Kreşte kaybolan botlar

okuldakı sorunu da velı cozecekse... oho... asıl her seyı velının sorumluluguna bırakan ben ıkı uc cumle anlatır gecerım cocukta okulda olusan sorun da benı ılgılendırmez dıyen velıyı musterı olarak gorendır benım gozumde

demek kı ogretmenden gereklı davranısı goremeyınce dırek ıdareye gıtmek gerekıyor . oyleyse boyle .

Herkese iyi hafta sonları dileyip konumu açıyorum .

Oğlum kreşe gidiyor,okulundan ve öğretmeninden genel olarak memnunum fakat ,cuma akşam okuldan almaya gittiğimde ,oğluma başka bir çocuğun botlarını giydirdiklerini gördüm ve bu oğlumun botu değil diye uyardım üstlerini giydiren görevliyi .

Kendi botunu tarif ettim fakat ,burda öyle bir bot yok diye bir cevap aldım.Görevli kişi ,öğretmen ve ben hep beraber tüm dolapları aradık fakat botlar yok .Öğretmen başka bir öğrenciye giydirilmis olabilir pazartesi günü belli olur dedi .Kalan botlar oglumun ayaklarını sıkmış çünkü küçük numara.Sinirlendim ama okul çıkışı bir yere gitmek zorunda olduğumuz için çok bir şey diyemedim.Aksam öğretmenine oğlumun botunun resmini gönderdim ,bir duyuru yapar mısınız hangi çocukta ise pazartesi getirir değiştiririz dedim .Öğretmenden gelen cevap "acaba başka bir yerde mi karıştı botlar "dedi .Okula her gün aynı mont ve aynı bot ile gönderiyorum sırf karistirilmasin diye dedim.Cumadan beri öğretmenden ses yok olumlu ya da olumsuz .Şimdi yarın okula gidince ne yapacağımı bilemiyorum.Anlayamadigim diğer bir konu bir veli cocugundaki yabancı eşyayı nasıl fark edemez.Bu durumda botlar bulunmazsa nasıl bir yol izlemeliyim.Daha önce hirkası kayboldu bulunmadi.Eşim ben konuşayım yarın dedi ama ona da güvenemiyorum benden daha fazla tepkili olaya,ağzından çıkanı kulağı duymaz ,hakliyken haksız duruma dusmeyeyim dedim .Sizler ne düsünüyor sunuz?

Güncelleme
Okula gittim ,öğretmen karşıladı beni :) ve ben bir şey söylemeden bana sorduğu sorular :
Botlardan bir haber var mı ?
Acaba başka bir yerde mi kayboldu ?
Kapı önünde ayakkabı bırakıyor musunuz?Belki biri çok sevip almıştır diyip gülmeler filan resmen dalga geçti benimle .X hanım ben size cuma akşamı bir duyuru yapar mısınız dedim yapmadınız ,pazar günü tekrar hatırlatma yaptım cevap yazmadınız ki bence iletisim halinde olmalıydık, çocukların eşyalarını takip edemezsiniz ama o botlar okulda karıştı veli olarak hiç bir sorumluluğum yok benim dedim.Ogretmen hanım pazartesi geleceğini düşündüğüm için cevap yazma gereği duymadım dedi :) en azından olumlu ya da olumsuz cevap verebilirdiniz ve bugün yetkililerle durumu paylaştiniz mi dedim hayır dedi. Giydirilen çocuğun velisinin o botu fark etmemesi imkansız o da ayrı bir konu velhasıl botlar ortada yok .Üstüne bir bardak su içmeden önce bu haftayı da gecireyim de cuma gününe kadar bir umut belki gelir .Gelmez ise müdüre hanım ile görüşme yapacağım.
Gitti o botlar bence de konuyu müdürle paylaşın

