• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj korkusu

7haftalık bebeğimin kalbi durunca kürtaj olmak zorunda kalmıştım. Fiziksel olarak çok basit bir işlem. Ayılınca bir saat kadar sonra taburcu ediyorlar sadece o gün araba kullanamıyorsunuz. 10 gün kadar kanaması sürebiliyor. Ağrı olması durumunda minoset veya parol içebiliyorsunuz. Ardından üç ay korunma vermişti doktorum rahmi dinlendirmek adına. Allah yavrunuzu istediğiniz zamanda kucağınıza almayı nasip etsin.

Ne kusuru cnm burda birbirimize destek olmak icin variz..
Benim ilk dusugumdn bir buçuk yıl sonra tekrar düşük yaptım zaten geç gebe kalabiliyorm.
İlki 5 sonuncusu da 1 buçuk aylık falandi

Cok gecmis olsun. Suan bebeğiniz var mi bilmiyorum ama Allah aratmasin insallah.

Aynı durumda değilsiniz ve bence verdiğiniz umuda dikkat etmelisiniz. 49 la başlamak anormal değil ki.. sürekli artmış sizinki. Yüksek olması değil, katlanması önemli. 2500 bhcg ile nasıl göründü? Dediğim gibi, aynı durumda değilsiniz.

Evet 15 ile baslayip dogum yapan da var. Beta degerinin artisinin duzenli olmasi gerekiyor. Dis gebelik bile oyle takip ediliyor. En az yuzde 60 artis sinir sayiliyor ben de o bile yok.

7haftalık bebeğimin kalbi durunca kürtaj olmak zorunda kalmıştım. Fiziksel olarak çok basit bir işlem. Ayılınca bir saat kadar sonra taburcu ediyorlar sadece o gün araba kullanamıyorsunuz. 10 gün kadar kanaması sürebiliyor. Ağrı olması durumunda minoset veya parol içebiliyorsunuz. Ardından üç ay korunma vermişti doktorum rahmi dinlendirmek adına. Allah yavrunuzu istediğiniz zamanda kucağınıza almayı nasip etsin.

Cok tesekkur ederim. Allah isteyen her anneye saglikli bir evlat nasip etsin.

Lütfen konumu hemen tasimayin...

Arkadaslar merhaba bu benim ilk gebeligim-di. Dogum kontrol hapini birakir birakmaz hamile kaldım. Gebeligim ilerlemiyor maalesef. 6 haftalik hamileyim ancak kesem 4+3 beta degerim de asiri yavas yukseliyor. Ozetle saglikli bir gebelik degil. Doktorum bu hafta kanama ile dusurebilecegimi ya da kurtaj olacagimi soyledi. Hos kendi dusse de kurtaj ile temizleme olabilirmis.
Acikcasi kurtaj fikri beni cok yipratti.
Nasil oluyor, sonrasi nasil oluyor adet vs., sonrasında saglikli gebelik yasar miyim, kurtajdan sonra hemen ise donebilir miyim? Ya da kendi duserse calisiyorum isteyken sikinti olur mu normal adet gibi mi duser.
Tecrubesi olan arkadaslar yazarsa cok sevinirim.
Süreci birebir yaşadım.oncelikle geçmiş olsun.benimki de 8 haftalikti gelişmedi düştü her ihtimale karşı kürtaja girdim çünkü parca kaliyomus içerde.kurtaji genel anestezi ile oldum 10 gün kanama oldu zaten ilaç veriyorlar korkulacak bişey yok gir cik yarım saat surmuyo.tabiki sağlıklı çocuğunuz olacak benim oldu şuan 16 aylık ama bir yıl ara verdim bu olaydan sonra.

Cok sagolun. Hepinizin yazdiklari sayesinde dunun berbatligina inat cok daha iyi ve guclu hissediyorum. Allah razi olsun.
:) bir nebze rahatladiysan ne mutlu bize . Bende korkardim ama hic korktugum gbi bisey degilmis sadece uyuyup uyandim okadar :)
Gercekten bak

Öncelikle Çok geçmiş olsun bende bugün doktora şiddetli karın kramplarım sebebiyle gittim ve bebeğimin aslında 2 hafta önce kalbinin durduğunu öğrendim içim rahat etmedi başka doktara gittim ardından ama sonuç aynı kürtajla alınması gerekiyormuş 9 haftalık hamileyim ancak 7. Hafta da kalp atışları durmuş en son o zaman bakılmıştım çünkü ve atıyordu kalbi ancak bi kaç gün sonra gelişmesi de durmuş kalbi de.. yarın sabah kürtaj olacağım umarım hakkımızda herseyin en hayırlısı olur

Yazdıklarınız benim de içimi bi nebze olsun rahatlattı genel anesteziyle yapılacakmış ama insan yine de korkmuyor değil ilk gebeliğimdi bu benim büyük umut ve hayallerle geldim bugüne bir anda herşey yerlebir oldu umarım çabuk atlatırız saoğlun rahatlatıcı mesajlarınız için ..

