Kreşte kaybolan botlar

Burdan bilenip bilenip gidiyorsunuz acıdım valla Öğretmen e.. Eğer öğretmenle bu üslupta konuşacaksanız bence çocuğu o okuldan alın.. Sonrasinda ordan size rahmet yagmaz ..Benden de size minik bir tavsiye..

Hayır gayet sakinim neden bileneyim :) çocuğum mutlu okulunda ve öğretmenini seviyor .Tabi ki bu konuyu konuşacağım öğretmenle ve tabi ki olmasi gereken üslupla .Dün kendimi doldurmaya başladım diye bir cümle kurdum ama şu an çok sakinim.Okula gitmek için hazırlanıyorum.Tavsiye için teşekkür ederim .

Uyumadan önce alışkanlık
Hep kadınlar kulübünü okurum
En son okuduğum sizin konunuzdu
Rüyamda sizin botlar geri geliyordu :)

Benim bildiğim kreşlerde her çocuğun dolabı ayrı oluyor ve isim yazıyor üzerinde
Nasıl başkasına gidiyor ayakkabılar
Çocuğu alan kişi fark etmiyor mu
Ya da çocukların yaşı kaç bilmiyorum ama çocuk demiyor mu öğretmenim bu benim değil diye
Şimdiki çocuklar çok akıllı maşallah

Öğretmen belki ilgisiz kalmamıştır da konuyu çözümlemeden size dönüş yapmak istememiştir

Konuyu merak ettim. Ne oldu botlar? Geri geldi mi?
Mesai saatlerini önemsemek gerekir. Öğretmene bir kere yazardım sonra da Pazartesi olmasını beklerdim. Öğretmenin, başka bir yerde karışmış olabilir mi demesi çok saçma çünkü sizin çocuğunuz da başkasının botunu giymiş. Fazladan bot mu var okulda? Ben olsaydım o botları çocuğuma giydirmez işimi iptal edip direk eve gelirdim.
Ayrıca kızımın anaokulunda da bir şeyler kaybolmuş. Tayt, tişört gibi ve bunlar geri gelmemiş. Eleman değişince bir daha sorun olmadı.

Konuyu merak eden arkadaşlar :) sabah bıraktığımda ben hiç bir şey demeden kreş görevlilerinden biri botlar ne oldu bulundu mu dedi hayır dedim :) bizden sonra bir kaç öğrenci daha geliyordu o nedenle akşam çıkışı bekliyorum :) ne olacağı konusunda bir fikrim yok .Oğlumun o gün giydiği botlar poşet içinde arabada bekliyor .Sahibi çıkınca verecem .Bakalım akşam yazarım sonucu .

Öyle yorumlar okudum ki şok oldum.
öğretmenin görevi çocuklara eğitim vermek , okula giriş saatinde cocugun ayağından çıkardığı botun takibini yapmak değil..
Bu işle ilgilenen kişi yardımcı personeldir. Siz öğretmene iletmissiniz o arada köprü görevi yapar en fazla. . Botunuz karıştı diye öğretmenin tatil gününü sizinle mesajlarsak geçirmesini de beklemeyin. aayric birde eşiniz giderse sert konuşurmuş ne hakla ne münasebet.. Orası bir eğitim kurumu karşınızda bir Öğretmen var. lütfen bunları düşünerek hareket edin..
valla ağzınıza sağlık.. hislerime tercüman olmuşsunuz.. ay bbi de bugün bot kaybeden yarın çocuk kaybeder diye yazanlar var...yuuhhhh diyorum... cuma günü olmuş olay ve sonrası tatil... öğretmene yazarsınız o zaten gördüyse ilgilenecektir. yanlışlıkla giyen çocuk da farkedip getirecektir herhalde..

Herkese iyi hafta sonları dileyip konumu açıyorum .

Oğlum kreşe gidiyor,okulundan ve öğretmeninden genel olarak memnunum fakat ,cuma akşam okuldan almaya gittiğimde ,oğluma başka bir çocuğun botlarını giydirdiklerini gördüm ve bu oğlumun botu değil diye uyardım üstlerini giydiren görevliyi .

Kendi botunu tarif ettim fakat ,burda öyle bir bot yok diye bir cevap aldım.Görevli kişi ,öğretmen ve ben hep beraber tüm dolapları aradık fakat botlar yok .Öğretmen başka bir öğrenciye giydirilmis olabilir pazartesi günü belli olur dedi .Kalan botlar oglumun ayaklarını sıkmış çünkü küçük numara.Sinirlendim ama okul çıkışı bir yere gitmek zorunda olduğumuz için çok bir şey diyemedim.Aksam öğretmenine oğlumun botunun resmini gönderdim ,bir duyuru yapar mısınız hangi çocukta ise pazartesi getirir değiştiririz dedim .Öğretmenden gelen cevap "acaba başka bir yerde mi karıştı botlar "dedi .Okula her gün aynı mont ve aynı bot ile gönderiyorum sırf karistirilmasin diye dedim.Cumadan beri öğretmenden ses yok olumlu ya da olumsuz .Şimdi yarın okula gidince ne yapacağımı bilemiyorum.Anlayamadigim diğer bir konu bir veli cocugundaki yabancı eşyayı nasıl fark edemez.Bu durumda botlar bulunmazsa nasıl bir yol izlemeliyim.Daha önce hirkası kayboldu bulunmadi.Eşim ben konuşayım yarın dedi ama ona da güvenemiyorum benden daha fazla tepkili olaya,ağzından çıkanı kulağı duymaz ,hakliyken haksız duruma dusmeyeyim dedim .Sizler ne düsünüyor sunuz?
Benim şaşırdığım nokta botların karışması değil de nasıl başka bir veli çocuğundaki farklı botu farkedip bunu öğretmene bildirmez

