• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kumar problemim ve intihar düşüncelerim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Doktor sirf bu koca olacak adam icin mi kendini asacaksin? Asma sen pismansin Rabbim biliyorsa affetmisse digerlerine affedersin bisey yemek duser. Sen sakin kafayla dusun. Olecegini degil bundan sonraki hamlelerini olmek care olsaydi dunyada insan kalmazdi. Biraz savasci ruhunu cikar ortaya

Mesele para pul degil eşya gibi babamın evine atılmayı haketmiyorum babam beni senelerce okuttu onları üzme dedim yalvardım sen hem orospusun hem kumarbazsın diyor Rabbim neden hayatım düzelmiyor neden hata üzerine hata yapıyorum neden hiçbirşeyim yolunda gitmiyor namaza basladım olmadı tedavi gördüm olmadı

Arkadaşlar sizden ricam kınamadan okuyum.. bir sıkıntım var.. yıllar önce dolandırıldım (kumarbaz bir adam tarafından ) öteledim düşünmek istemedim erteledim meslegimi elime almayı bekledim.. meslegimi aldıktan sonra ailemin bitmek tükenmek bilmeyen istekleri( her ay 6bin₺ onlara para gönderdim) 1 senede araba aldım üzerine nişanlandım. Ailemin tüm düğün masraflarını benden beklemesi üzerine kayıplarımı telafi edebilecegimi sandım. İnternet üzerinden oynanan bir oyuna kapıldım(iddia) başlarda bin ₺ ile başladım tam 140bin lira kazandım.. parayla ne yapacagımı bilemedim borçlarımı kapattım ama haram para ya, verdigi huzursuzluk sonucu geldigi yere geri gitti tekrar yatırdım ve tekrar kaybettim. Tövbe edip herşeyi sıfırladım Kuran üzerine yemin ettim.. Annemin benden abiye elbise istemesi üzerine kumar tekrar tetikledi tekrar kazanmak için tekrar oynadım kaybettim tekrar tekrar.. kredi çekip borç batagına sürüklendim. Şuan o kadar çok borcum var ki.. 2 ay içinde ödemem gereken 5 adet bilezik.. her ay 3bin₺ kredi borcum var. Maaşım 9bin ama borcum 80bin.. intihar etmeyi düşünüyorum ölçtüm biçtim olmuyor ben evlenecegim bu yuvaya haram katmak istemiyorum bir adamın hayatını karartmak istemiyorum. Ailem ve nişanlımın haberi yok.. ne yana dönsem zarar borclarımı ödeyemez hale geldim evlenince eşimden saklayamam ama söyleyemem de kim kumarcı bir kadınla evlenir :KK43: Bana akıl verin ne olur hergün tövbe etmekten parasızlıktan bıktım. Yolumun sonunu göremiyorum anne olacagım bu yalanlarla bu dertle yaşayamıyorum
Ne güzel bir işiniz bir geliriniz varmış hep hırs ve daha fazlası olsun isteğiyle insanlar bu tür kumar illetine düşüyor benimde etrafımda böyle kumar hastalığı olan yakın bir bayan arkadaşım vardı ,ve bir türlü bırakamıyordu etrafında zamanla ne bir erkek ne ailesi kaldı çalıştığını kumara yatırdı ve en son ruh sağlığıda bozuldu kafayı yedi yani çok tehlikeli şeylere kalkmışsınız eşiniz olacak insana anlatamıyacağınızdan bahsetmişsiniz şunu unutmayın hiç birşey gizli kalmaz bence dürüstçe uygun bir dille anlatmak ilerde bir şekilde öğrenmesinde yaşamış olacağı travmadan daha iyidir ,borçlarınızı tek başına nasıl ödeyeceksiniz çekilen krediler bilezikler kendi kendinizi resmen uçuruma sürüklemişsiniz aileniz bilmiyor eşiniz olacak kişi bilmiyor yalnız bu yükün altından kalkmak çok zor Allah yardımcınız olsun

Durdum tövbe ettim neden hiçbirşey düzelmiyor Allahım ihanet etmedim aldatmadım büyük bi hata yaptım evet ama pişmandım

Yazdıklarınızı okudum.

