Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Birde babamın hesabında 23.000 vardı onu çekip altın almayı düşünüyorum.Bir kısmını çektim birazınıda sonra çeker alırım .Dediğiniz gibide eşime soylemeyip ayrı bir yere koymayı düşünüyorum inşallah bu sefer saklamayı beceririm şimdiye kadar hicbirsey saklayamadim ondan çenem düşük maalesef bir gün sustuysam öbür gün söyledim

Senin gibi benim okulda da bir arkadaş var o da böyle diyor bir gün söylemesem başka bir gün söylüyorum diye
Ben de mesele anlaşıldı kocanız memnun ettiği zaman çeneniz düşüyor ne varsa ortalığa döküyorsunuz dedim

Siz fikrinizi söylemeden önce ona benim maaş artı babamın maasiyla altın yaparız senin maaslada masrafları karşılarız diyordum sizde babanın parasıyla altın alırsan al ama eşinin bilmesine gerek yok demiştiniz .Aslında haklısınız .Ona para hesapta duruyor derim olmazsa .Altın aldığımı söylemem .

Tatlım yarın öbür gün para niye para olarak dursun vs demeye kalksa ne diyeceksin

Açıkça söyle babamın parasını bizim giderlere karıştırmayalım ayıp olmasın vs de

Tatlım yarın öbür gün para niye para olarak dursun vs demeye kalksa ne diyeceksin

Açıkça söyle babamın parasını bizim giderlere karıştırmayalım ayıp olmasın vs de
Babamda eşimle bana sürekli altın altın alın sonra çok ihtiyacınız olacak kovayı doldurmaya bakın diyor ,kendisiyle ilgilide benim parayla ne işim olur kullanın deyip duruyor. o kendini bizden ayirmiyir ama 25_26 sene memurluk yaptı o kadar kafa patlatti hakettiği maaşida dursun birvyerde

Amcama kıyamam çok aşırı iyi niyetli

atalarımızın bir vakit sonra kendi adlarına dünya malında gözü gönlü olmuyor anlıyorum
Belki sizin yanınızda duruyorum diye de böyle bir düşünce içinde de olabilir bilemeyiz
Ama her ne sebeple olursa olsun dünyanin bin türlü hali var yarının bizleri nasıl bir noktaya taşınacağını bilemeyiz
Babacığını çek bir kenara konuş her ay parasının önemli bir bölümünü altın almaya ikna et
Tek çocuk değilsin sanırım yarın kardeşler de sanki babanın parasını yemişsin gibi gözle bakmaya kalkabilirler

bende onu diyorum altın alayım diyorum.Bir kenara koyarız Yalniz şöyle bir durumda var küçük kardesimin eşi calismiyor sadece kardeşim çalışıyor kira vermiyor kirada da evi var çocuklarda küçük değil .çocuklarla ilgili birşey olunca babamdan para istiyorlar .gelinin çalışıp çocuğunun masraflarını karşılamak yerine bizden para beklemesi bana normal gelmiyor biraz uyanık bir kız ..vermeyeyim ama hep alayım kafasında Babamda eli açık bir insan .kadının bizleri suistimal etmesini istemiyorum .Allah korusun babam hasta olsa hastanede yatsa bir bardak su verirmi ondan bile emin değilim. iannem hasta oldu hastanede 3 5 ay yattı bir kere bile hastaneye gelmedi bu tecrübelerden dolayı ne kendimi ne babamı kullandirmak istemiyorum.

Oğlana özel ders aldiriyorlar babamdan istiyorlar kızı dershaneye yazdiriyorlar babamdan istiyorlar ben bu yaşıma kadar kendim kazandım kendim harcadım herseyimi kendim yaptım kardeşlerimden bir kuruş almadım çocuklarımın masraflarını da kendim karşıladım o yüzden bana tuhaf geliyir genç sağlıklı kadın etrafta herkes çocuğunu okutmak için calisiyor armut piş ağzıma düş demiyor

