Yani benim esim neredeyse benim maaşımı yarışı kadar maaş alıyor.... Ama benden fazla da alsa yöne bu sistemi istedi sanırım. Gizli saklı şeylerden çok hoşlanmıyorCanım evlilikteki tarafların tutumuna göre parasal konulara yaklaşım da değişir
O zaman naçizane maaşınızı ortaya koyduktan sonra belli bir miktar ortak hesapta birikime ayırın sonra harcamalarınızı yaparsınızYani benim esim neredeyse benim maaşımı yarışı kadar maaş alıyor.... Ama benden fazla da alsa yöne bu sistemi istedi sanırım. Gizli saklı şeylerden çok hoşlanmıyor
Bende öyle istemezdim ama maalesef eşlerimiz bizi bu duruma sokuyor.Bende ilk evlendigimizde biz bir aileyiz ikimiz biriz gibi düşünüyordumda hiçte öyle değilmiş .Biraz geç oldu anladığımda.Anladktan sonrada maaslarımızı ayırdık.Kendimi korumaya aldım diyeyim.Eşinizle ilgili sorun cikmadiysa şimdiye kadar aynen devam edebilirsinizİyi akşamlar Bayadır aklıma takılıyor okuduğum yorumlardan... Benim param senin paran ya da ben bunu ödedim sen bunu ödediniz tarzı laflar çok okuyorum. Şimdi ben 6 yıllık evliyim en başından beri biz ne maas alırsak ortada birleşir oradan ödemeler yapılır kalan da zaten ortada olur. Bundan kaynaklı da hep bir borç içindeyizacaba biz mi yanlış yapıyoruz bilemedim ki ben şimdi aldığım performans paralarını söylemiyorum açıkçası esime son 2 aydır ama böyle de içim rahat etmiyor
O konuda zaten ikimizin fikri de öyle ama böyle yazılanları okuyunca acaba esime çok mu güveniyorum diye kendimi sorgulamaya başladımO zaman naçizane maaşınızı ortaya koyduktan sonra belli bir miktar ortak hesapta birikime ayırın sonra harcamalarınızı yaparsınız
Teşekkür wderimBende öyle istemezdim ama maalesef eşlerimiz bizi bu duruma sokuyor.Bende ilk evlendigimizde biz bir aileyiz ikimiz biriz gibi düşünüyordumda hiçte öyle değilmiş .Biraz geç oldu anladığımda.Anladktan sonrada maaslarımızı ayırdık.Kendimi korumaya aldım diyeyim.Eşinizle ilgili sorun cikmadiysa şimdiye kadar aynen devam edebilirsiniz
Gözlemlerim erkeklerin çoğunun (nerdeyse tamamına yakın) Kadir kıymet bilmediği ve bencil olduğu yönünde oldugudurO konuda zaten ikimizin fikri de öyle ama böyle yazılanları okuyunca acaba esime çok mu güveniyorum diye kendimi sorgulamaya başladım
Bizim hemşire dünyasında da çok kazık yiyen var onları dinledikçe zaten korkuyorumGözlemlerim erkeklerin çoğunun (nerdeyse tamamına yakın) Kadir kıymet bilmediği ve bencil olduğu yönünde oldugudur
Adamına göre muamele yapmak lazım
Ama yüne de yüzde yüz güvenmezdim ben
Aynen öyle yap bence de sonuçta her kadının biBizim hemşire dünyasında da çok kazık yiyen var onları dinledikçe zaten korkuyorumneyse vicdan falan yapmadan performansları ayırırım ben en azından bir güvence
Çocuğun seneye sınavı vardı galiba onu bi atlat ondan sonra yine bir gözden geçirirsin.senin yerinde olsam annesini ailedinide kahvaltıya cagirmazdim .hem kendimi yoracagim hemde böyle kıymet bilmeyecek ne hali varsa görsün . anasinda yesin yemeginiBeter olsun
Adam olsaymış o da
Cokmu bisey istiyoruz
Az kıymet bilsinler insan gibi davransinlar
Onuda yapamıyorlar hayvan gibi yaşasınlar
Sanıyor ki ömür boyu çekeceğim
Hiç ummadığı bir anda neye uğradığını şaşıracak o günler gelecek inaniyorum
