Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Alisverisi esim yaptigi icin, bozuk kumbarasini daha cok esim dolduruyor. O da bu ayki emekli maasi yatinca, maas kartiyla alisveris yapmaya karar vermis. Yillarin efsanesi kumbaramiz sanirim iptal olacak. O yuzden yeni acilmayan kumbara almadim, kaseye koyuyoruz. Ben de 5,10 € alirim onlarla. Kendisini ozleyecegim...🥰🥺
😊😊 Evet biliyorum,kağıt para veririm Demis hatta.5 lik 10 luklari alın bence 😁 illaki arada nakit kullanacak,gerekirse EFT yapsın 🤭

Patates haşladım( haşlanmış patates çok işime yarıyor kahvaltıda içine yumurta kırıp güzel bir doyurucu kahvaltı çeşiti olabiliyor

Soğan ve salça baharatlarla patates sote tavuk ya da köfte yanına yakışıyor

Börek içi olarak kullanıyorum
Her haliyle mutfaktaki can kurtaran yiyeceklerden biri benim için )😀

Sütü yoğurt yapmak için mayaladım.

Akşam menüm

Tavuk kalça but (teflon tencerede kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyorum)

Karışık kızartma (Patates kabak patlıcan)
Yoğurt
İçecek

Para deger kaybetse de, ozellikle evde cocuk varsa guzel ornek ve motivasyon oluyor. Agirlastikca hevesleniyorlar. Ev halkinin da bozuk para farkindaligi artiyor. Yoksa cogu kisi onlari kasada sakiza, gofrete vs harciyor. Bu acidan bakinca kumbaralar guzel...😍
Kızım ana sınıfındayken finansal okuryazarlık diye bir dersleri vardı. Bize kavanozlardan birikim, harcama ve paylaşım olmak üzere 3 tane kumbara hazırlattılar. Üzerlerine etiket yapıştırdık. Haftalık 30 lira veriyordum, kumbaralarına kendi paylaştırıyordu.

Harcama, istediği şeyleri alması için,
Birikim, istediği pahalı şeyleri alabilmek için
Paylaşım da kendi karar verdiği bir yardım kuruşuna vermek için,

Bu uygulamayı çok beğendim ve faydalı buldum. Hala devam ediyoruz. Birikim kumbarasını doğum gününe yakın açıp, istediği pahalı birşeyi alacağız. Paylaşım kumbarasını da yılbaşında açacağız.

Bir şeyler istediğinde harcama kumbarandaki paran yetiyorsa alabilirsin diyorum. Bazen parasına kıyamayıp vazgeçiyor:)

336 tl mtv ödendi

Sırada kredi kartı borcum bekliyor 2528 tl

Ayın 15 i doğalgaz
22 si cep telefonu
28 29 u gibi elektrik faturaları gelir

Giderleri çıkarınca 10 gr alırım almazsam tl olarak 4000 tl birikime ayırırım nasipse
Ayın 15 i maaşı bekliyorum 🙂

Bir sınav +ek ders yattı

Annemin SGK sini ödedim
Babamın kredi kartı borcunu bitirdim
Birazdan cikacagim
Doğalgaz için 50 TL,
Market için 100 TL limit koydum,
Artarsa elimde bekletirim.

Gr alsam mı diye kararsızdim ama borç ödemek daha cazip geldi en azından babsmin kk dan kurtuldum 🙂

30 TL ye 50 maske de alacağım ins

336 tl mtv ödendi

Sırada kredi kartı borcum bekliyor 2528 tl

Ayın 15 i doğalgaz
22 si cep telefonu
28 29 u gibi elektrik faturaları gelir

Giderleri çıkarınca 10 gr alırım almazsam tl olarak 4000 tl birikime ayırırım nasipse
Ayın 15 i maaşı bekliyorum 🙂
Hem bunca odemeye gidere harcayıp hem 4000 lik altın ? Önceden kalan para var sanırım canım

Teşekkür ederim,bende hiç sevmem borç, kesim gününde öderim her şeyi,Kredi ödemeniz var mı canım
Bu ay ile beraber toplam 5 taksidi kalmış olan 353 TL lik kredim var canım bitse de kurtulsam bir o kalıyor borcum.(kredi kartında talimatlarım bulunuyor yoksa o da bitti diyebilirim)

ek ders ve maaşı bir önceki aylardan artan ile birleştirip önce gideri kapatıyorum sonra birikime atıyorum

Mutfağa da para harcamıyorum
Önceden bir ekleme olduğunu tahmin etmiştim yoksa nerdeeee bir aylık gelirimizle bunların hepsini birden yapmak 😏 Allah bereket versin

Bu ay ile beraber toplam 5 taksidi kalmış olan 353 TL lik kredim var canım bitse de kurtulsam bir o kalıyor borcum.(kredi kartında talimatlarım bulunuyor yoksa o da bitti diyebilirim)
O da küçük bı miktarmis yok sayilir ben de bı yakinima çekmiştim ilk taksitleri gönderdi ama sonra gönderemedi galiba bilmiyorum ben ödedim,400 aylık bu ay bitti şükür.Kendimi rahatlamis hissettim

O da küçük bı miktarmis yok sayilir ben de bı yakinima çekmiştim ilk taksitleri gönderdi ama sonra gönderemedi galiba bilmiyorum ben ödedim,400 aylık bu ay bitti şükür.Kendimi rahatlamis hissettim
Ya hep böyle olur değil mi ben o yüzden ne kimseye kredi çekerim ne kefil olurum,daha doğrusu annem hep engel olmuştur buna.Odeyemiyorum şimdilik ama sonra mutlaka telafi edeceğim filan da dememiş anlaşılan,inşallah zararını telafi eder canım sinir oldum

X