Kücük ama kendi evin mi, büyük ev ama kira mı?

Merhaba benım evım 80 m ve amerıkan mutfak
4 sene once sıfır almıstım cocuklar kucuktu cevresınde spor ve okul olanakları coktu
Sıte ıcınde semt guzel ama kıcuk L mutfak düşünün karsısında L koltuk koyacak yer var ve baska salon oturma yerı yok .
yatak odası + cocuk odası ,cocuk odasında yatak yavru yataklı ..gece onu cıkarıyoruz kucuk olan orda yatıyor . Kucuk erkek 10 buyuk kız 14 yasında.
Cocuklar buyuduler oda kucuk . Yaşam alanı kucuk

evı satmak ve buyuk bıryere gecmek ıstedık ev satısları durmus .ınsanlar ellerınde parayı faıze yatırıyor . Emlakcılar onune gelenı ev gezdırmeye getırıyor sınırlendım ıptal ettım .

5 senedır sabrettım ama artık bu eve gercekten sıgmıyoruz . Bu evde ya unıversıte ogrencısı yada boyle emeklı karı koca ,tek basına yasam ıcın tasarlanmıs bıyer .

Soruma gelecek olursak
Bu evı ya bosaltıp kıraya cıkıcam oyle satılık kalıcak satılana kadar .
Ama kıralar 20 25 bın
Yada kıraya verıcez 16 17 bın e gıdıyor
Bız uzerıne koyup yıne kıraya cıkıcaz ama satmak ıstesek ıcınde kıracı oldugu ıcın be yenı gırecegı ıcın satılsa ha deyınce cıkaramazsın
Şaşırdım kaldım

Bı yandanda buzamana kadar en azından sukur et evın var kıra odemıyorsun sus otur dıye dıye bugune geldım ama hangısı mantıklı gercekten karar veremıyorum
Komsu yok kımsem yok
Durduk yere 20 25 bın kıra vermekte pek mantıklı gelmıyor ama ruh saglıgım ve gercekten sıgmadıgımız ıcın cıksammı dıyorum

Ev fıyatları ne olacak bellı degıl yasadıgım sehır surıyelı gocu sonra rus gocu sımdıde depremzede gocu oldugundan şuanda ıstanbuldan pahalı hale geldı
Siz ne yapardınız
o eve sığamazsınız zaten. kız ergen erkek ergenliğe girmek üzere. çıkmanız şart. ben olsam sabrımı ve imkanlarımı zorlar. evi satar uygun başka ev alırdım. kiraya çıkmaz ama o evden de bir an önce çıkmaya bakardım. bütçenize fazla geliyorsa daha ucuz bir semtte ev alın

Evet ustune koyup 3+1 4+1 alabılıyorum ama bu evı satmadan tabı alamam
Pıyasa cokmus durumda yatırımcı parasını faıze koyuyor bır aydır gelen gıden var ama ıkı cıddı musterı geldı
Gercekten kucuk bıldukar bızım konum guzel
Sonra psıkolojım bozuluyor kımse oturmak ıcın begenmıyor kucuk buluyor ben nasıl ıkı çocukla oturmak zorunda kalıyorum . Nıye kendıme bunu yapıyorum dıyorum
Pıyasa cok sacma onumuzu goremıyoruz
Onun için hangısı mantıklı bılemıyorum
yani madem öyle elbette satın.yeni ev alın/ sizin psikolojinizi geçtim. o yaşlarda farklı cinsiyet aynı odada hiç doğru değil bence. çocukların kendine ait hiçbir şeyi yok

4 sene once sıfır almıstım cocuklar kucuktu cevresınde spor ve okul olanakları coktu
Sıte ıcınde semt guzel ama kıcuk L mutfak düşünün karsısında L koltuk koyacak yer var ve baska salon oturma yerı yok .
yatak odası + cocuk odası ,cocuk odasında yatak yavru yataklı ..gece onu cıkarıyoruz kucuk olan orda yatıyor . Kucuk erkek 10 buyuk kız 14 yasında.

evı satmak ve buyuk bıryere gecmek ıstedık ev satısları durmus .ınsanlar ellerınde parayı faıze yatırıyor . Emlakcılar onune gelenı ev gezdırmeye getırıyor sınırlendım ıptal ettım .

5 senedır sabrettım ama artık bu eve gercekten sıgmıyoruz . Bu evde ya unıversıte ogrencısı yada boyle emeklı karı koca ,tek basına yasam ıcın tasarlanmıs bıyer .