Son düzenleme:
Teşekkür ederim

Sıcak su kafa derini mahveder ılık suyla yıka mutlaka. Vichy nin dercos şampuanı var biraz pahalı ama iyi geliyor mutlaka dene
Evet evet o şampuanı geçen yıl almıştım kokusuda epeyi güzel uzunca da gitti rofleliydi diye dolaş dolaş etmişti saçlarımı.yenidennalayim hatirlatmaniz iyi oldu artık roflede yok iyi gelir...
Hoşgeldiniz .ocaktan beri pek aktif olamasam da merhaba demek istedim
Allah'ım sağlık sıhhat versin babanıza. Gerçekten BizDe de var öyle gelinler pes diyorum 3 erkek kardeşin ikisi evli ve hepsi para çekmeye kullanir .okumuş gelinlerde ama yok ya çalışmıyorlar hatta çalışacakları ev işlerini bile yok yapmiyorlar ama her daim benden daha çok kadın alırlar temizliğe koltuk silmeye bakiciliga,yok efendim çocuk sosyallessin arkadaş gruplari oyun şeyleri ya pandemi bebekleri bunlar ne işleri var virüslü ortamla dedim diye kötü olmuslugum bile var aman banane...ci oldum artık.o bakıma çalışan kadın olmalı ki anlasın sizi...
Yani gelsde sinir olma amann....

Bende arkadaşın yazdığı gibi makarna yerim yine de belli etmem ev halimi ama.onceligimde eşya olmaz hiçbir zmaan öncelik yemeicme sonra sosyal.icerikli gezme tiyatro sinema vb.

Ama yardım alma ruhuyla hareket edenlere yok yok diye diye kendini yokluğa surukleyenlere de acaip gıcık olurum. Enerjiye çekime millet aşırı inanıyor acaba doğrumu diyorum bir aile yakınımız var ben doğdum doğalı kendimi bildiğimden beri hep yoklar,yokluk içinde düğünler evler arabalar almalar hayatları ama hep dilinde yok yok onu kural bellemis nazara karşı mi nedir bilemiyorum insan ruhları farkli

Bu arada bugün yani subat 1 itibariyle yegene kendimden ve kardesimde EFT yapmıştı çeyrek aldım birer tane 3400 den verdi kuyumcu lutfettide nedenmis ben kardeşim babam birer çeyrek aldık sünnet düğünü için de o bakıma .ama abi 3200 perde yazıyor internette bankada dedim o oo abla kuyumculara bulamazsin onu dedi.eskiden TV den daha düşükten alıyorduk deyince ozaman 1-2 TL oynardı şimdi 100-200 e döndü durum diye cevpaladi he he tmm bir çeyrek alacam.tez yazmayayım dedim kendimce .altın borcu olanlara Allah yardım ede...

Evlerini alırken kredi çektim verdim sonra kardeşim borcunu geri ödedi .pandemidede kardeşimin işleri sikintiliydi 15 gün çalışıyor 15 gün çalışmıyordu sonra normale döndü pandemide sıkıntı yaşamasinlar diye kendiliğinden para verdim geri odemesiz .eşimin abisinede verdim .şimdiye kadar kardesimden ve eşinden ne gördünüz derseniz hicbirsey .küçük oğlum doğduğunda bile 5_10 liralık elbise alıp gelmişlerdi onuda kızın yengesi satıyordu ondan almıştı belki ona para bile vermemiş olabilir. Bize gelince pintilik ediyor.annem hastalandı kız hiç destek olmadı kardesim arada geldi kaldı ilgilendi kız hastaneye bile uğramadi .hep ben hep ben diyen birisi önceliği kendi rahatı .hicbirseyindende geri kalmaz .Ben enayi gibi gidip birde ona elimdekini avucumdakini veremem.geline zerre güvenim yok hiçbir konuda .Herkesin evi ayrı bi zahmet cocugunuda kendi okutsun giderlerini kendi karsilasin ben çocuğumu okuturken ondan istemediysem oda benden istemesin. Bir zahmet eli tutuyor ayağı tutuyor calissin .Allah gecinden versin zaten babam vefat etse malları üçe bölünecek

