Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Yeni haftaya sabah dün sipariş ettiğim sütü almakla başladım 😀

Ben kumbaradaki bozuklukları bir yandan harcamaya bir yandan da elime geçen bozuklukları kumbaraya atmaya karar verdim 😀
Bana nedense kumbarada para değer kaybediyor gibi geliyor.Kumbarada bekleyeceğine fiyatı yükselmeden stokluk biseyler almak daha karlı gibi geliyor mesela 12 ₺ mu oldu gidip havlu peçete almak gibi,ya da şampuan saç kremi fln..kumbara aldım almışken bir kez doldururum ama tabi ins

Bana nedense kumbarada para değer kaybediyor gibi geliyor.Kumbarada bekleyeceğine fiyatı yükselmeden stokluk biseyler almak daha karlı gibi geliyor mesela 12 ₺ mu oldu gidip havlu peçete almak gibi,ya da şampuan saç kremi fln..kumbara aldım almışken bir kez doldururum ama tabi ins
Aynı şekilde düşündüğüm için eskisi gibi kumbaradaki parayı harcamaya ve kağıt para biriktirmeye gerekli miktara ulaşınca da altın almaya devam etmeye karar verdim 😀

Aynı şekilde düşündüğüm için eskisi gibi kumbaradaki parayı harcamaya ve kağıt para biriktirmeye gerekli miktara ulaşınca da altın almaya devam etmeye karar verdim 😀
Evet kağıt para kumbarasi bence de güzel fikir.Bir topikte bişey okumuştum,cüzdanda 20₺ olunca hemen kumbaraya ekliyormus bir üye,çok mantıklı 👍😁

20200706_091818.jpg

Sağ üst köşedeki 438 tl çocukların babalarından gelen haftalık mutfak parası ve önceki haftalardan devreden miktar

Haftalık mutfak

Stok

Kış hazırlığı olarak ayrı ayrı gruplandırarak harcıyorum
Haftalık mutfak kısmına 3 haftadır 150 tl limit koydum
1. hafta 16 tl
2. hafta 27
3. Hafta 32.5 tl artırdım.

Ama her üç grup harcamanın toplamını mutfağın genel parasından çıkarıp artanı bir sonraki haftaya aktararak devam ediyorum 🙂

Annemin ilaclari gelmis, eczaci aradi. Cikarken bozukluklari yanima aldim, 35 tl olmus. Eczanede butunlettim, niyetim cuzdan kumbaraya koymakti. Dovizcinin onunden gecerken girdim ve uzerine ilave edip 5 € aldim. Kapidan toruna biraktim, boyle boyle 215 €'luk gezi butcesi olmus oglusumun. 😍 Onumuzdeki yaza kadar ufak ufak devam.
Okulu da 500 tl yemek parasini iade edecekmis, onunla da kuzuma € alirim...😍

Para deger kaybetse de, ozellikle evde cocuk varsa guzel ornek ve motivasyon oluyor. Agirlastikca hevesleniyorlar. Ev halkinin da bozuk para farkindaligi artiyor. Yoksa cogu kisi onlari kasada sakiza, gofrete vs harciyor. Bu acidan bakinca kumbaralar guzel...😍

Para deger kaybetse de, ozellikle evde cocuk varsa guzel ornek ve motivasyon oluyor. Agirlastikca hevesleniyorlar. Ev halkinin da bozuk para farkindaligi artiyor. Yoksa cogu kisi onlari kasada sakiza, gofrete vs harciyor. Bu acidan bakinca kumbaralar guzel...😍
Evet keyifli oluyor bir yandan.Aldigim kumbarasi kullanicam bakalım sonrası ne olur 🙂

Evet keyifli oluyor bir yandan.Aldigim kumbarasi kullanicam bakalım sonrası ne olur 🙂
Alisverisi esim yaptigi icin, bozuk kumbarasini daha cok esim dolduruyor. O da bu ayki emekli maasi yatinca, maas kartiyla alisveris yapmaya karar vermis. Yillarin efsanesi kumbaramiz sanirim iptal olacak. O yuzden yeni acilmayan kumbara almadim, kaseye koyuyoruz. Ben de 5,10 € alirim onlarla. Kendisini ozleyecegim...🥰🥺

X