- 16 Şubat 2012
- 6.436
- 10.709
- 448
Aynen dediğin gibi oldu.Kendimi temizliğe verdim bazende internette takılıyorum.Uykusuzluk vücudun psikosomatik sisteminin verdiği bir tepki olarak biliyorum. Yani vücut aşırı stres, baskı yada zihinsel aktivite durumunda uyku (rahatlama) durumuna geçmekte zorlanıyor.
Biz ne kadar ya kafaya takmıyoruz desekte bilinçaltı öyle bir çalışıyor ki.. gecenin dördünde üçünde bilinçaltını bastırmak isteyen hipotalamus vücudu aktivite yapmaya zorluyor..
Mesela internette gezinecek izleyecek videolar bulmak, ansızın kafamızda canlanan konular hakkında birşeyler izlemek.. Temizlik yapmak bıraksalar gece olmasa süpürge açarız o derece yanii..
Bu mesela şöylede çıkar sınav öncesi stresi şeklinde, sınava 1 gece kalmış tam hazırlanacaksın odan gözüne dağınık gelir ve odanı toplamaya başlarsın, yada ne bileyim dolaplarını düzenlersin..
Bilinçaltı yapılacaklar listesinde duran ama önem olarak daha geride olan bir işi çok önemliymiş gibi öne çıkar ve diğer stresli durumu bastırmak için onu yapmaya o kadar hevesli bulursun ki kendini.. yaptığının ve saatler geçirdiğinin farkına varmazsın..
Uyku problemi yaşayan kişilerin ilaçtan önce uykusuzluk yapan şeyi bulması gerekir. Sonrada o düşünceyi yenmesi ve aşması gerekir. Bunun içinde psikologa gitmek gerekiyorsa gidilmelidir.
Bir arkadaşım var genel itibari ile uyuyamaz.. Normalde de nemrut bir insandır. Gülmez sultan da denebilir. Konuşunca sanırsın kafaya hiçbişeyi takmaz.. Ama içini biliyorum a dan zye herşeyi kafasına takıyor. Kafasına taka taka kendisini hasta etti.. yemeden içmeden kesildi. Tanısı konamayan hastalığa yakalandı.. İş koliktir. İş ile duygularını bastırmaya çalışır. Bir kaç defa konuşmaya çalıştım mesela konuşurken kabul etmez.. Ama kabul etmedikleri o kadar bağırıyor ki dışarıdan bariz görünüyor..
Benimki tamamen psikolojik .Beyin düşünmemek için başka uğraşlar ediniyor .Dua etmekte iyi geliyor.
Arkadaşına üzüldüm keşke oda psikoloğa gitseydi.İnsan bazen şey düşünüyor ben anlatsam da karşımdaki beni anlamaz. Çünkü aynı acıyı yaşamamış ya da anlatsamda nereye kadar.
Bir süre sonra dertlerimle karşımdaki de bıkacak onu üzmeye sıkmaya ne gerek var diyorsun.
Bende kolay kolay anlatmam.Daha çok eşimin kafasını şişiririm birde psikoloğumun.İki üç tanede çok yakın gördüğüm akrabam var onlara anlatırım.
İş arkadaşlarıma çok özel şeylerimi anlatmam mesela.
Son düzenleme: