• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kreste siddet

Herkes coook tan almustim yada jresi dagitmistim vs demis ama nacizane tav
silerimdir:
Iki yas cocuklar icin uygun kres yasidir.
Siz zaten faydalatini da gormussunuz.
Krese girmeyip evde otursa dahs iyi olmayacagi belli.
Kucuk cocuklarin bulundugu gruplarda bazen boyle kazalar olabiliyor.
Soyle ki buyuk kizim da Krese alisma doneminde benim ve ogretmeninin yaninda yasuti bur basja kiz tarafindan isirildi. Ben de oradaydim yani. Herhangi bir ihmal vs. Yoktu. Kiz geldi ve kizimi isirdi.
Kucuk kizim 1,5 yasinda oyun grubun da elinde ki oyuncagi baska bur cocugun kafasina vurdu. Cocuk iku hafta mor dolasti. Hem ben oradaydim hem de
Obur cocugun annedi.
Ornekleri bu tur kazalar in olabilecegini anlatabilmek adina yazdim.

Tesekkurler.. ben de kresten almayi dusunmeden once nasil cozebilirim bu sorunu onu dusunuyorum.. bugun kres ortaminda mutlu bir sekilde gorunce icim daha da ferahladi.. hatta kresin muhasebicisi oglumun spor saatinde nasil hareketler yaptigini gosterdi.. isterseniz yarin gelin kendiniz gorun arkadaslariyla iliskisini dedi hocasi.. bugun biraz gec saatte gitmisiz cunku..

Benim kuzenim (benden baya küçük) 3 yaşını geçmişti 4 de girmeden önce konuştu... Hatta biz Dr. götürdük Dr. bir şeyi yok bazı çocuklar geç konuşur Allah konuş dicek ki konuşsun demişti... :) Bu olay olalı 10-11 yıl oluyor tabi...
Genelde 36 ayını tamamlamış çocuklara öneriyorlar okul öncesi eğitimi. Benim kuaförümün çocuğu da konuşamıyordu, konuşma terapistine götürüyordu...

Ayrıca bir ayda 3 kere böyle bir şey olursa sorumlusu öğretmendir. Kim sorumlu o zaman?

haklisiniz. Isin garibi 28 aylik cocuk nasil konusamiyor ya diye soru soran ve kreste calistigini soyleyen insanlar var.. cocugum olmadan once dahi cocuklarin gec konusabilecegini biliyordum. O zaman dahi boyle sasirmazdim 28 aylim bir cocugun tam konusamamasina.. zaten hic konusmuyor demedim tam konusamiyor..

haklisiniz. Isin garibi 28 aylik cocuk nasil konusamiyor ya diye soru soran ve kreste calistigini soyleyen insanlar var.. cocugum olmadan once dahi cocuklarin gec konusabilecegini biliyordum. O zaman dahi boyle sasirmazdim 28 aylim bir cocugun tam konusamamasina.. zaten hic konusmuyor demedim tam konusamiyor..

onları ben söyledim.
siz "oğlum daha tam konuşamadığı için soramıyorum" demişsiniz.

28 aylık çocuk tam konuşamıyor olsa da ne bileyim, bunu oğlunuzdan farklı sorular sorup en azından kafa sallamalarından falan öğrenebilirdiniz. oğlum tam konuşamadığı için soramıyorum demişsiniz ama bu oğlunuzdan öğrenebileceğiniz bir durum.

siz öyle deyince ben çocuğun kendini hiçbir şekilde ifade edemediğini düşündüm.

Ya boşver canım, herkesin söyldiklerine takılma burada...
Bizim Oğuz'da 21 aylık tek kullandığı kelime anne, baba, dede, aba... Kadınlara aba, erkeklere dede diyor genç yaşlı. :)
Onun doktoru da bazı çocuklar geç konuşur dedi...
Kuzenim de işşte 4 yaşına girmek üzereydi konuştu, hatta bazı bilip bilmeden konuşanlar "geç konuşan çocklarda zeka geriliği olur" diyordu yengem üzülüyordu. Çok zeki bir çocuk tam tersi, okulunu derece ile bitirdi. Yani demem şu ki sen herkesin dediğine bakma... Ama müdürle konuş. Çünkü 1 ayda 3 kere aynı şeyin olması öğretmenin dikkatsiz olmasından kaynaklanır bence...

2 yasinda daha dogrusu 28 aylik oglum krese gidiyor.. 4 ay yarim gun gittik, son bir aydir da tam gune gectik..

tam gune gectigimiz hafta oglumun yanaginda koca bir isirik iziyle karsilastik.. o iz iki hafta morluk olarak kaldi. Ogretmeni "ben odada degilken aniden olmus bir olay" dedi.. neyse dedik 4 aydir cok memnunduk, hicbir skinti yasamadigimiz icin moralimiz cok bozulsa da ustune gitmedik.

