• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj korkusu

Soyle soyleyeyim. Doktoruma guveniyorum. Annemin de doktoru zaten. Ki Acibadem Hastanesindeki cok guvenilir bir doktorla da kan degerlerimi konustuk o da direk sagliksiz gebelik dedi. Kesem geriden gelip beta saglikli ilerleseydi umidim olurdu. Acikcasi direnip ilerleyen surecte yine kayipla sonuclanmasini istemiyorum.
Sizi anlıyorum, fikrimi söyledim. Çünkü konu çok hassas bir gün acaba derseniz kendi kendinizi yersiniz.

Zamanında bir üye böyle bir konu açmıştı çünkü. Öyle hatırlıyorum.

artık kürtajları narkoz altında yapıyorlar. korkmayın bence kanama da adet kanaması gibi olur olursa. Allah sağlıklısını nasip etsin inş.

Bakın ben tecrübeli bir insanım tabiki doktordan daha iyi bilemem ama size tavsiyem bir perinatologa gidip ondan fikir almanız. İstanbulda mısınız? Gebelik geç oluşmuş olabilir. Biraz bekleyin, hemen kürtaj olmayın. Sağlıksız gebelik kendi kendine sonlanır zaten.
Ayrıca kürtaj zor bir işlem değil. Korkmayın.

Sedasyon denen hafif bayilma agir uyku arasi bir durumda uygulaniyor operasyon. Drun guvenilirse kese de kucuk oldugu icin cok yipratici bir surec olmaz. En gec 6 hafta içinde regl olursun olmazsan dr kontrolunu mutlaka ol. Sonra regl duzenin ayni olur. Gecmis olsun. Dilerim saglikli bir gebelik en yakin zamanda kapini calar.

Bu hafta kendi dusmesi icin bekliyoruz. Acikcasi kanama belirtim de yok. Bilmiyorum asiri yiprandim ogrendigimden beri. 400ken öğrendim 2000lerde yerinde saydi. Sanirim ümidimi de kaybettim sadece netlessin istiyorum artik.

gebelik sonlanmasının olumlu bir tarafı yok gibi görünse de bu olay gebelik daha ilerlediğinde de olabilirdi Allah korusun bebeği kucağına aldıktan sonra da olabilirdi veya bebeğin sağlıksız doğabilirdi. o sebeple olumlama yaparak korkunu yenmeye çalış.
yalnızca kürtajdan sonra doktorların verdiği ilaçları güzel takip ederek iç ve kendini 3-5 gün kesinlikle yorma. ayaklarını sıcak tut iyice dinlen. Allahın izni ile bir dahakine sağlıkla hamile kalırsın inşallah.

Bende mart ayında kürtaj oldum. Korkulacak bi durum yok sedasyonla operasyon yapılıyor. Uyandığınizda çoktan bitmiş oluyor. Bir kaç gün hafif hafif kanama oluyor o kadar.. Rabbim tez zamanda sağlıklı gebelik nasip etsin inşallah.

Lütfen konumu hemen tasimayin...

Arkadaslar merhaba bu benim ilk gebeligim-di. Dogum kontrol hapini birakir birakmaz hamile kaldım. Gebeligim ilerlemiyor maalesef. 6 haftalik hamileyim ancak kesem 4+3 beta degerim de asiri yavas yukseliyor. Ozetle saglikli bir gebelik degil. Doktorum bu hafta kanama ile dusurebilecegimi ya da kurtaj olacagimi soyledi. Hos kendi dusse de kurtaj ile temizleme olabilirmis.
Acikcasi kurtaj fikri beni cok yipratti.
Nasil oluyor, sonrasi nasil oluyor adet vs., sonrasında saglikli gebelik yasar miyim, kurtajdan sonra hemen ise donebilir miyim? Ya da kendi duserse calisiyorum isteyken sikinti olur mu normal adet gibi mi duser.
Tecrubesi olan arkadaslar yazarsa cok sevinirim.
Merhaba
Cok gecmiş olsun
Ben kürtaj olmuştum
Bebek büyük kese küçük demişti doktorum
Altı haftalıktı
Korkulacak hiç bişey yok
Uyuttular beni
Uyandıgımda adet sancısı gibi sancı bile yoktu
Kalktım yürüyerek hastaneden cıktım aynı hün içinde
20güb kadar kanamam oldu

bir kaç doktora daha gidin.ne betalardan ne keselerden canlandı bebekler.düşse bile adetle düşme ihtimali yok mu?

