Kuçuk bir sorunum var

Merhaba ben sizlerle kucuk bir sey paylasmak isteyorum, simdiden herkese tesekkurler.
ben evliyim ,1 kizim var 1 yasicak yakinda, sorunum su- ev islerini hep ben yapiyorum, utu bulasik,temizlik, yemek , cocuk bakimi,, kocam calismiyor , tip okuyor, 12 yasli kiz kardesi var oda ara sira bulasik yikayor, siz ev islerinin hepsini kendiniz yaparmisiniz yoksa kocanz yardim edermi? benimki her seyden kaciyor, bazen tabagini bile kaldirmiyor, biraz sacma oldu ama sizinde fikrinizi bilmek isteyorum, bide ev cok buyuk yani onuda soylemek istedim,..
Sen onu bir de doktor çıkınca gör,burnundan kıl aldırmaz 😁Yani tıp okumak zaten zor sizde haklısınız kendi yardım etmiyorsa yardımcı tutsun gerçi çalışmıyor diyorsunuz nasıl geçiniyorsunuz

benim konum bu degil ben bu ev islerini bir sey yapmak isteyorum, temizlikci tutmak istedim, babam sevmiyor diyor, sen gelinsin senin yapman daha guzel diyor

Konun bu olsun guzel kardesim. Elinde bir meslegin olsun. Onceligin kendin olsun. Sana kotu bir sey demiyoruz. Yarin bosansan ben cok fedakarlik yaptim diye aglayacaksin. Temizlikten daha onemli okuman.

Sen onu bir de doktor çıkınca gör,burnundan kıl aldırmaz 😁Yani tıp okumak zaten zor sizde haklısınız kendi yardım etmiyorsa yardımcı tutsun gerçi çalışmıyor diyorsunuz nasıl geçiniyorsunuz
soyledim ya peder karsilayor evde paralari

Türkmenistanlı olduğunuzu ve Türkmenistan da yaşadığınızı konularınıza eklerseniz daha iyi yorumlar alırsınız. Her ülkenin ekonomi ve sosyal yaşantısı farklı çünkü.Gelenek ve göreneklerimiz farklı. Burda insanlar ülkemizi baz alıp cevap veriyorlar.
Oysa siz eğitiminiz devam ederken hamile kalmış kayınpeder evine çok da istenen gelin olarak gelmemişssiniz. Kocanız öğrenci kayınpeder olmazsa geçinip barınamayacaksınız bile.
Dün gezip tozamıyorum diyordunuz bugün ev işinden bıktım diyorsunuz. İyi de o zaman zamanında okulunuzu okuyup iş bulup kendinize yetecektiniz. Maşallah kafa çocuk yapmaya yetiyor ama herkesden şikayetçisiniz kayınpeder,koca..

benim kardesim var oda erkek , ( ben yurt disinda yasiyorum , ve bu aile biraz abartmakda cok muhtesemler, erkek oldugu icin ben kardesimi eve getiremiyorum , esimin kiz kardesi var diye peder istemiyor)

Her ailenin düzeni farklı. Benim annemin rahmetli babası da evde bekar kızları olduğu için yatılı erkek misafir kabul etmezdi. Sen eş ailesinin evine gitmişsin, kendi evin değil orası. Kocanın daha işi yok düzeni yok okulu bitirmemiş, okul bitmeden çocuk yapmışsınız. İnsanlar önce birey olarak düzen kurar öyle evlenir, düzenlerini iyice oturtur öyle çocuk yapar. Elbette evde kocanın babasının sözü geçer. Her şey o adamın elinde. Seni evde resmen kullanıyorlar ev işlerini gör diye. Hep bu evde ezilir gidersin.

Ne yorum yapsak anlamadım. Kültürünüz hakkında bir fikrim yok. Mutlaka okuyup mesleğinizi edinin. Eşiniz tıpı bitirince sizi küçük görebilir.

Senın yapabılceğin tek şey son model ev aletleri almak 2 katlıysa al 2 robot süpürge süpürsün silsin. Cam silme makinesi al dyson al ne bılıyım kolaylaştırıcak ne varsa örn hamur makınesi yemek yapan bı makınede var adını unuttum. Başka yapabıleceğin bir şey yok. Verlecek tavsıyede yok tercihlerın sebebiyle

Merhaba ben sizlerle kucuk bir sey paylasmak isteyorum, simdiden herkese tesekkurler.
ben evliyim ,1 kizim var 1 yasicak yakinda, sorunum su- ev islerini hep ben yapiyorum, utu bulasik,temizlik, yemek , cocuk bakimi,, kocam calismiyor , tip okuyor, 12 yasli kiz kardesi var oda ara sira bulasik yikayor, siz ev islerinin hepsini kendiniz yaparmisiniz yoksa kocanz yardim edermi? benimki her seyden kaciyor, bazen tabagini bile kaldirmiyor, biraz sacma oldu ama sizinde fikrinizi bilmek isteyorum, bide ev cok buyuk yani onuda soylemek istedim,..
Hepiniz aynı evde mi yaşıyorsunuz nasıl geçiniyorsunuz benim kafa burda şu an

Değişik bir yaşam tarzınız var ona yorum yapmak istemem. Kendi seçiminiz ve hayatınız ama tavsiyem mutlaka eğitim hayatınızı devam ettirin.
Sorunuza gelince, benim eşim yoğun çalışıyor zaten, geç saatlerde eve geliyor, uyuyana kadarda dinleniyor ama yardım etmesini istersem yapar. Mutfağa girip, zevkine yemek yapmayı da sever.
Sizin eşiniz evdeymiş. Size yardım etmeli, en azından kendi yediğini içtiğini bari kaldırsin. Alıştırmayın. Yazık değil mi size. Kendisiyle konuşun, yetisemediginizi yorulduğunuzu, yardıma ihtiyacınız olduğunu anlatin. Kp istememiş ama tekrar eşinizle konuşun, yardımcı alın eve. En azından haftada 1.

X