Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Varyemez Varyemez ve sempatik_kiz sempatik_kiz
özellikle ikinizin yorumunu merak ediyorum. ( çokolsun tanıdığım için :KK16: )

Bugün bir olay yaşadım,
çook eskiden olmasa da 7 yıldır tanıdığım bir kişi var, durumu pek iyi değil diye düşündüğüm,üzüldüğüm ve arada az da olsa
yanında olmaya çalıştığım. Gerek maddi gerek manevi,
Hatta bazen düşünüp ne yapabilirim diye planlar yaptığım.
Evine gitmedim hiç, nerden tanıdığımı söylemeyeyim ama bir şekilde iletişimde olduğum bir arkadaş.
Bugün bana evinin videosunu gösterdi.
Gösterme sebebi yine maddi durumdan dolayı yapmayı planladığı bir şey içindi.
Bir an kendimi kötü hissettim, ev benim evimin en az 2 katı değerde görünüyor.
üzüldüğüm için kötü hissettim kendimi ,
sonra kötü hissettiğim için üzüldüm,
karmakarışık duygulara girdim.

Ayıpladım kendimi ama sonra sakin ol belki haklısın öyle düşünmekle...
O kişiler alışmış demekki kendini acindirip birilerinden para tirtiklamaya . Hiç sevmem milletin sırtından geçinen insanları .Dediğin kişiler çalışmıyormu işe güce gitmiyorlarmi.Gitmeyip evde yatıp ondan bundan dileniyorlarsa o kişilere acımamak lazim[/QUOTE]

İyi akşamlar hatunlar
Bugün temizlik yaptım yine. Ay ben evde olsam kafayi yerim herhalde temiz değil gibi geliyor ev. Ama misss oldu
Sonra arkadaş geldi kahveye. oturduk biraz
O gidince ıspanak temizledim doğradım hamur yogurdum gozleme yaptim hemen
Şimdi elime aldım çayımı keyif yapiyore😂
Hamarat hatun 🧿🥰ellerine sağlık

Merhaba canım televizyondaki fiyattan daha yüksek oluyor kuyumcuda

Yeğeninin sünneti de hayırlı olsun

Ekdersler yatırılınca nasip olursa ben de maaşı beklemeden 3 gr altın almak istiyorum.
Gerçekten öyleymiş kardesimdenayni dertten muzdarip
Evet canım geçen arkadaşlar da okulda aynı durumdan bahsediyorlardı

Bir ara asgari ücret kadar ekders aldığımı hatırlıyorum
Aman Allah başta sağlık versin sonrada tabiki para da gerek özel sağlık sigortası olmadan yürümüyor hicbirsey
Merhaba hanımlar iyi pazarlar.
Zor bir süreçten geçiyoruz. Eşim biraz rahatsız. Üzerine ailecek influenza olduk. Hem bedenimizi, hem ruhumuzu aşırı yıprattı bu süreç. Ama toparlıyoruz şükürler olsun.
Sizden ilham alıp cuma günü 2 gram altın aldım. Biz normalde altın birikimi yapmazdık hiç. Sepetimizde bir bu eksikti :) Biraz da böyle deneyelim bakalım.
Allah'ım çok çok acil şifalar versin.
Geçtiğimiz haftalarda çok kötü bir deneyim yaşayınca infulenza denilince acaip korkar oldum.
Daha iyisinizdir inşallah
Iyi ki evden dışarı çıkmıyorum gene de para harcayacak birşeyler bir yerler buluyorum 🤣
Kozmetik kişisel bakım ürünleri, giysi derken 1100 tl harcadım.
Güle güle kullanın.bende yegene sünnet için birşey aldım diğer ywgende gelecek illa onada alinmaliydi aldım 1200 TL culcapitlar birde yarın cikabilsem bir çeyrek almalıyım acaba kaç tl olacak almadığım hergun artıyor bendeki de tembellik
Benim ellerimin içinde eskiden görülen egzamalar vs ler gitti
5 senedir Allah'a şükür genç kız gibi olmasam da bu yaştan daha gençken ki sıkıntılarım şu yaşımda yok
Bataklık kuruyunca sivrisinekler kaybolur misali
Başımdan beni sinir eden hasta edenleri def edince resmen yeniden doğmuş gibi oldum
Bende bosandigim süreçte daha genclesmistim.cocuga sebep 3 yıl aradan sonra evlenince şimdi tekrar bunalım mod... Yani yok yürümüyor ikinciyi denememde mantık dışı ama saglik sorunları olan evlarla olmakda zor.o bakıma çocuğun mantıken idraki olan bir yaş olmadan ayrılmakta aşırı zor oluyormus.

Doğumgünü kutlu olsun kolyesi hayırlı olsun arkadassin.

Bu arada b ndede rofle yaptirmama kararimdan sonra saç diplerim inanılmaz kepeklenme gibi birşey oluyor çatlama kanama yok acaba egzamami. Bir kaç bölgesi birkez cildiyeye gittim sıcak suyla yıkanmayin dedi yolladı özel Dr birde aman neye inanacigimi şaşırdım bende hijyen adına sıcakla yikananlardanim.bilemedim nasıl birşey egzama.google bakınca acaip acılı gibi duruyor.cok geçmiş olsun herkese.stres varya herşeyin başı vallahi ama kurtulamiyoruz da maalesef.

