• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kreste siddet

Herkes coook tan almustim yada jresi dagitmistim vs demis ama nacizane tav
silerimdir:
Iki yas cocuklar icin uygun kres yasidir.
Siz zaten faydalatini da gormussunuz.
Krese girmeyip evde otursa dahs iyi olmayacagi belli.
Kucuk cocuklarin bulundugu gruplarda bazen boyle kazalar olabiliyor.
Soyle ki buyuk kizim da Krese alisma doneminde benim ve ogretmeninin yaninda yasuti bur basja kiz tarafindan isirildi. Ben de oradaydim yani. Herhangi bir ihmal vs. Yoktu. Kiz geldi ve kizimi isirdi.
Kucuk kizim 1,5 yasinda oyun grubun da elinde ki oyuncagi baska bur cocugun kafasina vurdu. Cocuk iku hafta mor dolasti. Hem ben oradaydim hem de
Obur cocugun annedi.
Ornekleri bu tur kazalar in olabilecegini anlatabilmek adina yazdim.

Siz hem öğretmeniyle hem de onun yöneticisiyle sakin konuşun ki, daha fazla ilgilensinler. Belki yardımcı bir abla daha alırlar. Keşke tüm kreşlerde kamera sistemi olsa.

hanımlar konuyu okudukça size inanamıyorum.
anne değilim, kardeşim benden çok küçük onun çocukluğunu hatırlıyorum, ayrıca bi dönem kreşte çalıştım.
ama yorumlarınıza gerçekten inanamıyorum.

28 aylık çocuğu neden kreşe gönderiyorsunuz?
sosyalleşsin diye, yaşıtlarıyla bir arada olsun diye, el becerisi gelişsin diye, falan filan.
ama sonuçlarından şikayetçisiniz?
bu ne çelişki?

yahu bu çocuk 28 aylık. el-göz koordinasyonu yeterince gelişmiş değil. sadece yanağına dokunup sevmek istese bile, karşısındakinin ani tepkisine de bağlı olarak, zarar verebilir.
öğretmen ne yapsın?
"ay zarar görürler anaları beni parçalar" diye çocukların birbirleriyle iletişime geçmelerine izin vermesin mi?
kreşe bunun için göndermiyor musunuz zaten?

basit bi oyunda, müzik eşliğinde hoplayıp zıplarken bile çarpışıyorlar. kasıt var mı? yok! öğretmenin ihmali var mı? yok!

akşama kadar herkes kendi köşesinde oturup el işi çalışırsa ancak zarar görmez çocuk, ki onda bile kalemi orasına burasına sokma ihtimali var, o zaman da kreşe göndermenin anlamı yok.

gerçekten tepkilerinize çok üzüldüm, eğitimci olarak da değil üstelik, kadın olarak.

öğretmen yapmamıştır, bende uzun yıllar kreşte çalıştım, öğretmen olarak.
3 yaş grubuyla yemek yiyeceğiz, sadece çorba kasesini almak için arkamı döndüm,
biri diğerinin sandalyesini çekti, çocuğun burnu masaya çarptı ve kanadı:KK43:
saniyelik birbirlerine zarar veriyorlar, bunu da oyun sanıyor çocuklar.
anlatsam birbirlerine neler yaptıklarını ya da yapmaya çalıştıklarını şaşırırsınız.

Maalesef bazen bizim gözümüzün önünde bile oluyor bunlar. Oğlum geçen gün aynı yaşta bir kız arkadaşıyla oyun oynarken, oğlum baba kız da çocuk olmuş tabii oğlum baba olmanın gücüyle sanırım çocuğunu kucağına almak istemiş, kucaklamış yan çevirmek istemiş fakat tutamamış düşürmüş (nasıl tutsun ki aynı yaşta ve aynı kilodalar) çocukcağız elinin üstüne düşmüş elinde çatlak oluştu. 15 gün sargıda kalacak, 3 gündür uyku uyuyamıyorum neredeyse üzüntümden. Tamam bile isteye vurup itip kakmadı çocuğu oyun oynarken oldu ama ben çok kötü oldum. Bu arada onlar oynarken yanında büyük kızım ve diğer kızın ablası vardı o sıra benim kızım tuvalete, diğeri de öbür odaya gitmiş o sırada yaşanmış olay. Biz de sık sık gidiyorduk yanlarına ama işte yine de engelleyemedik.

hanımlar konuyu okudukça size inanamıyorum.
anne değilim, kardeşim benden çok küçük onun çocukluğunu hatırlıyorum, ayrıca bi dönem kreşte çalıştım.
ama yorumlarınıza gerçekten inanamıyorum.

