Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Ben önce çeyrek alıyorum. Biriktirdiğim çeyrekler bir bilezik parası olunca gidip onu Ajda bileziğe çeviriyorum.
Şuan toplam 6 tane Ajda var kolumda.Hiçde sırıtmıyor
Evet belki bir miktar değer kaybı oluyor. Ama böylece hem saklama derdi olmuyor. Hemde satılma durumu olmuyor

Biz düğün altınları da dahil takmadığım her şeyi hep bir bahaneyle sattık.
Sonra baktım eşim taktığım hiçbir şeyi istemiyor.
Taktıklarıma klasik gündelik takı gözüyle bakıyor.
Dedim sempatik yapacağın yatırım şeklini buldun bilezikten devam

Şimdi adamın hakkını yemeyeyim oto çöpe bozmadık altınları, düğünde eşimin tarafından hiç destek olmadı herşeyi kendimiz yaptık
Aksine birde gider ayak oğullarından bir çok talepleri oldu ve eşim çok zorlandı.
Yinede hamdolsun her şeyi dört dörtlük yaptık
Bir nevi borç kapadık gelenlerle.

Bu şekilde yatırım yapan çok kişi var benim çevremde.
Ya kredi kartıyla yada bankadan kredi çekerek alıp yapıyorlar
Bir yere borç olunca ödeniyor
Ama başka türlü birikmiyor deniliyor

Ama kredi kartıyla alım yapıldığında kuyumcular yüksek oranda komisyon kesiyor

Diğer türlü faiz karıştığı işin birde dini boyutu oluyor
Tabi düşünüp kararı verecek olan sizsiniz

Fiyatlar çok yüksek,İstanbul 'da mısınız ?

Şahsen hiç faize bulaşmanı önermem, karar senin

Teşekkür ederim cevaplarınız için aylık borsada değerlendirmeye çalıştığım birikime ekleme yapıyorum sepete altın da ekleyeyim dedim çok yükselecek diyorlar ne kadar doğru bilemem ama düşükken almak için bu şekilde olur mu diye düşündüm. Ama faiz sıkıntı o önemli detayı atlamamalıyım

Pazardan geldim yine kalabalıktı ama seviyorum pazarımızı. Ne ararsan var.Yeşillik (kıvırcık,dereotu,maydanoz,tere,roka)90 TL,mantar(kanlıca+kestane mantarı)175 .Kültür mantarı 100 diğerlerinin kilosu 150 tlydi.Balik 400 TL tuttu.ekmek(2 somun ekmek 6 lavaş)120 TL.Bir tanede eşofman altı aldım 250 TL.cok az kabak ve avakado da 50 TL toplam pazar 1235 TL tuttu Kasaba gittim.kuzu kelle paça ve 3 litre çiğ süt aldım toplam 350 TL verdim.cig sütun 3 litresi 88 tldi Jersey inekten olan 125 TL idi toplam bugün harcamam1585 tl

Bereketli olsun canım

Cihat çiçek dede var YouTube da .o geçen sene hep bu tavsiyeyi veriyordu yapanlar memnundu .Altının fiyatı ciddi srtti.Ama o zamanki faizlerle şimdiki aynı değil birde kredi kartlarina gittikçe sınır getiriyorlar ödemen gecikince geri faizini yüksek ödüyorsun .Kartın belli bir limitin üstündeysede harcadığının asgariside yine yüzde 40 a denk geliyor ve bu yüksek bir rakam .Bence yapma .

Teşekkür ederim Seninde bereketli olsun canım afiyetle yiyelim
Sağolasın canım
Pazar burada da o kadar güzeldi ki taze ve uygun fiyatlı idi
Köyden gelenlerin ürünleri seyretmek bile çok hoşuma gidiyor

Köylü kadından pırasa aldım yiyeceğim kadar kadın nasılsa kendi mahsülümüz deyip turp koyması poşete teyzecim yemem dediysem de ısrarla koydu
Sanırım pırasa vermem gerekenden birazcık fazla verince memnun oldu

Bizimde evlendigimizde 8 tane bilezik vardı .Bir sene olmadan hepsi satıldı ama sağlıkla ilgili bir şeydi .Babasının maaşı bile yoktu düğünümüzü abisi yaptı ev eşyası falan almadılar. Bir tane ısıtıcı iki halı yün yatak yorgan vardı sadece .Oturacak kanepemiz bile yoktu Tayin oldum ilk maasimla televizyon aldım kanepe aldım derken sonra sonra diğerlerini tamamladım sıfırdan ev düzdüm.Simdi çok şükür iki üç eve yetecek kadar esyam var.Birazi babamın evinde depo gibi kullanıyoruz orayı .Birazida oğlanın öğrenci evinde Sağlik olsunda bir şekilde hallediliyor .İyikide bileziğe cevirmissin eşin madem onlara ses etmiyor senin için en güzel yatirim bilezik.Bende bileziği ondan istiyorum.gram olursa harcarım diye korkuyorum bilezik büyük oldugu için ev araba yazlık ilerde oğlanın düğünü vs birşey olmadıkça harcamam diye düşünüyorum.

