Kücük ama kendi evin mi, büyük ev ama kira mı?

Galiba öyle bugunde ıkı kısı gelecek bakmaya
Buda sıkıcı oluyor .
Bızde aslında olan fıyatı yazdık abartmadık ama aynen bıraz ındırmek gerekıyor galıba
aynen öyle bizimde öyle oldu sizi kurtaracak en dip rakama verin satılması için yoksa çok uzar sizde bunalırsınız gelen gidenden

Yok şöyle haklı olmuş bende alırken çalışmıyorum ama aksama kadar gezıyorum amann yatmadan yatmaya degılmı bıkac sene cocukların okulu vs ıcın ıdare ederız dedım😅 ozaman esımde sehır dısında calısıyordu .tabı pıyasaların alt üst olacagını bukadar artacagını düşünmedim😄
Yani sizin mantığınızda bir tuhafmış
Akşama kadar geziyorum, yatmadan yatmayalık evi ilk kez duydum
Biz onu genelde 2-3 günlük kısa tatillerde otel ayarlarken diyoruz, amannn odaların çok büyük ve çok lüks olmasına gerek yok nasılsa gezicez yatmadan yatmaya kullanıcaz diye.
Yazın yaptığımız 10 günlük ultra herşey dahil otellerde bile amaannnm yatmadan yatmaya demiyoruz

Onun ıcın guzel bır oda yaptırdım calısma masası ve dolabını buyuk yaptırdım kardesı suanda odayla pek alakası yok kendı 8. Sınıf ders calısıyor oda onun gıbı kullanıyor aslında..
Neyse ınsallh kısmet olur sizin gibi düşünmezler onlarda . Bende onlar ıcın ugrasıyorum
Emin olun düşünür ve düşünecek
Küçüğün kendi alanı yok, onun hakkı yokmu buna?
Benim kızlarımın odası ayrı ve ikiside oldukça geniş.
Küçüğü piyano çalıyor diye ona geçen sene piyano aldık ve büyük kızımın odası bir tık daha büyüktü. Rica ettik odaları değişsek senin için sorun olurmu, piyano diğer türlü zor sığacaktı. Ben daha büyüğüm, büyük oda bana lazım diye mırın kırın ettikten sonra ikna oldu. Onunda odasında ufak tefek değişiklikler yaptık duvara tv istedi vs. Kabul etmeseydi değişmecektik odaları, küçük kızımın odasında şifonyeri eksilticektik mesela bi şekilde çözecektik.

Merhaba benım evım 80 m ve amerıkan mutfak
4 sene once sıfır almıstım cocuklar kucuktu cevresınde spor ve okul olanakları coktu
Sıte ıcınde semt guzel ama kıcuk L mutfak düşünün karsısında L koltuk koyacak yer var ve baska salon oturma yerı yok .
yatak odası + cocuk odası ,cocuk odasında yatak yavru yataklı ..gece onu cıkarıyoruz kucuk olan orda yatıyor . Kucuk erkek 10 buyuk kız 14 yasında.
Cocuklar buyuduler oda kucuk . Yaşam alanı kucuk

evı satmak ve buyuk bıryere gecmek ıstedık ev satısları durmus .ınsanlar ellerınde parayı faıze yatırıyor . Emlakcılar onune gelenı ev gezdırmeye getırıyor sınırlendım ıptal ettım .

5 senedır sabrettım ama artık bu eve gercekten sıgmıyoruz . Bu evde ya unıversıte ogrencısı yada boyle emeklı karı koca ,tek basına yasam ıcın tasarlanmıs bıyer .

Soruma gelecek olursak
Bu evı ya bosaltıp kıraya cıkıcam oyle satılık kalıcak satılana kadar .
Ama kıralar 20 25 bın
Yada kıraya verıcez 16 17 bın e gıdıyor
Bız uzerıne koyup yıne kıraya cıkıcaz ama satmak ıstesek ıcınde kıracı oldugu ıcın be yenı gırecegı ıcın satılsa ha deyınce cıkaramazsın
Şaşırdım kaldım

Bı yandanda buzamana kadar en azından sukur et evın var kıra odemıyorsun sus otur dıye dıye bugune geldım ama hangısı mantıklı gercekten karar veremıyorum
Komsu yok kımsem yok
Durduk yere 20 25 bın kıra vermekte pek mantıklı gelmıyor ama ruh saglıgım ve gercekten sıgmadıgımız ıcın cıksammı dıyorum

Ev fıyatları ne olacak bellı degıl yasadıgım sehır surıyelı gocu sonra rus gocu sımdıde depremzede gocu oldugundan şuanda ıstanbuldan pahalı hale geldı
Siz ne yapardınız
Nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama Ankarada 14 bine 3+1 gayet rahat bulunuyor belli cevrelerde. Yani semte gore degisiyor bakilinca. Ben olsam satar biraz ekler daha guzel bir eve cikardim.

Cocuklar ayrı oda istemiyor mu😐
Nerde ders calısıyorlar😕
Ben kiraya cıkardım satın alamıyorsam,cocuklar icin sıkıntılı bi durum.

Evi buyutmek icin gec bile kalmissiniz. Ergenlik caginda iki farkli cocuk. Burda sizin ekonomik sartlariniz kadar cocuklarin ruhsal gelisimi onemli. Acilen genis ev bulup kiraya cikin, oturdugunuz evi de satmayip kiraya verin. Ustune farki az olur odersiniz. Ileride cocuklariniz uniye baslayinca evinize geri donersiniz. Yahut icinde kiraciyla da gayet satilir. Yatirimlik ev arayan da cok. Hazir duzenli kira odeyen kiracisi olan eve de alici cikiyor. En kotu yeni ev sahibi dusunsun bu kismi sizin onceliginiz cocuklariniz olmali. Evet belki hane ici kisi basi butcesi dusecek ama bagimsiz alan olmasi ruh hallerine cok olumlu yansiyacak.
Evi içindeyken satın
Düzgün bir emlakci bulun, baştan konuşursanız öyle zırt pırt kimseyi getiremez
Bir gün ve saat belirleyin , o gün getirsin alıcıları
Ha cebinde parası olan ciddi alıcı olur , çalışıyordur o gün gelemez vs , öyle durumlarda izin verirsiniz gelmesine
Ama bunun için mahalle emlakcisina değil kurumsal bir emlak firmasına vermeniz lazım evi
Benim oturduğum ev satildi , emlakci çok düzgün bir firmaydi , biz sadece şu gün ve şu saatte gösterebiliriz dedik , müşterilerini o şekilde organize etti , zaten ikinci goren de aldı evi

Çocuklarınız büyümüş,acilen odalarını ayırmanın lazim, 10 yaş erkek ve 14 yaş kız çocuk aynı odada mümkün değil olmaz , olay sizin evinizin küçük olması açık mutfaginiz vs diil ki çocuklarınız var , bugünleri nasıl düşünmeden yasadiniz bunca sene

Cok haklısınız bizim durumumuz ıyıydı ama memur cocuguyduk tayın oldugundan devamlı bır evde kalmadık
Devamlı ev degıstık ve esyalarda sınırlıydı odada..
Bızımde aslında lısede odamız oldu ıkı kızdık
Sıfır ama spotcudan mavı bır ranzalı oda takımı almıstı babam😅
Ama ıs ısten gecmıstı yanı
Sımdı kızıma nıyetle guzel bır oda yaptırdım ılerde ayırırsak bu kızımın olur dedım
Yatagı yavru yataklı acılıyor kucuk orda yatıyor
Ama kız ders calıstıgından pek odaya sokmuyor oda aynen kanepede yatıyor
Sımdı degılde nezaman olacak dıyorum bende
Gercı Allaha şükür sonucta dedıgınız o temız duzenlı ıkısının olsada odaları var
Evım buyuk olsa her cocuguma oda yapardım
Bazı arkadaslarımın evlerı cok genıs ama onlar benım gıbı sorun yapmıyor fazla odayı oturma odası yapıyorlar
Ben cok sacma buluyorum .
Neyse bıraz pıyasaların duzelmesını beklıcem anlasılan
çocuklardan biri 14 biri 10 yaşında.Lise ve üniversite sınavları için çalışmaları gerekecek hadi oda olmadı ergenlik çagindalar Belki odasında herkesten ayrı müzik dinlemek vs isteyecek .Öbür türlü kuş kadar yerde kapana kısılmış gibi debelenip duracaklar .O onu istemeyecek öbürü onu istemeyecek .Ayrı çalışma odaları olursa hem derslerinde daha iyi olurlar hem ergenlikleri bir nebze rahat geçer .En azından oda tartışma konusu olmaz.Mahremiyetede ihtiyaçları var.Genç kız kendi odasında giyinip soyunmali.Sizin yerinizde olsam elimde para varken tlde durmasın der altın döviz araba neyse birşey alırım .O orada artarken çocukların rahatı ve geleceği için bende kiraya çıkarım .Öbür kendi evimide kiraya verirdim.Yalniz kiracıdan tahahhutname almayı unutmayın yoksa on sene cikartamazsiniz.Birde mümkünse aile yerine öğrenci seçin.Aileler yerleştimi bir daha çıkmıyor birde uyguna oturuyorsa hayatta cikmaz.Ögrenci öyle değil .Para misal bankada altın olarak dururken ve artarken bir yandan da ev aramaya devam ederim.Alacağım evi alırken zorlanmayacaksam alırım.Tek maaş olduğunuz için iyice ölçüp tartıp biçmek lazım.

Olduki şartlar uymadı büyük evi alamadım en kötü ihtimal , tahahhütname var kiracıyı çıkartır kendi evime geçerdim .Evinizin resimlerini görmedim bazi arkadaslar ev o kadarda küçük değil dediler ekstradan oda yapabilecek bir alan için bir mimar mobilyacı vs vsrsa ondan görüş alirdim. Bizim evimizde küçük 2+1 salon mutfak ayrı ama salonun kapısı yoktu gelen misafirin rahat etmesi için bir mobilyaciyla anlaştık kapı yaptırdık .

Evet bekara yada emeklı bırısıne gore aslında. Sınırle satısın fıyatını yukselttım . Onune gelenı kapıp getırdı emlakcılar sınırlendım hala 78 kişi favorisinde cıkarmadılarda bıraz beklıcem bakalım
Randevu sistemi koysaydin belirli günlerde ve saat aralığında gelebilir diye emlakci ile konuşsaydin öyle kafalarına göre gelemezlerdi .şimdi kiracılı evlerde de öyle kiracının müsait olduğu belirli günlerde ev bakilabiliyor

Randevu sistemi koysaydin belirli günlerde ve saat aralığında gelebilir diye emlakci ile konuşsaydin öyle kafalarına göre gelemezlerdi .şimdi kiracılı evlerde de öyle kiracının müsait olduğu belirli günlerde ev bakilabiliyor
Koysan nolcak yıne gelıyolar ıste😅 ıcındeyken cok sacmaymıs ev satmak bıde bızımkıne cok gelen oluyor galıba

Evinizin yeri merkeziymiş konum olarak çok güzelmiş ondan geliyorlardır.Bari boşa gelmeseler biri alsa
Evet konum ıyı yenı gunes enerjısı taktırmıstım
Ankastre set arcelık daha yenı
Cam balkon yaptırdım plıse perde fılan
Gelen cok ama ucuza almak ıstıyorlar ben ınebılecegımızden fazlasını ındım
Benım baktıgım evde 10 bın ındırım yapıyorlar bana😅

Kendi evinizi kiraya verin diyemem çünkü kiraci ileride çıkmazsa ya da ev satildiginda kiraci istenmezse size sorun olur. Kiraciyi cikarmak zor kendim de kiraciyim kimseye sorun çıkarmadim ama oyle hikayeler duyuyoruz ki herkes kendi acisindan hakli.
Benim cozum onerim cocuk odasina olacakti. Cok mu küçük? Yani yavrulu yatak yerine ayri iki baza alamaz misiniz? Ya da ranza... Ya da yatak odasiyla cocuk odasinin yerini değiştirseniz cocuklara alan acmak icin, imkan var mi?
Yani ev masrafindansa birkac mobilya almak daha ekonomik olur.
Bizim memleketteki evimiz de 70 m2. Biz uc kardes buyuk odada kalıyorduk kucuk odada annemler kaliyordu. Ben üniversite sinavina o evde hazirlandim. Cocuklugumdan beri hep 2+1de yaşadık. Zorlugu illa ki oluyor ama kiradansa kucuk olsun benim.olsun derdim. Ki ben de butce ayirabilsem ev almak istiyorum 1+1 de olsa. Devir ekonomi devri valla

X