Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

İyi geceler, geçmişi okuyamadım inşallah herkes iyidir. Eşim ayağını kapıya çarpmış gece hiç uyumadı dolayısıyla benide uyutmadı. Sabah doktora gittik röntgen çekildi tarak kemiği çatlamış,morarma vardı, eti ezilmiş, iki parmağı iltihaplamış. Jel, hap, soğutucu sprey yazmış doktor, fazla üzerine basmasın dedi.
Biz yarın inşallah köye gideceğiz kaç gün kalırız bilmiyorum.
Şimdiden herkese iyi bayramlar diliyorum ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️. Allaha emanet olun.

İyi geceler, geçmişi okuyamadım inşallah herkes iyidir. Eşim ayağını kapıya çarpmış gece hiç uyumadı dolayısıyla benide uyutmadı. Sabah doktora gittik röntgen çekildi tarak kemiği çatlamış,morarma vardı, eti ezilmiş, iki parmağı iltihaplamış. Jel, hap, soğutucu sprey yazmış doktor, fazla üzerine basmasın dedi.
Şimdiden herkese iyi bayramlar diliyorum ❤ ❤ ❤ ❤ ❤. Allaha emanet olun.
Geçmiş olsun
Allah acil şifalar versin canım
Sizlere de hayırlı huzurlu bayramlar 💞

Günaydın kızlar. Bizim kısa Hazal gölü tatilimiz iptal oldu. Sağlık bakanlığından aradılar eşimin karantinasi 17 gün sürecekmis. Ve biz normalde 14 gün sanıp programı öne göre yaptı. Hatta bugün yola çıkıyorduk. Malesef bayramın birinci günü bitiyor onun karantinası. O sebeble iptal ettik bütün programı.
Sinir oldum ama yapacak birşey Yok. Gerekeni neyse onu yapmalıyız. Annemlere de gidemiyorum bu bayram. Kv ye ugrariz ve evde geçer.
Tatilde giymek için LCW dan sıfır kol bı üst almıştım onu değiştirir günlük bir üst alırım.
Normalde bugün işim yok evdeym ama kızımı yarım gün kreşe bıraktım. Evde bunaldı kuzum, kreşi çok seviyor, orda yemeğini de güzel yiyor.ben de uyanıp hazırladım kreşe bıraktım. Yol üstünde pazar vardı dönüşte pazar alışverişi yaptım.
- 2 kg bamya 20 tl ( çoğu dondurucuya gidecek eşim sevmiyor kendime gire porsiyonlar halinde atacağım )
-1 kg taze fasulye 6 TL yarisi dondurucuya gidecek
- domates, patlican, salatalık 11, TL verdim ayrı ayrı fiyatlarını hatırlamıyorum
-1 kg muz 12 TL
- üzüm aldım kg mi 6 TL den 2 kg
-seftali
- armut
Bunların da tek tek fiyatını unuttum :)
Toplam meyvelere 28 tl
Sebzeler 50 Tl
Kızıma şort 3 adet 10, TL
Kızıma atlar 3, adet 10 TL
Bana çorap 4, adet 5, TL
TOPLAM 103 TL HARCADIM GELDİM.

Günaydın kızlar. Bizim kısa Hazal gölü tatilimiz iptal oldu. Sağlık bakanlığından aradılar eşimin karantinasi 17 gün sürecekmis. Ve biz normalde 14 gün sanıp programı öne göre yaptı. Hatta bugün yola çıkıyorduk. Malesef bayramın birinci günü bitiyor onun karantinası. O sebeble iptal ettik bütün programı.
Sinir oldum ama yapacak birşey Yok. Gerekeni neyse onu yapmalıyız. Annemlere de gidemiyorum bu bayram. Kv ye ugrariz ve evde geçer.
Tatilde giymek için LCW dan sıfır kol bı üst almıştım onu değiştirir günlük bir üst alırım.
Normalde bugün işim yok evdeym ama kızımı yarım gün kreşe bıraktım. Evde bunaldı kuzum, kreşi çok seviyor, orda yemeğini de güzel yiyor.ben de uyanıp hazırladım kreşe bıraktım. Yol üstünde pazar vardı dönüşte pazar alışverişi yaptım.
- 2 kg bamya 20 tl ( çoğu dondurucuya gidecek eşim sevmiyor kendime gire porsiyonlar halinde atacağım )
- domates, patlican, salatalık 11, TL verdim ayrı ayrı fiyatlarını hatırlamıyorum
-1 kg muz 12 TL
-seftali
- armut
Toplam meyvelere 28 tl
Sebzeler 50 Tl
Bana çorap 4, adet 5, TL
Vardır bunda da bir hayır canım
Sen de eşinle çocuğunla bir program yap piknik gibi
Pazarınız baya uygunmuş bizim buralar gibi ,bereketli olsun.
Aldıklarınızı da kızınla güle güle güzel günlerde kullanın