Şok olacak bir şey yok sabah çocukları yardımcı personel haricinde öğretmenlerde karşılayabiliyor ki cuma sabahı çocuğu öğretmeni aldı aldı .Bazı günler başka sınıf öğretmenleri de alabiliyor sabah nobetci öğretmen kimse artık.Ayrıca derdim bot karışması değil defalarca yazdım .Öğretmen benimle iletişime geçmek zorunda ,basit bir olay gibi göremiyorum ben bunu ,sorumsuzluk başka bir şey değil.Cuma aksami bir duyuru yapmak ve bana olumlu olumsuz dönüş yapmasi zor degil .Ayrıca eşim sert konuşur dedim,döver saygısızlık eder demedim .Çocuk emanet ettiğim bir yer basit bir durumda bile sorumluluk almıyorsa yarın ciddi bir durum olduğunda yine aynısını yapar .

Öğretmen çocuğun botu için h.sonu sizinle iletişime geçmek zorunda değil. Her ne kadar öğretmen sınıfta olsa da öğretmenin sorumluluğunda olan bir durum değildir bot takibi yapmak. Hatta hangi bot hangi çocuğa ait bilmiyordur bile ve bu da çok normaldir çünkü öğretmenin görevleri arasında bu yoktur. İnisiyatif kullanıp h.sonu ilgilenebilir, diğer velilere haber verebilir ama asla peşine düşmek sizi h.sonu bilgilendirmek zorunda değildir. Sapla samanı karıştırmamak lazım. Bunun peşine düşmesi gereken kişi sizsiniz sınıf kapısında durup her gelen veliye sorararak çözüm sağlayabilirsiniz.

Öğretmen çocuğun botu için h.sonu sizinle iletişime geçmek zorunda değil. Her ne kadar öğretmen sınıfta olsa da öğretmenin sorumluluğunda olan bir durum değildir bot takibi yapmak. Hatta hangi bot hangi çocuğa ait bilmiyordur bile ve bu da çok normaldir çünkü öğretmenin görevleri arasında bu yoktur. İnisiyatif kullanıp h.sonu ilgilenebilir, diğer velilere haber verebilir ama asla peşine düşmek sizi h.sonu bilgilendirmek zorunda değildir. Sapla samanı karıştırmamak lazım. Bunun peşine düşmesi gereken kişi sizsiniz sınıf kapısında durup her gelen veliye sorararak çözüm sağlayabilirsiniz.

Çözümünüz harikaymis gerçekten teşekkürler .Okul kapısında beklerim tabi neden beklemeyeyim .İşimi gücümü bırakırım akşama kadar beklerim gelmezse ertesi gün olmazsa sonraki gün böyle uzar gider .

Botu çalma niyetinde olsalar kendi botlarını da alırlardı neden kendi botlarını delil bıraksınlar:) muhtemelen karışıklık oldu bugün sonuç alamazsanız öğretmen çocuklar çok küçük değilse botu göstersin çocuk ayakkabısını tanır diye düşünüyorum

Hayati bir öneme sahip demiyorum.Neden inatla anlamak istemiyorsunuz. Okulda olan herşey okul sorumluluğundadir.Mesaim bitti artık cevap vermek zorunda değilim diye bir şey söz konusu olamaz ki absürd bir şey sormadım kendisine .Çok basit bir şey yapacaktı ama bunu bile yapmadı ,yapmış olsa neden tekrar mesaj atma gereği duyayım ki ?mesaj attığım saat gece yarısı değil akşam 18:30 civariydi ve hala diyorum öğretmen benimle olumlu olumsuz iletişim kurmak zorunda şu an bir şey yapamam demesi bile bir geri bildirimdir ve bunu yazması kaç saniyesini alacak ?
Zorunda yazmissiniz ya inanin zorunda degil. Sizinle cuma is cikisi ve p.tesi sabahtan once gorusmek, mesajiniza cevap vermek zorunda degil. İnsiyatiftir isterse yapar.
Esiniz sert konusurmus giderse yazmissiniz. Ne mana? Ne munasebet?

Sizin botta baskasina olmamistir muhtemelen bu kadar cozumsuz bisey degil...

Çözümünüz harikaymis gerçekten teşekkürler .Okul kapısında beklerim tabi neden beklemeyeyim .İşimi gücümü bırakırım akşama kadar beklerim gelmezse ertesi gün olmazsa sonraki gün böyle uzar gider .
ogretmen h.sonu isini gucunu biraksin botlarla mi ugrassin peki?

yani esofman degil ki bu,
bir cocugun kac tane botu olacak,
cok da onemli bir ihtiyac,
bence bir bot icin diye dusunmemek lazim, gayet de onemli bir konu.

siz gruba mesaj atamiyor musunuz? elinizdeki botun fotorafini gonderip kendi botlarinizin varsa fotolarini atip sorsaydiniz keske ogretmeni bekleyene kadar.

Basit bir olay gibi anlaşıldı sanırım ,nasıl olsa pazartesi gelecek o botlar diye ama gerçekten benim asıl sinirlendigim dikkate alınmamak ve evet malımın peşine düşmek kadar doğal bir şey yok .
Kesinlikle. Bende tavir yuzunden insalari cok degerlendiririm. Sizin ogretmen gercekten sinir bozucu . Gelismeleri merak ediyorum

X