Son düzenleme:
penceremden yazdıklarını okudum önlemini al içimden "Ne gelinler var yahu "dedim
Üniversiteyi bitirdim 3 ay sonra babam rahmetli oldu, tayinim o yıl çıkmadı ama ben ücretli öğretmenlik yaptım oturup bir köşeye oturmadım
Demem o ki okul bittiğinden beri yani 1999 yılından beri çalışıyorum, çalışmaktan hiç gocunmadım gocunmam da aksine severim insanı diri tutuyor
Hem kendime hem etrafımdakilere hem de ülkeme hizmet
Allah sağlık güç kuvvet versin de çalışayım insanın kendi alnının terini yemesi yedirmesi ne büyük nimetlerden biri ,Allah'a sonsuz kere şükürler olsun bana bu imkanı verdiği için.

Sana da maşaallah barekellah canım kazancının kıymetini bil kendin ve sevdiklerin için zaman çabuk geçiyor insan çalışır çalışır çalışamayacak yaşa da gelir işte o yaşlar da evlatlarımıza dahi Allah muhtaç etmesin. O nedenle şimdiden su akarken kaplarımızı dolduralım derim

Hanımlar günaydın, şans eseri karşıma çıkan bir konu oldu
Sizce kredi çekmek mi, elde ki altinlari bozmak mi? 22 ayar 10 gram bilezik, 14 ayardan kolye bileklik, bi iki çeyrek gram. Ortalama 70 liraya yakın yapıyor. Kredi çekecek olsak ta o tutarlarda çekeceğiz.
İlk satalım altın kredi cekmeyelim dedim, sonra dan da elimizde kalsın kredi çekelim dedim bilemiyorum.
Altınları da bı taraftan üzerine ekleme yapmaya devam edip elden aldığımız TL borcumuz var. 3-5 biriktirip, adama veriyoruz toplu. Türk parasında bekletmedim altın aldım, satıp verdim orası ayrı.
Aralık ayında biriktirdiğim altınları sattım 35.000 verdik, borç 150.000.
Ve aynı zamanda Aralık ayında doğum yaptım, bı iki ceyrek gram doğum hediyesi olarak geldi. Şuan kredi çekersek bu altınlar kalacak 3-5 ay sonra adama vereceğiz yine, üstüne ekleme yapabilirsek ne ala. Kredi çekmez isek elde ki altinlari bozdurup işimizi göreceğiz, kredi odeyecegimiz tutarı yine biriktirmeye çalışacağız.
Çok uzun oldu hakkınızı helal edin, yorumlarınız nelerdir

Merhaba
Ben olsam hazır elimde ödeme imkanım varken hiç krediye vs bulaşmazdım
Altınları bozdurup borcumu öder sonra her ay birikim yapmaya devam ederdim

Merhaba
Ben olsam hazır elimde ödeme imkanım varken hiç krediye vs bulaşmazdım
Altınları bozdurup borcumu öder sonra her ay birikim yapmaya devam ederdim
Evet, ama kafamı kurcalayan konu şurası; kredi borç ya elbet her ay ödemek zorundayız kredi oderken birikim yapamasam da anlastigimiz günde altın bozup elden olan borcun bir kısmını ödeme garantim var. Ama şimdi altınları bozup, her ay birikim yapacağım desem kendime güvenemiyorum. Yeni doğum yapmış olmanın korkusu da var, ilk çocuk. Bebiş ıyk diyor hastaneye gidiyoruz eksik oluyor vs. Borcu öderim her ay, ama bu ay birikim yapmıyayım da bunu alayım derim diye korkuyorum

Tatlım işte irade ortaya koymak gerekiyor yoksa birikim yapan hiç kimse birikim yapamaz
Birikim yapma işi insanın kendini disiplin etmesidir
Birşeyi alırken istek mı ihtiyaç mı diye sormaya başlamasıdır
Yoksa birikim filan olmaz
Bunlar benim şahsi görüşüm, faizli işlem beni içten içe kemirir helal kazancımı niye kirlettim diye
Herkes aynı şekilde düşünmek zorunda değil tabiki
Karar sizin

Teşekkür ederim yorumlarınız için bakalım eşimle de değerlendirelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…