Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Helal olsun azminize hayran kaldım 🧿
Ben direk kitabın ortasından daldım foruma
Ablacım da sağolsun hayırdır bi müsaade ister insan demedi 😬😂💕
Hoş geldiniz aramıza💕
Hahah ama baktım bi liste var sonra baktım bi muhabbet var dedim bu böyle olmaz🙈 Aslında hoşuma giderek okudum, roman gibi 😅

Hoş buldum 🤗

Hanımlar:) Geçen gün bi yazdım, sonra bu başlığı daha iyi anlamak için Ocak ayı itibariyle en baştan okuya okuya geldim, üç gündür okuyorum ☺️
Hafiften gaza da geldim bence bu konudakilerin enerjisi de çok güzel 🌸

Hem birikim hem aile içi konular hakkındaki yazışmalara ben de bir şeyler ekleyeyim.

Ben çocuktan sonra çalışmayı bırakmak zorunda kaldım birkaç yıldır evdeyim.
Çalışırken eşimle aramda maddi açıdan sen/ben ayrımı yoktu açıkçası. Benden daha fazla maaş alırdı, komple her şeyi de kendisi karşılardı. Eksik kalan yerlerde ben devreye girerdim ve birikim haliyle ben de olurdu:)

Şu an değişen bir şey yok aslında.

Maalesef bazılarımızın kötü tecrübeleri olabiliyor. Bence evlilik işi biraz da şans işi.
Gerçekten öyle.

Varyemez Varyemez yaşadığın şeyleri okudum. Öncelikle seni tebrik ediyorum, güçlü duruşun için. Eyvallah çekmeyişin için. İçinde yaşadığımız toplumda maalesef böyle kadınlarımızın sayısı çok çok az. Onların da suçu yok aslında. Sosyo ekonomik durumlar, aileden empoze edilen görüşler vs.

Bu durumu bilen erkekler de bunu kullanıyor ne yazık ki…
Çok teşekkür ederim canım güzel düşüncelerin için.
Kadınlar aslında çok güçlü varlıklar sadece eşlerinin sık sık manipülasyonlarına maruz kalıyorlar diye düşünüyorum
Evliliğin ciddiyetine sahipler bir de hayat arkadaşlarının onayına ,ilgisine muhtaç oldukları duygusunu kendilerine iyice alıştırıyorlar belki de ve bunu farkeden kunduz erkekler kadına acımasızca yaklaşıyorlar
Ama arada kendilerine getirmekte fayda var 🤭

Çok teşekkür ederim canım güzel düşüncelerin için.
Kadınlar aslında çok güçlü varlıklar sadece eşlerinin sık sık manipülasyonlarına maruz kalıyorlar diye düşünüyorum
Evliliğin ciddiyetine sahipler bir de hayat arkadaşlarının onayına ,ilgisine muhtaç oldukları duygusunu kendilerine iyice alıştırıyorlar belki de ve bunu farkeden kunduz erkekler kadına acımasızca yaklaşıyorlar
Ama arada kendilerine getirmekte fayda var 🤭
Katılıyorum biz çok güçlüyüz ama işte geçmişten gelen hikayeler, yaşanmışlıklar, ataerkil toplum bakışı vs derken bunu unutuyoruz. Bazılarımız maddi gücü yetersiz olduğu için ayrılmaktan ya da düzenin bozulmasından ya da ne bileyim çocuk sebebiyle korkup istemediği bi yaşamda manipülatif bir biçimde yaşıyor.

Bir de ben şeye inanıyorum. Her iki taraf için de geçerli tabi. Çok mülayim sessiz her şeye eyvallah çekince karşı taraf bunu suistimal ediyor maalesef. Azıcık ses çıkarmada fayda var bence.

Katılıyorum biz çok güçlüyüz ama işte geçmişten gelen hikayeler, yaşanmışlıklar, ataerkil toplum bakışı vs derken bunu unutuyoruz. Bazılarımız maddi gücü yetersiz olduğu için ayrılmaktan ya da düzenin bozulmasından ya da ne bileyim çocuk sebebiyle korkup istemediği bi yaşamda manipülatif bir biçimde yaşıyor.

Bir de ben şeye inanıyorum. Her iki taraf için de geçerli tabi. Çok mülayim sessiz her şeye eyvallah çekince karşı taraf bunu suistimal ediyor maalesef. Azıcık ses çıkarmada fayda var bence.
Allah evliliğin, çocukların kıymeti bilecek eşler versin evlilik düşünenlere
Evli olanlara yuvalarında huzur afiyet versin
Bana da sağlık, huzur afiyet versin 😊

Allah evliliğin, çocukların kıymeti bilecek eşler versin evlilik düşünenlere
Evli olanlara yuvalarında huzur afiyet versin
Bana da sağlık, huzur afiyet versin 😊
Amiin 🙏
Ben şeyi merak ettim aslında mahsuru yoksa sormamın.
7 yıl flört, 22 sene evlilik demişsiniz. Onca zamandan sonra tak etmiş ayrılmak istemişsiniz. Eski eşinizin tepkisi ne oldu? Şaşırdı mı diretti mi ne yaptı?