28 aylık çocuğu neden kreşe gönderiyorsunuz?
sosyalleşsin diye, yaşıtlarıyla bir arada olsun diye, el becerisi gelişsin diye, falan filan.
ama sonuçlarından şikayetçisiniz?
bu ne çelişki?

yahu bu çocuk 28 aylık. el-göz koordinasyonu yeterince gelişmiş değil. sadece yanağına dokunup sevmek istese bile, karşısındakinin ani tepkisine de bağlı olarak, zarar verebilir.
öğretmen ne yapsın?
"ay zarar görürler anaları beni parçalar" diye çocukların birbirleriyle iletişime geçmelerine izin vermesin mi?
kreşe bunun için göndermiyor musunuz zaten?

basit bi oyunda, müzik eşliğinde hoplayıp zıplarken bile çarpışıyorlar. kasıt var mı? yok! öğretmenin ihmali var mı? yok!

akşama kadar herkes kendi köşesinde oturup el işi çalışırsa ancak zarar görmez çocuk, ki onda bile kalemi orasına burasına sokma ihtimali var, o zaman da kreşe göndermenin anlamı yok.

gerçekten tepkilerinize çok üzüldüm, eğitimci olarak da değil üstelik, kadın olarak.
Kesinlikle haklısın. Evde kardeşiyle daha çok dalaşıyorlar. Kreşte onca çocuğun gül gibi geçinmesi mümkün mü? Hiç takmam böyle şeyleri birbirlerine çok büyük zararlar vermedikleri sürece.

Isirik izi bir kere oldu.. hocasi cok ozur diledi bir daha olmayacagina dair ozurler diledi.. 4 ay sorunsuz olan, oglumun alistigi kreste sorun ciksin istemedim.. hocasi oyle kararli konusunca..
kreşlerde tek kişi olmuyor sonuçta bn odadan çıktım diye bir şey bir sounlu çıkarsa diğeri olmak zorunda bunlar küçük çocuk allah korusun ablamın öğretmeni etkinlik saatinde öyle çıkmış diğer arkadaşı makaska parmağını kesmiş arkadaşının.ayrıca yinekreşte büyüklerden bir çıcuk arkadaşım çocuğunun yanağını ısırmıştıki eti kopmak üzeydi şişliği gözlerine vurdu mahkemelikler ve çocuk pedegog eşliğinde destek alıyor.bu yaş grubunu yanlız bırakma gibi bir durum olamaz zaten hırçın çocuklar bellidir ya onlrın ailesi ile görüşüp uzaklaştırıcak yada sıkı takibe alıcak.başka olumsuzluk yaşamadan bire bir takrar görüşün bence uygun bi şekide anlatın ama birazda sert konuşmalısınız.

Maalesef bazen bizim gözümüzün önünde bile oluyor bunlar. Oğlum geçen gün aynı yaşta bir kız arkadaşıyla oyun oynarken, oğlum baba kız da çocuk olmuş tabii oğlum baba olmanın gücüyle sanırım çocuğunu kucağına almak istemiş, kucaklamış yan çevirmek istemiş fakat tutamamış düşürmüş (nasıl tutsun ki aynı yaşta ve aynı kilodalar) çocukcağız elinin üstüne düşmüş elinde çatlak oluştu. 15 gün sargıda kalacak, 3 gündür uyku uyuyamıyorum neredeyse üzüntümden. Tamam bile isteye vurup itip kakmadı çocuğu oyun oynarken oldu ama ben çok kötü oldum. Bu arada onlar oynarken yanında büyük kızım ve diğer kızın ablası vardı o sıra benim kızım tuvalete, diğeri de öbür odaya gitmiş o sırada yaşanmış olay. Biz de sık sık gidiyorduk yanlarına ama işte yine de engelleyemedik.
sonuçta sizinki ev ortamı ve iki çocuk kreşte çocuklar asla yanlız bırakılmamalı bence.olacağın önüne geilmiyor ama o kadar çocuk için en az 3 kişi olmalı zaten oyun ablaları oluyor ilgilenen nasıl kreski konu sahibinin yolladığı kaç kişi çalışıyor acaba?