Günaydın kızlar güzel bir arefe gününe uyandıran Rabbime sonsuz kere hamdolsun 😍🥰
günaydınlar
nerden estiyse seneler önce bekarken burası sayesinde edindiklerim aklıma geldi yine bir uğrayayım dedim. Baktım ki farklı bir isimle de olsa siz hala istikameti bozmamışsınız maşallah. 5 yıllık evliyim şuan bekarken idolümdünüz iktisat konusunda:) evlilik borç harcı ancak bitti bekarken ki birİkimler de düğün dernek işlerine:) soluğu yine burada aldım:)

Şimdiden herkese iyi bayramlar diliyorum ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️. Allaha emanet olun.
Geçmiş olsun Allah şifa versin.
İyi bayramlar ❤️

-1 kg muz 12 TL
-seftali
- armut
Toplam meyvelere 28 tl
Sebzeler 50 Tl
Bana çorap 4, adet 5, TL
Sağlık olsun diyelim.
Aldıklarıniz da bereketli olsun.

günaydınlar
nerden estiyse seneler önce bekarken burası sayesinde edindiklerim aklıma geldi yine bir uğrayayım dedim. Baktım ki farklı bir isimle de olsa siz hala istikameti bozmamışsınız maşallah. 5 yıllık evliyim şuan bekarken idolümdünüz iktisat konusunda:) evlilik borç harcı ancak bitti bekarken ki birİkimler de düğün dernek işlerine:) soluğu yine burada aldım:)
Geçmişten birileri yazınca heyecanlanıyorum 😍 inşallah ileride biz de simdilerden neler yapmıştık gibisinden bahsedebiliriz 😊

Arefe gunumuz mubarek olsun hanimlar...🥰

Bayram icin temizlik haric hic bir hazirlik yapmadim...

Bu bayram da misafir kabul etmeyecegiz.
Allah omur versin, gelecek bayramlara insaallah...

Pazar yerinde yarin kurban kesimi olacakmis, o yonde hazirliklar vardi. Tezgahlar acilmamis...

Marketten bir iki eksik aldik, 54.5 tl tuttu...

Allah bugunlerimizi aratmasin da, yine keyifsiz ve yalniz bir bayram olacak...

günaydınlar
Hoşgeldin canımmmmmm 🤗🤗🤗
Mutlu huzurlu yuvan olsun 😍🥰

Bu gece ruyamda kibrit copu model bilezikler gordum. Sikir sikir, sari sari...Elime aliyorum agir. Sozde 30 grammis. Kuyumcuya 10 tane siparis veriyorum...🤣🤣😂😂
Bilezik hevesim de olsa bari...😎
Hayir olsun, serler defolsun...🤲😍
Allah hayırlara tebdil etsin rüyanı ablacım

Maşaallah bolluk, bereket ,huzur akıyor 😍🥰🤗

Bugünkü akşam menüm

Kıymalı mayalı hamurdan börek/çörek
Hamuru mayalanmaya bıraktım
İç malzemesini hazırladım soğumaya bıraktım
Sonra hamuru 8 bezeye ayırdım 2 li gruplar şeklinde aralarını yağlayarak bir kez daha mayalanmaya bıraktım
Birazdan şekillendirir fırına vermeye başlarım

20200730_143147.jpg
20200730_142906.jpg
20200730_142729.jpg
20200730_142701.jpg
20200730_142609.jpg
20200730_141818.jpg
20200730_141814.jpg

Yapmak isteyenler için tarifi

Üç malzemeyi isteğiniz gibi hazırlayabilirsiniz

Hamuru için

1sb su
1 sb süt
2 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı maya
tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Aldığı kadar un yaklaşık 5 ya da 6sb kadardı

Aralarına sürmek için sıvı yağ

İç malzemesine
250 300 gr Kıyma
2 soğan
2 domates
4 yeşil biber
1 tatli kasigi tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım cay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
Yarım çay kaşığı kekik
1 yk tereyağ
1 yk salça

Ben şimdiden akşam yemeğimi yedim
Çocuklar da dışarıdan gelince yerler
Biraz ikindi vakti sıcaklığı hafiflesin annemle babamı ve diğer vefat edenlerimizi ziyarete gideriz nasipse

Bugün hiç harcama yapmadım 😀

X