• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kreşe başlayan kızım ve davranışları

Oyun gruplarına ebeveynli almıyorlar mı bu aylarda?
Aslında normal kreş bizim yazdırdığımız.

Ebeveyn yok yani.

Ama ben “tam gün istemiyorum” dedim.

“Oyun oynasın,bir kaç saat sonra alırım” dedim.

2 saat bile durmadı.

1 saat durup alıyorum,ama çok ağlıyor kapıdan bile girmek istemiyor.

Şimdi öğretmeni ve müdür “saati arttıralım,içerde iyi,kapıda size naz yapıyor” dediler. Ben razı olmadım.

Normal oyun grupları bize uzak. Oraya gidene kadar yemek ve uyku saati geliyor.

Düzenini bozmak istemiyorum.

Aslında normal kreş bizim yazdırdığımız.

Ebeveyn yok yani.

Ama ben “tam gün istemiyorum” dedim.

“Oyun oynasın,bir kaç saat sonra alırım” dedim.

2 saat bile durmadı.

1 saat durup alıyorum,ama çok ağlıyor kapıdan bile girmek istemiyor.

Şimdi öğretmeni ve müdür “saati arttıralım,içerde iyi,kapıda size naz yapıyor” dediler. Ben razı olmadım.

Normal oyun grupları bize uzak. Oraya gidene kadar yemek ve uyku saati geliyor.

Düzenini bozmak istemiyorum.
Kıyamam, pek de ufak. Çalışıyor musunuz siz? Öğleden sonra oyun grupları da oluyor aslında, zaten 2-3 saat ancak sürüyor onlar. Yani bu “içerde iyi size yapıyor”u herkes söylüyor ama bu fikri içime sindiremiyorum nedense. Bir şeyler yanlış geliyor. ☹️

Bizimki de 20 aylık.

Oyun grubu olsun diye istedim.

Çok çok ağlıyor.
Kıyamam ona. 20 ay küçük ama alışadabilir. Parkta falan vakit geçirmeye çalışın o zaman. Bakıyorum benim kızımdan küçük çocuklar ne anneyi arıyor ne babayı.hiç kendinden değilmiş gibiler bu da bana normal gelmiyor.Yabancı kavramları ayrılık kaygıları yok.

Kıyamam, pek de ufak. Çalışıyor musunuz siz? Öğleden sonra oyun grupları da oluyor aslında, zaten 2-3 saat ancak sürüyor onlar. Yani bu “içerde iyi size yapıyor”u herkes söylüyor ama bu fikri içime sindiremiyorum nedense. Bir şeyler yanlış geliyor. ☹️
Çok çok zor bir doğum yaptım,raporluyum hâla.

Sanki çocuğa yetemiyormuşum gibi hissetmeye başlamıştım.

Buradaki oyun gruplarının saatleri bize çok ters. Olmadı, çok araştırdım yani.

Kıyamam ona. 20 ay küçük ama alışadabilir. Parkta falan vakit geçirmeye çalışın o zaman. Bakıyorum benim kızımdan küçük çocuklar ne anneyi arıyor ne babayı.hiç kendinden değilmiş gibiler bu da bana normal gelmiyor.Yabancı kavramları ayrılık kaygıları yok.
Öğretmenler de alışır diyor da bilmiyorum.

Ben de beni hiç aramasa şaşırırdım. Ama bana hep “sen abartıyorsun,o dünden razı sosyalleşmeye” dediler.

Öğretmenler de alışır diyor da bilmiyorum.

Ben de beni hiç aramasa şaşırırdım. Ama bana hep “sen abartıyorsun,o dünden razı sosyalleşmeye” dediler.
Siz biraz ara verip oryantasyon sürecine tekrar başlayın. En azından işe başlayana kadar baya bir yol kateder diye düşünüyorum. Benim kız ilk bırakırken mızmızlanıyor ağlıyor ama çıkışta almaya gittiğimde de gelmek istemiyor. Garip bir durum yani

Siz biraz ara verip oryantasyon sürecine tekrar başlayın. En azından işe başlayana kadar baya bir yol kateder diye düşünüyorum. Benim kız ilk bırakırken mızmızlanıyor ağlıyor ama çıkışta almaya gittiğimde de gelmek istemiyor. Garip bir durum yani
Hayırlısı olsun inşallah bakalım hepimiz için.