İlahi çok hoşsunuz.
Sert konuşmanın mümkün olmadığı ve bunun hukuki olarak kesin bilgi veya kural olduğu nerde yazıyor?
Yıllardır özel eğitim kurumlarında öğretmenlik, yöneticilik ve erken çocukluk uzmanlığı yapıyorum.
Özellikle yeni öğretmenken sitem eden de oldu,sert konuşan da.
Yöneticilerimi saymıyorum bile.
Hele stajyerken bir velim hüngür hüngür ağlatmıştı beni,hiç unutmam.
Evvelki yıl ciddi bir kişisel travma geçiren velimiz de okuldaki bir uygulamadan rahatsız olup,
okul müdürü olan bana beğendiği lafı söyledi.
Öyle böyle laflar değil, ne iş bilmezliğim kaldı,
ne koltuğumu hak etmediğim.
Özel kurumda veliyle tartışılmaz prensibi gereğince hareket ettim hep.
Kardeşim avukat bu arada,hem de oldukça dişli bir avukat,hiç onu aramak aklıma gelmedi.

Mesai saatleri dışında elbette cevap verme zorunluluğu yok ama özel kurumda görev yapan eğitimciler olarak veliye karşı daha toleranslı ve nazik olmak durumundayız.
Bu işin yazılı olmayan kuralı bu.
Burda çok ince bir çizgi var, onu atlarsak ilgisiz ve nezaketsiz oluruz.
Çizgiyi veli atlarsa kurumsal işleyiş bozulur.
Tahtırevalliyi dengede tutmak gibi düşünün.
Yani siz gördüğünüz muameleden memnunsaniz bana bir şey demek düşmez :)
Mesajınızdaki imayı anlamakla birlikte daha fazla bir şey yazmaya gerek duymuyorum.
Özel sektörün gerçeklerini ve kurumların ayakta kalıp,istihdama devam edebilme şartlarını bu konunun özelinde tartışmamız da anlamsız ayrıca.
Size de iyi akşamlar...
Yöneticiyim dediniz is orada çözüldü :))
Ben de bir insan nasıl birilerinin bir öğretmenle sert konuşmasını bu kadar yumuşatarak anlatabilir diye şaşırıyordum.

Yani siz gördüğünüz muameleden memnunsaniz bana bir şey demek düşmez :)

Yöneticiyim dediniz is orada çözüldü :))
Ben de bir insan nasıl birilerinin bir öğretmenle sert konuşmasını bu kadar yumuşatarak anlatabilir diye şaşırıyordum.
Siz sorduğum soruya cevap vermeyip konuyu başka yere çekmişsiniz.
Ayrıca uzun yıllar öğretmenlik yaptım.
Söz konusu yorumumda da şahsımla ilgili örnekler verdim,herkesin bu tip durumlardaki yaklaşımı farklı ve kendine özeldir.
Benimki doğru,herkes benim gibi tolere etmeli diye bir iddada bulunmadım.

Velilerin sorunları kendi aralarında çözmeye çalışmamaları,tatsizliklarin yaşanmaması için irtibat numaralarının birbirine verilmediği bir ortamda (bir watsap grubu bilerek olusturulmamis) çocuğun karışan kıyafetinin/oyuncaginin/eşyasının öğretmenden sorulması ,ondan yardım istenmesi çok normal.Tabi ki öğretmen eşya karışmasına engel olamayabilir....kaybolan esya da bulunamayabilir .Tekrar böyle birşey yaşanmaması için ayakkabıların içine velilerin isim yazmasını istemek vs.gibi önerilerde bulunulabilir ama bu yaşanılan olayda öğretmen bariz dalga geçmiş

Konuyu çok başka yerlere taşıyan arkadaşlar oldu.
Ben özel bir anaokulunda veliysem ve henüz eşya takibi yapamayacak kadar küçük çoçuğumun botu bir başka çoçuğa giydirilip kayboluyorsa
ve öğretmen-kurum sorunu çözmek için çaba göstermiyorsa, ne yapmalıyım?

Çözüm;okula git,sınıfın kapısında bekle,diğer velilere sor.Öğretmene mesaj çekip onu meşgul etmeye hakkın yok.
Ayakkabıyı ben mi kaybettim de ben arıyorum?
Servisle gelen öğrencileri ne yapalım peki?
Onların evine de gidip annelerine mi soralım?

