- 27 Nisan 2009
- 2.363
- 2
- 3.245
- 683
- Konu Sahibi biyologanne
Cocugu almak yerine rapor alıp milli egitime sikayet etmekle tehdit etseniz daha faydali olur.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canim daha yasi kücük ben o yasta bi cocugun krese verilmesi taraftari degilim konusamiyor derdini anlatamiyor ne olursa olsun al kresten derim biraz seni yoracak ama bu günler tekrar gelmez ....2 yasinda daha dogrusu 28 aylik oglum krese gidiyor.. 4 ay yarim gun gittik, son bir aydir da tam gune gectik..
tam gune gectigimiz hafta oglumun yanaginda koca bir isirik iziyle karsilastik.. o iz iki hafta morluk olarak kaldi. Ogretmeni "ben odada degilken aniden olmus bir olay" dedi.. neyse dedik 4 aydir cok memnunduk, hicbir skinti yasamadigimiz icin moralimiz cok bozulsa da ustune gitmedik.
Sonraki hafta yuzunun 4 farkli yerinde kucuk tirnak izleri vardi.. birisi gozunun ustunde hatta.. hocasina sordugumuzda oynarken oldu dedi..
Bugunse oglumun goz kapaginin ustunde morluk oldugunu gordum.. isin garibi hocasi hicbir sey dememis.. yani boyle boyle oldu diye bizi bilgilendirmedi.. oglum daha tam konusamadigi icin de soramiyorum.. ama gercekten cok moralim bozuk.. bu kresten alsak baska kres secenegim yok. Hamileyim, oglum cok hareketli ayni zamanda evde durunca insanlara yabancilasan bir cocuk.. kresin cok artisini gordum.. ama bir ayda bu kadar seyle karsilasmam da canini cok skti.
Yarin kres muduruyle konusmayi dusunuyorum.. bir daha tekrarlanirsa kresten alacagimi soylesem mi.. ne desem.. cunku ayni olay bir daha tekrarlansin kesinlikle alacagim.. ne yapayim, ne diyeyim? yardimlarinizi bekliyorum..
bence tekrarlanmasını beklemeyin, maalesef her çalışan işini severek yapmıyor, benzer durumlar yeğenimin kreşine oldu ve ahçılar bildiklerini anlattı 2 öğretmen görevden alındı2 yasinda daha dogrusu 28 aylik oglum krese gidiyor.. 4 ay yarim gun gittik, son bir aydir da tam gune gectik..
tam gune gectigimiz hafta oglumun yanaginda koca bir isirik iziyle karsilastik.. o iz iki hafta morluk olarak kaldi. Ogretmeni "ben odada degilken aniden olmus bir olay" dedi.. neyse dedik 4 aydir cok memnunduk, hicbir skinti yasamadigimiz icin moralimiz cok bozulsa da ustune gitmedik.
Sonraki hafta yuzunun 4 farkli yerinde kucuk tirnak izleri vardi.. birisi gozunun ustunde hatta.. hocasina sordugumuzda oynarken oldu dedi..
Bugunse oglumun goz kapaginin ustunde morluk oldugunu gordum.. isin garibi hocasi hicbir sey dememis.. yani boyle boyle oldu diye bizi bilgilendirmedi.. oglum daha tam konusamadigi icin de soramiyorum.. ama gercekten cok moralim bozuk.. bu kresten alsak baska kres secenegim yok. Hamileyim, oglum cok hareketli ayni zamanda evde durunca insanlara yabancilasan bir cocuk.. kresin cok artisini gordum.. ama bir ayda bu kadar seyle karsilasmam da canini cok skti.
Yarin kres muduruyle konusmayi dusunuyorum.. bir daha tekrarlanirsa kresten alacagimi soylesem mi.. ne desem.. cunku ayni olay bir daha tekrarlansin kesinlikle alacagim.. ne yapayim, ne diyeyim? yardimlarinizi bekliyorum..
Ülkemizde kreşe göndermek eğitim amacından ziyade '' çocuk gitsin de evde biraz iş yaparım , kafam rahatlar , bakacak insan olur'' gibi düşüncelerden dolayı oluyor.Küçük yaştaki çocuklarımız , yaşıtlarıyla toplu bir halde oldukları için öğretmen ne kadar ilgilenirse ilgilensin bu tarz sorunlar yaşanabiliyor. En ufak bir sorunda öğretmenlerimizi suçlamayalım lütfen. Evet çocuğunuza bir şey olduysa , olacak gibiyse konuşun, sorunun arkasını arayın ama direkt öğretmeni suçlamayın. Zaten bazen evinizin içinde tek bir çocuğunuza bakıyorken bile kazalar yaşayabiliyorsunuz, ya da bir misafir çocuğu geldiğinde 2 çocuk arasındaki durumu gözlemlersiniz. İlla ki olabilir.
(Konu sahibi üstüne alınmasın ben genel anlamda yorumladım. )
Sizin yazdiklariniza cok sasirdim anne ve baba karar verip cocuklarini krese yollarsa bunu sorgulamak kimseye düsmez.Hic kimse cocugunu evde is yapayim kafam rahatlar amaciyla krese göndermez.Cocuk evde yalnizdir oyun arkadasi yoktur ,krese yollarsin arkadas cevresi olussun, oyun oynasin, evde hissettigi yalnizligi orda hissetmesin diye düsünür.