Aslında hiçbir zaman aileler bir şey yapacak kafasında biri olmadım.
Neticede kimseye güvenip bir yola çıkmıyoruz.
Ama bu zaten masraflı bir süreç.
Kendinize alırken bizim yatak odasını da değiştirin
Beyaz eşya alıyoruz Hazır kendinize alırken bizede alın iki Tane daha alınca daha ucuza gelir falan…
İnsanın canını böyle şeyler sıkıyor
Ama netice de ailemiz. Vardır bir hikmeti

Benim eşim kim ne istese asla hayır diyemeyen biri.
Bu yüzden harcamalarımızda ona göre oluyor
Biri bir şey istesin borç harç alır mutlaka.
Kendide bu durumdan rahatsız olmuş sanırım . Bir kaç önce gelip bana Benden hergün zorla 300-400 TL para iste. Bunu alışkanlık haline getir. Bende kendimi mecbur hissedeyim ki rahatça biriktirebilirim dedi
Bu sayede bir kaç günde 5000 küsür birikti
Allah bereket versin

Seninde dediğin gibi küçük olunca daha çabuk harcanıyor
Birde gram çeyrek birilerine hediye olarakda çok gidiyor
O yüzden takabileceğim bir bilezik bizdeki en büyük yatırım

Sen yatak odası değince eltimin dediği geldi aklıma nişanlıyım atamam kesin olacakta ne zaman olacak onu bekliyoruz .Eltimlerdeyiz oda bana sen memur olacaksın artık banada bir bulaşık makinesi alirsin dedi.Tabi ben birsey demedim ama ben niye alayım senin makineni.kocasida belediyede memur.Düğün olacağı hafta eltim eşine yeni araba aldırdı .Bizde sanıyoruz ki bize eşya alacaklar anneme alacağız dediler tayin olan yerden alırız dediler ama tabi almadılar .Anneme sen gelme biz hallederiz deyip inandirmislar.Bizde birkaç gün kaldılar. Ben saftirik birde onlara yol parası verdim.20 yaşındaydim çok safmisim o zamanlar

Kayınpeder maaşı yok iki oğlu gelini ve torunlarıyla oturuyordu.Buyuk oğlu memur eşim bekar özelde çalışıyor .Kayınpederin dükkanı varmış.Dukkani satayım onunla düğün yapayım demiş.esimin abiside satma masrafları ben hallederim demiş .Bizimde gönlümüz razı olmadı satılmasına.Sonrasi uyanık eltim düğün arefesi şini borca sokup araba aldırmış

Allah'a şükür kendi alin terimle okul kazandim liseyi başka şehirde yatılı okulda okudum yine alinterimle işe girdim sonra üniversiteyi bitirdim.Kendi paramı kendim kazandım evinle alakalı herşeyi sıfırdan kendim yaptım.Cok şükür ne eltiye ne kocasına ne de başkasına muhtaç olmadım .İnsanın kendi emeğiyle yaptığı daha bir kiymetliymis iyikide öyle olmuş iyikide bir işim olmuş

Bende bu yüzden herşeyi kendim yapmayı seviyorum
Rabbim kendinden başka kimseye el açtırmasın
En azından bu sayede kimse sana bir şeyde diyemez.

Selam genşler aldıklarının afiyetle yiyin ins.
Çok yorucu bir gündü
Sabah ezanla kalktım namazdan sonra uyuyamadım tekrar
kızın kuşak sınavı vardı oraya gitti erkenden. tekwondo siyah kusagimiz kaldi.
Bende evdekilere kahvaltı verip kızın yanına gittim eve 1 gibi gelebildik
Arkadasiyla avmye gideceklermis onları oraya bırakıp anneme geçtim Beyaz peynir şeftali reçeli ve tulum peyniri verdi kendisi yapar.
Ordan tekrar kizlari alıp eve gelmem 4 oldu
Ütü yaptim arkasına yemek koydum
Yarın için sipariş verdi oglus poğaça ve sucuk istedi kahvaltıya.
Çok yorgunum hemen uyuycam iyi geceler yarında temizlik günü belime kuvvet

Merhaba hanımlar

Dün yorulmuşum erkenden yattım şimdi uyandım ama güzel dinlenmişim

Kredi kartımın hesabı kesilmiş borcum 6385 tl hemen mtv yi 3 taksitle ödedim
Mtv toplamı 654 tl kart peşin fiyatına 3 taksit imkanı verdi
Bugün kredi kartı kulanma perhizim bitti

Teşekkür ederim ben de o amcayı bir iki haftadır keşfettim kendisi netten altın sipariş veriyor ama tarzını daha çözemedim bi saat dinliyor sonunda bişey anlayamadan video bitiyo alışacağım herhalde zamanla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…