Bu kreşe başladığımızda tanıştığım bir arkadaşın da 2 yaşındaki çocuğu da oryantasyondaydı,o da çok ağlıyordu hatta yanlış hatırlamıyorsam yine bu sayfada derin sularda derin sularda arkadaşa sormuştum ne yapsa diye? O da sağ olsun yardımcı olmuştu.

O 2 yaş bebesi kreşi bıraktı. Bizim bebe iyice yalnız kaldı gibime geliyor.

Kreşi bırakırsam 2 yaş sonrası gene başa döner miyiz,”aaa ağlayınca annem beni gene alır,ağlayayım o zaman” der mi?

Çok kararsız kaldım…

Hayırlısı olsun inşallah bakalım hepimiz için.

Bu kreşe başladığımızda tanıştığım bir arkadaşın da 2 yaşındaki çocuğu da oryantasyondaydı,o da çok ağlıyordu hatta yanlış hatırlamıyorsam yine bu sayfada derin sularda derin sularda arkadaşa sormuştum ne yapsa diye? O da sağ olsun yardımcı olmuştu.

O 2 yaş bebesi kreşi bıraktı. Bizim bebe iyice yalnız kaldı gibime geliyor.

Kreşi bırakırsam 2 yaş sonrası gene başa döner miyiz,”aaa ağlayınca annem beni gene alır,ağlayayım o zaman” der mi?

Çok kararsız kaldım…
Aslında bunun en iyi gözlemini kreş öğretmenleri yapıyor. Bana bırakırken ağlamanın normal olduğunu söylediler. Çıkarken mutlu mu ayrılıyor keyif almış mı o önemli dediler. Ben işin ehli onlar dedim onlara bıraktım. Zaten asla o ağlarken terkedip gitmedim buna çok önem veriyorlardı. Ağlaması bitene kadar yanında kalıp ona şu an işim var ama biter bitmez seni gelip alacağım öğretmenine güvenebilirsin o seninle oyunlar oynayacak parka gideceksiniz deyip ayrıldım. Bir süre sonra ağlama süresi kısaldı ama hala ağlıyor sızlanıyor sonrası çok güzel geçiyor

Aslında bunun en iyi gözlemini kreş öğretmenleri yapıyor. Bana bırakırken ağlamanın normal olduğunu söylediler. Çıkarken mutlu mu ayrılıyor keyif almış mı o önemli dediler. Ben işin ehli onlar dedim onlara bıraktım. Zaten asla o ağlarken terkedip gitmedim buna çok önem veriyorlardı. Ağlaması bitene kadar yanında kalıp ona şu an işim var ama biter bitmez seni gelip alacağım öğretmenine güvenebilirsin o seninle oyunlar oynayacak parka gideceksiniz deyip ayrıldım. Bir süre sonra ağlama süresi kısaldı ama hala ağlıyor sızlanıyor sonrası çok güzel geçiyor
Günaydın arkadaşım.

Maalesef bizde ağlaması bitene kadar bekleme yok.

Zaten ağlamasının bitmesini beklesem benim de ağladığımı görür,hiç okula girmez tahminim…

Okulda iyi olduğunu söylüyorlar doğrudur da eve gelince sakinleştirmek çok zor oluyor maalesef.

Günaydın arkadaşım.

Maalesef bizde ağlaması bitene kadar bekleme yok.

Zaten ağlamasının bitmesini beklesem benim de ağladığımı görür,hiç okula girmez tahminim…

Okulda iyi olduğunu söylüyorlar doğrudur da eve gelince sakinleştirmek çok zor oluyor maalesef.
O zmn birazcık daha vakte ihtiyacı var. Mesela sabah benimki bensiz girmek istemedi bende onunla içeri girdim ağlamaklı oldu ama öğretmeni dikkatini dağıttı ben de o sırada kaçtım 🥹 biraz kapıda bekledim bir iki defa beni sordu ağlamaklı bir şekilde. Öğretmeni de işe gittiğimi ama döneceğimi söyledi sonra hemen oyuna döndü. Evde de normal davranıyor bir sıkıntı görmedim. Ama siz bence biraz ara verin.

Back