Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Uyuyamıyorum yok gece 160895677 kere döndüm durdum sanırım psikiyatriye gideceğim artık
Allah'ım Ya Rabbim niye böyle düşünüyorsun balımmm senin psikiyatrislik neyin var ya
Arkadaş 7 yıl önce beyin cerrahı profesöre de gittim adam yaklaşık 1 saat beni dinledi
Bana dediği ne oldu biliyor musun hocam seni psikiyatri servisindeki arkadaşa yönlenirsem inan senin için yapabileceği birşey yok
Iş sende bitiyor, tasavvufla ilgilenmeyi hiç düşündünüz mü dedi
Illa bir yere gideceksen balımmm içindeki zehrini atacaksan terapi al ama bana sorarsan ona bile gerek yok
Ilaç filan sakın haaa tatlım
Ben duanın gücüne çok inanıyorum Rabbim hepimizi imtihan ediyor en sevgilisine bile bu dünyada ne imtihanlar vermiş sırf kendinden başkasına kalbinde sevgi kalmasın kendinden başkasına yönelmesin diye
Kaynayan tencerenin dibi görülmez o nedenle vesveseler ,sıkıntılar gelmeye başladığında sakin olmaya özen gösteriyorum o fırtına geçip gidiyor geçecek biliyorum
Hep daha kötü imtihanlardan geçenleri düşünüyorum hem onlara dua ediyorum hem şükrediyorum işte öyle balımmm
Sekinet hali güzeldir sakin kakmaya bak kuzum benim

Kizlar selam temudan alısveris yapmaya calısıyorum (ilk kez)
Kart numarası gecersiz diyor yurt dısına acık olmasına ragmen. Kartım akbank axess troy. Bilgisi olan var mı?
Merhaba,

Kart tipini seçtiğiniz alanda Temu için Troy kart tanımı yoktur muhtemelen siz mastercard yada visa özelllikli başka bir kart ile alışveriş yapmayı deneyin.

Troy türkiyeye ait yeni ödeme tipi diye açıklandı. Yabancı ülkelerde bu ödeme tipi henüz tanınmadı

Yoğun ama güzel bir hafta sonuydu

Cumartesi düğün olacağı için gelen giden olur dedim.Taze kahve çektirdim kuruyemiş hurma vb aldım.Biraz et yufka ,kahvaltılık aldım.Eşimede dolmalık biber yumurta sıvıyağ yeşillik aldırdım.

Teyzemde aradı Cumartesi sizde yatılı kalmayı düşünüyoruz müsaitsen eniştenle geleceğiz dedi buyrun gelin dedim.Börek sardım kek yaptım yaprağım vardı sarma yaptım.Temizlik yaptım.

Eşimlerde babamla düğün evine gitmişlerdi.Teyzemin kızı ve eltimin kızı gelmişler oradan bize geldiler çay içtik düğün salonuna geçtik hep beraber.Düğün kalabalıktı güzel eğlenceli geçti.Bütün akrabaları gördük.

Düğünden sonrada teyzemlerle bize geçtik. Sabah üçe kadar oturduk özlemişiz birbirimizi sohbet muhabbet güzeldi.Pazar gününüde beraber geçirdik.

Eltim gelini ameliyat olduğu için karşıda onun yanında kalıyor.Eşimin abisi ile kızını yemeğe davet edeceğim.Eşime tavuk al dedim fırına veririz. Dolma var işten gidince çorba ve pilavda yaparım.Vakit olursa içli köftede kızartırımAllah bereket versin.

Haftaya Pazar mevlüt var karşıya teyzemlere geçeceğiz.Bir akrabamız vefat etmiş birinin oğlu askerden gelmiş onlara gideriz.

Bu sene artık son düğünüde yaptığımız için artık toparlanma zamanı.Mali konularda ve sağlık konusunda 4-5 ay dikkat edeceğim.

Kendimi kilo vermeye, ev işleriyle uğraşmaya ve birikim yapmaya vereceğim.Borçlarımın tamamen biteceği yok bir yandan da ufak ufak altın almak istiyorum.

Soğuk havalarda sıcacık evde olmayı bende çok seviyorum.Bizim site merkezi sistem .Çok şükür Cumartesi doğalgazı açmaya başladılar.Ev sıcacık.Geçen ay doğalgaz 128 TL gelmişti bakalım bu ay ne gelecek

Evde haşhaş ezmesi var misafirlere yaparım diye almıştım ama yapmamıştım.Onu değerlendirsem iyi olacak.

Bence harika bir fırsat

Bittiği zaman kiraya verirsin akar gelir olur

Allah kavuştursun şimdiden.
Yurtdışında olsam en çok Türk peynirini ve zeytinini özlerdim herhalde..

