• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj korkusu

Canim Eger imkanını varsa kanama başlar başlamaz eve geç. Daha rahat edebileceğin bir ortam olsun. Benim bebeğim büyüktü kanamam ve pıhtım çoktu.plesentayi ilk düşürdüm sonra bebeği. Günler sonra bile kocaman phtilar geliyordu.

Benim 4+3 gunluk kesem baya minik yani sanirim daha hafif olur. Olmazsa oyle yaparim umarim aksam evdeyken baslar.

Kürtaj olmayın sakın benim de beta hcg hiç yükselmiyordu ikiye katlamayı gerekiyordu hatta en kötü bir buçuk ama katlamadı doktor kürtaj için gün bile verdi o kadar emindi ki sağlıksız olduğundan kese göründüğü halde sonra başka doktora gittim bekle dedi ve sonra düzeldi başka doktora da git mutlaka ve bekle

Kürtaj olmayın sakın benim de beta hcg hiç yükselmiyordu ikiye katlamayı gerekiyordu hatta en kötü bir buçuk ama katlamadı doktor kürtaj için gün bile verdi o kadar emindi ki sağlıksız olduğundan kese göründüğü halde sonra başka doktora gittim bekle dedi ve sonra düzeldi başka doktora da git mutlaka ve bekle

Peki suan kac haftalik oldu acaba?

Benim de 11 haftalikken kalp atisi olmadi ve dusuk oldu tam olmadigi icin kurtaj oldum.o gun hemen taburcu oldum adet kanamasi gibi kanamam oldu 10-15 gun civari.rahattim herhangibir agri halsizlik hisetmedim.dr 3 ay gebelik dusunme demisti.ben zaten 1 yil dusunmedim sonra hamile kaldim.bir sorun yasamadim.hic korkulacak birsey degil merak etme.sadece bebegim dustugunde adet sancisi gibi sanci olmustu

Genel anestezi veeiyorlar ve hicbirsey hissetmiyorsun. Ertesi gun de normal hayatina donebilirsin. Durum bir zorunluluksa iyi bir doktora yaptırmanı tavsiye ederim sadece. Kurtaj sonrasi olumsuzluk yasamaman adina.

Benim de 11 haftalikken kalp atisi olmadi ve dusuk oldu tam olmadigi icin kurtaj oldum.o gun hemen taburcu oldum adet kanamasi gibi kanamam oldu 10-15 gun civari.rahattim herhangibir agri halsizlik hisetmedim.dr 3 ay gebelik dusunme demisti.ben zaten 1 yil dusunmedim sonra hamile kaldim.bir sorun yasamadim.hic korkulacak birsey degil merak etme.sadece bebegim dustugunde adet sancisi gibi sanci olmustu

Benim de suan deli gibi belim agriyor belirti sanirim. Ben de sonrasi icin korkuyorum ama bakalim, cok dusunemiyorum suan.

Tekrar belirteyim. Benim keseden ziyade beta degerim problem. 400den 9 gunde 2 bine 6 gunde de 2089a yukseldi.
Benim de beta yükselmiyordu ikiye katlaması gerekirken bir buçuğa bile katlanıyordu zaten doktor da betadan sağlıksız olduğuna karar vermişti

Benim de beta yükselmiyordu ikiye katlaması gerekirken bir buçuğa bile katlanıyordu zaten doktor da betadan sağlıksız olduğuna karar vermişti

Ne desem bilemedim, acikcasi iyi de hissedemiyorum. Bu gebelikten umudum yok niye bilmiyorum. Sali gidecegim bakalim ne olacak.

Öncelikle geçmis olsun bende iki kere kürtaj oldum iki gebeligimde sizinki gibi oldu doktorum bekleyelim belki kendi düser dedi ikisindede et parcasi gibi kücük beyaz bise düstü fakat icerde parca kaldigi icin kurtaj oldum manevi olarak cok zorlu süreçlerdi ilk kürtajdan 3 ay sonra hamile kalmistim ve oda sonlaninca ümidimi kaybetmistim testler falan yapildi hic bi sorunumuz yoktu sonra bi buçuk sene sonra cocuk istedik normal yolla ikiz oldu allahin mucizesi. Uzun oldu ama kendinizi birakmayin diye anlattim kürtaj sonrasi ufak tefek ağrilar oluyor ama cok değil tekrar gecmis olsun