İnşallah canımAynen öyle yap bence de sonuçta her kadının bi
Birikimi olmalı
İyi gün parası inşallah
Dipnot: vicdan yok Rocky :)
Allah Kadir kıymet bilen halden anlayanlardan etsin eşleriniziİnşallah canımyaşlandıkça adamlar.degisiyor sanırım bizin ki daha çıtır ya bakalım
Amin Allah gönlüne göre versin inşallah canım. Ben ilk evleneceğim zaman çevrem çok karşı çıktı memur değil senden az maaş alıyor vs. diye... Şükürler olsun beni hiç pişman etmedi. 6 yıl bitecek evleneli ben onun için 1000 km uzağa geldim memleketimden ama bir gün pişman etmedi.Allah Kadir kıymet bilen halden anlayanlardan etsin eşlerinizi
Olur da evlenirsem bana da öylesini nasip etsin
Bizim hemşire dünyasında da çok kazık yiyen var onları dinledikçe zaten korkuyorumneyse vicdan falan yapmadan performansları ayırırım ben en azından bir güvence
İlahiYa stratejik bir takım çalışmalar var ya seni maddi anlamda inşallah düze çıkaracak olan taktikleri soruyorum
Çok iyi çok iyi aynen devamİlahianlatıyorum ya burada aynısı işte farklı birşey yok .Eksik varsa söylüyorum ya da mesaj atıyorum olmadı onuda yanımda götürüp ona ödettiriyorum sanki evhanimiyim maaş almiyormusum gibi
İlk dikkat edecegin şey merhametli bir insanım ona bak bencilmi senimi düşünüyor ona bak.kimi insanda yoktur ama azda olsa yine önceliği sensindir seni düşünür ama kiminde de vardır hep ben hep ben der .bencil ve merhametsiz insanlardan koşarak kaçAllah Kadir kıymet bilen halden anlayanlardan etsin eşlerinizi
Olur da evlenirsem bana da öylesini nasip etsin
Öğretmen çok önemli ya yönlendirmeleri yanlış yapınca dönüşü olmuyor maalesefBu arada grubun çoğu öğretmen sanırım. Ben de ilkokul matematik öğretmeni olacaktım ama çok sevgili matematik öğretmenim öğretmen olup surunecek misin diyerek beni hemsirelige yönlendirdiher aklıma geldiğin de kendisini çok iyi anıyorum (!)
En iyisini yapmışsın abla, kendi geleceğin için çevremde hala umutsuzca evlilik yürütmeye çalışanlar var... Bir şeyleri çokta zorlamamak gerek kendinden değerlisi yok... Üstelik yaptığım meslek gereği görüyorum ki stres ve.uzuntu tüm.hastaljklarin ana nedeniDilyy benim için de eş demek bir elmanın iki yarısı demekti
Evlilik senin benim meselesi olmadan "Biz olmak" demekti normal olan da budur
Ancak karşıma evlilik konusuna aynı açıdan yaklaşmayan evliliği aynı şekilde anlam yüklemeyen biri çıktı
Maalesef kavun değil ki koklayıp da evlenelim evlilik de nasip kader işi benim imtihan meselem de bu sebeple imiş Allah başka dert vermesin
Bence evlilik ekip olmaktır ama karşımdaki belki yetiştiriliş tarzı belki de karakteri bilemiyorum evliliği rakip olmak olarak algılamış olmalı ki geldiğimiz noktaya ulaştık
Ben böyle sürekli hizipleşme ayrı gayrı maddi hayatlar yok sayılmalar ortak bir hayalin amacın bile olmaması gibi aptalca ve evliliğin ruhuna aykırı yaşamı daha fazla sürdürmek istemedim, boşadım geçtim.
Şu an için hepsinden kaçıyorum abla böyle iyiyim ya Allah’a şükür ailem de saldı beni evlen diye daralmıyorlar artık:)İlk dikkat edecegin şey merhametli bir insanım ona bak bencilmi senimi düşünüyor ona bak.kimi insanda yoktur ama azda olsa yine önceliği sensindir seni düşünür ama kiminde de vardır hep ben hep ben der .bencil ve merhametsiz insanlardan koşarak kaç