Kreşte kaybolan botlar

Kucuklu buyuklu bu tip kayiplarin sık yasanmasi olumsuz bie intiba birakiyor. Sanki duzensiz sanki personel yetersiz ya da az ilgili.Kuruma olan guven zedeleniyor. Bottan bahsediyoruz bere, eldiven, corap vs degil ki. Ayni bot olur karistirilir onu da anlarim ama tamamen farkli bir ayakkabi gelince ...
İlk defa yasaniyorsa ya dikkatsiz bir veli ya da art niyet...

Akşam okul çıkışı sonucu yazacağım mutlaka bende çok merak ediyorum akıbetlerini .
Kreşlerde ne yazık ki bu tip karışıklıklar ve takipsizlikler oluyor.
Size tavsiyem olayı müdüre aksettirin.
Bizim kurumda benim haberim olunca kayıp ayakkabılar,montlar,suluklar bulunurdu.
Burda öğretmenin işi gücü yok da onu mu takip edecek? Diyenlere cevabım;
Evet, biz okul öncesi kurumlarda görev yapan öğretmen,personel,müdür, hepimiz çocukların fiziksel sağlığından,güvenliğinden,eğitiminden ve kişisel eşyalarının takibinden sorumluyuz.
Veli mi gelip takip edecek çoçuğunun kreşteki eşyalarını?
Okul böyle aksilikler yaşamak istemiyorsa dolaplara etiket yapıştıracak,akşam çocuklar giderken nöbetçi öğretmen-personel görevlendirecek, personelini, bu tip durumlara karşı dikkatli olmasını tembihleyip eğitecek.

Ne ala memleket?
Çoçuğun ayakkabıları kreşte kaybolacak,
anne sınıfın kapısında nöbet tutup herkese soracak...

Öğretmen hafta sonu elbette bir şey yapamaz.
Bununla birlikte;
'sevgili velimiz, pazartesi ilk iş konuyla ilgilenip size dönüş sağlayacağım' diye bir mesaj yazmak da çok zor bir iş olmasa gerek.

Son düzenleme:
Yorum yapan ,beni anlayan anlamayan herkese çok teşekkür ederim .Sizin için iletişim önemli olmayabilir ama benim için önemli ,sizin için eşyaların kaybolması önemli olmayabilir ama benim için önemli .

Okul politakası önemli mesela bizde öğretmenin telefonu yok okulun var ve okulun sistemi var ordan mesajlasiyoruz zaten ailelerle veli telefonları paylasilmiyor. Kadinda pazartesi illaki birisiyle karışmış o gün öğrenebilir aile haber vermediyse. Anladığım benzer sistemle işliyor iletişim sizin okulla.
Bi aksam oğlumu almaya gittim sınıfından bir cocugun cantasi karışmış ya da suluk cocuk nasil agliyor , annesi söyledi telefonu verseniz gidip alayim dedi paylaşamıyoruz dediler. Cocuk ağlıyordu yani evede gitmiyor , yani olabilir bunlar sorun yapilacak şeyler degil

2 sene önce oğlumu kresten almaya gittim botlarını bir türlü giyinemiyordu . oğlum acele et hadi diyorum anne olmuyor diyor . sonra nasıl olmaz filan derken meğer aynı botun 2 numara küçüğünü giyen başka bir öğrenci daha varmış. o öğrenciyi de abisi aldığı için kreşten hiç farketmemiş ayağına büyük geldiğini . yani demem o ki olabiliyor böyle şeyler. sakince beklemekte fayda var .

Siz bir adım atıp kurun bence grubu.

Ayrıca kurum da ilgisizmiş. O çocukta mantar vs. olsaydı sizinkine de geçebilirdi mesela. Ne olacaktı o zaman? Başka şeyleri de karıştırıyorlar mı acaba ya da unutuyorlar mı? Daha önce de hırka kaybolmuş. Garip yani.
O çocukta mantar olsaydı çocuğa gecebilirdi mi ? Yok artik.Gerçekten bu kadar ayrıntı düşünüp yaşamak hayatı zor olmuyor mu?

