• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj korkusu

8.haftaya geldiyseniz ve gelisme yoksa bekleyip kendinizi yipratmayin.Biran once kurtaj olup yeni bebek icin calismalara baslayin...

Sali gününe anlastik. Tekrar kontrol edilip kurtaj olacagim. Sonrasinda da bekleme suresi ne kadar verecek bakalim...

Acaba çok veya az olması neyle alakalı
Bilmiyorum iki farkli doktor yapti ama kanama oladabilir olmayadabilir ikiside normal canim sende kafana takma normal adet döngüsüde sekteye uğramiyor sen toparlanmana bak ve sakin korkma insan cok yipraniyo haklisin hic kolay değil böyle şeyler olabiliyo hayirlisi buymus gibi gör gecmis olsun

Bilmiyorum iki farkli doktor yapti ama kanama oladabilir olmayadabilir ikiside normal canim sende kafana takma normal adet döngüsüde sekteye uğramiyor sen toparlanmana bak ve sakin korkma insan cok yipraniyo haklisin hic kolay değil böyle şeyler olabiliyo hayirlisi buymus gibi gör gecmis olsun
Bugün 6.gün insanoğlu herşeye alışıyor asla kaldıramam dediğin şeyler başa gelince çok da güzel çekiliyor Rabbim e şükürler yine de olsun diyorum beterin beteri var.. saol rahatlatıcı mesajın için Allah razı olsun canım.

Bugün 6.gün insanoğlu herşeye alışıyor asla kaldıramam dediğin şeyler başa gelince çok da güzel çekiliyor Rabbim e şükürler yine de olsun diyorum beterin beteri var.. saol rahatlatıcı mesajın için Allah razı olsun canım.
Selam nasılsın nasıl gidiyor agrin kaldım.canim

Selam nasılsın nasıl gidiyor agrin kaldım.canim
Canım merhaba çok şükür agrım sızım kalmadı bir hafta da anca toparlayabildim kendimi :) bedenen iyiyim ama ruhen sanırım biraz daha zamana ihtiyacım var içimde hep bi korku ya tekrar aynı şeyleri yaşarsam ? :(

Canım merhaba çok şükür agrım sızım kalmadı bir hafta da anca toparlayabildim kendimi :) bedenen iyiyim ama ruhen sanırım biraz daha zamana ihtiyacım var içimde hep bi korku ya tekrar aynı şeyleri yaşarsam ? :KK43:
Aynen canım içimde korku var uzun süre istemiyorum benimde ruhumun iyileşmesine ihtiyacım var.:)

Herkese merhaba. Ben de Sat'a göre 8 haftalık olması gerekirken 6,5-7 haftalık hamileyim. 1 hafta önce doktra gittiğimizde kalp atışı görmem lazımdı göremiyorum büyük ihtimalle sonlanacak dedi. 1 hafta bekleyelim dedi dün tekrar gittik. Kalp atışına benzer bişey var ama aşırı zayıf, haftasına göre çok güçsüz ve bebek gibi bi oluşum yok dedi % 90 sonlanacak ama 1 hafta daha bekleyelim dedi. En kötü sonuç bile belirsizlikten iyidir, ben psikolojik olarak mahvoldum. İnsan ister istemez umut da ediyo. 1 hafta beklememin sebebi bebekten umudum olduğundan deil de belki kendi düşer dedi. Ama kanama yok hiçbişe yok. Olmazsa haftaya kürtaj olcam. Kürtajdan da baya korkuyorum. Burdan yazılanlar beni rahatlattı yine de ama insan bekledikçe korkusu da büyüyor. Keske dün netleşseydi bari iyileşme sürecine girerdim:( İlk gebeliğimdi, 3. ayımda hamile kalmıştım. Ben de 1,5 sene dogum kontrol hapı kullandım, ama 6 ay önce bırakmıştım folikasit fln da kullandım 3 ay. Neden oldu bilmiyorum:(