Soruma gelecek olursak
Ama kıralar 20 25 bın
Bız uzerıne koyup yıne kıraya cıkıcaz ama satmak ıstesek ıcınde kıracı oldugu ıcın be yenı gırecegı ıcın satılsa ha deyınce cıkaramazsın
Şaşırdım kaldım

Bı yandanda buzamana kadar en azından sukur et evın var kıra odemıyorsun sus otur dıye dıye bugune geldım ama hangısı mantıklı gercekten karar veremıyorum
Komsu yok kımsem yok
Durduk yere 20 25 bın kıra vermekte pek mantıklı gelmıyor ama ruh saglıgım ve gercekten sıgmadıgımız ıcın cıksammı dıyorum

Ev fıyatları ne olacak bellı degıl yasadıgım sehır surıyelı gocu sonra rus gocu sımdıde depremzede gocu oldugundan şuanda ıstanbuldan pahalı hale geldı
Siz ne yapardınız
Bence idare edin bir iki yıl daha satışta olsun bu arada. Satılırsa daha büyük eve geçersiniz. Çocuklar büyümüş gerçekten zor oluyordur o ev. Normalde küçük ev severim ama cocukların odası yok dar biryer anladıgım. Küvük bebeği olan ya da çocuksuz çift bekara daha uygun anlattıgınız ev. Ama kiraya çıkmqyın derim

Bu dedıgınıze gore oturdugumuz yerde oturmalıyız cunku elımızde avucumuzdakını vermek gerekıyor ve daha ulasımı sıkıntılı yere gıdıcez.
Gercı mersın nekadar buyuk olabılır oda var ama
Dedıgınız gıbı herseyımız bıraz daha kısıtlanacak
Ben esımle konusayım en azından arabayı degıselım
En azından paramız erımez cunku esım bankaya yatırıp faız vs kullanamz. Altın dolar hesabında bekletıyor
Mersin'de mi yaşıyorsunuz bende buradayım burada ev fiyatları satılık ve kiralık her geçen gün artıyor 30 yıllık evlere bile 15 bin istiyorlar sehir çok aşırı göç aldi eskiden olsa en ucuz şehir neresi derler Mersin derdim şimdi tam tersi faturalar bile en yüksek burada doğalgaz sıcak şehirlerde daha yüksek geliyor su faturası desen öyle çok pahalı geliyor vs

Konu sahibi durumunuzu okuyorum benim için çok değil 5 sene sonra bu durumda olurum galiba. Bence aradaki farkı kapatma imkanınız var madem ne kadar erken harekete geçerseniz o kadar iyi olur. Seçimden sonraya bırakmayın derim. Dolar kur artışı direk ev fiyatlara yansıtacaktır ve arayı kapatacak paranız etmeyebilir.
Çocukların ayrı odada olması Mersin gibi bir şehirde yolculuk yapmakta sıkıntı olmaz bence.
Bende 90m2 kıra evde aynı cinsiyette ikizlerimi doğurdum. Elimizde arabadan başka hiç birşey yoktu. Ev sahibi 2 ay önceden haber veriyorum evimden çık dedi çocuklarım daha bebekti. Tamam dedim yasal hakkarım neyse yapanız dedim. ihbarname çekmek istemedi neymiş noter parası yokmuş. Başkasına kıraya vermek istediği bes belliyidi. Kapıma kadar dayadı ne zaman çıkıyorsunuz diye. Eski komşularımdan öğrendim zaten başkasına kıraya vermiş. İhtarsiz çıkmam derse hiç birşey yapamazdı ama uğraşmak istemedim. Ayrıca kıra için de istediği tutarı kabul etmiştim. Onu da allaha havale ediyorum.
Neyse ki arabayı sattık o zamanki değeri 200,000 lira alacağım ev 2+1 ama çok küçük 900,000 lira. Çektik 500,000 lira 1,29 faiz ile. Aradaki farkı aile yardım ile borç aldık.
Bir sene içinde evimiz 1,5 mil oldu banka taksitimiz kiradan az oldu. Eski ev sahibime artık iyiki bizi kovdun diyorum 😁 yoksa alamazdık.
Şimdi ikizlerim küçük ama onlar ayrı oda isteyecek arkadaşlarını çağırmak isteyecek bu evimi nasıl büyütürüz şimdiden düşünmeye başladım faiz oranlar aşırı yüksek.
Sattığımız araç da 500 üstünde çıkmış şuan araba düşünmüyoruz. Biraz birikim yapıp emin ev gibi şirketlerden başka bir eve yatırım mı yapsak diyoruz. Araştırma içindeyiz.
İkimizde çalışıyoruz ama bizim için herşey direk 2 çarpılıyor.

