kürtaj mı yoksa 1 yaş arayla ikinci çocuk mu?

neseliyasmin

Guru
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2008
242
2
bebeğim henüz 4,5 aylık ve ben yeniden hamileyim doktorum önceki doğumum sezaryen olduğu için doğum yapmamın riskli olacağını söyledi ama ben karar veremedim kürtaj mı olsam yoksa hamileliğe devam mı etsem bu konuda fikirlerinizi ve tabiki deneyimlerinizi bekliyorum

bebeğim henüz 4,5 aylık ve ben yeniden hamileyim doktorum önceki doğumum sezaryen olduğu için doğum yapmamın riskli olacağını söyledi ama ben karar veremedim kürtaj mı olsam yoksa hamileliğe devam mı etsem bu konuda fikirlerinizi ve tabiki deneyimlerinizi bekliyorum

bence aldırma canım o kadar arayan var ki Rabim vermis ne guzel belki zor olacak ama yınede aldırma derim benimde kardesimle aramda 1 yas var anneme zor olmus ama sonra iyi ki aldırmamısım der hep ıyı dusun ama dedigim gibi sahsi fikriim aldırma

cnm bencede aldırma ikiz gibi olurlar ne güzel ilerde çok güzel olur onlar için paylaşacak çok şeylerı olur.. evet biraz maddi manevi yıpranabilirsin ama emin ol ki allah ım sabrınıda rızkınıda verir.. sağlıklı hamılelıkler...

bu aralar kafamda bu var..
ya kaza kurşununa kurban gidersem diye..
o kadar çok bekledimki bir bebek..çok.
ama ek başıma ben baktım kızıma.herşeyine..evet eşim yardım etti ama genede bir annem olmadığı için zorlandım fazlasıyla.
sana kürtaj deyip günaha giremem ancak;ben cesaret edemezdim.ve aldırırdım..

Hayatta en çok arzuladığım şey benim..Aralarında 1 yaş olsun
Beraber büyüsünler...ınşallah rabbim banada nasip eder.
Ama senin doğum yapman riskli imiş.sağlık söz konusu ise
sadece kesen var ise henüz bebek yok ise sonlandırabilirsin canım

gerçekten çok zor bi durum daha bebeğin çok küçük sütten kesiceksin yeterince ilgilenemiceksin hamileliğin verdiği hormanal ve psikolojik değişiklikler vs..
ama mis kokulu bi bebek 2 çocuk bebeğinin kardeşi olucak yanlız büyümğcek çok mutlu olcak ama sen zorluk çekeceksin..
ya tatlım kusura bakma akıl vereyim derken aklını karıştırdım galiba...
benimde korktuğum şey bu ya hamile kalırsam çok zor bi karar yaa peki sen ne hissediyosun kaç haftalık hamilesin?

canım eğer ciddi anlamda risk teşkil edyorsa doktorunu dinle ama ben kürtaja çok karşıyım inançlarım gereği.bu artık senin kararın.sonradan pişman olacağın bir karar alma derim ben...

canım buyuklerimiz her zaman şunu der ;
1 kurtaj olacagına 9 tane dogur derler
genede karar senin tabiki

çok zor bi karar gerçekten; ama ben cesaret edemezdim doğrusu. hamile kalırsam ne yaparım acaba diye düşünüyorum arada bir; kürtaj olurdum heralde, benimde hem sezeryan olduğu için hem de tam bebişimin ilgiye ihtiyacı olduğu bir zamanda ilgim ikiye ayrılacak

Planların üzerinde plan var. Rabbimin takdir ettiği canı almak yine ona aittir. ciddi bir sağlık sorunu olacaksa durum farklı..

walla benimde en çok korktuğum şey bu ama sağlık söz konusu olunca bişi diyemem...en doğru kararı siz vericeksiniz ben olsam doğuramazdım heralde....allah kolaylık versin ne diyim...

çok zor bir karar bende senin gibi arada kalırdım herhalde sağlık sorunu yoksa doğururdum ama sağlık sorunu olursa o zaman değişirdi kararım.Allah yardımcın olsun hakkınızda hayırlısı

valla ben cesaret edemezdim biriyle zor başedebiliyoruz bazen,nitekim benim arkadaşımın başına geldi
daha 3.5 aylık hamileydi ve aldırdı ondan dolayıda beni çok tembihler aman dikkat et die nekadarlık hamilesin bilmiorum ama bole şeylerde çabuk karar vermen gerekio zaten eğer sağlıksal bi durum varsa üzücü bişey ama fazla düşünecek kadar zamanın yoktur bile

yorumlarınız için çok teşekkürler daha çok yeni 4 haftalık falan daha kesesi görünmüyor haftaya perşembe keseyi gördükten sonra müdahale edebilirim dedi doktor o zamana kadar karar vermem gerekiyor

İçine düşmüş bir melek ve oluşacak zamanla...
Sezeryan ile doğum yaptım ve doktorumda aynı şeyleri söyledi bana..
ama şu an çok pişmanım nedenmi?
Keşke hemen hamile kalıp ikisi birden büyüseydi ah keşke!!!
Ama sonuç tabi yinede sen bilirsin..
Son karar senin.

doktorlar da değişik şeyler söylüyorlar kafamı karıştırdılar bir tanesi kürtaj dA riskli doğum da ama doğum daha riskli iç dikişlerin açılır dedi diğeri madem ikisi de riskli devam et ama erken doğum olabilir diyor bir de hamileliği yatarak geçirebilirmişim

İçine düşmüş bir melek ve oluşacak zamanla...
Sezeryan ile doğum yaptım ve doktorumda aynı şeyleri söyledi bana..
ama şu an çok pişmanım nedenmi?
Keşke hemen hamile kalıp ikisi birden büyüseydi ah keşke!!!
Ama sonuç tabi yinede sen bilirsin..
Son karar senin.

sen kürtaj mı oldun yoksa

eğer yanında sana destek olacak bakacak birileri varsa doğur canım
girme masumun günahına

bu tür vakalar cok oluyor cözüm kürtaj değil doğru korunmak ne yazıkki sonra olan o masumlara oluyor :no2:

X