Merhaba hoşgeldinMerhaba Hanımlar,
Ben de izniniz olursa aranıza katılmak istiyorum.
37 yaşındayım. 7 ve 2 yaşında iki kızım var. Bir havacılık şirketinde Kalite Yöneticisi olarak çalışıyorum. Büyük kızım özel bir okulda ilkokul 1. sınıfı bitirdi. Küçük kızıma da bakıcı ablamız bakıyor.
Maaş harici bir gelir kaynağım yok. Maaşım ayın 1’inde yatıyor. Ocak ayında da 1 maaş ikramiye alıyorum. Maaşımı şu şekilde 4 eşit parçaya böldüm.
¼ Borç (Ev Kredisi)
¼ Birikim
¼ Kızların Eğitim-Bakım Masrafları
¼ Geçim (Ev, kişisel giderler ve çocukların diğer masrafları)
Kendime, 2019 yılı başında, 5 yıllık kalkınma planı oluşturdum. Yılık hedeflerim şu şekilde:
2019 Hedefi: Güvenlik Fonu Biriktirmek (Hedeflediğim tutarı biriktirdim. Vadesiz usd hesabında tutuyorum.)
2020 Hedefi: İkinci Aracı Satın Almak
2021 Hedefi: Ev Eşyalarını Yenilemek
2022 Hedefi: Bir Yıllık Eğitim Giderini Biriktirmek
2023’ten sonra kendi işimi kurmayı ve maaştan bağımsızlaşmayı istiyorum.
TL' da kalan para her vakit lazim...Şimdi dinlediğim haberlerde bir öğretim üyesine altına dair yorumlarını açıklaması istendi
Altında yatırım yaparken aşırı düşüşlerde ve yükselişlerde yatırımcının panik yapmaması tavsiyesinde bulundu
Sunucu aşırı geri çekilme zamanını ve miktarını sordu
Uzmanın verdiği yanıt ise şuydu temmuz ortalarına doğru 370 leri görebileceği.
Hosgeldin. Planli programli, sirali sekili ilerleyen bir birikimci daha...Merhaba Hanımlar,
Ben de izniniz olursa aranıza katılmak istiyorum.
37 yaşındayım. 7 ve 2 yaşında iki kızım var. Bir havacılık şirketinde Kalite Yöneticisi olarak çalışıyorum. Büyük kızım özel bir okulda ilkokul 1. sınıfı bitirdi. Küçük kızıma da bakıcı ablamız bakıyor.
Maaş harici bir gelir kaynağım yok. Maaşım ayın 1’inde yatıyor. Ocak ayında da 1 maaş ikramiye alıyorum. Maaşımı şu şekilde 4 eşit parçaya böldüm.
¼ Borç (Ev Kredisi)
¼ Birikim
¼ Kızların Eğitim-Bakım Masrafları
¼ Geçim (Ev, kişisel giderler ve çocukların diğer masrafları)
Kendime, 2019 yılı başında, 5 yıllık kalkınma planı oluşturdum. Yılık hedeflerim şu şekilde:
2019 Hedefi: Güvenlik Fonu Biriktirmek (Hedeflediğim tutarı biriktirdim. Vadesiz usd hesabında tutuyorum.)
2020 Hedefi: İkinci Aracı Satın Almak
2021 Hedefi: Ev Eşyalarını Yenilemek
2022 Hedefi: Bir Yıllık Eğitim Giderini Biriktirmek
2023’ten sonra kendi işimi kurmayı ve maaştan bağımsızlaşmayı istiyorum.
Kesinlikle ablaTL' da kalan para her vakit lazim...
Ne tatlısınız yaDisarida isimiz vardi. Dovizcinin onunden gecerken esime dedim 35 tl var mi, ben de cikardim 35 kusur oglusuma 10 € aldim.
Donuste kapidan biraktim. 3-5-10 derken tahminimce 200 €' yu gecti. Onumuzdeki yaz nasip olur da avrupa'da bir tura katilirsak, orada harcamasi icin kuzumun kendi butcesi olacak...
Amin canim, Allah razi olsun. Torun dersten sonra sayip bana soyleyecekmis...Ne tatlısınız ya
Allah muhabbetinizi daim etsin
Kuzum kıyamamAmin canim, Allah razi olsun. Torun dersten sonra sayip bana soyleyecekmis...Gezide gunde 3 dondurma hakki olsunmus, 2 €'mus dondurma oyle hatirliyormus, kalanla da bize yemek ismarlarmis, yine kalirsa oyuncak falan alirmis...
Planlar yapilmaya baslandi, bu iyiye isaret...
HoşbuldumMerhaba hoşgeldin
Bol bereketli birikimler yapabilmek dileğiyle hep birlikte
Tecrübelerinden faydalanmak isteriz
Hayırlara vesile olabildimse farkında olmadan da çok sevinç duyarım bundanHoşbuldum
Ben sizin ilk konunuzu epey okumuştum. Sizin tecrübenizin benim hayatıma çok katkısı oldu. Öncelikle çok teşekkür ederim size. Benim de faydam olabilirse ne mutlu bana.
HoşbuldumHosgeldin. Planli programli, sirali sekili ilerleyen bir birikimci daha...
Allah gonlune gore versin...