Kültür Farkı Yüzünden İlişkimi Sabote Ettim

yol yakınken ayrılın olmaz o iş bildiğin hödük , göstermelik şeyler yapıyor ve sezdirmiyor ama siz akıllısınız almışsınız sinyali zaten bu tarz insanlar şiddete meyilli oluyor uzak durun kıskançlık adı altında kısıtlama olmaz. bugün oturduğuna kalktığına yarın gezdiğine tozduğuna kadar karışır beş kuruşsuz bi dört duvar arasında çocuk büyütüp akşam yemeği yaparsın 9 kardeşe. akıllı ol1!!!!!!

bu evlendikten sonra senle evlenmeseydim ortada kalırdın bakire değildin muhabbeti yapıp kızı iyice bastırır.

Mini etekli fotoğrafı bana atma ben erkeğim diyen biri bana normal gelmedi. Giymemenizi isteyebilir ilişki oturunca hatta isteyecektir. Zaten şimdiden başlamış sinyalini vermeye onla oturma, bunla kalkma diye.

27 yaşında insansınız insanların sizle olan iletişimine neden karışıyor hem de sizden izinsiz? Siz çocuk musunuz? Sizi bastırmaya çalışıyor adam. Bu utanç verici bir durum.

Cinsellik neden kadına zarar vermek olsun ? Bu yaklaşım da çok garip. Ben istemiyorum, evlilik öncesi düşünmüyorum demek farklı "zarar" görmek farklı. Bu adam ileride kendisi diyebilir zaten sen böyleydin diye.

Bu yaştan sonra birini eğitemezsiniz. Çocukluktan böyle yetişmiş. Size değişmek ne kadar zor geliyorsa onun için de öyle.

Endişelerinizde gülecek bir şey görmedim. Abisinin eşine şiddet uygulaması da ailenin profilini çizen bir nokta. Ne oldu mesela karşısına durunca? Kadın boşandı mı? Yoksa konu kapandı mı?

Sizi yönetmek, korumak istiyor. Siz bunu istiyor musunuz ? Kendinizi zorlu bir yola çıkmaya hazırlayın. Bu arada aileden uzak olsanız da ziyarete gelecekler. Kapınızı kapatıp oturamazsınız.

Evlilik tek kisiyle yapilmiyor, malesef ailesiyle de evleniyorsunuz.
Hakkinizda hayirlisi olsun.

Ben de rahatım eşimin ailesi kapalı iyidir eşim onda biter iş birşey diyemem

Hayirlisi olsun, kararindan pisman olma dogrusunu yaptin. Insallah tam kendi kafana uygun biri karsina cikar. Ama eminim ki dogrusunu yaptin. Bi de bu konuda kimse buyuk konusmasin. "Asla kultur farki olan biriyle evlenmem" demesin kimse. Sonra basiniza gelir. Hassas mesele

Sorun bu kişinin doğulu veya batılı olması değil; sizi şimdiden baskılaması, cinselliği zarar verme gibi görmesi ve herşeyden önemlisi sinirli olması. Eninde sonunda pişman olacaksınız, bile bile ladese gerek yok.

Sizin bahsettiğiniz örneğe eltimin ailesi de dahil. Babaları özellikle kızlarına çok düşkün, ayda birkaç kere ziyaret etmeden veya evine davet etmeden duramaz, kızların eğitimi için ailesine inat sürekli mücadele etmiş ve bunu başardıktan sonra akrabalarına örnek olup diğer aile fertlerinin büyük kısmını kendisine benzetmeyi başarmış. Hayatımda gördüğüm en çağdaş, hoşgörülü ve ailedeki kadınları üstün tutan bir ailedir eltimin ailesi. Doğulu veya batılı aslında önemli olan tek şey insanların nasıl bir zihniyete sahip olduklarıdır. Böyle ailelerin daha da çoğalmasını diliyorum

Bu zihniyete daha çocukken büründüğü için bu saatten sonra yeni kültürleri benimsemesi, seni kafana ayak uydurmasını ondan istemen zor. Onluk bir durum yok, herkes için birden bire alışık olmadığı kültürü benimsemek zor olurdu.