Şok olacak bir şey yok sabah çocukları yardımcı personel haricinde öğretmenlerde karşılayabiliyor ki cuma sabahı çocuğu öğretmeni aldı aldı .Bazı günler başka sınıf öğretmenleri de alabiliyor sabah nobetci öğretmen kimse artık.Ayrıca derdim bot karışması değil defalarca yazdım .Öğretmen benimle iletişime geçmek zorunda ,basit bir olay gibi göremiyorum ben bunu ,sorumsuzluk başka bir şey değil.Cuma aksami bir duyuru yapmak ve bana olumlu olumsuz dönüş yapmasi zor degil .Ayrıca eşim sert konuşur dedim,döver saygısızlık eder demedim .Çocuk emanet ettiğim bir yer basit bir durumda bile sorumluluk almıyorsa yarın ciddi bir durum olduğunda yine aynısını yapar .
Esin sert konuşamaz kimseyle kafasına göre hele bir eğitim öğretim kurumunda ayrıca öğretmen mesai saatleri dışında cevap vermek zorunda değil. Hukukçu olarak söylüyorum ikisi de kesin bilgi ^^

Başınıza gelseydi keşke düşünseymişim derdiniz. Hayır olmuyor :)
Mesleğim gereği öyle cinayetler, yaralamalar bilmem neler görüyorum ki başıma gelmiş gibi oluyor ama hayatta birilerinin başına gelen ihtimallere göre de hayatımı sekillendirmiyorum. Insan tedbirli olur ama ne demek bot karismasi mantar diye bir şey var diye gaza gelmek bilemiyorum :s el ağız ayak hastalığı diye bir şey de var bu arada haberiniz olsun bulaşıcı. Çocukları krese filan gönderiyorsanız aman diyim göndermeyin

hiç öyle ok filan yazma. Bu ülkede kanun var nizam var. Kimse adamın biri gelip sert konuşsun diye öğretmen olmuyor. Ayrıca öğretmenin is tanımı da bellidir mesai saatleri dışında cevap vermek zorunda değil.
Esine de söyle öyle kurulup kurulup sert konuşma haddini bulmasın kendinde dağ başı değil burası. Sonra yargı meşgul oluyor :))))

Mesleğim gereği öyle cinayetler, yaralamalar bilmem neler görüyorum ki başıma gelmiş gibi oluyor ama hayatta birilerinin başına gelen ihtimallere göre de hayatımı sekillendirmiyorum. Insan tedbirli olur ama ne demek bot karismasi mantar diye bir şey var diye gaza gelmek bilemiyorum :s el ağız ayak hastalığı diye bir şey de var bu arada haberiniz olsun bulaşıcı. Çocukları krese filan gönderiyorsanız aman diyim göndermeyin

Çocuğum yok ki. Kendi başıma gelenler yüzünden yanından ayrılmazdım herhalde olsaydı da. Sağlık çalışanı mısınız?

Çocuğum yok ki. Kendi başıma gelenler yüzünden yanından ayrılmazdım herhalde olsaydı da. Sağlık çalışanı mısınız?
Hukuk.
Kendi başınıza gelenler yüzünden yaninizdan ayirmamaniz da sağlıklı bir durum değil. Bunu tamamen iyi niyetle söylüyorum. Acımasız dünya sendromu diye bir sendrom var arastirin isterseniz

hiç öyle ok filan yazma. Bu ülkede kanun var nizam var. Kimse adamın biri gelip sert konuşsun diye öğretmen olmuyor. Ayrıca öğretmenin is tanımı da bellidir mesai saatleri dışında cevap vermek zorunda değil.
Esine de söyle öyle kurulup kurulup sert konuşma haddini bulmasın kendinde dağ başı değil burası. Sonra yargı meşgul oluyor :))))

Arkadaşım seninle polemik yaşamak istemiyorum farkında mısın ? Üsteleme daha fazla istersen .

