• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kreşe başlayan kızım ve davranışları

Rica ederim.

Baştan başlamanız lazım zaten.
Çünkü oryantasyon başarılı olmamış.

Isırma huyu dönemsel olur genelde.
Muhtemelen okula alışma sürecindeki gerginliğin yansıması.
Okula uyum sağlayınca kendiliğinden bırakacaktır bunu.

Duyguları tanıma ve adlandırma çalışması yapabilirsiniz.
Bir de oyuncak bebek üzerinden ısırma davranışını canlandırma~oyun yoluyla gerginliğini sağaltmasını sağlayın.
Öfkesini yöneltebileceği cansız nesneler - vur yatsın kalksın hacıyatmaz, su oyunları, oyun hamurunu sık-bırak-şekillendir vb oyunlara ağırlık verebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim, mutlaka deneyeceğim. 🥰

Ben de bunu diyecektim :) sıkılmıştır :)) ne kadar gideceğini ne bilsin; başta gitti oynadı hevesini aldı ve okul defteri artık onun için kapandı :) işe başlasın bari ne diyim :))

Şaka bir yana bundan sonra sizin güçlü durmanız gerekiyor. Çocuklar bizi suistimal ediyorlar. Biz onlar üzülmesin diye uğraştıkca onlar sınırları nasıl daha genişletebilirim yoklamasındalar. Ben hep kızıma seni erken alacağım derdim( o da hep salya sümük ağlardı. Bir gün ben seni arkafaşların anneleri geldiği zaman alacağım sen ağlaman bitince güzel güzel oyna tamam mı diye bıraktım o gün son ağlaması oldu. Ben onu erken aldıkca o daha büyük beklenti içine girdi. Ben sınırları net bir şekilde çizince o da beklentilerini bana göre düzenlwmwk zorunda kaldı.
Çok küçük geliyor kıyamıyorum. 🥹 kaç yaşındaydı kızınız bu sırada?

Oy kuzum beni kıyamam sanırım çocuklar ilk hafta güle oynaya gidip ikinci hafta biraz aaa hep mi geleceğiz modunda oluyorlar ondandır belki İnşaAllah unutur o huyunu da 🤲

Sınıf arkadaşları kac yaşında sınıfta kaç çocuk var
Yaş grubu olarak 6 ay yakınlığı mutlaka önemseyin
Ben öyle düşünmüyorum. Kızım montessorideydi 3 yaşından 5 yaşına kadar çocuklar vardı. Küçükken kızım büyük çocuklardan öğrendi, büyüdü o küçükleri eğitti. Ben çok memnun kaldım.

Küçük kızım 6ay 2 yaşlık bir oyun grubuna gidiyor, bence büyük çocukları gözlemlemek ona çok faydalı oluyor.

Çocuk çocuktan öğrenir fikrindeyim. O nedenle küçük çocukların büyüklerden öğrenmeleri, büyük çocukların ise küçüklere öğretmeyi öğrenmeleri bence çok geliştirici.

Teşekkür ederim Alyaliya siz ne yaptınız başladı mı minnoş?
Bu hafta kaydını yaptırdık. İki kere beraber gittik bir kaç saat vakit geçirdik ama benimkisi beni bırakmak istemiyor pazartesinden itibaren düzenli götürüp kademeli onu yalnız bırakacağım. Gerçekten bu işler çok zormuş inşallah alışabilirler

Ben öyle düşünmüyorum. Kızım montessorideydi 3 yaşından 5 yaşına kadar çocuklar vardı. Küçükken kızım büyük çocuklardan öğrendi, büyüdü o küçükleri eğitti. Ben çok memnun kaldım.

Küçük kızım 6ay 2 yaşlık bir oyun grubuna gidiyor, bence büyük çocukları gözlemlemek ona çok faydalı oluyor.

Çocuk çocuktan öğrenir fikrindeyim. O nedenle küçük çocukların büyüklerden öğrenmeleri, büyük çocukların ise küçüklere öğretmeyi öğrenmeleri bence çok geliştirici.