çocukların 3 yaştan önce kreşe gönderilmesini doğru bulmuyorum işte bu nedenlerle.çünkü çocuk hatta bebek diyelim kendini korumayı ve savunmayı öğrenmeden kreşe yollamak doğru mu tartışılır.

öğretmen en az 10 kişilik bir sınıfı hele o yaş grubunu idare etmekte zorlanabilir ne kadar dikkatli olsada bu tür kazalar yaşanması çok mümkün.

sonuçta sizinki ev ortamı ve iki çocuk kreşte çocuklar asla yanlız bırakılmamalı bence.olacağın önüne geilmiyor ama o kadar çocuk için en az 3 kişi olmalı zaten oyun ablaları oluyor ilgilenen nasıl kreski konu sahibinin yolladığı kaç kişi çalışıyor acaba?

Kızım 3 yıl kreşe gitti, bir kez çenesinin altı resmen çizilmişti yani öyle bir çizik değil sanki beş tırnakla birden çizmişler gibi, aradım hemen öğretmeni aaa ben görmedim dedi nasıl görmezsiniz xxx hanım montunu giydirirken hele de fermuarını kapatırken görmemeniz mümkün değil, ben daha montunu çıkarırken gördüm dedim. Öğrendim ki sınıfta aşırı saldırgan ve hareketli bir çocuk varmış diğer çocuklara da zarar veriyormuş sonrasında çocuğun ailesiyle konuşulmuş kreşten aldılar çocuğu. Oğlum da 2 yıldır gidiyor geçenlerde arkadaşıyla tokuşmuşlar kaşının üstü şişmiş öğretmeni buz filan koymuş okulda ikisininde şişen yerine diğer çocuğunda şişmiş aynı şekilde, öğretmeni de çok dikkatli bir bayan çok memnunum bir anda oldu anlayamadım çok özür dilerim dedi bende öğretmenin o sözünden sonra bir şey demedim. Çünkü bunlar öğretmen ne kadar dikkat ederse etsin olabilecek şeyler aynı yaş grubundaki çocuklar enerjileri hemen hemen aynı.

bi de şu dikkatimi çekti bazı arkadaşlar meğer bizim sınıfta saldırgan bi çocuk varmış diye yazmışlar,sizler bu konuda bilgilendirilmiyor musunuz? örneğin çocuğunuzun sınıfında hiperaktivitesi olan ya da ileri derecede davranış sorunu olan bir çocuk varsa diğer veliler bilgilendirilir.tabii ki çocuğu ifşa etmeden.bizim kreşte bizleri sadece sınıfımızda böyle bir öğrenci var diye bilgilerdirmişlerdi.

bi de şu dikkatimi çekti bazı arkadaşlar meğer bizim sınıfta saldırgan bi çocuk varmış diye yazmışlar,sizler bu konuda bilgilendirilmiyor musunuz? örneğin çocuğunuzun sınıfında hiperaktivitesi olan ya da ileri derecede davranış sorunu olan bir çocuk varsa diğer veliler bilgilendirilir.tabii ki çocuğu ifşa etmeden.bizim kreşte bizleri sadece sınıfımızda böyle bir öğrenci var diye bilgilerdirmişlerdi.
okulda kaynaştırma adı altında bu şekilde olduğunu biliyorum ama kreşlere almıyorlar diye biliyorum.sonuçta o çocuklarında toplum karışması gerek katılıyorum ama 2-3 yaş grubunda kendini savunamadığı için çok kötü sonuçla doğabiliyor ama ilk okulda böyle bir şey var sonuçta artık çocuklar kendini koruyup yapılanı dillendilebiliyor rhatlıkla.

Malesef canım bizi ilk etapta bilgilendirmediler sonra birçok çocuk zarar görmeye başlayınca söylediler. Sanırım özel kreş olduğu için bir çocuk bir çocuktur hesabı yaptılar bilemiyorum ki, bir tane kız çocuğu vardı otistik ona rehabilitasyon merkezinden tavsiye etmişler kreşe gitmesini ilk gün annesiyle tanıştım kadın söyledi çocuğunun durumunu ama çocuğun kimseye zararı yoktu sadece konuşmuyor diğer çocuklardan kaçıyordu ama zamanla alıştı bayağı bir faydası oldu çocuğa yaşıtlarıyla birlikte olmanın konuşmaya başladı yavaş yavaş.

okulda kaynaştırma adı altında bu şekilde olduğunu biliyorum ama kreşlere almıyorlar diye biliyorum.sonuçta o çocuklarında toplum karışması gerek katılıyorum am 2-3 yaş grubunda kendini savunamadığı için çok kötü sonuçla doğabiliyor am ilk okulda böyle bir şey var sonuçta artık çocuklar kendini koruyup yapılanı dillendilebiliyor rhatlıkla.

kreşlerde de var artık.çocuklarım 3-4 yaş grubunda ve sınıflarında var.kaynaştırma daha farklı bir şey,özel eğitime ihtiyacı olan çocuklara kaynaştırma yapılır.