Esin sert konuşamaz kimseyle kafasına göre hele bir eğitim öğretim kurumunda ayrıca öğretmen mesai saatleri dışında cevap vermek zorunda değil. Hukukçu olarak söylüyorum ikisi de kesin bilgi ^^
İlahi çok hoşsunuz.
Sert konuşmanın mümkün olmadığı ve bunun hukuki olarak kesin bilgi veya kural olduğu nerde yazıyor?
Yıllardır özel eğitim kurumlarında öğretmenlik, yöneticilik ve erken çocukluk uzmanlığı yapıyorum.
Özellikle yeni öğretmenken sitem eden de oldu,sert konuşan da.
Yöneticilerimi saymıyorum bile.
Hele stajyerken bir velim hüngür hüngür ağlatmıştı beni,hiç unutmam.
Evvelki yıl ciddi bir kişisel travma geçiren velimiz de okuldaki bir uygulamadan rahatsız olup,
okul müdürü olan bana beğendiği lafı söyledi.
Öyle böyle laflar değil, ne iş bilmezliğim kaldı,
ne koltuğumu hak etmediğim.
Özel kurumda veliyle tartışılmaz prensibi gereğince hareket ettim hep.
Kardeşim avukat bu arada,hem de oldukça dişli bir avukat,hiç onu aramak aklıma gelmedi.

Mesai saatleri dışında elbette cevap verme zorunluluğu yok ama özel kurumda görev yapan eğitimciler olarak veliye karşı daha toleranslı ve nazik olmak durumundayız.
Bu işin yazılı olmayan kuralı bu.
Burda çok ince bir çizgi var, onu atlarsak ilgisiz ve nezaketsiz oluruz.
Çizgiyi veli atlarsa kurumsal işleyiş bozulur.
Tahtırevalliyi dengede tutmak gibi düşünün.

Iyiki hukukçu olarak bu bilgileri verdiniz. Cnku hukukçu olmayan su bilgileri asla farkedemezdi.

Konu Sahibi ben de sizi anladım. Anlayis ve ilgi beklemissiniz bende öğretmenin tavrini uygun bulmadim.
Bende hafta sonu calismiyorum ama arayanida hafta sonu calismiyorum hafta ici size yardimci olabilirim vs diyorum.
Yazilan mesaja cevap vermemek saygısızca geldi bana.

bir çok insan öğretmen bot takibimi yapacak işi gücü yok, hafta sonu sizinle mi uğraşacak demiş. eğer bir kreşte öğretmenlik yapılıyorsa bence mecbur bu takibi yapacak bahsettiğimiz kaç yaşlarında çocuklar? kreşe girdikleri an sorumlulukları başlıyor çıkıncaya kadar.
ben muhasebeciyim geçenlerde gece 2 de müdürüm aradı bir arabanın sigortasını istedi, gece 2 deyip telefonu kapatmam mı gerekiyordu? kadın gece doğum yapıyor apar topar doktoru hastaneye geliyor mesai saatim değil deyip gelmesin mi? ben mezun olduktan sonra hocalarıma bir çok soru sordum, mezun oldun sen deyip çözmemeleri mi gerekiyordu? bu örnekler uzayıp gider eğer öğretmenin sorumluluğunda olan çocuklardan birisinin küçük-büyük sorunları varsa öğretmen çözmek zorunda. konu sahibinin durumu iyidir kötüdür bilemem ama maddi durumu iyi olmayan bir çocuğun botları kaybolsaydı o çocuk küçük ayakkabıyı ayakları acıya acıya mı giyecekti? en ucuz ayakkabı 100 tl ki bence az para değil durduk yere.. bahsi geçen öğretmen fazla umursamaz diye düşünüyorum. daha önce hırka kaybolmuş şimdi bot bakalım yarın ne kaybolacak?

X