Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Cihat dede öyledir değişik bir anlatim tarzı vardır komik ve zeki bir adamSeviyorum onu. Sözünü dinleyenler hep kar etmiş.Ben dinlemedim mesela borsa oynamayın altın alın dedi ben gittim borsaya yatırdım. Onun dinleyip altın alsam karda olacaktim Banka bizim işyerine gelmiş bize kredi cektirmisti.90 000 TL ye 950000 TL ödüyorduk.6 aylik.Çektim niyetim aslında altın almaktı ama üşendim ha bugün ha yarın derken sonra gittim borsaya yatirdim.Arkadasim o gün gitti altın aldı gramı 1400 civariydi.Simdi 2000
TL Sadece bir kere onun taksitli altın olayını denedim Tuğrul kuyumculuktan üç taksitle bilezik aldım.nadir golddanda gümüş.Cihat dede nadir goldtan gümüş, gram altın falan getirtiyor

Dinledim görüşlerinin özelikle şu yönü benimle benzer "elinin altında olmayan yatırım, birikim aracı senin değildir"

Ben bazı hassasiyetlerim sebebiyle faizli işlem yapmıyorum, borsa ve kripto oynamıyorum, bir de altını fiziki alıyorum

Altın herhangi bir gayrimenkul seviyesine gelince
birikimi yatırımı o tarafta değerlendirmeye çalışıyorum

Bunu şu şekilde tanımlıyorum

"Altın tırtıl, gayrimenkul kelebek "

Mesel
Dinledim görüşlerinin özelikle şu yönü benimle benzer "elinin altında olmayan yatırım, birikim aracı senin değildir"
Evet fiziki altın seviyor ev seviyor Birde ufak ufak başlayın sonra çoğaltin diyor israfa karşı .Arabaya harcanan paraya üzülüyor Birde eski videolarını seyrettim altın şöyle olacak falan demiş öngörüleri tutan bir adam.Altin hiç yukselmiyordu millet bikmisti o inatla alın alın yükselecek dedi dediği gibide oldu .Çok yer gezmiş görmüş değişik işlerde calismis değişik insanlar tanımış genel kültürünün zenginliği olarakta görüyorum.

Bir sıfır fazla atmışım geri ödemesi 5000 TL idi 90000 TL ye a 95000 tl

Keşke altın düşük olsa da ya da en azından 2 ya da 3 sene düşük seyretse de düşük seviyelerden maaşı altına gömsem,2 3 senenin sonunda yükselse satsam en azından ev ya da toprak alacak param olmuş olur
Zira dükkanı o şekilde aldım
Biraz da param yetmeyince altın ya da döviz borçlanıyorum ama hasas olduğum konulara bulaşmadan işimi halletmiş oluyorum manen de huzursuz olmuyorum

Biz iki evimizide kredi çekerek aldık o zaman fiyatlar böyle fahiş değildi birde krediler uygundu.simdi çok zor geliyor .o yüzden bende fiziki altına yöneldim biriktirebildigimiz kadar biriktirelim.nasip olursa değerlendiririz

Keşke öyle olsa ama altın dahada artacak diyorlar bugün aldığın altın yarınki fiyatından ucuz. .ne alırsak kenara ne koyarsak kar

Öğretmen arkadaşın biri de 4 sene önce kredi ile ev almıştı o zaman maaşının önemli bir bölümü ile ödeme yapıyordu aylık ödemesi 2400 tl idi
Evi 230000 tl ye almıştı
1 2 sene geçti ekders ile ödemeye başladı taksitleri
Zamlardan önce aldığı ek ders 6000 tl yi geçikti hala ödeme sabit

Keşke öyle olsa ama altın dahada artacak diyorlar bugün aldığın altın yarınki fiyatından ucuz. .ne alırsak kenara ne koyarsak kar
Evet bugün yarından ucuz

Ben kendimi borçlu gibi yaşatıyorum o konuda iradem çok şükür sağlamdır
Sanki bankaya vs borçluymuşum da ödemezsem faiz ödeyecekmişim gibi düşünüyorum
aldığım maaş doğrultusunda yıllık hedef koyuyorum ,sonra onu aylık olarak gerçekleştirmeye çalışıyorum

