hükümet beni dinime ne yaklaştırır ne de uzaklaştırır.ben dinimi kendim için Allah için uygularım.ama şu devirde göstermelik pek çok dindar var ne yazık kiInsanlarin yaptiklari yanlislari dine maledenleri, ibadetini yapmaya calisanlarla halihazirdaki hukumeti ayni kefeye koyanlari kiniyorum. Bence asil cahil onlar...
Allah onlari kahretsin...hükümet beni dinime ne yaklaştırır ne de uzaklaştırır.ben dinimi kendim için Allah için uygularım.ama şu devirde göstermelik pek çok dindar var ne yazık ki
Herkesin gunahi kendi boynuna... Dunyanin adil oldugunu kimse soylemedi zaten. Dediklerini gormuyoruz, ne yapilirsa kapali kapilar ardinda oluyor, ama kurbanda kacan danalari ve ugradiklari zulmu, sokak ortasinda kesilen koyunun dananin can cekismelerini coluk cocuk herkes goruyor. Ben ilk kurban kesilisine sahit oldugumda heniz 5-6 yaslarinda idim, cocuk ruhumda biraktigi travmayi ben bilirim. Bu olmamali, sokakta cocuklara izletilen kurban kesimleri yanlis, vahseti cagiristiriyor, o yuzden de bu isler artik bu zamanda belirlenmis kesimhanelerde temiz temiz yapilmali diyorum.
Uykusuz da olsan kisa ve net anlatmissin, tabi anlayana :)Kesimden dolayi mi sıkıntı var?(hoş l.sam' in temiz niyetlerle söylediğini sanmıyorum.)Böğürterek kesmek mi?Zaten boyundaki şah damardan kesiliyor ki çabuk olsun,cok acı çekmesin.Kesimi boyle tarif edilmis dinimizde.Baska acısız bir yöntem var mı?Kesimhanedekiler nasıl kesiyor? Onun haricinde çocukların gormesi falan engellemek iyi olabilir,iyi olur yani,uykusuzum. Ama tek sakıncalı kareleri bu değilki ,pc,oyunları buna bin basar,orda insan öldürmek var sanal da olsa.cinsel içerikler gözler önünde..Aynı hassasiyeti bunlara da göstermek lazım..Ya yeme içme derdi olmasa bu ibadet bu kadar yaygın da olmazdı bence Bu arada hayvanlar insana hizmet için yaratılmıştır ana onlara eziyet de günah sayılmıştır.Kesimler acısız, acısı az olacak sekilde tarif edilmiştir . Bunda mantıksız birsey göremiyorum..valla uykusuzum yorgunum calisiyom,sürcu lisan edersem haberiniz olsun
Yerler, kemiği ve içindeki iliği de afiyetle götürürler. Sadece kemikle beslenmeleri sakıncalı ama, vitamin-mineral dengesinin kurulması için kemiğin yanında et ve/veya organ da yemeleri lazım. Sokak köpekleri için bu maalesef pek geçerli olamıyor, onlar karnını doyurma peşinde.benim merak ettiğim bişey var, evcil hayvan beslemediğim için bilmiyorum ama mantık yürütünce saçma görünüyor
karşı apartmandakiler her sene, hiç et kalmamış kemikleri yola koyuyorlar, kelle dahil, ama hiç et yok
hayvanlar kedisi köpeği geliyo onları kemirmeye çalışıyor, bildiğin kemik kırıntısı yiyor hayvanlar, şimdi bu arkadaşlar bu hayvanlara iyilik mi yapıyor kötülük mü
şahsen ben çok gıcık oluyorum her türlü, zombi filmi gibi oluyo sokak
uyarmaya kalksam beni de yerler diye bişey demiyorum
Dedikleriniz iyi güzel de pratikteki uygulamasına bakmak lazım.Kesimden dolayi mi sıkıntı var?(hoş l.sam' in temiz niyetlerle söylediğini sanmıyorum.)Böğürterek kesmek mi?Zaten boyundaki şah damardan kesiliyor ki çabuk olsun,cok acı çekmesin.Kesimi boyle tarif edilmis dinimizde.Baska acısız bir yöntem var mı?Kesimhanedekiler nasıl kesiyor? Onun haricinde çocukların gormesi falan engellemek iyi olabilir,iyi olur yani,uykusuzum. Ama tek sakıncalı kareleri bu değilki ,pc,oyunları buna bin basar,orda insan öldürmek var sanal da olsa.cinsel içerikler gözler önünde..Aynı hassasiyeti bunlara da göstermek lazım..Ya yeme içme derdi olmasa bu ibadet bu kadar yaygın da olmazdı bence Bu arada hayvanlar insana hizmet için yaratılmıştır ana onlara eziyet de günah sayılmıştır.Kesimler acısız, acısı az olacak sekilde tarif edilmiştir . Bunda mantıksız birsey göremiyorum..valla uykusuzum yorgunum calisiyom,sürcu lisan edersem haberiniz olsun
Emin ol canım,gözlerimle görmüş biri olarak,bir et hazır paketteyse bil ki hayvan avlanılırken ya da kurban edilirken çektiğinden daha fazla acı çekmiştir.Çünkü hazır ürünlerde pratiklik,hızlı olmak,tazelik önemlidir.Tavuklar canlı-taze kalsın ama kıpırdamasın diye ayaklarını kesen KFC,danaları yanyana dizip küp küp parçalayan Burger&McDonalds..Hiçbiri masum değil.Keşke senin dediğin gibi kurban ibadeti de düzgün sınırlar içinde yapılabilse..
Analı kızlı zıvanadan çıktı bunlar.
Biri başörtüsüne biri vacib olan kurban kesimine laf söyler.
Allahü Tealanın emirlerine söyledikleri
bu sözlerden dolayı helak olmalarından başka dileğim yoktur Rabbim den.
aynenKimin helak olacagi belli olmaz :)
şimdi bende unuttum valla ne yazacağımı....hoşgeldin canım .....esraaa :) ne dedin kız hiç bişey yok
bu arada bayramın mubarek olsun cınımmm
telefonun internetiyle bilgisayardan bağlanıyorum çok yavaş
memleketteyim
MUNE hanımlar banlamışlar beni
neyse sitemlerimi eve geçince yazacam