Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Doğalgaz 50 TL
Pirinç 8.95 TL
Peynir-zeytin-yogurt 34,95 TL
5 li bebek maskesi 5 TL
2 ekmek 5 TL

Yanımda 160 TL vardı,geriye kalan 56 TL
Onunla da iki damacana su sipariş ederim artı ekmek parası.
yine sınav parası bekliyorum sebze meyve kıyma tavuk fln alırım o zaman da bakalim.
Allah bereket versin

Ya hep böyle olur değil mi ben o yüzden ne kimseye kredi çekerim ne kefil olurum,daha doğrusu annem hep engel olmuştur buna.Odeyemiyorum şimdilik ama sonra mutlaka telafi edeceğim filan da dememiş anlaşılan,inşallah zararını telafi eder canım sinir oldum
Canım ben de ilk başlarda çok sinir oldum ama virüsten dolayı mı veremedi işleri kötü vs diye birşey demek istemedim,doğrusu eşimin çok yakın bir aile ferdi bu,eşime dedim hani göndermiyor kaç taksit oldu,o da işleri kötü bizden olsn dedi , işlerinin kötü olduğunu sanmıyorum ama eşim de arayıp ben hallederim demiş zaten yollamiyordu yani yollayacak gibi de değildi , günü geçiyordu arayıp sormuyordu,çok düşününce bende sinir oluyorum ama bitti gitti deyip kapatıyorum konuyu.Bir daha asla.

Doğalgaz 50 TL
Pirinç 8.95 TL
5 li bebek maskesi 5 TL
2 ekmek 5 TL

yine sınav parası bekliyorum sebze meyve kıyma tavuk fln alırım o zaman da bakalim.
Allah bereket versin
Allah bereket versin, afiyet olsun aldıkların da şimdiden 😍🤗

Canım ben de ilk başlarda çok sinir oldum ama virüsten dolayı mı veremedi işleri kötü vs diye birşey demek istemedim,doğrusu eşimin çok yakın bir aile ferdi bu,eşime dedim hani göndermiyor kaç taksit oldu,o da işleri kötü bizden olsn dedi , işlerinin kötü olduğunu sanmıyorum ama eşim de arayıp ben hallederim demiş zaten yollamiyordu yani yollayacak gibi de değildi , günü geçiyordu arayıp sormuyordu,çok düşününce bende sinir oluyorum ama bitti gitti deyip kapatıyorum konuyu.Bir daha asla.
Aynen canım en doğrusu basımizin gözümüzün sadakasi olsun de kapat gitsin Allah yerini doldursun

Amin canım sağol.Ay sonu memlekete gideceğim artacak kadar bişey almayın diyorum bakalım ayarlayabilecek miyim.
Biz de aynı ay sonu gidiyoruz Allah kısmet ederse ,iki gündür yaklaşık 650 lira harcamış esim mutfak ve ekstra bir kaç şey çıkti planda olmayan evde şuan hiç bir eksik yok bu hafta için yine 150 lira limit koyuyorum 🤗🥳
Bence bu sefer kesin tutacak 😁çünkü gerçekten hiç bir eksik yok.
Tutmazsa kendimi sorgulayacagim artık 😁
Pazar günü bildiirm yapacağim 🥰

Kızım ana sınıfındayken finansal okuryazarlık diye bir dersleri vardı. Bize kavanozlardan birikim, harcama ve paylaşım olmak üzere 3 tane kumbara hazırlattılar. Üzerlerine etiket yapıştırdık. Haftalık 30 lira veriyordum, kumbaralarına kendi paylaştırıyordu.

Harcama, istediği şeyleri alması için,
Birikim, istediği pahalı şeyleri alabilmek için
Paylaşım da kendi karar verdiği bir yardım kuruşuna vermek için,

Bu uygulamayı çok beğendim ve faydalı buldum. Hala devam ediyoruz. Birikim kumbarasını doğum gününe yakın açıp, istediği pahalı birşeyi alacağız. Paylaşım kumbarasını da yılbaşında açacağız.