Sonraki hafta yuzunun 4 farkli yerinde kucuk tirnak izleri vardi.. birisi gozunun ustunde hatta.. hocasina sordugumuzda oynarken oldu dedi..

Bugunse oglumun goz kapaginin ustunde morluk oldugunu gordum.. isin garibi hocasi hicbir sey dememis.. yani boyle boyle oldu diye bizi bilgilendirmedi.. oglum daha tam konusamadigi icin de soramiyorum.. ama gercekten cok moralim bozuk.. bu kresten alsak baska kres secenegim yok. Hamileyim, oglum cok hareketli ayni zamanda evde durunca insanlara yabancilasan bir cocuk.. kresin cok artisini gordum.. ama bir ayda bu kadar seyle karsilasmam da canini cok skti.

Yarin kres muduruyle konusmayi dusunuyorum.. bir daha tekrarlanirsa kresten alacagimi soylesem mi.. ne desem.. cunku ayni olay bir daha tekrarlansin kesinlikle alacagim.. ne yapayim, ne diyeyim? yardimlarinizi bekliyorum..
evebeynler lütfen bu kreş konusunda hassas olsunlar. benim bi deneyimim yok ama böyle yerlerde duvar ressamlığı yaptığımdan biçok saçma duruma şahit oldum. "öğretmen" denilen o kişilerin eğitim durumu hakkında bilgi sahibi olun. gittiğim her kreşte "öğretmen" diye çocuklarınızı meslek lisesi çocuk gelişimi mezunu kişiler yetiştiriyor. Çocuğunuza başka bi çocuk saldırdığında kavgalarını gülerek seyredenler mi dersiniz, "sen de vur hadi" diyenler mi dersiniz, tüm bu durumlara kayıtsız kalanlar mı dersiniz binbir türlü hasta ruhlu insan var. Pedagojik eğitim şart, çocuğunuz büyüyünce sorunlu bi birey olmasın. çok dikkat edin

evebeynler lütfen bu kreş konusunda hassas olsunlar. benim bi deneyimim yok ama böyle yerlerde duvar ressamlığı yaptığımdan biçok saçma duruma şahit oldum. "öğretmen" denilen o kişilerin eğitim durumu hakkında bilgi sahibi olun. gittiğim her kreşte "öğretmen" diye çocuklarınızı meslek lisesi çocuk gelişimi mezunu kişiler yetiştiriyor. Çocuğunuza başka bi çocuk saldırdığında kavgalarını gülerek seyredenler mi dersiniz, "sen de vur hadi" diyenler mi dersiniz, tüm bu durumlara kayıtsız kalanlar mı dersiniz binbir türlü hasta ruhlu insan var. Pedagojik eğitim şart, çocuğunuz büyüyünce sorunlu bi birey olmasın. çok dikkat edin

ben anlatsam hayret edersin. ve evet pek çok kreş asgari ücretle meslek lisesi mezunu çalıştırıyor, yardımcı abla yok.

ben çoktan cıngar çıkarmıştım. bazı kreşlerde kamera sistemi var. internet üzerinden kreşi izleyebiliyosun. böyle bi sistemi olan kreşe çocugunu verebilirsin bence

ben o cocugun yanagı ılk sıs oldugundaögretmen ben orda yokken oldu dese,o öğretenı orda yerın dıbıne sokarım.
Minicik çocuklar,kendilerine hakim olamıazlar zaten nasıl orada olmaz bır öğretmen?Orda değilse nerde? işi ne bu ogretmenin ?
her konuda alttan alıp,istisna gösteririm ama konu cocuksa ve anaokuluysa bu konuda tavızım olmaz sizin de olmasın..

ben o cocugun yanagı ılk sıs oldugundaögretmen ben orda yokken oldu dese,o öğretenı orda yerın dıbıne sokarım.
Minicik çocuklar,kendilerine hakim olamıazlar zaten nasıl orada olmaz bır öğretmen?Orda değilse nerde? işi ne bu ogretmenin ?
her konuda alttan alıp,istisna gösteririm ama konu cocuksa ve anaokuluysa bu konuda tavızım olmaz sizin de olmasın..

Bir veli geliyor cocugunu aliyor, o sirada cocugu annesine verirken diger cocuklar yardimci hocayla kalabiliyor..

Bir veli geliyor cocugunu aliyor, o sirada cocugu annesine verirken diger cocuklar yardimci hocayla kalabiliyor..

