Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tüketim çılgınlığı farklı bir konu. Yani tasarruf denilince insanların aklına tam tersi tüketim geliyor ve bunun uç örneklerini sıralıyor. Diğer uç nokta da tasarruf çılgınlığı zaten, ki ben bundan bahsettim. İki başlık konusu aşırı uç.Hayat standardı insandan insana değişir
kimine göre köyün birinde iki tavuk bir koyun tarlasında ekili üç beş sebzesi
sabahın erken saatinde ineklerin çıngıraklarını köpeklerin havlamalarını kuşların cıvıltılarını esen rüzgarla dinlemekten geçer
Kimisi de 30 dal bileziğini veya bilmem kaç karatlık elmasını takıp bilmem kaç metrekarelik villasından çıkıp son model arabası ile samimiyetsiz ruhsuz ortamlarda arkadaşları ile buluşmaya gider
kimisi ise sinema tiyatro tüm sanatsal etkinliklere dahil olup huzuru bulmaya çalışır
bir çoğunun dediği gibi tercih
tıpkı 1 2 3 çocuk doğurmak evlenip evlenmemek gibi
veya çok iyi huzurlu bir çalışma ortamında çalışırken 3 katı maaşla daha çok çalışacağı bir işi kabul etmemek gibi
örneklemeler çokca
biri ofis biri annemin oturduğu diğeri bizim oturduğumuz 3 dairemiz mevcut
babadan kalanları saymıyorum çünkü onlar benim birikimim değil
gün gelir 2 daire birleşir daha büyük bir daire alınabilir
bir önceki iş yerimde ınternet alışverişlerinden gelen kargolarla dolardı danışma odası
içinde sadece kitap olan kargoları ayırırlar ve neden siz alıveriş yapmıyprsunuz diye sorarlardı
içim acırdı o paketleri gördükçe
bir kaç ay giyilip sonra sıkılıp bir köşede kalacak olan kıyafetler ve ayakkabılar
tüketim denen şey maalesef ciddi derecede sardı insanoğlunu
bu arada yüksek lisans dönemimde alışveriş bağımlılığı üzerine çalışamalr yapmıştım
tatil denir örneğin
insan tatil için para harcamalı denir, kredi çekip tatile giden insan çok ülkemizde
bundan 25 yıl öncesinde nasıldı tatil planları düşünelim
maalesef az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerin sancısıdır tüketim
iktisatta bir kural vardır gelişmiş ülkelerde gelir arttıkça tüketim azalır tasarruf artar
bunu çok basit cümle ile yazdım
uzuun lafın kısası
tasarruf güzeldir layıkıyla yapıldığı sürece
Herşeyin aşırısı sıkıntı ifrat ve tefritten uzak mutedil olan yolu tercih etmeliTüketim çılgınlığı farklı bir konu. Yani tasarruf denilince insanların aklına tam tersi tüketim geliyor ve bunun uç örneklerini sıralıyor. Diğer uç nokta da tasarruf çılgınlığı zaten, ki ben bundan bahsettim. İki başlık konusu aşırı uç.
Ya da ikisi de hastalık derecesinde fazlaysa kişiye zarar. Biz açık sözlülükle, fazla tüketen insanları eleştiriyoruz, vah vah tüh tüh nasıl da eşyaya bağlı diye iç geçiriyoruz, acıyoruz. Ama fazla birikim yapan insanları takdir ediyoruz. Aferin diyoruz. Bak savurmuyor, biriktiriyor diye onaylıyoruz. Oysa yok mu birikim yapıcam diye yemeyen yedirmeyen, çoluğun çocuğun rızkından kısan. Onu harcamam buna bu kadar para vermem diyen. Var. E bu forumda da okuyoruz her gün konu açılıyor. Bana göre ikisi de aynı çizgide. İkisinin de ucu bucağı yok. Tercih mi evet tercih, doğru mu, bazısına göre doğru bazısına göre değil, göreceli. Bence ikisi de yanlış.
Ve ben bunun atalardan gelen inançlarla, öğretilmiş, aktarılmış olduğunu düşünüyorum aslında. Öyle bi kıtlık bilinci aşılanmış ki, insan varlıkta da yokmuşçasına hissediyor.
Varyemez derler ya hani, öyle bir durum.
Bi alışkanlık.
Huy.
Dedem de böyleydi. Hani derler ya parayı mezara mı götüreceksin. İşte öyle. Bazı insanların huyu bu. “tercihi” de bu huya göre şekilleniyor.
Belki “birikim” dediğim için anlaşılamadım ama bu birikim değil, biriktirme hastalığı.
Evet doğru tabir bu. Eşyayı biriktirme hastalığı.
Bulursam formülü neden olmasınAhaha kobayın olayım deneyelim
İnşallah ablaÇok sıkma kendini
ara ara bile yapsan çok güzel kilo vereceğini benden iyi bilirsin
sağlığına dikkat et
Amin abla bakalım bizim düşüncemiz de öyleSenin yaptığın birikime hiç dokunulmasın
ciddi sıkıntı olana kadar
ki Rabbim öyle bir sıkıntıya düşürmesin
Biz açık sözlülükle, fazla tüketen insanları eleştiriyoruz, vah vah tüh tüh nasıl da eşyaya bağlı diye iç geçiriyoruz, acıyoruz. Ama fazla birikim yapan insanları takdir ediyoruz. Aferin diyoruz. Bak savurmuyor, biriktiriyor diye onaylıyoruz. Oysa yok mu birikim yapıcam diye yemeyen yedirmeyen, çoluğun çocuğun rızkından kısan. Onu harcamam buna bu kadar para vermem diyen. Var. E bu forumda da okuyoruz her gün konu açılıyor. Bana göre ikisi de aynı çizgide. İkisinin de ucu bucağı yok. Tercih mi evet tercih, doğru mu, bazısına göre doğru bazısına göre değil, göreceli. Bence ikisi de yanlış.
Maşallah canım harika gidiyorsunGunaydin
Hayırlı cumalar
Bugün tartıltım 1100gr vermişim 71.7 oldum ramazana kadar 70e ineyim inşallah çok amin
Süper tatlımGunaydin
Hayırlı cumalar
Bugün tartıltım 1100gr vermişim 71.7 oldum ramazana kadar 70e ineyim inşallah çok amin
Allah hayrını kabul etsin ölmüşlerinin ruhuna değsin ablacımMarketten okuldaki kendi sınıf öğrencilerime de birşeyler alıp dağıttım, seviyorum ben bu kuzucukları yahu
Geziyorum işte keyfimin kahyasi mısınız uleyyyynnn izniBana mazeret izni (1gün) için gerekçe lazım hatunlar bi fikir verin