Bir şeyler istediğinde harcama kumbarandaki paran yetiyorsa alabilirsin diyorum. Bazen parasına kıyamayıp vazgeçiyor:)
Guzel bir uygulamaymis, her yastaki insan uygulayabilir. 🙃

Biz de aynı ay sonu gidiyoruz Allah kısmet ederse ,iki gündür yaklaşık 650 lira harcamış esim mutfak ve ekstra bir kaç şey çıkti planda olmayan evde şuan hiç bir eksik yok bu hafta için yine 150 lira limit koyuyorum 🤗🥳
Bence bu sefer kesin tutacak 😁çünkü gerçekten hiç bir eksik yok.
Tutmazsa kendimi sorgulayacagim artık 😁
Pazar günü bildiirm yapacağim 🥰
İnşallah 🙏 şimdilik tutmasa da hesap kitap yapa yapa tutturacağız inşallah zamanla 🙂Ben aldığım her şeyi bu ay yazmayı düşünüyorum,çocuktan fırsat buldukça..Bakalim haftalık ne harciyormusum.ama tabi stogum yok stok yapinca haftalık harcamalarda düşüş olur ins ve sabit bir gider tablosu ortaya çıkar bence

İnşallah 🙏 şimdilik tutmasa da hesap kitap yapa yapa tutturacağız inşallah zamanla 🙂Ben aldığım her şeyi bu ay yazmayı düşünüyorum,çocuktan fırsat buldukça..Bakalim haftalık ne harciyormusum.ama tabi stogum yok stok yapinca haftalık harcamalarda düşüş olur ins ve sabit bir gider tablosu ortaya çıkar bence
Evet yazmak mantıklı ve stok çok önemli,bu hafta stoklarima güveniyorum başaracağım💪

Doğalgaz 50 TL
Pirinç 8.95 TL
5 li bebek maskesi 5 TL
2 ekmek 5 TL

Allah bereket versin

Bereketli olsun canım 😍

Allah bereket versin,çok planlı gidiyorsun maşallah 🥰
Allah razı olsun canım 😍
100 lü demlik poşeti stoğa attım ihtiyacım yoktu
Evdeki çaylar sanırım ortalama 4 ay sonra en yakın ihtimal 3 ay sonra biter.
O zaman bugünkü alınan çayı açarım nasipse 🤭

Bereketli olsun canım 😍

Allah razı olsun canım 😍
100 lü demlik poşeti stoğa attım ihtiyacım yoktu
Evdeki çaylar sanırım ortalama 4 ay sonra en yakın ihtimal 3 ay sonra biter.
O zaman bugünkü alınan çayı açarım nasipse 🤭
Afiyet olsun şimdiden ,benm de stoklar sağlam ammmma her gün alacak şeyler çıkıyor,bende daha planlı olmak istiyorum,özellikle diyete başlarsam su hazır paketli abur cuburlar hayatımdan çıkarsa herşey sippper olacak🥳

Selam canlar, bütün gün cok yoruldum. Cok sükür kücük kizim uyududa birseyler yapabildim.
Bu gün 5 yarim kiloluk kavonozda menemen yaptim. Biberi az almisim eve gelince dank etti . Ben de kalan dometeslerden sos yaptim 6 kavanozda onlar cikti. Iki minik kavanoz yemelik ayirdim. Cok yoruldum dinleneyim biraz. Bi 3-4 kilo domates daha var, siselerim depoda arkada bi yerlerde kalmis bulamadim, aksam esim cikarsin onlari kalan domatesleride yapayim ciksin aradan . Daha mutfak toplanacak, bir Dolu is var. Bozukluklari kumbaraya attim, konserve yapicam diye elsiklerle beraber harcamisim 70 lira.

Selam canlar, bütün gün cok yoruldum. Cok sükür kücük kizim uyududa birseyler yapabildim.
Bu gün 5 yarim kiloluk kavonozda menemen yaptim. Biberi az almisim eve gelince dank etti . Ben de kalan dometeslerden sos yaptim 6 kavanozda onlar cikti. Iki minik kavanoz yemelik ayirdim. Cok yoruldum dinleneyim biraz. Bi 3-4 kilo domates daha var, siselerim depoda arkada bi yerlerde kalmis bulamadim, aksam esim cikarsin onlari kalan domatesleride yapayim ciksin aradan . Daha mutfak toplanacak, bir Dolu is var. Bozukluklari kumbaraya attim, konserve yapicam diye elsiklerle beraber harcamisim 70 lira.
Bereketli olsun kış hazırlığın Allah sağlıkla huzurla yemeyi nasip etsin canım 😍

Ellerine sağlık canım, Allah güzel günlerde yedirsin inşallah.

X