Kuçuk bir sorunum var

Merhaba ben sizlerle kucuk bir sey paylasmak isteyorum, simdiden herkese tesekkurler.
ben evliyim ,1 kizim var 1 yasicak yakinda, sorunum su- ev islerini hep ben yapiyorum, utu bulasik,temizlik, yemek , cocuk bakimi,, kocam calismiyor , tip okuyor, 12 yasli kiz kardesi var oda ara sira bulasik yikayor, siz ev islerinin hepsini kendiniz yaparmisiniz yoksa kocanz yardim edermi? benimki her seyden kaciyor, bazen tabagini bile kaldirmiyor, biraz sacma oldu ama sizinde fikrinizi bilmek isteyorum, bide ev cok buyuk yani onuda soylemek istedim,..
Nasıl yani bir tıp fakültesi öğrencisiyle evlendiniz ve bir de çocuk mu yaptınız?

benim konum bu degil ben bu ev islerini bir sey yapmak isteyorum, temizlikci tutmak istedim, babam sevmiyor diyor, sen gelinsin senin yapman daha guzel diyor
Ee tamam babası sevmiyormuş, o yüzden istediğin şey olamaz ki . Kocan daha çocuk, okulunu bitirmemiş, babası okutuyor. O yüzden babası ne derse o olur. Gerçek bu.

Kocanı burada kimse tanımıyor, o yüzden ev işlerinde bir işinden ucundan tutması için ne yapılır bilinmez.

Türkmenistanlı olduğunuzu ve Türkmenistan da yaşadığınızı konularınıza eklerseniz daha iyi yorumlar alırsınız. Her ülkenin ekonomi ve sosyal yaşantısı farklı çünkü.Gelenek ve göreneklerimiz farklı. Burda insanlar ülkemizi baz alıp cevap veriyorlar.
Oysa siz eğitiminiz devam ederken hamile kalmış kayınpeder evine çok da istenen gelin olarak gelmemişssiniz. Kocanız öğrenci kayınpeder olmazsa geçinip barınamayacaksınız bile.
Dün gezip tozamıyorum diyordunuz bugün ev işinden bıktım diyorsunuz. İyi de o zaman zamanında okulunuzu okuyup iş bulup kendinize yetecektiniz. Maşallah kafa çocuk yapmaya yetiyor ama herkesden şikayetçisiniz kayınpeder,koca..
Önceki konusuna yazdığına göre konu sahibi 21 yaşında, kocası 19 yaşında.

İkisi de daha çocuk. Kocası çocuk olduğu için ve babası onu okuttuğu için haliyle babasının sözünden çıkamaz.

Eminim burada 19-20 yaşında çocuğu olanlar vardır. O yaştaki biri çoğunlukla odasını bile zor toplar, hatta toplamaz. O yüzden konu sahibi, olana razı gelmeli.

Okut kocanı okut aynı bu kafayla devam et okul bitince ben sana ne olacağını söyleyim o şimdilerde seni eve hizmetçi diye karın tokluğuna çalıştıranlar seni beğenmeyecek yanıma yakışmıyor ne söylediğini nasıl davranması gerektiğini bilmiyor.....bu sırada kaç çocuk doğurursan ellerini tutup şehir meydanında alık alık etrafına bakarsın o zaman kafayı nereye istersen vurursun kafa senin

Sen hatayı en başta yapmışsın bu saatten sonra ne eşin sana yardım eder ne de sen söz geçirebilirsin. Okul bitmeden, meslek sahibi olmadan neden evlendin dediğimiz de kızıyorlar '' size ne! '' diye al işte küçük bir örneğisiniz sadece. Evlilik için acele edince sadece hizmetçi rolüyle devam ediyorsun. Kolay gelsin ne diyelim.

Sorunumu sakin sakin halledemem, fazla nezaketin işe yaradığını görmedim bu hayatta.

Elini işe sürmeyen adamı evden atarım, gitsin otel bulsun kendine.

Merhaba ben sizlerle kucuk bir sey paylasmak isteyorum, simdiden herkese tesekkurler.
ben evliyim ,1 kizim var 1 yasicak yakinda, sorunum su- ev islerini hep ben yapiyorum, utu bulasik,temizlik, yemek , cocuk bakimi,, kocam calismiyor , tip okuyor, 12 yasli kiz kardesi var oda ara sira bulasik yikayor, siz ev islerinin hepsini kendiniz yaparmisiniz yoksa kocanz yardim edermi? benimki her seyden kaciyor, bazen tabagini bile kaldirmiyor, biraz sacma oldu ama sizinde fikrinizi bilmek isteyorum, bide ev cok buyuk yani onuda soylemek istedim,..
Daha okulu bitmemiş adamla evlenip kayınbabadan harçlıkla geçinip çocuk yaptın da derdin iş güç mü?
İşe başla madem en azından bağımsız aileye bir adım atarsınız

Eşiniz çalışmadan ya da siz böyle para isteyerek sadece nasıl oluyor anlamadım ama ne olursa olsun neden her işi siz yapıyorsunuz ortak yapılmalı

Tıpa hazırlanıyorsan buralarda çok gezme. Matematiğine, fizik, kimyana falan bak... Gece de çok geç yatma, sabah dershane vardır.

ben orta okulu bitirdim yani ozel okul , sonrasi biraz karisik , kizim 3 yasasin diye bekliyorum son univerteye hazirlanicam, ev isleri meselesinde esim bana diyor, ben bekarken her isi kendim yapardim diyor, ama o zamanlarda ben yardim ederdim, her yer pis psi yatardi
Siz Türk müsünüz? Nerede yaşıyorsunuz?

Yabancı ve yurt dışında yaşıyorsunuz sanırım yanlış anlamadıysam. O kadar işe bir kişi yetişemez robot almanız lazım. Temizlik robotları kurutma makinesi,Allah ne verdiyse doldurun eve ilginç bir konu olmuş bir de eve gundelikci birisi gelirse sizin için daha iyi olur ona izin verirler mi bilemedimx

Yani normalde benim eşim de yardım eder ev işlerine ama tip okumuyor tabii, bir kere seçtiğiniz yol yanlış olmuş, okulu bitirince evlenseydiniz bari ama siz bu durumu da kabul etmiş olmuşsunuz adam hem tip okuyup hem size yardım edemez ki bekar hayati gibi bir hayat yaşamak ister tabii ki.

Ben de ona takıldım hem okul müdürü hem de buzinesmen nasıl oluyorsa 😳 benim bildiğim okul müdürleri bildiğin düz memur hiç öyle buzines la filan işleri olmuyor nasıl bir buzines yapıyor acaba adam okulda buzines yaza yaza doğrusunu unuttum 🙈
Özel bir okulun müdürü olabilir.

X