• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj korkusu

Bence bıraz daha bekleyın ya baska dr da gıdın. Sakın korkmayın kurtaj basıt bı ıslem ama düşük felaket zor ve kötü. Allah hakkınızda hayıtlısını versın

10 haftada kaybettim bebeğimi. Kalbi atmiyordu. Doktor bir ilac verdi adet ağrısı gibi bir ağrıyla geceden sabaha kanamam oldu ve evde düşük yapmışım. Sabah hastaneye gittigimde muayenede düşüğün gerçekleştiğini ama yine de kalan parçaların alınması gerektigi icin kürtaj olmam gerektiği söylendi. Genel anestezi altinda oldum. Akşam üzeri çıktım hastaneden. Devaminda kanamalarim oldu ama siddetli ve ağrılı değildi. Reglim daha düzenli olmaya başladı önceden 10 15 gün sarktığı oluyordu. Doktorum tanıdık oldugu için kendisine güvendim ne derse uyguladım. Hastaneden çıkmadan once kan değerlerine tekrar bakıldı ilaç kullanmama gerek kalmadı. Hafif derecede pıhtılaşma sorunu olduğu ortaya çıktı genetik testlerinde. Testi de kurtajdan sonraki ilk regl olduktan sonra yaptirdim. Farkinda olmadan destan yazmışım. Özetle korkulacak hiç bir şey yok. Allah hayırlısıyla tekrar nasip etsin.

Eğer gebelik ile ilgili bekleme süresi zorunluluğu vermezse doktor o ay bile hamile kalabilirsiniz. İçinizi ferah tutun
Gercekten mi? Umarim oyle olur, en azindan iste insanin kafasi dagiliyor. Annem israrla dogum kontrol hapini biraktiginda beklemedin ondan boyle oldu diyor bilmiyorum belki de benim acelemden boyle oldu...

Sağlıksız gebelik düşer. Kadın hissediyor en başta o şüphe bir defa yerleşiyor..
Doktor bana "her 3 ilk gebelikten birinde olur" demişti..

Benim düşen ilk gebeliğim ile ikincide hissettiklerim çok farklıydı mesela..
Eşim bile sonrasında demişti 'hiç içime iyi şeyler doğmuyordu' diye.

Mutlaka üzülürsünüz büyük bir umut çünkü. Ama iyi tarafından bakın. Ya hissedeceğiniz kadar sağlıksız gelişmiş ya da anomali ile doğmuş olsa çok daha fazla üzülürdünüz. Hayırlısı buymuş..

Inanir misiniz cidden hissediliyor. Ben mesela ogrendigim gun bile sevinememistim. Sonrasinda sasirdigim icin oyle sandim ancak yine gozum bebekli seyleri gormek istemedi. Icim asiri huzursuzdu, hic anne olucam diyemeden de olumsuzluklar siralandi. Yine ayni seyi yasar miyim diye korkuyorum sadece suan.
Sizin 2.gebeliginiz ne kadar sure sonra oldu acaba?

Canım kürtaj bedenen bir ağrı sancı yapmıyor zaten uyuşturuluyorsun tabi psikolojik açıdan zor bir durum çabuk atlatamadım kalbi durmuştu bebişimin, ama şunu söyleyeyim eskilerin bi lafı var duymuşsundur belki düşüğun bir ayağı içeri de olur derler yani sonrasında çok daha çabuk hamile kalabilirsin, 14 şubatta kürtaj oldum 2 ay toparlandım 3. Ay bebek istedik çok şükür hemen rabbim aratmadı hemen oldu

10 haftada kaybettim bebeğimi. Kalbi atmiyordu. Doktor bir ilac verdi adet ağrısı gibi bir ağrıyla geceden sabaha kanamam oldu ve evde düşük yapmışım. Sabah hastaneye gittigimde muayenede düşüğün gerçekleştiğini ama yine de kalan parçaların alınması gerektigi icin kürtaj olmam gerektiği söylendi. Genel anestezi altinda oldum. Akşam üzeri çıktım hastaneden. Devaminda kanamalarim oldu ama siddetli ve ağrılı değildi. Reglim daha düzenli olmaya başladı önceden 10 15 gün sarktığı oluyordu. Doktorum tanıdık oldugu için kendisine güvendim ne derse uyguladım. Hastaneden çıkmadan once kan değerlerine tekrar bakıldı ilaç kullanmama gerek kalmadı. Hafif derecede pıhtılaşma sorunu olduğu ortaya çıktı genetik testlerinde. Testi de kurtajdan sonraki ilk regl olduktan sonra yaptirdim. Farkinda olmadan destan yazmışım. Özetle korkulacak hiç bir şey yok. Allah hayırlısıyla tekrar nasip etsin.