Başka bir doktora giderek emin olun eğer o da kürtaj derse korkmayın basit bir işlem. Çocuk yoktu ama rahim kalınlığı sebebiyle kürtaj olmuştum. Genel anestezi verildi işlem 20 dk sürdü , toplamda 1 saatte ayildim. Vakumlu kürtaj yapıldı Rahime zarar vermemek için nette araştırabilirsiniz. Uyanınca biraz adet sancısı gibi ağrım oldu ama zaten ağrı kesici iğne yapılmıştı etki gösterince geçti o da. Bana orada ki ebe adetin gecikebilir demisti ama tam tersi erken oldum ve gayet düzenli bir şekilde devam etti

Yazdıklarınız benim de içimi bi nebze olsun rahatlattı genel anesteziyle yapılacakmış ama insan yine de korkmuyor değil ilk gebeliğimdi bu benim büyük umut ve hayallerle geldim bugüne bir anda herşey yerlebir oldu umarım çabuk atlatırız saoğlun rahatlatıcı mesajlarınız için ..
Allah en kısa zamanda sağlıklı hayırlı bir evlat nasip etsin. Korkmayın çok basit bir işlem anestezi verilince birşey anlamazsınız uyanınca da hemen ağrı kesici yaparlar zaten

İnşallah anlattığınız gibi kolay olur insan herşeyi unutur da tekrar olur mu korkusu insanı kemiriyor bu korkuyu nasıl yenicem bilmiyorum Allah razı olaun dualarınız için

Kurtajda sonuçta anestezi veriliyor çok zor olacağını sanmıyorum küçük bir ameliyat olarak düşünün. ayrıca kürtaj sonrası hamile kalan çocuk doğuran o kadar çok tanıdığım var ki neden olmasın inşallah yine bebeğiniz olur.

Canım yaklaşık 1 ay önce ben de kürtaj oldum üstelik 10 yıldır beklediğim gebelikti ve 3. Tüp bebek denemesinde oldu. 6 haftalıktı bebek oluşmamıştı şükür yoksa daha zor olurdu. sağlıksız gebelik dedi doktor ve kürtaj oldum. Hiç korkmayın anestezi ile oluyorsun hissetmiyorsunuz ertesi gün işe gittim. Umarım en kısa zamanda sağlıklı gebeliğiniz olur.

Benim de ilk gebeligimdi, insan cok uzuluyor ama elden ne gelir. Dualarim sizinle, cabucak atlatalim insallah.

Lütfen konumu hemen tasimayin...

Arkadaslar merhaba bu benim ilk gebeligim-di. Dogum kontrol hapini birakir birakmaz hamile kaldım. Gebeligim ilerlemiyor maalesef. 6 haftalik hamileyim ancak kesem 4+3 beta degerim de asiri yavas yukseliyor. Ozetle saglikli bir gebelik degil. Doktorum bu hafta kanama ile dusurebilecegimi ya da kurtaj olacagimi soyledi. Hos kendi dusse de kurtaj ile temizleme olabilirmis.
Acikcasi kurtaj fikri beni cok yipratti.
Nasil oluyor, sonrasi nasil oluyor adet vs., sonrasında saglikli gebelik yasar miyim, kurtajdan sonra hemen ise donebilir miyim? Ya da kendi duserse calisiyorum isteyken sikinti olur mu normal adet gibi mi duser.
Tecrubesi olan arkadaslar yazarsa cok sevinirim.
Kurtaj icin çok erken bir karar, geç döllenme diye birsey var...sağlıksızsa zaten düşer..

Başka bir doktora giderek emin olun eğer o da kürtaj derse korkmayın basit bir işlem. Çocuk yoktu ama rahim kalınlığı sebebiyle kürtaj olmuştum. Genel anestezi verildi işlem 20 dk sürdü , toplamda 1 saatte ayildim. Vakumlu kürtaj yapıldı Rahime zarar vermemek için nette araştırabilirsiniz. Uyanınca biraz adet sancısı gibi ağrım oldu ama zaten ağrı kesici iğne yapılmıştı etki gösterince geçti o da. Bana orada ki ebe adetin gecikebilir demisti ama tam tersi erken oldum ve gayet düzenli bir şekilde devam etti

Evet 50 gune kadar olamayan varmis zaten 3 ay bekleme suresi var. Insallah hemen duzene girer de bir de ona stres yapmayiz.

Back