Bu hafta onun icin bekleyecegiz ama hic bir belirtim yok dusuge dair. Bilmiyorum belki yanlis dusunuyorum ama acabalar denizinde daha cok boguluyorum oyuzden doktorumu dinleme taraftariyim. Bir hafta boyunca cevremin olumlamasiyla kendimi kandirdim ve bu hafta yine yikildim. Ilerleyen surecte sonlanirsa cok daha uzulurum.

geçmiş olsun çok yakın zamanda yaşadım adet gibi kayıp gitti içinden.neyseki kalbi atmiyordu daha tek tesellim o. kürtaja gerek kalmadi bende inş sizdede kalmaz. olursada korkmayın genel anestezi altında oluyormuş.

Ben de en cok oyle teselli ediyorum kendimi. En azindan sadece kese, henuz bebek bile degil diye... Allah saglikli gebelikler nasip etsin insallah hepimize...

Arkadaslar merhaba bu benim ilk gebeligim-di. Dogum kontrol hapini birakir birakmaz hamile kaldım. Gebeligim ilerlemiyor maalesef. 6 haftalik hamileyim ancak kesem 4+3 beta degerim de asiri yavas yukseliyor. Ozetle saglikli bir gebelik degil. Doktorum bu hafta kanama ile dusurebilecegimi ya da kurtaj olacagimi soyledi. Hos kendi dusse de kurtaj ile temizleme olabilirmis.
Nasil oluyor, sonrasi nasil oluyor adet vs., sonrasında saglikli gebelik yasar miyim, kurtajdan sonra hemen ise donebilir miyim? Ya da kendi duserse calisiyorum isteyken sikinti olur mu normal adet gibi mi duser.
belli ki geç yumurtlamışsınız. Bence başka bir doktora gidin. Sağlıklı bir gebelik değilse zaten düşük yaparsınız. Bebeğin kalbi atmaz vs ama hemen ilk dk dan kürtajdan bahsetmek neden.

Kürtajdan korkmanıza gerek yok zaten uyutuluyorsunuz. Sonrasında ağrınız olur ama hemen ağrı kesici veriyorlar zaten.

Benim de ilk gebeliğim sağlıksız gebelikti gelişmemişti. Düşürmeyi beklemeden ikinci gittiğim doktor "temizlememiz lazım" deyince kabul ettim.
9 haftalık olması gerekirken 6 haftalık boyutlardaydı kalp atışı yoktu..
İlk gün biraz sızı olur zaten anestezi yüzünden sersem gibi oluyorsunuz.
Ama ben ikinci gün yazlık kışlık düzenlemiştim merak etmeyin..

Bir arkadaşım geçenlerde kanamalı düşürmeyi bekledi evde. Aşırı kanaması olmuş bayılmış.
Ben 31 gün sonra regl oldum. Doktor "3 ay korunun sonra tekrar deneyebilirsiniz" demişti. Ben 4. ayda hamileydim..

İnşallah sonraki gebeliğiniz sağlıklı sıhhatli ilerler..

Sizi anlıyorum, fikrimi söyledim. Çünkü konu çok hassas bir gün acaba derseniz kendi kendinizi yersiniz.

Zamanında bir üye böyle bir konu açmıştı çünkü. Öyle hatırlıyorum.

Belki de siz haklisiniz ama
Bakın ben tecrübeli bir insanım tabiki doktordan daha iyi bilemem ama size tavsiyem bir perinatologa gidip ondan fikir almanız. İstanbulda mısınız? Gebelik geç oluşmuş olabilir. Biraz bekleyin, hemen kürtaj olmayın. Sağlıksız gebelik kendi kendine sonlanır zaten.
Ayrıca kürtaj zor bir işlem değil. Korkmayın.