Eger bir cocuk bir kac kere arka arkaya tirmalanmis, isirilmis, orasi burasi morartilmis ise ,bunda ögretmenin sucu vardir.Cünkü bir grupta 10 cocukta olsa 2 kisi de bakiyorsa o cocuklarin basinda onlarla ilgilenmek zorunda ,onun görevi o degilmi ?
Evin icinde olanlarla kreste olanlari bir tutamayiz ,kresin günlük programinda ders saatlerinin disinda , oyun oynama saatlerinde ögretmenler cok dikkat etmeli ,simdi oyun saati diyip cocuklari oynamalari icin kendi hallerinde birakilirlarsa ,bu tür dövmeler vurmalar isirmalar tirmalarin önüne gecilmez ,cocuklarin devamli yanlarinda bulunup kim saldirgansa o cocuklari engellemeleri gerekiyor.
28 aylim cocuk konusamayabilir ...gelisimsel farklilik diye bisey var...uc yasinu gecmis konusmasi net olmayan bi suru cocuk tanidim erkek cocugu daha gec konusur derler bu arada ...öncelikle 28 aylık çocuk neden konuşamıyor?
ayrıca neden bu kadar büyütülmüş anlamıyorum. yaşları yakın iki kardeş bile zaman zaman oynarken annenin gözü önünde birbirine zarar verebiliyor. ayrımında olacak yaşta değiller ki. öğretmenin bilgilendirmesi gerekirdi evet ama tepkiniz abartılı değil mi?
Sikayetleriniz sirasinda sunlari goz onunde bulundurun.
birincisi bu cocuk yas grubuyla mi. Size her ne kadar evet deseler de eger sayi azsa karma yapabilirler bir yas buyuklerle
ikincisi ogretmen gercekten sorumsuzluk mu yapiyor.
Ucuncusu bu sadece sizin cocugunuza mi oluyor
Bunlari bir netlestirin. Elbette konusun gorusun. Nedir ne degildir ogrenin. Ama sunu unutmayin. Bu cocuklar daha 2.5 yasinda bile degil haliyle bu aralarinda yasanan siddet degil eger coxuklar birbirlerine boyle davraniyorlarsa bunu yapmamalarini ogrenmek icin oradalar. Bu bir sosyallesme sureci. Siddet olarak gormeyin. Cocuklar anlik olarak yasayabilirler boyle seyleri birbirlerine uzandiklari anda bile birbirlerinin biyerlerini xizebilirler. Sizin cocugunuzun baskasina da zarar vermis olma ihtimalini de unutmayin. Arkadasin 5 yetiskin iki kardes ornegi cok yerinde bunlar aninda yasanan seyler evet olmamali olmasa daha iyi. Ama net bir bilgi olmadan kimseyi suclamayin. Bunlari bir egitimci ve empati yapan bir anne adayi olarak yazdim. Biliyorum cok tepki alacagim ama eger bu yasta krese gonderiyorsaniz malesef durum bu.
Cocuklari ayirmaktan bahsetmisler. Ya da bir tanesi ogretmenin cocugu yanina aldigindan bahsetmis. Bunlar birer onlem degil pedogojik acidan birer yanlis. Daha bir kac sey vardi yorumlarda nasil yani dedigim ama neyse unuttum
umarim hersey gonlunuzce olur
28 aylim cocuk konusamayabilir ...gelisimsel farklilik diye bisey var...uc yasinu gecmis konusmasi net olmayan bi suru cocuk tanidim erkek cocugu daha gec konusur derler bu arada ...
Ülkemizde kreşe göndermek eğitim amacından ziyade '' çocuk gitsin de evde biraz iş yaparım , kafam rahatlar , bakacak insan olur'' gibi düşüncelerden dolayı oluyor.Küçük yaştaki çocuklarımız , yaşıtlarıyla toplu bir halde oldukları için öğretmen ne kadar ilgilenirse ilgilensin bu tarz sorunlar yaşanabiliyor. En ufak bir sorunda öğretmenlerimizi suçlamayalım lütfen. Evet çocuğunuza bir şey olduysa , olacak gibiyse konuşun, sorunun arkasını arayın ama direkt öğretmeni suçlamayın. Zaten bazen evinizin içinde tek bir çocuğunuza bakıyorken bile kazalar yaşayabiliyorsunuz, ya da bir misafir çocuğu geldiğinde 2 çocuk arasındaki durumu gözlemlersiniz. İlla ki olabilir.
(Konu sahibi üstüne alınmasın , ben genel anlamda yorumladım. )
2 yasinda daha dogrusu 28 aylik oglum krese gidiyor.. 4 ay yarim gun gittik, son bir aydir da tam gune gectik..
2 yasinda daha dogrusu 28 aylik oglum krese gidiyor.. 4 ay yarim gun gittik, son bir aydir da tam gune gectik..
Bu ısırığı tırnak izlerini yumrukları kim yapıyorsa bunun üstünde durup öğreneceksin ve o çocuğun ailesini okula çağırıp konuşacaksınız...2 yasinda daha dogrusu 28 aylik oglum krese gidiyor.. 4 ay yarim gun gittik, son bir aydir da tam gune gectik..