Öğretmen konuyla ilgilenmiyor?
-Öğretmenin işi değil,niye ilgilensin,4 yıl bunun için mi okudu?

Ben bir iki gün bekler ve tolere ederim de,
eşim müdahil olursa sert çıkar.
-Çıkamaz efendim,etik var,hukuk var,kanunen de sert konuşmak yasak.

Maşallah botu kaybeden sorumsuz kurum haklı, öğretmeni personeli korunmalı,
veliye gelince 'vur abalıya'

Böyle bir yaklaşım olamaz diyene de;
-Hımmm özel sektörde nasıl yönetici olduğunuz belli,siz öğretmenle sert konuşulmasını onaylayan kötü bir yöneticisiniz ve öğretmene değer vermiyorsunuz.

'Sizsiniz Arkadaşlar' deyip konudan çekiliyorum.

Konuyu çok başka yerlere taşıyan arkadaşlar oldu.
Ben özel bir anaokulunda veliysem ve henüz eşya takibi yapamayacak kadar küçük çoçuğumun botu bir başka çoçuğa giydirilip kayboluyorsa
ve öğretmen-kurum sorunu çözmek için çaba göstermiyorsa, ne yapmalıyım?

Çözüm;okula git,sınıfın kapısında bekle,diğer velilere sor.Öğretmene mesaj çekip onu meşgul etmeye hakkın yok.
Ayakkabıyı ben mi kaybettim de ben arıyorum?
Servisle gelen öğrencileri ne yapalım peki?
Onların evine de gidip annelerine mi soralım?

Öğretmen konuyla ilgilenmiyor?
-Öğretmenin işi değil,niye ilgilensin,4 yıl bunun için mi okudu?

Ben bir iki gün bekler ve tolere ederim de,
eşim müdahil olursa sert çıkar.
-Çıkamaz efendim,etik var,hukuk var,kanunen de sert konuşmak yasak.

Maşallah botu kaybeden sorumsuz kurum haklı, öğretmeni personeli korunmalı,
veliye gelince 'vur abalıya'

Böyle bir yaklaşım olamaz diyene de;
-Hımmm özel sektörde nasıl yönetici olduğunuz belli,siz öğretmenle sert konuşulmasını onaylayan kötü bir yöneticisiniz ve öğretmene değer vermiyorsunuz.

'Sizsiniz Arkadaşlar' deyip konudan çekiliyorum.

Hocam size yoneltilen elestiriyi de talihsiz buluyorum. Sanirim bir iletisim kazasi oldu.

derin sularda derin sularda

Boşverin yapılan eleştirileri .Bazıları sırf muhalefet olmak için yorum yapıyor bu da o kadar belli oluyor ki üzerinde düşünmeye bile gerek kalmıyor .

Tabi ki konu açarken farklı görüşler geleceğini ,eleştiri ,yapılacağını biliyordum ama bu kadar uç noktalara kadar saptırılacagini düşünmemiştim .Neyse siz ve sizin gibi bir kaç kişi tarafından anlasilmisim en azından benim için kafi.Yorumlariniz için teşekkür ederim .Genel olarak yorumlarını beğendiğim uyelerdensiniz :)

derin sularda derin sularda

Boşverin yapılan eleştirileri .Bazıları sırf muhalefet olmak için yorum yapıyor bu da o kadar belli oluyor ki üzerinde düşünmeye bile gerek kalmıyor .

Tabi ki konu açarken farklı görüşler geleceğini ,eleştiri ,yapılacağını biliyordum ama bu kadar uç noktalara kadar saptırılacagini düşünmemiştim .Neyse siz ve sizin gibi bir kaç kişi tarafından anlasilmisim en azından benim için kafi.Yorumlariniz için teşekkür ederim .Genel olarak yorumlarını beğendiğim uyelerdensiniz :)
tatlim sen de hepsini sikayet et olsun bitsin.