Bence icini ferah tut.
Ama ogretmenine soyle, morluk vardi ve soylemediniz bile diye.
Cunku bu tur seyleri soylemeleri gerekiyor.
Mudurle de konustuktan sonra daha iyi olacagini dusunuyorum.
Daha cok dikkat ederler sanirim.

Ve emin ol, bana cok ta sasirtici gelmedi bunlar.
Hele bir de bu cocuklar, 2,5 yasinda hareketli cocuklar.

O zaman yardımcı öğretmen dikkatli olacak.Çocuk bu yahu.Ben kendi anaokul zamanımı hatırlıyorum.Hiçbi öğretmenimi sevmezdim hangi odaya kaçsam bi öğretmen çıkardı karsıma:mad:

Bence krese cok erken vermissiniz. Suanda sosyallesmeye degil sizin sevginize ihtiyaci var. Ilk 3 yili anne ile doya doya gecirmeli. Sosyallesme 4 yas sonrasinda baslar. Zaten sonrasinda omur boyu okulda olacak. Sizde evdesiniz. Ben memur olarak atandigim halde ise baslamadim. 4 yasina kadar doya doya vakit gecirecegiz.suan 3 yasinda ve gelisiminden cok memnunum. Bence kresten alip beraber vakit gecirin.mesela masal okuyun ama siz okuyun. Mesele masal degil o masali annesinin okumasi. Sizin sesiniz dahi onun karakter gelisimi icin onemli. Ustelik yakinda kardesi olacakmis. Aranizdaki iletisim kuvvetli olursa kardesine daha kolay alisir. Pedagog ADEM GUNES i takip etmenizi tavsiye ederim, cok faydasini goruyorum.

Isirik izi bir kere oldu.. hocasi cok ozur diledi bir daha olmayacagina dair ozurler diledi.. 4 ay sorunsuz olan, oglumun alistigi kreste sorun ciksin istemedim.. hocasi oyle kararli konusunca..
canim oğlum hareketli
bilmiyorum.. ama bu benim sorunum degil ki.. problemli bir cocuk varsa ogretmenlerin daha dikkatli olması lazım.. yarın oglumu kres ortamında da gormek istiyorum.. belki icim oyle rahatlar.
BENCEDE Müdür le anlasin ve cocuk sizi görmeden bi gozlemleyin bakalim ne yapiyor cocuklarla kavga felan ediyormu??

O zaman yardımcı öğretmen dikkatli olacak.Çocuk bu yahu.Ben kendi anaokul zamanımı hatırlıyorum.Hiçbi öğretmenimi sevmezdim hangi odaya kaçsam bi öğretmen çıkardı karsıma:mad:

Dun konustum.. daha dikkatli olacagini soyledi.. insallah bir daha sorun yasamayiz.

Bence krese cok erken vermissiniz. Suanda sosyallesmeye degil sizin sevginize ihtiyaci var. Ilk 3 yili anne ile doya doya gecirmeli. Sosyallesme 4 yas sonrasinda baslar. Zaten sonrasinda omur boyu okulda olacak. Sizde evdesiniz. Ben memur olarak atandigim halde ise baslamadim. 4 yasina kadar doya doya vakit gecirecegiz.suan 3 yasinda ve gelisiminden cok memnunum. Bence kresten alip beraber vakit gecirin.mesela masal okuyun ama siz okuyun. Mesele masal degil o masali annesinin okumasi. Sizin sesiniz dahi onun karakter gelisimi icin onemli. Ustelik yakinda kardesi olacakmis. Aranizdaki iletisim kuvvetli olursa kardesine daha kolay alisir. Pedagog ADEM GUNES i takip etmenizi tavsiye ederim, cok faydasini goruyorum.

Konumda erken mi yolladim diye sormadim.. herkesin hayati, yasadiklari farkli.. sizin icin erken olabilir ama benin cocugum icin erken degildi.. nasil bi hamilelik gecirdigimi bilmyorsunuz.. kac gun enfeksiyon, bulanti, agrilardan kendimi bilmeden yattigimi, hastane hastane dolastigimi bilmiyorsunuz.. cocugumun bu surecte ne jadar icine kapanip hircinlastigini, insanlara.yabancilasigini bilmoyorsunuz.. sosyallesme yasi degil ama artik yasitlariyla vakit gecirme yasi.. ve ben kresin geri donusumunu coook guzel aldim.. adem gunesi de okuyorum merak etmeyin.. ama arti eksi meselesi.. sizin icin ev artiyken, benim icin eksiydi.

Back
X