Evinizin resmini görmedim ama salonu 2 ye bölüp bir oda ve mutfak yapsanız, balkonunuz da salon olsa, sanki sorununuz çözülür gibi.

Konu sahibi durumunuzu okuyorum benim için çok değil 5 sene sonra bu durumda olurum galiba. Bence aradaki farkı kapatma imkanınız var madem ne kadar erken harekete geçerseniz o kadar iyi olur. Seçimden sonraya bırakmayın derim. Dolar kur artışı direk ev fiyatlara yansıtacaktır ve arayı kapatacak paranız etmeyebilir.
Çocukların ayrı odada olması Mersin gibi bir şehirde yolculuk yapmakta sıkıntı olmaz bence.
Bende 90m2 kıra evde aynı cinsiyette ikizlerimi doğurdum. Elimizde arabadan başka hiç birşey yoktu. Ev sahibi 2 ay önceden haber veriyorum evimden çık dedi çocuklarım daha bebekti. Tamam dedim yasal hakkarım neyse yapanız dedim. ihbarname çekmek istemedi neymiş noter parası yokmuş. Başkasına kıraya vermek istediği bes belliyidi. Kapıma kadar dayadı ne zaman çıkıyorsunuz diye. Eski komşularımdan öğrendim zaten başkasına kıraya vermiş. İhtarsiz çıkmam derse hiç birşey yapamazdı ama uğraşmak istemedim. Ayrıca kıra için de istediği tutarı kabul etmiştim. Onu da allaha havale ediyorum.
Neyse ki arabayı sattık o zamanki değeri 200,000 lira alacağım ev 2+1 ama çok küçük 900,000 lira. Çektik 500,000 lira 1,29 faiz ile. Aradaki farkı aile yardım ile borç aldık.
Bir sene içinde evimiz 1,5 mil oldu banka taksitimiz kiradan az oldu. Eski ev sahibime artık iyiki bizi kovdun diyorum 😁 yoksa alamazdık.
Şimdi ikizlerim küçük ama onlar ayrı oda isteyecek arkadaşlarını çağırmak isteyecek bu evimi nasıl büyütürüz şimdiden düşünmeye başladım faiz oranlar aşırı yüksek.
Sattığımız araç da 500 üstünde çıkmış şuan araba düşünmüyoruz. Biraz birikim yapıp emin ev gibi şirketlerden başka bir eve yatırım mı yapsak diyoruz. Araştırma içindeyiz.
İkimizde çalışıyoruz ama bizim için herşey direk 2 çarpılıyor.
Kotu komsu mal sahıbı yaparmış sizinde kötü ev sahibi mal sahibi yapmış🥰
Benım esım faıze karsı sacma ama boyle onun ıcın az az yapabılıyoruz
Dedıgınız gıbı gecen senelerde kredıyle ev alanların hepsı nerdeyse suanda bedavaya geldı
Bızde Allaha şükür iyiki almışız daha sıfırdan bırsey alamazdık

Mersin'de mi yaşıyorsunuz bende buradayım burada ev fiyatları satılık ve kiralık her geçen gün artıyor 30 yıllık evlere bile 15 bin istiyorlar sehir çok aşırı göç aldi eskiden olsa en ucuz şehir neresi derler Mersin derdim şimdi tam tersi faturalar bile en yüksek burada doğalgaz sıcak şehirlerde daha yüksek geliyor su faturası desen öyle çok pahalı geliyor vs
Evet kıraya baktıgımda 20 25 bınden asagı duzgun ev yok zaten .doğalgaz merkezı bizde pek bır fark etmedı ama dogrudur.bızde ucuz dıye gelmıstık patladı gitti😅

Bence idare edin bir iki yıl daha satışta olsun bu arada. Satılırsa daha büyük eve geçersiniz. Çocuklar büyümüş gerçekten zor oluyordur o ev. Normalde küçük ev severim ama cocukların odası yok dar biryer anladıgım. Küvük bebeği olan ya da çocuksuz çift bekara daha uygun anlattıgınız ev. Ama kiraya çıkmqyın derim
Evet bekara yada emeklı bırısıne gore aslında. Sınırle satısın fıyatını yukselttım . Onune gelenı kapıp getırdı emlakcılar sınırlendım hala 78 kişi favorisinde cıkarmadılarda bıraz beklıcem bakalım

