Kuçuk bir sorunum var

Daha cuma günü müge anliya Özbek bir kadın çıktı 13 yıl önce 3 çocuğunu bırakıp gelmiş bir daha da dönmeyi bırak çocuklarını bile sormamis, kızı da taa ordan buraya üniversite okumaya gelmiş... Demek ki ülkenizde bir şeyler ters gidiyor.
Uniye giderken Türkmenistanli bir arkadaş vardır. Ülkelerinde fatura kavramı yok. Doğalgaz, elektrik vs bedava. Amaaa tabi asıl sorun emek karşılığı sıfır. Özgürlük yok. Hemşire ,doktor o kadar ucuza çalışıyor ki geçinemiyorlar. Ek iş yapiyorlarmis hep. Anası hemşire idi. Ek iş yapıyor demişti. Kendisi mat.ogretmenligi okuyordu. Bir de kılık kıyafet zorunluluğu vs varmış. Despot bir rejim var. Refah seviyesi çok düşük. O yüzden Türkiye'ye geliyorlar.

ben onlara yuk olmuyorum, benim sayemde onun evleri ter temiz, her gun yeni pismis yemek yiyorlar 1 yemek yapip 1 hafta yemiyorlar eskisi gibi en azindan. misfirleri gelirsede cok iy agirlaniyorlar. benim de yapdiklarimi hice yasmamak lazim. bu kadar para var, eskiden her yer pis pis yatardi, simdi piril piril, ama bende bunlarla yasamak icin hevesli degilim mejbur, kizim biraz buyusun is basliycam, okudugum zamanlar hobi oolarak barista ogrenmisdim ondan para kazanirim calisip.
Bunu sana kp yaptirmaz. Adama bağımlisin ve adamın evinde yaşıyorsun. Sonuçta oğlu ile birlikte olmuşsun ve hamile kalmışsın. Pat diye adamın evine gelmişsin. Adam sana neden güvensin? Seni tabi ki de zapdetecek. Çalışman için çocuğunun büyümesi gerek. O zamana kadar da ev hayatına devam edeceksin. Kocan zaten öğrenci imiş. Sana hiçbir şey veremez. Bunları düşünecektin.

Uniye giderken Türkmenistanli bir arkadaş vardır. Ülkelerinde fatura kavramı yok. Doğalgaz, elektrik vs bedava. Amaaa tabi asıl sorun emek karşılığı sıfır. Özgürlük yok. Hemşire ,doktor o kadar ucuza çalışıyor ki geçinemiyorlar. Ek iş yapiyorlarmis hep. Anası hemşire idi. Ek iş yapıyor demişti. Kendisi mat.ogretmenligi okuyordu. Bir de kılık kıyafet zorunluluğu vs varmış. Despot bir rejim var. Refah seviyesi çok düşük. O yüzden Türkiye'ye geliyorlar.
Vallahi artık kimseye tahammülüm kalmadı herkes kendi ülkesine gitsin ,bizim de kolay bir geçmişimiz olmadı ..

X