Malesef canım bizi ilk etapta bilgilendirmediler sonra birçok çocuk zarar görmeye başlayınca söylediler. Sanırım özel kreş olduğu için bir çocuk bir çocuktur hesabı yaptılar bilemiyorum ki, bir tane kız çocuğu vardı otistik ona rehabilitasyon merkezinden tavsiye etmişler kreşe gitmesini ilk gün annesiyle tanıştım kadın söyledi çocuğunun durumunu ama çocuğun kimseye zararı yoktu sadece konuşmuyor diğer çocuklardan kaçıyordu ama zamanla alıştı bayağı bir faydası oldu çocuğa yaşıtlarıyla birlikte olmanın konuşmaya başladı yavaş yavaş.

özel kreşlere de sosyal hizmetler mecburi kılmış ve ben olması gerektiğini düşünüyorum aynen senin gibi.

bi kaç ay önce bi kreşin öününden geçiyorum. çocuklar dışarda oynuyor içlerinde yeni yürümeye başlayan bebkler bile var. öğretmenlerde bi köşede oturmuş ''çaydanlık'' yerde. çay içiyorlar şakalaşıyorlar çocuklarla ilgilenen bile yok. canım acıdı sert sert baktım yüksek sesle yanımdakiyle konuşup onları kınadım duydular. çok üzüldüm. yani kreş konusunda dikkatli olmak lazım. hemen kreşten alma imkanınız yoksa gün içinde beklenilmeyen zamanlarda ziyarete gidin.kontrol edin sürekli. sonuçta öğretmen ve yardımcı abla var. biri olmazsa diğerinin bakması gerekmezmi

Bence en azindan boyle bir durum olduginda arayip bilgilendirilmeliydiler
Benim kizim devletin anaokuluna giderken bile bu tarz durumda mutlaka ararlardi

anneler hemen öğretmenleri gerizekalı yaftasıyla etiketlemişler,ne güzel değil mi bizim için çok kolay işini beğenmediğimiz doktora öğretmene marketçiye sütçüye sucuya memura gerizekalı demek ...tek doğru bizim değil mi....çocuğunuza kendiniz bakın hanımlar evde vukuatsız bir dönem atlatabilecek misiniz çok merak ediyorum...hiçbir şey yapmasanız siz yemek hazırlarken sehpaya çarpacaktır halıya takılacaktır kanepeden düşecektir illaki çocuğunuza bir şey olacaktır...verdiğiniz tepkiler annelik güdüsüyle verilecek tepkiler değil sadece kibrin vermiş olduğu egoyla verilecek tepkilerdir..biraz empati kurun..bakın bazı veliler ne güzel izah etmiş ben çocuğumun yanındaydım ben varken saniyesinde oldu..eve olabiliyor..çocuklarınız hareketli zamanlarındalar..ortada suç teşkil eden bir şey yok..bir kez yazdım bir daha yazayım öğretmenler robot değil ,oalylar saniyesinde gerçekleşiyordur..emin olun çocuğunuzun başında bir dönemde 3 büyük hasarlı kaza meydana geliyorsa en az 13 de öğretmen engelliyordur..
edit: öğretmen değilim
edit : anne değilim
edit:annelik duygusunu az çok bilirim ,o hissiyatı da rabbim nasip etti zamanında yaşadım.

İlk mesajlarda çocuğunuzun 2,5 yaşında ve sizin evde olduğunuzu okuduğumda kreşten almanızı önerecektim. Ki kardeş yaş aralığı da normal. Kardeşiyle oyun yaşları da tutacak. Ben de evde olduğum için 4 yaşında verdim kreşe. ve 2, 5 yaşın çok erken olduğunu düşünüyordum. Çünkü dediğiniz gibi kendini tam anlamıyla savunamaz ve anlatamaz. Ayrıca Aktivite yaptırması da birarada tutması da zor bir yaş grubu. Fakat her çocuk aynı değil tabi ki. Kreşe başlatma sebeplerinizi öğrendiğimde gayet mantıklı geldi bana. Şüphesiz evde bulamadığı sosyalleşme fırsatını arkadaş ortamında bulacaktır. Kendini daha iyi ifade eder, yemeklerini kendisi yer. Öğleden sonra yine sizin yanınızda zaten.