Diğer her şeyi bir tarafa bırakalım. Borç sizin borcunuz, kazanç sizin kazancınız. Bir adamın -ki kocanız olsa bile- size sözlü ya da fiziksel şiddet uygulamasına asla izin vermeyin. Bir an evvel gidip darp raporu alın ve kendinizden uzaklaştırın. Böyle bir sebepten dolayı terk-i dünya eylemeyi aklınıza dahi getirmeyin.

70 bin lira borç bu dönemde hiçbir şey. Düğünde takılan altınlar her halukarda sizin. Buna da eşiniz karışamaz. Onları bozdurup borcu kapatabildiğiniz kadar kapatın. Kalan kısım için gerekirse bankadan ihtiyaç kredisi çekin ve borcun tamamını kapatın. Sonrasında maaşınızla çektiğiniz krediyi düzenli ödeyebilecekseniz tabi.

Kaç yaşına gelmişsiniz, hekim olmuşsunuz. Kimseye ne para, ne izahat borcunuz yok. Yapmanız gereken tek şey besmele çekip her şeye yeniden başlamak. Ama o adam olmadan.

Allah kolaylıklar versin.

Allah her türlü günahınaffederkrn eşine ne oluyor iftira atıyor
Boşver şimdi herşeyi
Sakince kafanı topla ya da bi hastahaneye git sakinleştirici versinler babana bişey anlatmak zorunda değilsin ki anlatma iki şoku yaşama
Hayatını çiz yoluna bak
borçları kapatıp tertemiz sayfa aç
Sen pişmansın zaten milletin seni üzmesine izin verme

neden sen değil de neden senin ailen böyle ? para basma makinesi olarak görüyorlar seni. İnsan evladını para pul için böyle çirkin yollara her seferinde sürükler mi ya? bence ailenle arana büyük bir duvar örmelisin

Mesele para pul degil eşya gibi babamın evine atılmayı haketmiyorum babam beni senelerce okuttu onları üzme dedim yalvardım sen hem orospusun hem kumarbazsın diyor Rabbim neden hayatım düzelmiyor neden hata üzerine hata yapıyorum neden hiçbirşeyim yolunda gitmiyor namaza basladım olmadı tedavi gördüm olmadı
O kadar yasanandan sonra birden iyiye gidecek degil, zaman icinde yavas yavas duzeleceksiniz.
"Iyi bir dövdü" ne demek ya. Kacamadiniz mi...? Üzüldük :(
Keske anlatmasaydiniz...
Babaniz da ayni muameleyi yapacaksa evde tek durmayin, birileri olsun. Anneniz konuyu, tedavinizi biliyor zaten, o size destek çıkar, korkmayın. Allah yardimciniz olsun.

Be kadın sen doktorsun egitimlisin farkında misin ?tmm oynamışsın hata yapmışsın falan filan sana destek olacağına dövmek ne demek .kendi işşizligine baksın o manyak kocan. Siz normal değilsiniz gerçekten . Bi doktorun odemeyecegi bir miktar değil 70000 düzenli mantıklı bir hayatla rahatça 2 yıla kapanır maksimum. Ne demek dayak yemek ne demek baba evine konmak.

Anlatmakla iyi etmişsin. Evlenmeden önce anlat demiştim ama olmuş geçmiş boşver. Ama sen ona hesap vermek zorunda değilsin dövdü ne demek ya. Hemen boşuyorsun o zorbayi. Sen yolunu çizdin, hatanı bildin, tövbeni ettin. Onun bu davranışı senin değil onun hatası. Dik dur. Hem ona hem ailene karşı asla kendini suçlama ezdirme. Gerekirse hepsini geride bırak. Sen okumuş doktor olmuş başarılı güçlü bir kadınsin. Allah yeter de yolundan ayrilma

Şu an ruh halinizden ötürü kendinize guveniniz tam olmayabilir ama dik durmaya gayret edin. Biz sizi destekliyoruz. Kadinlar her zaman güçlüdür, siz de guclusunuz. Sadece azicik toparlanmaya ihtiyaciniz var.
Tedaviye ne olursa olsun devam edin.
Eş kisisinden en hızlı ve kolay sekilde ayrilin.
Ailenize para konusunda yardimci olmayin. Madem maddi durumlari İYİ, kendileri gecinip gitsinler...!
Kendinizi her açıdan iyi hissetmeye bakın.
1 kere geliyoruz dünyaya, kimse icin kendimize hayatı zehir edemeyiz.
Unutmayın, sihirli degnek yok, şıp diye duzelmeyecek, yavas yavas azar azar duzelip gidecek insaallah.