Boyle dusunmemıstım dogru

tüm korkularımı tek tek acıklamıssınız.
Gecen yaz satmıstım aslında ama ben tam kapora aldım benım baktıgım evlerın fıyatları artmaya basladı korktum vazgectım .
Aslında sımdı bunu satarsam kredı cekmıcez 750 1m arası koyup hemen bırkac begendıgımız ev var onları alabılıyoruz ama dedıgınız gıbı bızımkı satılıp bızde onları hemen almalıyız
Pıyasada durgun bıkac cıddı musterı geldı ama olmadı
Benım semtınde olanakları fazla
Satarsam burdan 10 km ilerde daha yeni yerleşim biyere gitmem gerekıyor .
Ve cocukların okul kurs vs ucgenınden cıkmıs olacagım maddı külfetide olacak..
Cocuklarda bende cok ıstıyoruz uzaga gıtmeyıde goze almıstık . Zaten bızım semtte 6 7 mılyondan asagı ev yok ..
Aslında benım semtım olanaklarını bırakıp gıtmekte pek akıllıca degıl
Bende şuan beklemenın daha mantıklı oldugunu dusunuyorum ama sıkılmıstım
Burda konu acarak belkı benı gaza getıren bırılerı olabılır dıye yandaş aradım galiba😅😅

Cok tesekkur ederım herkese sımdılık beklıcem bakalım
Merhaba evinizi merak ettim ama ben göremedim.

++++
benimde çocukluğum aynı sıkıntıyla geçti ama benim ailem hakikaten yoksuldu
yoksulluktandı yani hep kirada yaşadık ve o evler ben belli yaşa gelene kadar gerçekten kötüydü
benim ailemin sahiden imkanı yoktu konu sahibinin çok şükür imkanı var anladığım kadarıyla
ama bende çok isyan ederdim allah affetsinde bazen aileme bana bi oda bi yatak veremeyecektiniz
neden beni doğurdunuz demişliğim vardır çocuk aklımla
bütün arkadaşlarımın odası vardı giderdim onlara odalar derli toplu
kardeşinin odası ayrı kendi odası ayrı falan
kendi istediği mobilyalar alınmış çalışma masası falan var
kendi yatağı yorganı onlara özenirdim ben odasız vaziyette akşamları annemle babamın oturduğu
tv olan odada gece çekyat açardı annem orda yatardım
çocukların psikolojisi çok önemli
benim ailemde konu sahibi gibiydi. imkan vardı ama kendi çıkarlarına uymuyor diye çocuklarını hiç düşünmediler. özel bir alanım yoktu ders çalışacak yer yoktu. birde böyle başarı bekliyorlar garip.

gariplikten ziyade ayıp. kız-erkek aynı odada.bu çocuklar banyo yapıyor giyiniyor mesela günlük yazacak yatmadan önce kitap okuyacak...ama nerde. yaşamayan bilemez. kötü bir durum.

Aynen bırde kucuk oldugu ıcın ekstra dolap vs yaptıracak bır alan yok ınanın sadece ıkı uclu koltuk var yaşam alanı orası bırde cam balkonlu yerde masa takımı. Yanı 4 sene sonra zaten kız unıversıte kazanır gıder o rahatlıgı yasamazsa
Ozamandan sonra zaten yeter ben onlar rahat olsun ıstıyorum
Herseyı bıyere tıkıstırmaktan canım cıkıyor
Gırıstekı vestıyerde tabak canak ve konserve dolu😅
Kıme sorsam evın bar sukret otur dıyor
Gercekten suan kıralarda cok mantıksız 20 25
Ama benımde psıkolojım bozuldu yataktan cıkmıyorum kac gundur
Komsu fılanda yok zaten genelde calısan be ogrencı
Cok sglun
Evde oldugun için bu ev sorunlarına takılıyorsunuz. Mutlaka dışarı çıkacak bir sebep bulun kendinize. Ev o zaman sizin içinde akşam girip sabah çıkmalık işleri hallettmelik uyumalık bir alan olarak görülür.

Evet bekara yada emeklı bırısıne gore aslında. Sınırle satısın fıyatını yukselttım . Onune gelenı kapıp getırdı emlakcılar sınırlendım hala 78 kişi favorisinde cıkarmadılarda bıraz beklıcem bakalım
78 favori varsa fiyatı düşürmenizi bekliyolar biraz düşürün talep artacaktır. herkes yıl başına kadar bişeyler yapmaya çalışıyo
ben evimi 1800 bine ilana koymuştum. biraz yüksekti acele satmamız gerekiyodu 1500 bine verdik diğer evi kaçırmamak için bi yerden zarar gibi görünsede en azından isteğim evi aldım.çok şükür

