Kürtaj oldum çok kötüyüm

madamjoo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2020
73
187
43
26
Merhaba önceki konumu bilmeyenler için bir hafta önce kürtaj oldum. Boşanma davası açtım. Kendi rızamın dışında(korunduğumuz) bi gebelikti kötü giden bir evlilikti. adamın psikolojik sorunları vardı. Adamda çocuğu istemiyordu. Benim psikolojim çok kötüydü. Böbrek ağrısı çekiyordum. İdrar enfeksiyonu vardı ve hiç bi şey yiyemiyordum. Çocuk bakma büyütme kararı alacak psikoloji ve fizyolojide değildim. Ailemde arka çıktı bana. çocuğu babam istemedi. Ben karşı çıksam kabul ederdi ama o gücü kendimde bulamadım. Hayatım boyunca eski eşle yüzyüze gelme, diyalogta kalma fikri beni kahretti. Şimdi olsa yine aynı kararı alırdım. Ama işte çok kötüyüm. Olur olmadık zamanda ağlamaya başlıyorum. Bebek görünce bir garip oluyorum. Gözüme ultrasondaki resmi geliyor. Ben karıncaları bile öldüremem. Kuruyan çiçek görsem içim burkulur. O bir candı diyorum. Ama başka çarem yoktu. Maddi kaygılar değildi benim ki. Daha çok onun ve benim psikolojimdi. Bir arkadaşım onun niyetine ağaç dik, sadaka ver dedi. Hayatın boyunca onun için bi şeyler yap hakkı kalmasın dedi. Annem de onunla bağını kopar diyor. İstersen psikolojik destek al dedi. Bilmiyorum şu an kafamın içinde o kadar ses var ki. Kimseyle konuşmak istemiyorum. Sadece ağlamak istiyorum.

Geçen hafta böyle değildim. Ama bu hafta uyanırken bile “yapabileceğim bi şey yoktu beni affet beni affet” diye uyandım. Ailemde destek almamı istedi. Ama vicdanen biraz acı çekmem gerekiyor gibi hissediyorum. Kendimi toparlayacağım elbette ama daha zamanı var biraz acı çekmeliyim çünkü ağır bir karar verdim gibi hissediyorum. Etrafımdan kimse kararımı yargılamadı, destek oldu. Ama ben içten içe çok suçlu hissediyorum

psikolojik sorunlari olan bir babaya sahip olmayacagi icin rahat olun. anne baba olmak saglikli bireyler icin güzeldir. en azindan bebege haksizlik etmemissiniz . psikolojik destek almak isinize yarayabilir.
Bu kararı alırken hep onu düşündüm. Bi gün büyüyeceğini ve bana hesap soracağını.

Kesinlikle psikolojik destek almanız lazım, kolay süreçler değil hissettikleriniz çok normal zamanla geçecektir

Bu kararı alırken hep onu düşündüm. Bi gün büyüyeceğini ve bana hesap soracağını.
sorardi inan bana, ben sordum cünkü. aldigim cevap yüzünden 23 yildir annemi görmüyorum . sesini duymuyorum , onunla ilgili hic birseyi bilmek istemiyorum. simdi öyle oldugundan emin olmasan bile dogru karari verdiginden ben eminim . bu yüzden kendini cok hirpalama lütfen.

Kolay şeyler atlatmıyorsunuz. Sarsılmanız, bazen yıkılmanız sonra ayağa kalkıp tekrar yıkılmanızdan daha doğal birşey yok. Ama siz en doğru kararı verdiniz. Mutsuz bir çocuk yetiştirmekten se böylesi daha doğru. Hem yiyecek ekmeği olsaydı bir şekilde bu kararı vermemiş olurdunuz. Keşke destek alsanız.

Teşekkür ederim sağolun

Her şey daha çok yeni.
Tabi ki destek alabilirsiniz ama insanın bazı olaylar karşısında acı çekmesi, üzülmesi gayet normal. Sizinki de onlardan. Bazen bunu da yaşamak gerekir. Her üzüntümüzde bundan kaçmaya çalışmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Zamanla bu hissettikleriniz hafifleyecektir. Boşanma kararı, kürtaj üst üste gelmis, gülüp, eğlenecek haliniz yok.

Son düzenleme:

Senin ne suçun var ki kanka, adam psikopat diyorsun. Düzgün bir adam olsaydı zaten çocuguna sahip çıkardı. Çocuk sadece anneye degil, 2 ebeveyne de ait. Sen ustüne düşeni yapmişsın, diger taraf berbat. O adamın suçunu niye sen ustlenesin??

Şu kürtaj meselesi toplum tarafından çok fazla romantize ediliyor. Kürtaj olan kadın sanki cinayet işlemiş gibi her yerde söyleniyor. Aynı zamanda bu konuda sürekli kadınlar üzerinde vicdanen baskı uygulandığı için kadınlarda kendilerini kötü hissediyor.
Daha önceki konunuzda da yazmıştım. Kürtaj olarak en iyisini yaptınız.
Bana göre sorumsuz bir adamdan çocuk yapmak kürtaj olmaktan kat ve kat yanlış. Ortada sizin vicdan yapacağınızı bir şeyde yok. Babası olacak adam vicdan yapsın, iyi bir adam olamayıp bu duruma sebep olduğu için.

Siz doğrusunu yapmışsınız. Her şey yeni olduğu için karmaşık duygular içindesiniz zaman geçtikçe verdiğiniz kararı anlayacaksınız. Lütfen kendinize kızmayın

canim benim kafanin cok karisik olmasi cok normal, suan gelgitler yasaman, kafanda acabalarin belkilerin keskelerin ucusmasi inan cok normal. Kendine lütfen zaman ver. Zaten istenmeyen/beklenilmeyen bir gebelikmis, üstelik yasal olarak hakkin da vardi ki aldirabildin. Yasadisi birsey de yapmadin yani. Suan bosanmayla ilgili acina bir de bu vicdan muhasabesini eklememeye calis, mümkünse bu konuyu rafa kaldir bir süre. Psikolojik destek mümkünse al tabii.
Kürtaj yasal haktir ama mental olarak hep kadinlar zorlugunu cekiyor, erkekler hic birsey olmamia gibi devam ediyor, burda yetistirilme tarzi farki ortaya cikiyor. Üstelik hamile kalmak sadece kadinlara özgü birsey oldugu icin doga da sagolsun bu sorumlulugu toptan bize yüklemis.
Arkadasim gecicek hepsi, o zirtapoz adam olaydi da karisina cocuguna sahip cikaydi sen de kürtaj olmazsin. Cekecekse o ceksin vicdan azabini. Lütfen bir de bunun yükünü üstüne sen alma.

Bende sizi hatırladım ama kararınıza herhangi bir etki olmasın diye bir şey yazmak istemedim. Ama ne bileyim benim şu an bunları okuyunca içim bir buruk oldu. Çok zor zamanlardan geçtiğiniz belli biz ne dersek hafiflemeyecek o yüzden en olumsuz taraflardan bakıp kendinizi o şekilde ilerletin

Haklısınız bana da seyahate çık vs dediler ama şu an o vakit daha gelmedi. Biraz acımı yaşayıp sonra toparlanacağım inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…