Gerçekten zeki ve donanımlı bir insan baksan bu amca ne bilir dersin ama maşallah her telden anlıyor ve çok güzel tavsiyeler vermiş geçmişte de. Ben de şu an borsadayım bilemiyorum insan işte baktığında borsa da çok güzel kazandırıyor aslında ama güzel şirketleri iyi yerden yakalamak lazım. En iyisi sepet yapmak. Cihat dede altını üç bin olacak diye öngörüyor dedim bari bu fırsatı kaçırmayayım netten alıp asgarisini ödeyeyim dedim sonra buradaki arkadaşlar sağ olsunlar faize bulaşma dediler o benim aklımdan çıkmıştı. Neyse biraz da araştırdım cihat amcayı taksitli de altın alınıyormuş haha çok iyi pazartesi bileşik alıp üç taksite böldüreceğim böylece hem faiz olmayacak hem de sepetim çeşitlenecek:) Tuğrul gold güvenilir o zaman emin olamamıştım çok iyi oldu mesajınız

Benim 2.5 sene önce aldığım ev 685 000 TL idi maaşımda 8000 civarı .kredi ödemem yuvarlak 7500 TL.Hala aylık ödemem 7500 evin fiyatı en son baktığımda 5 milyondu. .Ben Haziran'da aldım.Eylulden sonra herşey tepetaklak olmaya başladı hani şu faizlerin indirilmeye başlandığı zamanlar nas denmeye başladığı zaman.evler kiralar sebze meyve herşey aşırı artmaya başlamıştı .Ucu ucuna kurtarmisim yoksa şimdi asla alamazmisim.ne altın borç alabileceğim kimse var benim çevrem orta halli kendi yağında kavrulan insanlar .nede bankadan o kadar kredi cekemezdim aylık ödemeler zaten maaşimizdan yüksek

Sağlıkla oturun canım

Bu sayfaları okuyan gençler ümitsizliğe düşmesinler
Her devirde fırsatlar gelir fırsatlar kaçar
Önemli olan Allah yeterki nasip ettim demiş olsun mutlaka sebepler dairesinde insanın önüne koyar bize düşen gayretle sabırla çabalamak

Hayranım sanainşallah bende senin gibi iradeli olurum güzel para biriktiririm benim şu an isteğim bir yazlık almak yurtdışı turu için para biriktirmek çocuklarımın eğitim sağlık giderlerini karşılamak

Estağfirullah canım
Allah nasip etmeyeceği şeyin hayalini kudurmaz ,duasını ettirmez
Bütün hayallerimizin gerçekleştiğini de yazarız buralara inşaallah ,çok amin

Tugrulun bir kaç sitesi var iyi araştırın yanlış birşey yapmayın. tugrul1 miydi öyle bir şeydi benim aldığım yer bir kere aldim ondan sonra almadım artık direkt kuyumcuya gidip oradan alıyorum.nadir Gold taksit yapmıyor diye hatırlıyorum ama oda güzel firma bunların kendi siteleri olduğu gibi Trendyol gibi sitelerde de hesabı vardı .dediğim gibi bayagidir bakmıyorum onlardan almıyorum

Aynen katılıyorum canım fırsatlar hiç bir zaman bitmez.Önemli olan israf etmemek kazancinin bir kısmını birikime ayırmak mümkünsede çil çil altın biriktirmek .

Bu arada maaşa ve de altın günlerime 8 gün kaldı
Bu ay bizde girdik kizlarla ama bizimki çok cüzi .ayda iki kişiye birer çeyrek alınacak aylik 500 TL odeyecegiz .Ben her ay çeyrek alalım toplu bir işe yarar dedim ama bazı arkadaşlara fazla geldi.Baska günlerinde varmış iyi tamam dedik bizde Seninki bayağı yüklü bir miktardi diye hatırlıyorum oylesi daha güzel .Toplu bir işe yarar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…