Rahmetli babaannem de çok varlıklı bir ailenin kızıymış 38 yaşında vefat edince babamlar 7 kardeş annesiz kalmış ama babaannemin hakları evlatlarına annenizin de hakları şunlardı denilip babam ve kardeşlerine verilmemişSeni çok iyi anlıyorum.
Bizlerde de var böyle mal mülk davaları,
zamanında şeriata göre dağıtılan arsalar mallar mı dersin, kız çocuklarını hiç sayıp tek kuruş vermemeler mi dersin,
anlat anlat bitmez.
Rahmetli babacığım sağ olsun ne kendi kız kardeşlerini ne bizleri ayırmadı bu konuda,
Herkese aynı oranda pay etti.
Fakat annemin malları ayrımcılık yaparak dağıtıldı, kabul etmeyip almadık davalık durumda,
Hiiç uğraşmıyorum, ilgilenmiyorum.
Kendi kazandığım en güzeli en cefalısı en vefalısı en huzurlusu en bereketlisi Şükür
O öngörü çok başka ama kabul edelim.Canım neden öngörülü olmayalım, bizlere de maşaallah barekellah
Bizler de günümüzün şartlarında elimizden geldiğince hayat mücadelesi veriyoruz kazançlarımızdan birikim yapmaya çalışıyoruz kendimiz ve evlatlarımız için
Ve de onlara bu konuda örnek olmaya çalışıyoruz
Hayatı dengelemeye çalışıyoruz daha ne olsun
Allah kazançlarımıza bol bereket versin
Bereket matematiğin izahını yapamadığı bir kavram benim için
ne güzel yazmışsınCanım neden öngörülü olmayalım, bizlere de maşaallah barekellah
Bizler de günümüzün şartlarında elimizden geldiğince hayat mücadelesi veriyoruz kazançlarımızdan birikim yapmaya çalışıyoruz kendimiz ve evlatlarımız için
Ve de onlara bu konuda örnek olmaya çalışıyoruz
Hayatı dengelemeye çalışıyoruz daha ne olsun
Allah kazançlarımıza bol bereket versin
Bereket matematiğin izahını yapamadığı bir kavram benim için
ve Kızımın ismini koyarkenne güzel yazmışsın
Bereket Matematiğin izahını yapamadığı bir kavram.
Çok doğru canımO öngörü çok başka ama kabul edelim.
Her ne kadar tarla vasfı olduğunu bilsek bile zamanında alıp kenara koymak başka düşünce.
Rahmetli dedemin anısını anlatırdı babaannem, şu an üzerinde ülkenin sayılı bankalarının olduğu arsaları alabilme gücüne sahip iken, buralardan ne köy olur ne kasaba deyip memleketten gelip arsa aldığını...
Fakat bu konu açılırsa nereleree gider ne anılar anlatılır,
minik bir örnek, şu an üzerinde oturduğumuz yerler zamanında kimlerindi şimdi kimlerin...
Kendi ürün topladığım bahçelerde gezerken düşünürüm bunu
Kimler dolaştı bu topraklarda hangi kadınlar hangi çoçuklar diye...
Hayırlı evlat olsun kendine ,sizlere ve ülkesine ,dünyayave Kızımın ismini koyarken
Bereketin bol olsun demiştim içimden,
Manası ne alaka diyenlere açıklarken
bereketin bol olsun çocuğum, Ülkeye ve dünyaya
O dükkanı aldığını hatırlıyorum, birikimini hazırlayıp dükkanda karar kılmana bayılmıştım,Çok doğru canım
Işte ben de minik minik birikimlerim şehir kenarından imar potansiyeline sahip olabilecek tarla alım seviyesine gelene kadar nasipse biriktirmeyi düşünüyorum
2 sene önce dükkanı almadan önce de o şekilde davranmıştım iyiki de öyle yapmışım
2 senede dükkan 10 kat değer kazandı
Hepimizin, tüm çocuklarımızı korusun RabbimHayırlı evlat olsun kendine ,sizlere ve ülkesine ,dünyaya
Yolu bahtı hep açık olsun
Kiracı sopayı çıkartana kadar uğraştı sonunda kiracıyı da çıkardımO dükkanı aldığını hatırlıyorum, birikimini hazırlayıp dükkanda karar kılmana bayılmıştım,
ki kiracı ile uğraşmak vs nasıl olur diye aklımdan geçmişti.
Fakat her türlü üstesinden gelmiştin.
kiracıya sopanı çıkarttığını da hatırlıyorum örneğin
SanBizim miras meselesinde herkesin hissesi oranında paylaşım yapılmış
Bazı hissedarların kimine 29 milyon kimine 35 milyon gibi rakamlar pay edilmiş güle güle sağlık ve huzurla kullansınlar
Geçmiş olsun çok zorlama kendini canım .Bende en çok ne alsam karar veremiyorum.Eşim gram alalım diyor bende ceyrekmi yoksa Ajda bilezikmi alsak diyorum hangisinden az para kesilir acaba.Tabi şimdi alamayacağım toplu para geçinceMerhaba hanımlar
Ne güzel sohbet etmişsiniz öyle
Siz gram aldıkça özeniyorum
Elimde 2 gr altın alacak kadar para birikti
Ama pazartesiden önce çıkıp alamam
Ağrılardan dolayı yalnız dışarı çıkmaya cesaret edemiyorum
Bazen bir anda kitlenip kalıyorum yürüyemiyorum
Bakalım pazartesiye kadar eşimden bir şeyler daha koparabilirsem belki 2 çeyrek alırım
2023’ün en çok kazandıranı gram altın olmuş
Ama gel gör ki bizim buradaki kuyumcular, tanıdık kuyumcularda dahil hep çeyrek öneriyor
Gramı alıp satarken aradaki makas farkını hep daha yüksek tutuyorlar
Bu yüzden ister istemez çeyreğe yöneliyoruz.
Amin rabbim tüm çocuklarımızı korusun sağlıklı mutlu huzurlu bir ömür nasip etsinHepimizin, tüm çocuklarımızı korusun Rabbim
Şahsen hiç faize bulaşmanı önermem, karar seninherkese merhaba birikimlerinizin beklediğinizden fazla değerlenmesi temennisiyle
Bir sorum var kredi kartımın limitini artırdım şu an 60 bin civarı limitim var bu limitle gram altın alıp asgari ödemesini yaparak kartı zamanla kapatmayı düşünüyorum sizce mantıklı mı