Günaydın tatlım listeye ekledim hayırlı olsun ablacımGünaydın benim kız memlekette de uyumadıbiz bu hafta da buradayız inş cumartesi yolcuyuz. Yoğunluktan mesajları okuyamadım ama inşallah herkes iyidir. Varyemez ablacığım bu ay borçtan 22 bin düşer misin? Memlekete geldiğimiz işin bu ay yatırım yapamayacağım maalesef
Sağol abla eline sağlıkGünaydın tatlım listeye ekledim hayırlı olsun ablacım
Sen de sağ ol canımSağol abla eline sağlık
Aaaa ben borç tablosu olduğunu bilmiyordum müsait olduğunda beni ekler misinmerhaba arkadaşlar
insan isterse ve de yeterli geliri olursa paranın miktarına bakmaksızın 3- 5 demeden biriktirmeyi kendine adet haline getirirse güzel birikimler yapmamak için hiçbir neden yok ....
birikim yapmanın bazı püf noktaları ve de gerekliliği
-sahip olduğumuz gelirin mutlaka belli bir kısmını her ay düzenli olarak ( en az % 30 nu )bir kenara ayırmak
-kısa - orta- uzun vadeli hedefler belirlemeli ( kısa vade 6 ay ve daha aşağı zaman dilimlerini , orta vade 1 yıldan 3 yıla kadar zaman dilimlerini , uzun vade 4 - 5 yıldan daha uzun zaman dilimlerini kapsamalı )
- evde bazı tasarruf tedbirleri uygulamalı
- indirimleri takip etmek
- her ne kadar birikim yapmak günümüz şartlarında zor olsa da arada kendimizi yapmaya çalıştığımız birikim konusunda motive etmeliyiz.
(birikim yapmanın faydalarını aklımıza getirmeliyiz)
- birikim yapmanın en güzel yanı başkasına muhtaç olmadan hayatı sürdürebilmektir ,bundan daha güzeli olabilir mi zaten
- çocukların eğitimlerini sorunsuz tamamlatabilmek onlara lazım olan parayı onlara temin edebilmek için birikim yapmak gereklidir.( şüphesiz ki en güzel ve de önemli yatırım insana yapılan yatırımdır ...)
- şunu unutmamak lazım ki doğru yerde ve de zamanda yapılan yatırım yapmak çok önemli
-her işte olduğu gibi birikim -yatırım konusunda da imkansız diye bir şey yoktur inanmak başarmanın yarısıdır..
2024 YILI İLK 6 AYLIK BİRİKİM LİSTEMİZ
OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN 2024 YILI TOPLAM HEDEFİ ULAŞILAN HEDEF Varyemez 115 gram 7gram 1.5 gr 5 gr 150 gr Altın 128.5 gr @Arrietty_ 600 Euro @sempatik_kiz 12 gr bilezik 2 Bilezik, 12 Çeyrek 1 bilezik @Findikfaresi123 3çeyrek Cennetmeyvesii 1çeyrek
5 gram1çeyrek 5 gram 1 çeyrek 5 gram 50 gr Altın ,12 Çeyrek 2çeyrek
10 gram@penceremden 15'er gramlık 4 Bilezik zinnia 22.10 gr bilezik 11.92
gr
bilezik
5 gr6gr 85gr bilezik 40 gram ,10 Ata Altın @Purpplee 2 gr 50 dolar @Beth18 100 Euro
1çeyrek100 Euro
1 çeyrek100 Euro
1 çeyrek@dolar milyoneri 30 gr bilezik 15 gr bilezik 23gr bilezik Dilyy 1 gram 2 gr
15 dolar4 gr @idilkaya 1 çeyrek @Redpanda11 7 gr 3.5 gr 5 gr
2024 YILI BORÇ ÖDEME ÇİZELGESİ
ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ TOPLAM BORÇ KALAN BOÇ @Arrietty_ 560 euro 5100 Euro 4540 Euro zinnia 20800 tl 4336 tl 270040 TL 44864tl @Purpplee 25244 tl 20905tl 299350 tl
3 gr altın253201tl
3 grVaryemez 5gr
1 yarım5gr
1yarım5 gram 1 yarım 25 gram altın
10 yarım altın10 gr
7 yarımDilyy 40000 tl 18000tl 22000 tl 400000 tl 320000tl @idilkaya 22400 tl 17800 tl 457400tl 437200tl
