• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kreste siddet

Geçenlerde kreşteki bir arkadaşı oğlumu yanağından ısırmış. Oğlumda ısırılınca onu itmiş. Sandalye yüzünden kavga etmişler. Ama çocuk bunlar büyütmedim olayı. Sizinki farklı gerçi çok fazla olmuş. Öğretmeninin daha çok dikkat etmesi lazım ama bazen bir anda oluyor yetişememeleri normal.

Benim oğlum da sizinki ike aynı şekilde başlamıştı

Sınıfta 3 öğrenci 2 öğretmen vardı

Oğlum bir gün eve X arkadaşım Y nin dişini kanattı dedi

Öğretmen ne yaptı deyince koşup geldi dedi neredeydi diye sorunca da diğer masanın orda idi cevabını verdi

Ertesi gün okuldan alırken müdüre geçmiş olsun böyle böyle olmuş dedim O da öğretmene bunun için Veliye bilgi vermemiz gerekir çocuklar anlatır dedi

Komşumuzun kızını da ısırıp morartmışlardı ve o 3 yaşından büyüktü

Konuşun sınıfta bunu yapan bellidir o çocuğu göz hapsine alsınlar

Oğlumun sınıfında okulun en taramaz çocuğu var onu bir yere yalnız göndermiyorlar dikkat etmeleri gerekir

Öğretmen dışarda ise 2. Öğretmen bakacak bu bahane olamaz

Çok sıkmayın canınızı bebişi de üzmeyin oğlunuzu da fazlaca tedirgin etmeyin sıkıntı çıkarmıyorsa devam etsin bence

Oglumun grubu 10 cocuk.. sanirim biraz kalabalik.. dediginiz gibi bugun bilgi verseydiler belki kresten alcagima kadar getirmezdim isi..

Siniftinda problemli bir cocuk mu var? Hic sordunuz mu ogretmene ya da diger velilerle iletisime gecseniz.

oynarken de ısırabiliyorlar? annemin arkadaşının torunu vardı, o zamanlar 15 aylık bile yoktu. babaları ısırarak seviyormuş ben nerden bileyim. yanağıma uzandı öpecek sandım. bi ısırdı bırakmadı. tabi babası ayarlayabiliyor ama o ayarlayamadı, mosmor gezdim ben de. abisi de ısırmıştı beni daha önce. ben de anneme diyorum ki "onun çocukları hep şiddet eğilimli" diye. annem söyledi o zaman. babaları ısırarak seviyormuş.

bu cocugun boyle bir huyu varsa daha dikkatli olunabilir.. cocuk bu yapar.. ama ısırılan cocuk da ıkı hafta mor bir yanakla geziyor..

nasil bir dille konusmaliyim sizce.. sorun cikaran cocuk kim falan inan umrumda degil.. babasi o cocugu baska gruba almalilar.vs.diyor ama boyle bir seyi yapmayacaklarini bilmiyorum.. yeter ki sorun cikara cocuk kimse ona dikkat etseler.. biz sesimizi bile yukseltmezken 2 yasindaki oyun arkadasindan siddet gormesi onu olumsuz etkiler mi onu da bilmiyorum.

canm bı kere suclayıcı bı sekılde konusmayın .. sızı cok ıyı anlıyorum ben ama haklıyken haksz duruma dusmeyın .. yapan cocuk da mı 2 yasında? Baska gruba almazlar evet sonucta cocugunuz hayatı boyunca yaramaz vs cocuklarla bır arada olacak hanı gıdıp o cocugun sınıfını degstrn dıyemezsnzkı her defasında.. Sız cougunuzu gozlemledgınızı ve sıkca bu tarz durumlar meydana geldıgnı belırtın .. Bır daha olması durumunda kresın yeterlı olmadgnı dusunup ayrılacagınızı belırtın . Canm dedgnz sddet oyun esnasnda oluyordur muhtemelen belkı cocugunzda karsılık verıyordur onu bılemeyız hanı gormeden o konuda yorum yapmayım ama cok da olumsuz etkıleyecegnı sanmıyorum

Geçenlerde kreşteki bir arkadaşı oğlumu yanağından ısırmış. Oğlumda ısırılınca onu itmiş. Sandalye yüzünden kavga etmişler. Ama çocuk bunlar büyütmedim olayı. Sizinki farklı gerçi çok fazla olmuş. Öğretmeninin daha çok dikkat etmesi lazım ama bazen bir anda oluyor yetişememeleri normal.

oglum tam konusabilse bu kadar takmayacagım kafama belki.. ben de kavga ettiklerini az cok tahmin ediyorum.. ama bir ayda iz bırakan 3 vaka da cok fazla..

Siniftinda problemli bir cocuk mu var? Hic sordunuz mu ogretmene ya da diger velilerle iletisime gecseniz.

bilmiyorum.. ama bu benim sorunum degil ki.. problemli bir cocuk varsa ogretmenlerin daha dikkatli olması lazım.. yarın oglumu kres ortamında da gormek istiyorum.. belki icim oyle rahatlar.