Herkese merhaba. Ben de Sat'a göre 8 haftalık olması gerekirken 6,5-7 haftalık hamileyim. 1 hafta önce doktra gittiğimizde kalp atışı görmem lazımdı göremiyorum büyük ihtimalle sonlanacak dedi. 1 hafta bekleyelim dedi dün tekrar gittik. Kalp atışına benzer bişey var ama aşırı zayıf, haftasına göre çok güçsüz ve bebek gibi bi oluşum yok dedi % 90 sonlanacak ama 1 hafta daha bekleyelim dedi. En kötü sonuç bile belirsizlikten iyidir, ben psikolojik olarak mahvoldum. İnsan ister istemez umut da ediyo. 1 hafta beklememin sebebi bebekten umudum olduğundan deil de belki kendi düşer dedi. Ama kanama yok hiçbişe yok. Olmazsa haftaya kürtaj olcam. Kürtajdan da baya korkuyorum. Burdan yazılanlar beni rahatlattı yine de ama insan bekledikçe korkusu da büyüyor. Keske dün netleşseydi bari iyileşme sürecine girerdim:KK43: İlk gebeliğimdi, 3. ayımda hamile kalmıştım. Ben de 1,5 sene dogum kontrol hapı kullandım, ama 6 ay önce bırakmıştım folikasit fln da kullandım 3 ay. Neden oldu bilmiyorum:KK43:
Selam canım hayırlısı olsun benimde 11 haftalık olmam gerekirken 8 haftalık ve kalp bizimde yavaştı ve kanamam oldu sonlandı canım. Oyuzden hayırlısı olsun rabbim sanada hayırlısını versin canım

fhme fhme Amiinn çok teşekkür ederim. benim de keşke kendi düşse kürtaj olmasam ama yok hiçbir şey yok:KK43: Peki senin de mi ilk gebeliğindi? Doktor tekrar denemek için ne kadar bekleyin dedi? Allahımmm sana da, tüm isteyenlere de sapasağlam bebekler nasip etsin fazla bekletmeden inşallah. Ben de ne kadar sevinmiştim beklemeden oldu 3. ayımda hamile kaldım diye ama böyle olacağı varmış...

fhme fhme Amiinn çok teşekkür ederim. benim de keşke kendi düşse kürtaj olmasam ama yok hiçbir şey yok:KK43: Peki senin de mi ilk gebeliğindi? Doktor tekrar denemek için ne kadar bekleyin dedi? Allahımmm sana da, tüm isteyenlere de sapasağlam bebekler nasip etsin fazla bekletmeden inşallah. Ben de ne kadar sevinmiştim beklemeden oldu 3. ayımda hamile kaldım diye ama böyle olacağı varmış...
Ben 10 senelik evliyim canım Ben evlendikten 3 sene sonra hamile kaldım ve düşmüştü .Daha sonra büyük kızıma hamile kaldım ondan kısa süre sonra tekrar kızıma hamile kaldım .Yani 2 kızım var canım 3 çocuğum olsun dedim bir kerede hamile kaldım ama kalpte sorun vardı 11 hafta olmasi gerekirken 8 de kaldı ve kürtaj oldum canım .Beni kürtaj yıprattı oyuzden belli bir süre düşünmüyorum canım oyuzden sormadım doktora biraz toparlanmaya ihtiyacım var.Allah inşallah sana sağlıklı hayirli evlatlar nasip etsin canin

Aynen canım içimde korku var uzun süre istemiyorum benimde ruhumun iyileşmesine ihtiyacım var.:)
Canım ben bir ay sonra tahlil yaptırmaya başlayacagım açıkcası sebebi çok merak ediyorum anne karnında bebek ölümleri çok görülüyor artık bu zaman da doktor pıhtılaşma bozukluğu genetik bozukluk olabilir dedi baya da pahalı testlermiş devlet 3 kayıptan sonra yapıyormuş ne kötü deneme yanılma sanki:(

Ben 10 senelik evliyim canım Ben evlendikten 3 sene sonra hamile kaldım ve düşmüştü .Daha sonra büyük kızıma hamile kaldım ondan kısa süre sonra tekrar kızıma hamile kaldım .Yani 2 kızım var canım 3 çocuğum olsun dedim bir kerede hamile kaldım ama kalpte sorun vardı 11 hafta olmasi gerekirken 8 de kaldı ve kürtaj oldum canım .Beni kürtaj yıprattı oyuzden belli bir süre düşünmüyorum canım oyuzden sormadım doktora biraz toparlanmaya ihtiyacım var.Allah inşallah sana sağlıklı hayirli evlatlar nasip etsin canin
Allah razı olsun, güzel kızlarını sana bağışlasın canım. Ben 2 yıllık evliyim bu ilk olacaktı ama nasip olmadı, inşallah çok bekletmeden tekrar sağlıklı bi şekilde hamile kalırım...