Hocam size yoneltilen elestiriyi de talihsiz buluyorum. Sanirim bir iletisim kazasi oldu.
Hocam eleştiri olur sıkıntı değil de,
itham hoş olmuyor.
Bir de bu platformda sadece yorumlardan veya bir olaya yaklaşımdan yola çıkarak birinin kişiliği,iş yapış tarzı hakkında kesin yargılara varmak ne derece doğru?
Yanılmıyorsam biz sizinle bir konuda birbirimize muhalefet edip saygı çerçevesinde tartışmıştık.
Bununla birlikte üslup ve seviyeyi korumuştuk.

Hocam eleştiri olur sıkıntı değil de,
itham hoş olmuyor.
Bir de bu platformda sadece yorumlardan veya bir olaya yaklaşımdan yola çıkarak birinin kişiliği,iş yapış tarzı hakkında kesin yargılara varmak ne derece doğru?
Yanılmıyorsam biz sizinle bir konuda birbirimize muhalefet edip saygı çerçevesinde tartışmıştık.
Bununla birlikte üslup ve seviyeyi korumuştuk.
Ama Yok illa “o zaman yorum yapma, midesi geniş , mezhebi bilmem ne , anlaman mı kıt ? “ gibi laflarla tartışmayalım olay çıkaralım tarzı insanlar oldukça daha çooook ithamlar , tartışmalar olur

Valla bence insanların bir öğretmen olarak başka bir öğretmenin yaptığını eleştirdiğiniz için sizi tebrik etmesi lazım ..

Ama Yok illa “o zaman yorum yapma, midesi geniş , mezhebi bilmem ne , anlaman mı kıt ? “ gibi laflarla tartışmayalım olay çıkaralım tarzı insanlar oldukça daha çooook ithamlar , tartışmalar olur

Valla bence insanların bir öğretmen olarak başka bir öğretmenin yaptığını eleştirdiğiniz için sizi tebrik etmesi lazım ..
Olur mu hiç?
Biliyorsunuz, öğretmenlik kutsal bir meslek ve öğretmenler eleştirilemez.
Hele de veliler tarafından...

Alıntılamadan edemedim. Korkarım sert konuşmanın haklı gerekçelerini sunacaksınız neredeyse.

Hangi meslek dalında, hangi iş alanında olursa olsun hukukta geçmesi ya da geçmemesi önem arz etmeksizin hiç kimse çıkıp da kimseye sert üslup ile konuşamaz buna hakkı yoktur. Bu da bir etik kuralıdır.

Ülkemizde kafası yarılan, silahla vurulan,dövülen doktorlar varken ona keza okulu basıp öğretmeni döven veliler olmuşken veli gelir sert üslupla konuşur ama ben tartışmam diyerek nezaketimi korururum diyorsanız burada yanlış mesajlar vermiş olursunuz. Elbetteki veli ile tartışılmaması gerekir ama duruma müşteri bizim velinimetinizdir yaklaşımı ile de bakmamak gerekiyor. Herkes sınırını durması gerektiği yeri bilmeli, bilmiyorsa da bu hissettirilmeli.

Bir de botlar konusunda tekrar birşey diyeceğim; çocukların ayakkabı, bot, mont vb.eşyalarından öğretmen sorumlu değildir. Her çocuğun bot takibini yapmak öğretmenin işi olmadığı gibi buna zorunlu tutulması da öğretmene hakarettir. Ne demek çocuğun botunun takibini yapmak, bunun için mi gecesini gündüzüne katarak 4 yıl üniversite okudu. Birileri çıksın çocukların botlarını takip et desin diye mi maddi manevi emek harcadı?.. Evet kaybolması kötü bir durum, bunu da öğretmen kaybetmediğine göre başka veli yanlışlıkla karıştırmış belli ki, bu durumda velinin kendisi çözecek bunu her veliyi sınıf kapısında bekleyip bunu halletmesi mümkün bir durum.

X