Cok cok gecmis olsun. Ilac vermedi acaba verse daha mi iyiydi bilmiyorum. Simdilik beklemedeyim bende.

Lütfen konumu hemen tasimayin...

Arkadaslar merhaba bu benim ilk gebeligim-di. Dogum kontrol hapini birakir birakmaz hamile kaldım. Gebeligim ilerlemiyor maalesef. 6 haftalik hamileyim ancak kesem 4+3 beta degerim de asiri yavas yukseliyor. Ozetle saglikli bir gebelik degil. Doktorum bu hafta kanama ile dusurebilecegimi ya da kurtaj olacagimi soyledi. Hos kendi dusse de kurtaj ile temizleme olabilirmis.
Acikcasi kurtaj fikri beni cok yipratti.
Nasil oluyor, sonrasi nasil oluyor adet vs., sonrasında saglikli gebelik yasar miyim, kurtajdan sonra hemen ise donebilir miyim? Ya da kendi duserse calisiyorum isteyken sikinti olur mu normal adet gibi mi duser.
Tecrubesi olan arkadaslar yazarsa cok sevinirim.
Insallah saglikli bir gebelik gecirirsin ilk temennim budur. Ama sunu da soylim kurtaj hic korkulacak bisey degil bayilcan zaten uyaninca hic bise hissetmicen emin ol.

Canım kürtaj bedenen bir ağrı sancı yapmıyor zaten uyuşturuluyorsun tabi psikolojik açıdan zor bir durum çabuk atlatamadım kalbi durmuştu bebişimin, ama şunu söyleyeyim eskilerin bi lafı var duymuşsundur belki düşüğun bir ayağı içeri de olur derler yani sonrasında çok daha çabuk hamile kalabilirsin, 14 şubatta kürtaj oldum 2 ay toparlandım 3. Ay bebek istedik çok şükür hemen rabbim aratmadı hemen oldu

Yaa ne kadar guzel, masallah. Insallah bu hamileliginiz saglikli bir sekilde ilerler. Acikcasi henuz bebek olusmadigi icin biraz daha iyiyim. Kurtajin sanirim beynimize kodlanmis soguklugu korkutuyor.

Insallah saglikli bir gebelik gecirirsin ilk temennim budur. Ama sunu da soylim kurtaj hic korkulacak bisey degil bayilcan zaten uyaninca hic bise hissetmicen emin ol.

Cok sagolun. Hepinizin yazdiklari sayesinde dunun berbatligina inat cok daha iyi ve guclu hissediyorum. Allah razi olsun.

Cok cok gecmis olsun. Ilac vermedi acaba verse daha mi iyiydi bilmiyorum. Simdilik beklemedeyim bende.
Ilaç kullanmak bana psikolojik olarak biraz zor gelmişti. Bazen vermeseydi daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Doktorunuz güvenilir biriyse kendinizi dediklerini yapmaya odaklayın. Ben başkası hastaneye yatıyormuş gibi hissetmiştim. Radyolojik ultrasonla da bakmışlardı bebeğin kalbinin atmadığına kesin emin olmadan kürtaj yapmazlar diye düşünüyorum.

Korkulacak bir durum yok cnm
Hem düşük yapınca illaki kürtaj olacaksın diye birşey de yok.
Ben ilk düşükten sonra plasenta parçaları kaldığı için kürtaj oldum, uyandığımda hicbirsey olmamış gibiydi. bende senin gibi çok korkuyordum .
İkinci dusugumde kürtaja gerek olmadı senin de öyle olur umarım.