Büyük konuşmak istemem ama daha o isirikta direk kıyameti koparirdim herhalde.

Ogretmen ogretmen sen ne diye duruyorsun madem korkuluk musun.

O yasta çocuğu kayit etmeyi biliyorlarsa bakmayi da bilecekler.!

Ogretmenin yanina bi de yardımcı koysunlar . Hic yalniz kalmasin çocuklar

2 yasinda daha dogrusu 28 aylik oglum krese gidiyor.. 4 ay yarim gun gittik, son bir aydir da tam gune gectik..

tam gune gectigimiz hafta oglumun yanaginda koca bir isirik iziyle karsilastik.. o iz iki hafta morluk olarak kaldi. Ogretmeni "ben odada degilken aniden olmus bir olay" dedi.. neyse dedik 4 aydir cok memnunduk, hicbir skinti yasamadigimiz icin moralimiz cok bozulsa da ustune gitmedik.

Sonraki hafta yuzunun 4 farkli yerinde kucuk tirnak izleri vardi.. birisi gozunun ustunde hatta.. hocasina sordugumuzda oynarken oldu dedi..

Bugunse oglumun goz kapaginin ustunde morluk oldugunu gordum.. isin garibi hocasi hicbir sey dememis.. yani boyle boyle oldu diye bizi bilgilendirmedi.. oglum daha tam konusamadigi icin de soramiyorum.. ama gercekten cok moralim bozuk.. bu kresten alsak baska kres secenegim yok. Hamileyim, oglum cok hareketli ayni zamanda evde durunca insanlara yabancilasan bir cocuk.. kresin cok artisini gordum.. ama bir ayda bu kadar seyle karsilasmam da canini cok skti.

Yarin kres muduruyle konusmayi dusunuyorum.. bir daha tekrarlanirsa kresten alacagimi soylesem mi.. ne desem.. cunku ayni olay bir daha tekrarlansin kesinlikle alacagim.. ne yapayim, ne diyeyim? yardimlarinizi bekliyorum..

Çocuklar arasında bir şeyler olabilir.önemli olan ögretmenin olayı takip edip büyumeyi önlemesi lazım.ama nerdeeee! Çocuk hem fiziksel hem ruhsal şiddeti görüp geliyor maalesef.ben öğretmenin anlattığı coğu şeye inanmıyorum artık!!

benim çocuklarımda kreşe gidiyor sadece bir kez böyle bi durumla karşılaştım,hemen öğretmeni aradım meğer 3 saat izinliymiş öğretmenimiz o arada olmuş.tekrarı olmadı.

o kadar çocukla ilgilenmek zordur ancak sizin kazalar çok üstüste gelmiş.demek ki azıcık sorumsuzluk var öğretmeninizde.daha dikkatli olması lazım.

canm bı kere suclayıcı bı sekılde konusmayın .. sızı cok ıyı anlıyorum ben ama haklıyken haksz duruma dusmeyın .. yapan cocuk da mı 2 yasında? Baska gruba almazlar evet sonucta cocugunuz hayatı boyunca yaramaz vs cocuklarla bır arada olacak hanı gıdıp o cocugun sınıfını degstrn dıyemezsnzkı her defasında.. Sız cougunuzu gozlemledgınızı ve sıkca bu tarz durumlar meydana geldıgnı belırtın .. Bır daha olması durumunda kresın yeterlı olmadgnı dusunup ayrılacagınızı belırtın . Canm dedgnz sddet oyun esnasnda oluyordur muhtemelen belkı cocugunzda karsılık verıyordur onu bılemeyız hanı gormeden o konuda yorum yapmayım ama cok da olumsuz etkıleyecegnı sanmıyorum

dediginiz gibbi.. kim yaptı, hangi cocuk vs benim umrumda degil.. illa ki bu tarz sorunları olan cocuklar vardır.. ama dediginiz gibi kresten tekrarlanırsa kresten ayrılacagımı soyleyecegım.. her defasında sucluluk hissediyorum..

bilmiyorum.. ama bu benim sorunum degil ki.. problemli bir cocuk varsa ogretmenlerin daha dikkatli olması lazım.. yarın oglumu kres ortamında da gormek istiyorum.. belki icim oyle rahatlar.

Haklisiniz.Yegenim kreste 30 aylik ve ogretmeni devamli yaninda tutuyor.Etkinliklerde,fotograflarda,derste...birkac vukuati oldugu icin ve yatkin oldugu icin.Kameradan izlemeyi talep edebilirsiniz.Mudurle de durumu konusabilirsiniz.

dediginiz gibbi.. kim yaptı, hangi cocuk vs benim umrumda degil.. illa ki bu tarz sorunları olan cocuklar vardır.. ama dediginiz gibi kresten tekrarlanırsa kresten ayrılacagımı soyleyecegım.. her defasında sucluluk hissediyorum..

aynen sonucta ogretmen kımle sorun yasıyorsa onları ayrı tutmalı bunu gozlemlemelı mutlaka ..bı daha olursa alırsınız