Canım ben bir ay sonra tahlil yaptırmaya başlayacagım açıkcası sebebi çok merak ediyorum anne karnında bebek ölümleri çok görülüyor artık bu zaman da doktor pıhtılaşma bozukluğu genetik bozukluk olabilir dedi baya da pahalı testlermiş devlet 3 kayıptan sonra yapıyormuş ne kötü deneme yanılma sanki:KK43:
Ben 24 ekimde gidicem sebep neymiş soylucez dediler bizde kan uyuşmazlığı da var hep iğnelerimi vuruldum ama nasip canım.Rabbim bu süreçte sana sabır versin inşallah tez zamanda evladını kucağına alırsın.

Ben 24 ekimde gidicem sebep neymiş soylucez dediler bizde kan uyuşmazlığı da var hep iğnelerimi vuruldum ama nasip canım.Rabbim bu süreçte sana sabır versin inşallah tez zamanda evladını kucağına alırsın.
Amin insallah senin de gönlüne göre olur hersey kan uyuşmazlıgını nasıl anlıyorlar kan grubuyla mı alakalıydı anne negatif olunca mı oluyordu

Canım kürtaj bedenen bir ağrı sancı yapmıyor zaten uyuşturuluyorsun tabi psikolojik açıdan zor bir durum çabuk atlatamadım kalbi durmuştu bebişimin, ama şunu söyleyeyim eskilerin bi lafı var duymuşsundur belki düşüğun bir ayağı içeri de olur derler yani sonrasında çok daha çabuk hamile kalabilirsin, 14 şubatta kürtaj oldum 2 ay toparlandım 3. Ay bebek istedik çok şükür hemen rabbim aratmadı hemen oldu
Ne mutlu size.Ben de 31ekimde kurtaj oldum bebegimin kalbi 6 haftalikken durdugu icin.Cok aci cok zor bisey.Hemen toparlanip yeniden hamile kalmak istiyorum.Ama suan nasil toprlanicam bilmiyorum

Benimde bebeğimin kalbi altı haftalıkken durmuş. Sekiz buçuk haftalık hamileyim ama düşük belirtisi yok pazartesi kürtaj olucam. Cok korkuyorum. Kurtaj için nasıl uyutuyorlar serum mu veriyorlar ve normal kıyafetle mi yapılıyor. Uyutmadan önce mi çatal denen şeye cıkılıyor?

Benimde bebeğimin kalbi altı haftalıkken durmuş. Sekiz buçuk haftalık hamileyim ama düşük belirtisi yok pazartesi kürtaj olucam. Cok korkuyorum. Kurtaj için nasıl uyutuyorlar serum mu veriyorlar ve normal kıyafetle mi yapılıyor. Uyutmadan önce mi çatal denen şeye cıkılıyor?

Çok geçmiş olsun. Hiç korkmayın. Uyuyorsunuz uyanıyorsunuz her şey bitmiş. Sonrasında da ağrım sızım olmadı benim. 2 kez kürtaj oldum üstelik birinde bebek büyüktü neredeyse doğurdum sonra kürtaja aldılar. Ben de çok korkarım her şeyden. Hatta titreyerek ağlayarak girdim. Boşa o kadar endişe ediyor insan. Çatala önce çıkardılar evet ama çok sürmedi bayılttılar zaten. Kısa süreli bir bayılma oluyor. Uyanırken filan da sıkıntı olmadı. Birinde bir şey koklattılar birinde iğne yaptılar hatırladığım kadarıyla. Sakin olun. Emin olun kan vermekten zor değil. Sadece koluma serum iğnesini taktıklarını hissettim ben.

Back