim burkulur. O bir candı diyorum. Ama başka çarem yoktu. Maddi kaygılar değildi benim ki. Daha çok onun ve benim psikolojimdi. Bir arkadaşım onun niyetine ağaç dik, sadaka ver dedi. Hayatın boyunca onun için bi şeyler yap hakkı kalmasın dedi. Annem de onunla bağını kopar diyor. İstersen psikolojik destek al dedi. Bilmiyorum şu an kafamın içinde o kadar ses var ki. Kimseyle konuşmak istemiyorum. Sadece ağlamak istiyorum.
sorardi inan bana, ben sordum cünkü. aldigim cevap yüzünden 23 yildir annemi görmüyorum . sesini duymuyorum , onunla ilgili hic birseyi bilmek istemiyorum. simdi öyle oldugundan emin olmasan bile dogru karari verdiginden ben eminim . bu yüzden kendini cok hirpalama lütfen.Bu kararı alırken hep onu düşündüm. Bi gün büyüyeceğini ve bana hesap soracağını.
Teşekkür ederim sağolunsorardi inan bana, ben sordum cünkü. aldigim cevap yüzünden 23 yildir annemi görmüyorum . sesini duymuyorum , onunla ilgili hic birseyi bilmek istemiyorum. simdi öyle oldugundan emin olmasan bile dogru karari verdiginden ben eminim . bu yüzden kendini cok hirpalama lütfen.
Geçen hafta böyle değildim. Ama bu hafta uyanırken bile “yapabileceğim bi şey yoktu beni affet beni affet” diye uyandım. Ailemde destek almamı istedi. Ama vicdanen biraz acı çekmem gerekiyor gibi hissediyorum. Kendimi toparlayacağım elbette ama daha zamanı var biraz acı çekmeliyim çünkü ağır bir karar verdim gibi hissediyorum. Etrafımdan kimse kararımı yargılamadı, destek oldu. Ama ben içten içe çok suçlu hissediyorum
Haklısınız bana da seyahate çık vs dediler ama şu an o vakit daha gelmedi. Biraz acımı yaşayıp sonra toparlanacağım inşallahHer şey daha çok yeni.
Tabi ki destek alabilirsiniz ama insanın bazı olaylar karşısında acı çekmesi, üzülmesi gayet normal. Sizinki de onlardan. Bazen bunu da yaşamak gerekir. Her üzüntümüzde bundan kaçmaya çalışmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Zamanla bu hissettikleriniz hafifleyecektir. Boşanma kararı, kürtaj üst üste gelmis, gülüp, eğlenecek haliniz yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?