Maalesef her sagliksiz gebelik kendi kendine sonlanmiyor. Kan degerlerim biraz umut verseydi yine beklerdim ama netten de cok arastirdim hic olumlu sonuclanan olmamis. Kendimi yipratmamak adina doktorumu dinlemek istiyorum. Bu hafta bekleyecegiz. Haftaya sali tekrar bakilacak ve kurtaj olacak...

belli ki geç yumurtlamışsınız. Bence başka bir doktora gidin. Sağlıklı bir gebelik değilse zaten düşük yaparsınız. Bebeğin kalbi atmaz vs ama hemen ilk dk dan kürtajdan bahsetmek neden.

Soyle ki 400lerde ogrendim, 9 gun sonra betam sadece 2020'ye yukselmisti. Bir 6 gun sonra +39. Sizce umut varmi ki?

bir kaç doktora daha gidin.ne betalardan ne keselerden canlandı bebekler.düşse bile adetle düşme ihtimali yok mu?

Sizin dediğiniz şey geç döllenme nedeniyle yavaş ilerleyen beta değeri. Yumurtlama geç olabiliyor bazen o nedenle beta değeri az az artıyor.
Konu sahibinin ki farklı. 2000 lere kadar çıkmış sonra yavaşlamış ve durmuş. Takibini doktor yapıyorsa belli bir tecrübesi de vardır sonuçta..

Sizin dediğiniz şey geç döllenme nedeniyle yavaş ilerleyen beta değeri. Yumurtlama geç olabiliyor bazen o nedenle beta değeri az az artıyor.
Konu sahibinin ki farklı. 2000 lere kadar çıkmış sonra yavaşlamış ve durmuş. Takibini doktor yapıyorsa belli bir tecrübesi de vardır sonuçta..

Evet evet sanirim ikisi karistiriliyor. Betam 2000 oldugunda da 7 binlerde olmasi gerekiyordu. Hatta o zaman doktorum ilk beta degerimin yanlis olculme ihtimalini de soyleyip bir hafta takip etti. Sonuc olarak kese de 6 gunde sadece 3gunluk buyuyunce net bir konuşma yapti. Inanin cok istiyordum bu bebegi ama gercekler de boyle kabullendigim icin kurtaj kelimesi dilimde zaten.

Kürtajdan sonra aynı gün bile çalışabilirsin . O kadar kolay bir işlem .Hiç korkulacak bir şey yok . Benim de başıma iki kez geldi .Ayrıca 4 kez aşırı kanama ile boş kürtaj oldum .Hepsinde de sabah oldum öğleden sonra çalıştım

Cok tesekkur ederim. Aslinda biraz da tekrar bekleme suresi korkutuyor. Tabii ki Allah dogru zamanda sagliklisini versin ama insan da hemen tekrar istiyor ne bileyim. Sanirim 3 ay beklemek gerekiyormus degil mi?
Eğer gebelik ile ilgili bekleme süresi zorunluluğu vermezse doktor o ay bile hamile kalabilirsiniz. İçinizi ferah tutun

Evet evet sanirim ikisi karistiriliyor. Betam 2000 oldugunda da 7 binlerde olmasi gerekiyordu. Hatta o zaman doktorum ilk beta degerimin yanlis olculme ihtimalini de soyleyip bir hafta takip etti. Sonuc olarak kese de 6 gunde sadece 3gunluk buyuyunce net bir konuşma yapti. Inanin cok istiyordum bu bebegi ama gercekler de boyle kabullendigim icin kurtaj kelimesi dilimde zaten.

Sağlıksız gebelik düşer. Kadın hissediyor en başta o şüphe bir defa yerleşiyor..
Doktor bana "her 3 ilk gebelikten birinde olur" demişti..

Benim düşen ilk gebeliğim ile ikincide hissettiklerim çok farklıydı mesela..
Eşim bile sonrasında demişti 'hiç içime iyi şeyler doğmuyordu' diye.

Mutlaka üzülürsünüz büyük bir umut çünkü. Ama iyi tarafından bakın. Ya hissedeceğiniz kadar sağlıksız gelişmiş ya da anomali ile doğmuş olsa çok daha fazla üzülürdünüz. Hayırlısı buymuş..

Back