Öncelikle geçmis olsun bende iki kere kürtaj oldum iki gebeligimde sizinki gibi oldu doktorum bekleyelim belki kendi düser dedi ikisindede et parcasi gibi kücük beyaz bise düstü fakat icerde parca kaldigi icin kurtaj oldum manevi olarak cok zorlu süreçlerdi ilk kürtajdan 3 ay sonra hamile kalmistim ve oda sonlaninca ümidimi kaybetmistim testler falan yapildi hic bi sorunumuz yoktu sonra bi buçuk sene sonra cocuk istedik normal yolla ikiz oldu allahin mucizesi. Uzun oldu ama kendinizi birakmayin diye anlattim kürtaj sonrasi ufak tefek ağrilar oluyor ama cok değil tekrar gecmis olsun
Bugün kürtaj olucam uyuyamıyorum devlette olucam ve anestezi yapmıyorlar mis. Çok korkuyorum herkes bunun zor olduğunu söylüyor .Allah'ım sabır versin .

Kürtajda bayiltiyorlar ayiliyorsun agri vs olmuyor.
Fakat bebegi dusurteceklerse Aman yarabbi.
Korkutmak gibi olmasin ama cok ama cok agrili bir surec.
Benim bebegin 3 aylik karnimda öldu.
Bebek buyuk oldugundan vucuttan atimi saglaniyor(suni sanci ve rahim ici fitille)
Elle muayine edildim defalarca dusururkende cok ama cok sanci cektim.
Sonrasinda kalanlari temizlemek icin kurtaja alindim.
orada batilttilar.

Cok gecmis olsun iste biraz da yine ayni seyi yasar miyim korkusu var ama Allah bilir yapacak bir sey yok. Allah evlatlarinizi size bagislasin.

Bugün kürtaj olucam uyuyamıyorum devlette olucam ve anestezi yapmıyorlar mis. Çok korkuyorum herkes bunun zor olduğunu söylüyor .Allah'ım sabır versin .

Insallah cok kolay gecer ağrısız sizisiz. Guclu durmaya calisin lutfen:(

Kürtajda bayiltiyorlar ayiliyorsun agri vs olmuyor.
Fakat bebegi dusurteceklerse Aman yarabbi.
Korkutmak gibi olmasin ama cok ama cok agrili bir surec.
Benim bebegin 3 aylik karnimda öldu.
Bebek buyuk oldugundan vucuttan atimi saglaniyor(suni sanci ve rahim ici fitille)
Elle muayine edildim defalarca dusururkende cok ama cok sanci cektim.
Sonrasinda kalanlari temizlemek icin kurtaja alindim.
orada batilttilar.

Sizin epey büyükmus sanirim oyuzden bu denli zorlu gecti cok gecmis olsun. Benim minigim cidden cok minik...

Lütfen konumu hemen tasimayin...

Arkadaslar merhaba bu benim ilk gebeligim-di. Dogum kontrol hapini birakir birakmaz hamile kaldım. Gebeligim ilerlemiyor maalesef. 6 haftalik hamileyim ancak kesem 4+3 beta degerim de asiri yavas yukseliyor. Ozetle saglikli bir gebelik degil. Doktorum bu hafta kanama ile dusurebilecegimi ya da kurtaj olacagimi soyledi. Hos kendi dusse de kurtaj ile temizleme olabilirmis.
Acikcasi kurtaj fikri beni cok yipratti.
Nasil oluyor, sonrasi nasil oluyor adet vs., sonrasında saglikli gebelik yasar miyim, kurtajdan sonra hemen ise donebilir miyim? Ya da kendi duserse calisiyorum isteyken sikinti olur mu normal adet gibi mi duser.
Tecrubesi olan arkadaslar yazarsa cok sevinirim.
üzülme, ilk düşüklerin ileride de sağlıksız gebelik geçireceğinin işareti falan değil.. bebek sağlıklı değildir. kromozom sorunu olabilir, genetik problemlerden tam oluşamamıştır bebek, bu insan vücudunun kendini temizlemesidir. bana bir doktor demişti bunu. Allah sağlıklı gebelikler nasip etsin ileride. emin ol bir anne için en önemlisi sağlıklı bebekler dünyaya getirmek.. hem daha ilk denemeden hamile kalmışsın. bu bile vücudunun ne güzel çalıştığını, eşinin sağlığının iyi olduğunun göstergesidir.

Back