Tamam canım eklerimAaaa ben borç tablosu olduğunu bilmiyordum müsait olduğunda beni ekler misinVaryemez hocam 21.750 TL + 12 çeyrek + 2 yarım + 1 tam altın. Önceliğim TL borcunu ödemek çünkü resmî borç. Altınlar anneme ve kardeşime o yüzden yavaş yavaş öderim onları
Teşekkür ederimTamam canım eklerim
Allah ödeme kolaylığı versin
Bereketli olsun ablacimHanımlar bütün ödemeler yapıldı
Gün altını olarak 5 gr altın bedeli 13650 tl
Yarım altın 9200 tl tuttu
Altının gramına kuyumcum 2730 tl dedi
Il merkezindeki arkadaşın bir tanesinin alışveriş yaptığı kuyumcu 2585 tl demiş
Bizler güncüler olarak ilçedeki kuyumcuya göre başlattık günü o nedenle ödemeyi buranın verdiği fiyata göre yaptık
Kendime ve oğlana alacağım altınları arkadaşa para verdim ,il merkezinden alıverecek Allah razı olsun
Neler yapmışın öyleÇekilin ben geldim
Kartları ödedim pazar paramı ve harçlığımı çektim
20bin 0 faiz kredimi de çektim
Annem 6500gönderdi
Bugün hiç bir kuyumcuda gram ceyrek bilezik yoktu bugünün fiyattan anlaştık yarın bileziklerimi alicam inşallah 49400tl tuttu
geriye kalan kuş kadar para ile 1 ay survivor oynucam
Çarşıya inmisken oğlana kaynak kitap 135tl kısa kollu okul forması 200tl cigkofte istediler 140tl birde kendime geçen aldığım tunığın lilasini aldım 650tl oraya verdim karttan geçtim hepsini. patlaticam bu ay sanirsam
Oğlan bayram harçlığına 50 dolar almami istedi ya sen 11 yaşında yatırımcı mi olçen
Bu ay kuzularınla ailenle anılar biriktirdinSağol abla eline sağlık
canım bereketli olsun aldıklarınHanımlar bütün ödemeler yapıldı
Gün altını olarak 5 gr altın bedeli 13650 tl
Yarım altın 9200 tl tuttu
Altının gramına kuyumcum 2730 tl dedi
Il merkezindeki arkadaşın bir tanesinin alışveriş yaptığı kuyumcu 2585 tl demiş
Bizler güncüler olarak ilçedeki kuyumcuya göre başlattık günü o nedenle ödemeyi buranın verdiği fiyata göre yaptık
Kendime ve oğlana alacağım altınları arkadaşa para verdim ,il merkezinden alıverecek Allah razı olsun
Çekilin ben geldim
Kartları ödedim pazar paramı ve harçlığımı çektim
20bin 0 faiz kredimi de çektim
Annem 6500gönderdi
Bugün hiç bir kuyumcuda gram ceyrek bilezik yoktu bugünün fiyattan anlaştık yarın bileziklerimi alicam inşallah 49400tl tuttu
geriye kalan kuş kadar para ile 1 ay survivor oynucam
Çarşıya inmisken oğlana kaynak kitap 135tl kısa kollu okul forması 200tl cigkofte istediler 140tl birde kendime geçen aldığım tunığın lilasini aldım 650tl oraya verdim karttan geçtim hepsini. patlaticam bu ay sanirsam
Oğlan bayram harçlığına 50 dolar almami istedi ya sen 11 yaşında yatırımcı mi olçen
Teşekkür ederim ablacimNeler yapmışın öyle
anamm çekildim kenara benn okuyayım yaptıklarını
tanee taneeee
öncelikle Türkan ların hayırlı olsun
kuyumcular başkanını ariiicam yarın Türkan isimli bilezik isterükk diyee
Teşekkürler ablacım evet ilk müşterisi olana veriyor krediyiCennetmeyvesii canım bereketi bol olsun aldıklarının
oğluna da koca bir aferin ama tabii önce anasına
bu arada akbank sanırım 20 bine sıfır faiz
ilk müşteri olanlara mı veriyor bunu?
Bereketli olsun ablacimsabah telefona hesabınıza para geldi mesajları ile gözümü açtım
kardeşim aldığı borcun bir kısmını atmış geri canımın içi
emekli maaşı promosyon yenilemiştim onun ödemesi geldi ek ödül ile birlikte
maaş almasam da 15 nisanda bende az buçuk nakitlenmiş oldum