Bence yapmanız gereken öğretmeni ve müdürü ikaz etmek. Tamam zor bir yaş grubu ama onlara gereken dikkati veremeyecekse o sınıfta öğretmen olmaması gerek. Sonuçta zorla tutulmuyor. Bunu yapan tek bir çocuk mu öğrenin. O zaman o çocuğa çok dikkat etsinler. Tepki koysunlar. Siz dişinizi göstermezseniz, öğretmenin tutumu değişmez. Çocuktur yapar der. 1-2 neyse ama ardarda olmuş. Öğretmen önlemini almazsa bu sefer bunu yapan çocuklar durmaları gerektiğini anlamaz. Gidip azarlayın demiyorum ama Sert ve net bir dille konuşun öğretmen ve müdürle.

Ayrıca öğretmenlik yapmış biri olarak yazıyorum. Maksat öğretmeni suçlamak değil. Sınıfta anındalık özelliği vardır. Bir anda olup biter her şey. Burada maksat öğretmeni sen çok kötü bir öğretmensin diye yaftalamak değil. Ve pek çok öğrenciyse bir arada ilgilenmek gerçekten zor, hele ki evde bir teki bile zorlayabiliyorken. Fakat bu anındalık durumunda da öğretmenin sorumluluğu vardır. O da anında karar almak ve ona göre davranmakla sorumludur. Arkamı dönmüştüm, sınıfta değildim, oldu bir kere demek yerine; sorun bir kaç defa tekrarladığında daha çok dikkat kesilmeli.

İlk mesajlarda çocuğunuzun 2,5 yaşında ve sizin evde olduğunuzu okuduğumda kreşten almanızı önerecektim. Ki kardeş yaş aralığı da normal. Kardeşiyle oyun yaşları da tutacak. Ben de evde olduğum için 4 yaşında verdim kreşe. ve 2, 5 yaşın çok erken olduğunu düşünüyordum. Çünkü dediğiniz gibi kendini tam anlamıyla savunamaz ve anlatamaz. Ayrıca Aktivite yaptırması da birarada tutması da zor bir yaş grubu. Fakat her çocuk aynı değil tabi ki. Kreşe başlatma sebeplerinizi öğrendiğimde gayet mantıklı geldi bana. Şüphesiz evde bulamadığı sosyalleşme fırsatını arkadaş ortamında bulacaktır. Kendini daha iyi ifade eder, yemeklerini kendisi yer. Öğleden sonra yine sizin yanınızda zaten.

Bence yapmanız gereken öğretmeni ve müdürü ikaz etmek. Tamam zor bir yaş grubu ama onlara gereken dikkati veremeyecekse o sınıfta öğretmen olmaması gerek. Sonuçta zorla tutulmuyor. Bunu yapan tek bir çocuk mu öğrenin. O zaman o çocuğa çok dikkat etsinler. Tepki koysunlar. Siz dişinizi göstermezseniz, öğretmenin tutumu değişmez. Çocuktur yapar der. 1-2 neyse ama ardarda olmuş. Öğretmen önlemini almazsa bu sefer bunu yapan çocuklar durmaları gerektiğini anlamaz. Gidip azarlayın demiyorum ama Sert ve net bir dille konuşun öğretmen ve müdürle.

Inan cocuk bunalimda gibiydi.. benin hamileligim, bulantilar, gecirdigim enfeksiyonlardan dolayi surekli hasta halim... cevremde hic yasiti yok, akraba aile yok... iyice icine kapanik huysuzlasmisti.. zaten kresin oglun uzerinde artisi cok fazla.. 24 aylik bir cocuk olarak hal yatarak beslenmek iatiyordu.. basja turlu kabul etmiyordu.. krese basladiktan sonra sandalyesine oturarak yemeye basladi.. hatta kahvalti haric kendisi yiyebiliyor yemeklerini..
bugun krese de gittim.. hocasini uyardim.. cok olumlu yaklasti.. oglumu kres ortaminda da gordum gayet mutluydu.. insallah bir daha tekrarlanmaz..

Back
X