Inanir misiniz cidden hissediliyor. Ben mesela ogrendigim gun bile sevinememistim. Sonrasinda sasirdigim icin oyle sandim ancak yine gozum bebekli seyleri gormek istemedi. Icim asiri huzursuzdu, hic anne olucam diyemeden de olumsuzluklar siralandi. Yine ayni seyi yasar miyim diye korkuyorum sadece suan.
Sizin 2.gebeliginiz ne kadar sure sonra oldu acaba?

Ben gebelik heyecanını 1 hafta 10 gün yaşadım sonrasında hep şüphe ile takip ettik..
3 ay doktor tavsiyesi olduğu için bekledik. 2.ayda hamile kaldım.
Yani mayıs sonu kürtaj oldum ekim ayında hamile kaldım..

Lütfen konumu hemen tasimayin...

Arkadaslar merhaba bu benim ilk gebeligim-di. Dogum kontrol hapini birakir birakmaz hamile kaldım. Gebeligim ilerlemiyor maalesef. 6 haftalik hamileyim ancak kesem 4+3 beta degerim de asiri yavas yukseliyor. Ozetle saglikli bir gebelik degil. Doktorum bu hafta kanama ile dusurebilecegimi ya da kurtaj olacagimi soyledi. Hos kendi dusse de kurtaj ile temizleme olabilirmis.
Acikcasi kurtaj fikri beni cok yipratti.
Nasil oluyor, sonrasi nasil oluyor adet vs., sonrasında saglikli gebelik yasar miyim, kurtajdan sonra hemen ise donebilir miyim? Ya da kendi duserse calisiyorum isteyken sikinti olur mu normal adet gibi mi duser.
Tecrubesi olan arkadaslar yazarsa cok sevinirim.

Ilaç kullanmak bana psikolojik olarak biraz zor gelmişti. Bazen vermeseydi daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Doktorunuz güvenilir biriyse kendinizi dediklerini yapmaya odaklayın. Ben başkası hastaneye yatıyormuş gibi hissetmiştim. Radyolojik ultrasonla da bakmışlardı bebeğin kalbinin atmadığına kesin emin olmadan kürtaj yapmazlar diye düşünüyorum.

Ben de suan bunlari yasayan ben değilmisim gibi hissediyorum. Garip bi'histeyim. Olan olsun da rahatlayim istiyorum, psikolojim bozuldu.

Once biraz bekle arkadasim.birkac doktora daha git.kurtaj korkulacak bir operasyon degil.cok kisa bir uyku veriyorlar uyandiginda hersey bitmis oluyor.hemen kalkip normal hayatina donuyorsun.ben kurtajimdan hemen bir.iki ay sonra hamile kaldim.hemde ikizlerim oldu.bir arkadasiminda benimki gibi oldu.kendi dusurdu 2 gun hastanede yatti.bir suru suni sanci verdiler.arkasindanda temizlemek icin kurtaj yaptilar.hakkinda hayirlisi

Korkulacak bir durum yok cnm
Hem düşük yapınca illaki kürtaj olacaksın diye birşey de yok.
Ben ilk düşükten sonra plasenta parçaları kaldığı için kürtaj oldum, uyandığımda hicbirsey olmamış gibiydi. bende senin gibi çok korkuyordum .
İkinci dusugumde kürtaja gerek olmadı senin de öyle olur umarım.

Iki dusugunuz de pespese mi oldu acaba? Sizi uzmek istemem ama merak ediyorum tekrarlama durumunu. Kusuruma bakmayin.

Iki dusugunuz de pespese mi oldu acaba? Sizi uzmek istemem ama merak ediyorum tekrarlama durumunu. Kusuruma bakmayin.
Ne kusuru cnm burda birbirimize destek olmak icin variz..
Benim ilk dusugumdn bir buçuk yıl sonra tekrar düşük yaptım zaten geç gebe kalabiliyorm.
İlki 5 sonuncusu da 1 buçuk aylık falandi

siz ümidi keserseniz tutunacağı varsa da tutunmaz. benim 49 ile başladı. 2500-2800 bhcg ile bile zor göründü.herşeyi ile minikti.

Aynı durumda değilsiniz ve bence verdiğiniz umuda dikkat etmelisiniz. 49 la başlamak anormal değil ki.. sürekli artmış sizinki. Yüksek olması değil, katlanması önemli. 2500 bhcg ile nasıl göründü? Dediğim gibi, aynı durumda değilsiniz.

Back