Soruma gelecek olursak
Ama kıralar 20 25 bın
Şaşırdım kaldım

Komsu yok kımsem yok

Siz ne yapardınız
Bu evi baştan almakta hata etmişsiniz
Çocuklar ozamanda küçük değilmiş
Her akşam yavru yatak çek dışarı, sabah tekrar içeriye itiklemeyle uğraşılırmı. Büyüğü tuvalete gitcek olsa küçüğünü uyandırmadan gidemez.
Yavru yatak olayı misafir için olur.
Oda geniş büyük olsa bile kız ve erkek kardeşin aynı odada kalmasını doğru bulmuyorum
Çocuk odasını geçtim, mutfağı ve oturma odasını tarif edince ruhım daraldı
Benim bekar evim anlatığınız gibiydi, tek başına gayet iyidi ama arkadaşlarım yada annem babam gelince üst üste oturuyorduk
Yok kesinlikle çekilcek gibi değil
Ben olsam evi kiraya verip kendimde daha büyük eve kiraya çıkardım. Piyasaların durumu değişincede satardım

Evde oldugun için bu ev sorunlarına takılıyorsunuz. Mutlaka dışarı çıkacak bir sebep bulun kendinize. Ev o zaman sizin içinde akşam girip sabah çıkmalık işleri hallettmelik uyumalık bir alan olarak görülür.
Evi görmemek için evden mi kaçsın? Ciddimsiniz yahu? Yorgun argın iş günü ardından biran önce eve gidip huzur bulmak istiyor insan. Evim o şekilde olsa ayaklarım geri geri gider.
Bunun bir sürü çözümü varken, aman evden çık git görmessin içlerinde en kötüsü

Evi görmemek için evden mi kaçsın? Ciddimsiniz yahu? Yorgun argın iş günü ardından biran önce eve gidip huzur bulmak istiyor insan. Evim o şekilde olsa ayaklarım geri geri gider.
Bunun bir sürü çözümü varken, aman evden çık git görmessin içlerinde en kötüsü
Yok şöyle haklı olmuş bende alırken çalışmıyorum ama aksama kadar gezıyorum amann yatmadan yatmaya degılmı bıkac sene cocukların okulu vs ıcın ıdare ederız dedım😅 ozaman esımde sehır dısında calısıyordu .tabı pıyasaların alt üst olacagını bukadar artacagını düşünmedim😄

Bu evi baştan almakta hata etmişsiniz
Çocuklar ozamanda küçük değilmiş
Her akşam yavru yatak çek dışarı, sabah tekrar içeriye itiklemeyle uğraşılırmı. Büyüğü tuvalete gitcek olsa küçüğünü uyandırmadan gidemez.
Yavru yatak olayı misafir için olur.
Oda geniş büyük olsa bile kız ve erkek kardeşin aynı odada kalmasını doğru bulmuyorum
Çocuk odasını geçtim, mutfağı ve oturma odasını tarif edince ruhım daraldı
Benim bekar evim anlatığınız gibiydi, tek başına gayet iyidi ama arkadaşlarım yada annem babam gelince üst üste oturuyorduk
Yok kesinlikle çekilcek gibi değil
Ben olsam evi kiraya verip kendimde daha büyük eve kiraya çıkardım. Piyasaların durumu değişincede satardım
Valla ruhum daraldı😅😅

78 favori varsa fiyatı düşürmenizi bekliyolar biraz düşürün talep artacaktır. herkes yıl başına kadar bişeyler yapmaya çalışıyo
ben evimi 1800 bine ilana koymuştum. biraz yüksekti acele satmamız gerekiyodu 1500 bine verdik diğer evi kaçırmamak için bi yerden zarar gibi görünsede en azından isteğim evi aldım.çok şükür
Galiba öyle bugunde ıkı kısı gelecek bakmaya
Buda sıkıcı oluyor .
Bızde aslında olan fıyatı yazdık abartmadık ama aynen bıraz ındırmek gerekıyor galıba

benim ailemde konu sahibi gibiydi. imkan vardı ama kendi çıkarlarına uymuyor diye çocuklarını hiç düşünmediler. özel bir alanım yoktu ders çalışacak yer yoktu. birde böyle başarı bekliyorlar garip.

gariplikten ziyade ayıp. kız-erkek aynı odada.bu çocuklar banyo yapıyor giyiniyor mesela günlük yazacak yatmadan önce kitap okuyacak...ama nerde. yaşamayan bilemez. kötü bir durum.
Onun ıcın guzel bır oda yaptırdım calısma masası ve dolabını buyuk yaptırdım kardesı suanda odayla pek alakası yok kendı 8. Sınıf ders calısıyor oda onun gıbı kullanıyor aslında..
Neyse ınsallh kısmet olur sizin gibi düşünmezler onlarda . Bende onlar ıcın ugrasıyorum

X