Kolay yemek yapabileceğim gıdalar mantı olur sarma olur börek olur kuru dolmalık patlıcan biber olur ev salçası olur tarhana olur

Atıştırmalık fındık fıstık kuru incir

sıcak tutacak kıyafetler

Kahvaltıcıda peynir zeytin vakumlatabilirsin tarhana koyabilirsin aklıma bunlar geldi

Tünaydınlar Herkese,

Hafta sonu eh işte yoğunluğundaydı..
Cuma günü sabahtan benim hastane randevum vardı, reçetemi yazdırdık akabinde oğlumun doktoruna gittik Kızamık aşısını yaptırdık. oradan annemlere uğradık kahvaltı yaptık eve geldik. Akşam kuru fasulye ıslattım. Zamanın oğlumla oynarken akışını tutamadığımdan artık ne yaptığımı pek hatırlayamıyorum. Enteresan bir durumdur.
Akşamda oğlum evde bunalınca arkadaşlara gittik oturmaya eşimde geldi eve geldik yattık.

Cumartesi günü eşim banyoyu temizledi, bende öğleden sonra fasulyeyi pişirdim. Düdüklüm bozulma sinyali verdi resmen. Market alışverişine gittik. Benim yemek kartı ile 8300 TL tuttu. nakitten harcamadığımız için onu çok saymıyorum. Başkaca da bir şey yapamadık yine.. Yediğimiz içtiğimiz bulaşığımız derken akşam oldu.

Pazar günü eşimle eve giriştik o süpürdü ben sildim, fırsat bulmuşken ocağı vs sildim ve eşimin kıyafetlerini güzelce katladım. Akşam misafirlerimiz geldi. Yedik içtik oturduk..
Bir makina da çamaşır yıkayabildim.
Akşam annemi aldım geldim. Annemin getirdiklerini dolaba yerleştirdim.

Uyuyamıyorum yok gece 160895677 kere döndüm durdum sanırım psikiyatriye gideceğim artık
psikiyatriden önce psikolog denesen

ne bileyim zoraki durumlar dışında ilaç kullanmak vücuda faydadan çok zarar verir gibi geliyor

ilaca alıştırma kendini

Bir ara bende uyuyamıyordum her gece üçte kalkıyordum .Uyuyamadığımdan elime bez alıp arap sabunu alıp sabahın dördünde duvarları kapıları siliyordum sinir stresten elime ne geçerse siliyordum.Her gece sabaha karşı temizlik yapıyordum.

Gündüzde boya yapıyordum mobilya boyamaya başlamıştım.Tv ünitesi yemek masası gümüşlük vb

Sonra psikologa gittim konuştukça rahatladım . Haftada bir gidiyordum şimdi iki haftada bir oldu.Biraz daha iyiyim.Uyuma düzenim normale döndü.

Son düzenleme:
Uykusuzluk vücudun psikosomatik sisteminin verdiği bir tepki olarak biliyorum. Yani vücut aşırı stres, baskı yada zihinsel aktivite durumunda uyku (rahatlama) durumuna geçmekte zorlanıyor.
Biz ne kadar ya kafaya takmıyoruz desekte bilinçaltı öyle bir çalışıyor ki.. gecenin dördünde üçünde bilinçaltını bastırmak isteyen hipotalamus vücudu aktivite yapmaya zorluyor..
Mesela internette gezinecek izleyecek videolar bulmak, ansızın kafamızda canlanan konular hakkında birşeyler izlemek.. Temizlik yapmak bıraksalar gece olmasa süpürge açarız o derece yanii..
Bu mesela şöylede çıkar sınav öncesi stresi şeklinde, sınava 1 gece kalmış tam hazırlanacaksın odan gözüne dağınık gelir ve odanı toplamaya başlarsın, yada ne bileyim dolaplarını düzenlersin..
Bilinçaltı yapılacaklar listesinde duran ama önem olarak daha geride olan bir işi çok önemliymiş gibi öne çıkar ve diğer stresli durumu bastırmak için onu yapmaya o kadar hevesli bulursun ki kendini.. yaptığının ve saatler geçirdiğinin farkına varmazsın..

Uyku problemi yaşayan kişilerin ilaçtan önce uykusuzluk yapan şeyi bulması gerekir. Sonrada o düşünceyi yenmesi ve aşması gerekir. Bunun içinde psikologa gitmek gerekiyorsa gidilmelidir.

Bir arkadaşım var genel itibari ile uyuyamaz.. Normalde de nemrut bir insandır. Gülmez sultan da denebilir. Konuşunca sanırsın kafaya hiçbişeyi takmaz.. Ama içini biliyorum a dan zye herşeyi kafasına takıyor. Kafasına taka taka kendisini hasta etti.. yemeden içmeden kesildi. Tanısı konamayan hastalığa yakalandı.. İş koliktir. İş ile duygularını bastırmaya çalışır. Bir kaç defa konuşmaya çalıştım mesela konuşurken kabul etmez.. Ama kabul etmedikleri o kadar bağırıyor ki dışarıdan bariz görünüyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…