Amiin 🙏
Ben şeyi merak ettim aslında mahsuru yoksa sormamın.
7 yıl flört, 22 sene evlilik demişsiniz. Onca zamandan sonra tak etmiş ayrılmak istemişsiniz. Eski eşinizin tepkisi ne oldu? Şaşırdı mı diretti mi ne yaptı?
Önce evi terkettim şimdiki evime yerleştim sonra kendimi burada 3 3.5 senede anca topladım sağlıklı karar almak için boşanmayı aceleye getirmedim kendimi hazır hissedince çağırdım çocukların babasını durumu konuştum adam boşanmaya baktım dünden razı, daha fazla beklemenin vakit kaybetmenin anlamı yok diyerekten açtım davayı, boşadım
Bundan sonra ne yaparsa yapsın son şansı değerlendirmek gibi bi çabası olmayan insan

Önce evi terkettim şimdiki evime yerleştim sonra kendimi burada 3 3.5 senede anca topladım sağlıklı karar almak için boşanmayı aceleye getirmedim kendimi hazır hissedince çağırdım çocukların babasını durumu konuştum adam boşanmaya baktım dünden razı, daha fazla beklemenin vakit kaybetmenin anlamı yok diyerekten açtım davayı, boşadım
Bundan sonra ne yaparsa yapsın son şansı değerlendirmek gibi bi çabası olmayan insan
Hakkınızda hayırlı olsun, olmuştur umarım 🙏

Biliyoruz ki günümüzde bir kadın evliliğini kolay kolay bitirmiyor.

Hakkınızda hayırlı olsun, olmuştur umarım 🙏

Biliyoruz ki günümüzde bir kadın evliliğini kolay kolay bitirmiyor.
Amin canım Allah razı olsun
Evimi ayırdım, boşandım derken kendi kul hakkıma çok girdiğimi yenice anlayabildim sağlıklı düşünce
Çok şükür iyiyim bugünleri görmek de varmış 😊

Eline emeğine sağlık ablacım
Ben de utandım çok tembellik ettim diye
Bari dedim kıyafet dolabımın tozunu alayım düzenleyeyim
Sonra boşatlmısken içini dışını iyi bi sildim arkası baya toz olmus
Onu yapmışken yatağımı süpürdüm sildim
Dedim yorganı da makineye atayım
O yıkanırken camları sildim
Perdelerini de attım şimdi suda bekliyor
Bir odayı dip köşe yaptım ahahah 🤣
Şimdi bi çay koyayım bi de yemek hazırlarım akşam da odamın perdesini asarım halısını sererim mis gibi oh
Ohhh eline sağlık. Temizlik güzel sey

İyi geceler hatunlar
Öğlene doğru annemin eve gittim kizlardesimle temizlik yaptık önce dip köşe
Sonra sarma kuru bamya ve yayla çorbası yaptım. Börek sardım kahvaltı icin. Poğaça yaptım birde gece sabaha dogru gelecekler belki acikirlar yesinler diye. Eve geldim şimdi çok yorulmuşum yaticam birazdan sabah erkenden gidicem tekrar kahvaltı hazırlarım onlar uyurken
Gelin hanımlar gelmedi

İyi geceler hatunlar
Sonra sarma kuru bamya ve yayla çorbası yaptım. Börek sardım kahvaltı icin. Poğaça yaptım birde gece sabaha dogru gelecekler belki acikirlar yesinler diye. Eve geldim şimdi çok yorulmuşum yaticam birazdan sabah erkenden gidicem tekrar kahvaltı hazırlarım onlar uyurken
Ellerinize sağlık canım Allah razı olsun sizlerden
Allah hayırlısıyla kavuştursun
Dinlen tatlım, Allah'a emanet ol 😊

İyi geceler hatunlar
Gelin hanımlar gelmedi
Ellerinize sağlık canım Allah kavuştursun 🙏iyiki kizkardesin varmış elbirliğiyle halletmissiniz

Eline emeğine sağlık ablacım
Ben de utandım çok tembellik ettim diye
Bari dedim kıyafet dolabımın tozunu alayım düzenleyeyim
Sonra boşatlmısken içini dışını iyi bi sildim arkası baya toz olmus
Onu yapmışken yatağımı süpürdüm sildim
Dedim yorganı da makineye atayım
O yıkanırken camları sildim
Perdelerini de attım şimdi suda bekliyor
Bir odayı dip köşe yaptım ahahah 🤣
Şimdi bi çay koyayım bi de yemek hazırlarım akşam da odamın perdesini asarım halısını sererim mis gibi oh
Harika ev miss gibi olmuştur şimdi 🌸ellerine sağlık canım🧿😊

Dışarı çıkacağım nasipse
Anneme tatlı götüreceğim, bankamatikten parasını çekip kuyumcudan 200 euro alıvereceğim, belediyeye su faturasını öderim
Züccaciyeye uğrayıp 2 adet tencere kapağının tutulan yerini tamir ettireceğim malzeme varsa
Tavuk ciğeri alır geri dönerim 😊
Maşallah 🧿😊

X