Çocuklar arasında bir şeyler olabilir.önemli olan ögretmenin olayı takip edip büyumeyi önlemesi lazım.ama nerdeeee! Çocuk hem fiziksel hem ruhsal şiddeti görüp geliyor maalesef.ben öğretmenin anlattığı coğu şeye inanmıyorum artık!!

oglum bu tarz cocukları gorunce kendini geri ceken bir cocuk.. orada kac saat sıkıntı cekiyor mu, kendini rahatsız mı hissediyor.. en cok bunu dusunuyorum..

oglum bu tarz cocukları gorunce kendini geri ceken bir cocuk.. orada kac saat sıkıntı cekiyor mu, kendini rahatsız mı hissediyor.. en cok bunu dusunuyorum..
Kendini geri çekiyorsa Sikıntı cekiyordur.tepki gösterememek onu daha içine kapanık yapabilir diye düßünüyorum.okulla ve ögretmenle konuşun.ben bu konuda tecrubeli biri olarak şunu soyleyeyim.iyi hal bir sure sürer.sonra eski düzen devam eder.ßöyle hallederz böyle yolunda her şer der gonderirler.hatta çocugunuzu bile suclarlar çirkeflerse.ki ben bunu da yaşadım.:KK43:

Ülkemizde kreşe göndermek eğitim amacından ziyade '' çocuk gitsin de evde biraz iş yaparım , kafam rahatlar , bakacak insan olur'' gibi düşüncelerden dolayı oluyor.Küçük yaştaki çocuklarımız , yaşıtlarıyla toplu bir halde oldukları için öğretmen ne kadar ilgilenirse ilgilensin bu tarz sorunlar yaşanabiliyor. En ufak bir sorunda öğretmenlerimizi suçlamayalım lütfen. Evet çocuğunuza bir şey olduysa , olacak gibiyse konuşun, sorunun arkasını arayın ama direkt öğretmeni suçlamayın. Zaten bazen evinizin içinde tek bir çocuğunuza bakıyorken bile kazalar yaşayabiliyorsunuz, ya da bir misafir çocuğu geldiğinde 2 çocuk arasındaki durumu gözlemlersiniz. İlla ki olabilir.
(Konu sahibi üstüne alınmasın , ben genel anlamda yorumladım. )

Ülkemizde kreşe göndermek eğitim amacından ziyade '' çocuk gitsin de evde biraz iş yaparım , kafam rahatlar , bakacak insan olur'' gibi düşüncelerden dolayı oluyor.Küçük yaştaki çocuklarımız , yaşıtlarıyla toplu bir halde oldukları için öğretmen ne kadar ilgilenirse ilgilensin bu tarz sorunlar yaşanabiliyor. En ufak bir sorunda öğretmenlerimizi suçlamayalım lütfen. Evet çocuğunuza bir şey olduysa , olacak gibiyse konuşun, sorunun arkasını arayın ama direkt öğretmeni suçlamayın. Zaten bazen evinizin içinde tek bir çocuğunuza bakıyorken bile kazalar yaşayabiliyorsunuz, ya da bir misafir çocuğu geldiğinde 2 çocuk arasındaki durumu gözlemlersiniz. İlla ki olabilir.
(Konu sahibi üstüne alınmasın , ben genel anlamda yorumladım. )
Aynen ya hemen yok kıyamet kopartirdim yok bilmem ne

Benim kardeşim evde kafasini gözünü kırıyor kasla göz arasında

Okulda en ufak bi çizik olsun annem ortalığı ayağa kaldırıyor

hadi yeri geldi anlatayım.
kuzenimin iki oğlu var, araları 4.5 yaş.
bizdeler bi akşam, oyuncaklarını getirmişler.
küçük 8 aylık falan, anca oturabiliyor çünkü. büyük de 5 yaş civarı.
küçüğün eline aldığı her oyuncağı büyük elinden alıp yanına koyuyor. ona oynatmayacak.
küçük yerde kalan son arabayı aldı, haliyle büyük onu da elinden almaya kalktı. küçük arabayla abisinin kafasına öyle bi geçirdi ki. geçirirken dengesini kaybedip düştü bi de. ikisi de başladı ağlamaya. büyüğün kafa şişti tabi.
çocuklar yerde oynuyordu ve biz 5 yetişkin başlarındaydık.
oluyor yani.

nasil bir dille konusmaliyim sizce.. sorun cikaran cocuk kim falan inan umrumda degil.. babasi o cocugu baska gruba almalilar.vs.diyor ama boyle bir seyi yapmayacaklarini bilmiyorum.. yeter ki sorun cikara cocuk kimse ona dikkat etseler.. biz sesimizi bile yukseltmezken 2 yasindaki oyun arkadasindan siddet gormesi onu olumsuz etkiler mi onu da bilmiyorum.

etkilemez merak etme.
onlar birbirlerinden bu sekilde gordukleri siddeti, anne babalarinin birbiriyle yaptigi kavgadan daha cabuk atlatiyorlar.
kisaca boyle boyle sosyallesiyorlar.
hele de oglan cocuklari.

Back
X