Arkadaşlar sizden ricam kınamadan okuyum.. bir sıkıntım var.. yıllar önce dolandırıldım (kumarbaz bir adam tarafından ) öteledim düşünmek istemedim erteledim meslegimi elime almayı bekledim.. meslegimi aldıktan sonra ailemin bitmek tükenmek bilmeyen istekleri( her ay 6bin₺ onlara para gönderdim) 1 senede araba aldım üzerine nişanlandım. Ailemin tüm düğün masraflarını benden beklemesi üzerine kayıplarımı telafi edebilecegimi sandım. İnternet üzerinden oynanan bir oyuna kapıldım(iddia) başlarda bin ₺ ile başladım tam 140bin lira kazandım.. parayla ne yapacagımı bilemedim borçlarımı kapattım ama haram para ya, verdigi huzursuzluk sonucu geldigi yere geri gitti tekrar yatırdım ve tekrar kaybettim. Tövbe edip herşeyi sıfırladım Kuran üzerine yemin ettim.. Annemin benden abiye elbise istemesi üzerine kumar tekrar tetikledi tekrar kazanmak için tekrar oynadım kaybettim tekrar tekrar.. kredi çekip borç batagına sürüklendim. Şuan o kadar çok borcum var ki.. 2 ay içinde ödemem gereken 5 adet bilezik.. her ay 3bin₺ kredi borcum var. Maaşım 9bin ama borcum 80bin.. intihar etmeyi düşünüyorum ölçtüm biçtim olmuyor ben evlenecegim bu yuvaya haram katmak istemiyorum bir adamın hayatını karartmak istemiyorum. Ailem ve nişanlımın haberi yok.. ne yana dönsem zarar borclarımı ödeyemez hale geldim evlenince eşimden saklayamam ama söyleyemem de kim kumarcı bir kadınla evlenir :KK43: Bana akıl verin ne olur hergün tövbe etmekten parasızlıktan bıktım. Yolumun sonunu göremiyorum anne olacagım bu yalanlarla bu dertle yaşayamıyorum
Doğru yola kendini artık yönlendirmelisin. Ayrıca bu durumu nişanlınla paylaşmalısın

Düğün altınları durmuyor mu ? Onları bozdurup borcunuzun bir kısmına yatırsanız ?
Olan olmuş ve bitmiş gitmiş gerekirse ailenizle de değil tek bir yaşam kurun kendinize farz edin ki çok hastalanmışsınız ve onun borcu bu öyle düşünüp ödeyin.
Ölmek falan böyle düşünmeyin hayat çok güzel ve önünüzde çok güzel bir gelecek var. Sizin mesleğinize sahip olmayı hayal eden kaç kadın vardır dünya da bir düşünün.
Başarmışsınız ve yine başarırsınız..

Nefes alamıyorum

Yine banlanicam ama ablacim sen miktiret bu adami
Kendi issiz gucsuz belesci herif hem senin sirtindan geciniyor, hem de finansal konularda size akil mi veriyor?? Belesci, kene biti herif bir de dovmeye mi kalkti?? Hemmen bosanin hemmen.

Anlamıyorum eğitimli olup, muhtaç olmayıp bu kadar mantıksız düşünmenizi. Mesele kumar oynamanız değil. Siz yediğiniz dayağı bile kendinize hak görüyorsunuz nerdeyse, kurbanlık koyun gibi bir de babanızdan yiyeceğiniz dayağı bekliyorsunuz. İlk işiniz darp raporu almak olmalıydı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back