Sayfaya da girince okumaya her daim network reklamı bin Bon bana bakıyor illa network den birşey aldıracak bana bu akıllı tlfn kadınlar kulübü network reklam üçlüsu.ama kredi kartımı bile tamamen odeyemedim.biraz durum vahimlerdeyim.guvencem Şubat da bir gün bende olmasibakayim ne edecegim

özellikle ikinizin yorumunu merak ediyorum. ( çok eskiden biraz olsun tanıdığım için :KK16: )

Bugün bir olay yaşadım,
çook eskiden olmasa da 7 yıldır tanıdığım bir kişi var, durumu pek iyi değil diye düşündüğüm,üzüldüğüm ve arada az da olsa
Evine gitmedim hiç, nerden tanıdığımı söylemeyeyim ama bir şekilde iletişimde olduğum bir arkadaş.

Bahsettiğin bu kişiyi bizde tanımadığımız için net bir yorum yapmak doğru olmaz.

Ama önünde iki seçenek var.
Birincisi: Bazıları gerçekten ağlamayı seviyor.
Sürekli yok diye ağlıyor.
Hep derim yok diye diye Rabbim birgün ellerindeki her şeyi yok edecek bunların diye.
Bir çok şeyi dört dörtlük.
Ama sorsan en yardıma muhtaç olanlar onlar.
Böyle şükürsüz insanlara hiç tahammülüm yok benim.
Annem hep gerçek ihtiyaç sahibi isteyemez der.
Buna gerçekten katılıyorum.

İkinciye gelecek olursak; belki durumları gerçekten kötüdür. Yani kıt kanaat geçiniyorlardır.
Ama o kişi evcimen birisidir.
Eline geçen parayı evine yatırıyordur.
Dışarıdan gören onların nasıl bir hayat yaşadığını bilmez.

Benim annem bu karakterde biridir.
Açıkçası bende huy olarak anneme benzemişim.
Gerekirse 1 ay aç gezer kuru ekmek yer herşeyden kısar evimi dört dörtlük yaparım.
Bunu yapmışlığımızda var

Ben üniversitede okurken annemle eve koltuk takımı almak istedik.
Daha doğrusu Evin neredeyse yarısını yenilemek istedik

Annem çalışıyor bende burs alıyordum.
İkimizde bunu yapmak istiyoruz.
Ama elimizde ne varsa vermemiz gerekiyor bunun için.
E ben varım diye annem buna cesaret edemiyor.
Dedim ya aynı kafadanız. Hepsini yaptık.
Ama evde 3 ay boyunca hergün makarna yedik. Yalnızca eve bir misafir gelecekse alışveriş yaptık.
Herşeyden son derece kıstık.
Çok yakın 1. Ve 2. Derece akdabalarımız dahil kimse durumumuzu bilmedi.
Neticede bu bizim tercihimizdi.
Bazıları için bu durum çok saçma gelebilir.
Ama biz anne kız bu şekilde mutlu olduk

Hatta geçtiğimiz aylarda aile arasında nasıl yetiştiriyorsunuz diye bu konu konuşuldu
Annemle o zaman böyle yaptık dediğimizde bütün aile şok oldu.
Neden böyle yaptınız ne gerek vardı diye
Ama dediğim gibi bizim tercihimizdi

İşte tamda bu sebeple olayın iç yüzünü bilmeden bir şey demek istemiyorum.
Fakat sen ne yaptıysan Allah için yaptın. Bu yüzden şüpheye düşüpte keşke deyip hayrını kaçırma derim.
Demekki onun nasibiymiş ona gitmiş
Kimse nasibi olmayan parayı yiyemez
Ama bir yardım yapacaksan da gerçekten araştırıp yap.

NOT: Annem ve benim en sevdiğimiz yemek makarnadır. Belkide bu yüzden zorlanmadık
Ne kadar yersek yiyelim bıkmayız 😂
Hadi 3 ay mecburiyetten yedik diyelim.
Mecburiyet bittikten sonrada haftada 3-5 gün yemezsin be anne 😂😂

Son düzenleme:
özellikle ikinizin yorumunu merak ediyorum. ( çok eskiden biraz olsun tanıdığım için :KK16: )

Bugün bir olay yaşadım,

Kendini hiç kötü hissetme karşıdaki kişinin niyetinden hiçbir zaman emin olamayız
Bu zamana kadar yaptığın Allah rızası içindi Allah kabul etsin
Karşı tarafın niyeti halis değildi ise o düşünsün
Bundan sonra yardım etmek seni rahatsız edecekse ve kandırılmış gibi hissediyorsan
Yardım etme kaldı ki kandıran aslında kendini kandırdı öyle düşün
içinin sinmedigi birşeyi yapmak zorunda değilsin
Allah her zaman bizleri iyilerle, doğrularla karşılaştırsın

Hamarat hatun 🧿🥰ellerine sağlık
Teşekkür ederim😉
Doğumgünü kutlu olsun kolyesi hayırlı olsun arkadassin.

Bu arada b ndede rofle yaptirmama kararimdan sonra saç diplerim inanılmaz kepeklenme gibi birşey oluyor çatlama kanama yok acaba egzamami. Bir kaç bölgesi birkez cildiyeye gittim sıcak suyla yıkanmayin dedi yolladı özel Dr birde aman neye inanacigimi şaşırdım bende hijyen adına sıcakla yikananlardanim.bilemedim nasıl birşey egzama.google bakınca acaip acılı gibi duruyor.cok geçmiş olsun herkese.stres varya herşeyin başı vallahi ama kurtulamiyoruz da maalesef.

Sayfaya da girince okumaya her daim network reklamı bin Bon bana bakıyor illa network den birşey aldıracak bana bu akıllı tlfn kadınlar kulübü network reklam üçlüsu.ama kredi kartımı bile tamamen odeyemedim.biraz durum vahimlerdeyim.guvencem Şubat da bir gün bende olmasibakayim ne edecegim
Sıcak su kafa derini mahveder ılık suyla yıka mutlaka. Vichy nin dercos şampuanı var biraz pahalı ama iyi geliyor mutlaka dene

X