Sizi çok sevebilir, buna kimse bir şey diyemez zaten ancak kuru sevgi de maalesef fayda etmiyor. İlişkinizde ciddi adımlara geçerseniz sizi iyice kendi avucunda yönetmek isteyecektir. Bırakın mini etekli fotoğraf atmayı, giymeyi, mini etek almana kadar karışacaktır.

Yol yakınken vazgeçin bence.

Ben boyle dusunmuyoru.Ödun vererek iliski yurutulmez .Kabullenmek gerekir.Ornegin ben sigara iciyorsam onun icin odun vermem kac yillik kocam evlenirken biliyordu sonucta.(sigarada icmem bu arada)
Sizin düşünceniz saygı duyarım

Cicim ayları geçince hersey tepetaklak oluyor benim basıma geldi.Denginiz biriyle evlenseniz cok iyi olur yoksa herzaman sizin alttan almanız gerekir çünkü ailesinden öyle görmüş oluyor.Evet gecmişinizi herhangi hatasınızda basınıza kakabilir ve ailesine söyleyebilir benim basıma geldi eşim doğulu ve cok inatcı bunca sene benim emeklerimle yürüyor bu evlilik.

Ülkenin Doğusu da batısı da bir benim icin. Lakiiiiin bende özgür yaşamış biri olarak aşırı zorluk yasıyorum ki genel itibariyle oranın katı olmayan aile yapısı olmasına rağmen. Kaç kurtar kendini yol yakınken. Yarın bu anlayış yerini kavgalara bırakacak. Seni olmadığın kalıba sokacaklar. Giyim kuşam gözlerine gelecek. Bana tesettür mağazasından elbise gibi tunikler aldırmaya kalkarlardı. Dayanılmaz bir hal alıyor bu gidişat. Kocam dahi fikir değiştirmişti kapansan mı bilmem ne diye! Bence kumar oynamaya lüzum yok. Herkes kendi kültüründen olanı alsa yine sorun yasar ama en azından aynı pencereyi görür bir yerde. Bizim manzaralarımız bile farklı olunca insan mutsuz oluyor. Bir kardeş tavsiyesi koşarak uzaklaş. Yaşantına uygun kafa yapısında adam bul.

Annesini mi dövmüş???? İnan bana ben ilk defa duyuyorum Doğuda anneyi daha bir tepelere çıkarır insanlar. Bende batılı olmama rağmen hep böyle gördüm. Suan sok oldum!!! İnan bana orada yaşlıları huzurevine bile vermek terbiyesizlşktie insanlar öyle evladı dışlar muhatap olmaz. Nereliydi çok merak ettim

Yaw iyi ki konusu sahibi adamın Doğulu olduğunu yazmış. Herkes bol keseden sallamış "şöyleler böyleler,kakalar.."
Her Allah'ın günü kalbimize inen konular açılıyor,gazetelerin 3.sayfaları b.k gibi.
Hı hı evet hepsinin başrol oyuncusu Doğulular.

Kardeş sen de nerden buldun o hanzoyu? Senelerce gözümden sakındığım kızım karşıma böyle bir tip çıkarsaydı keserdim kendimi,Fiskaya'dan atardım,bacaklarıma sıkardım,bir poşet ilaç içerdim.

Anlaşamazsınız bence zaten kolay sinirleniyormuş iki gün sonra kırar döker herşeyi bir erkekte her zaman öncelikle öfke kontrolü varmı yok mu diye bakın (herkes sinirlenir sinir herkeste var ama kontrol edebiliyor mu asıl mesele bu ) sonra kültürel batılı doğulu bana uyarmı uymazmı diye düşünün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…