Biz bu konuda psikolojik tedavi alacak hale geldik. Ve sosyal açıdan çocuk o kdr geriledi ki. Okul montessori idi, tövbeler tövbesi. Ve aylarca sorun yok dendi çocuk mutlu dendi fotoğraf geldi. Ben yaş dönemini önemsiyorum üstüne sorunlu çocuk olunca üstünde kaymaklı ekmek kadayıfı oluyor

Bu hafta kaydını yaptırdık. İki kere beraber gittik bir kaç saat vakit geçirdik ama benimkisi beni bırakmak istemiyor pazartesinden itibaren düzenli götürüp kademeli onu yalnız bırakacağım. Gerçekten bu işler çok zormuş inşallah alışabilirler
Ya bence benimki de beni bırakmak istemeyecek.
Nasıl olacak bilmiyorum.
Bakıcı bulmuştum aradım dün sorun yok başlıyorsunuz değil mi diye yok demez mi ne yapacağımı şaşırdım.
Gerçekten amacım 3 yaşından sonra vermekti ki oğlumu 4 yaşta başlatmıştım.
Yani bakıcıyla uğraşmakta çok zor.
O kadar zor durumdayım ki….

Estagfirullah.
Tüm yorumları okumadım mutlaka güzel tavsiye veren arkadaşlar olmuştur.

Çocuğumuzu tanımadan yapacağım yorum ne kadar doğru olur? Emin olmamakla birlikte genel fikrimi yazayım siz içinden uygun bulduğunuz kısımları değerlendirin.😊

Öncelikle kızınızın tavırları yaşına göre normal.
27 ay okula hızlı adapte olmak için biraz erken.
Bir de oryantasyon süreciniz biraz hızlı ilerlemiş.
Benim yıllardır yöntemim şu şekilde:
Okula ilk ziyaret yaşa göre 30-45 dk sürmeli.
Öğretmenle tanışıp kısa süreli zaman geçirip ayrılmalı.
İkinci gün max 1 saat.
Üçüncü gün 1,5-2 saat.
İlk hafta Cuma günü okulda kalma süresi en fazla 3 saat olmalı.
Çocuk uyumlu ve istekli davransa bile süre uzatılmamalı ki tadı damağında kalsın.

42-48 aydan küçük çocuklarda tam güne geçme en erken aşamalı olarak ikinci haftanın Perşembe günü yapılmalı.

Hızlı oryantasyon genelde iki ya da üç gün sonra regresyon ile sonuçlanır.
Baştan yavaş ilerleyen, zorlanan çocuklar ise süreçte tam ve daha rahatlamış olarak oryante olurlar.

Bir diğer konu; genelde evde gereğinden fazla ilgilenilen, etkinliğe ve kaliteli zamana doyurulan çocuklar ilk bir iki gün hevesini aldıktan sonra okula gitmek istemezler.
Çünkü evde ebeveynin yoğun - bireysel ilgisi öğretmenin aynı anda 8-10 çocuğa gösterdiği ilgiden daha caziptir.

Umarım yeterince yardımcı olabilmişimdir.
Başka bir sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.😊
Aslında bizde de aynı durum var çalıştığım için iş saatlerinde ilgilenemiyorum sonrasını ise uyuyana kadar kaliteli vakit geçirsin diye uğraşıyoruz eşim de ben de ve bu aralar bariz bir bana bağımlılık oluştu yanında dururken bile anne diye ağlıyor sürekli birşeyler yapmamı bekliyor sizce ben bu süreci nasıl yönetebilirim bu bağımlılığı nasıl aşabilirim onu incitmeden yardımcı olursanız çok sevinirim oğlum 19 aylık

Ya bence benimki de beni bırakmak istemeyecek.
Nasıl olacak bilmiyorum.
Bakıcı bulmuştum aradım dün sorun yok başlıyorsunuz değil mi diye yok demez mi ne yapacağımı şaşırdım.
Gerçekten amacım 3 yaşından sonra vermekti ki oğlumu 4 yaşta başlatmıştım.
Yani bakıcıyla uğraşmakta çok zor.
O kadar zor durumdayım ki….
Çok iyi anlıyorum seni ama inşallah düşündüğümüz gibi olmaz kolayca alışırlar. Ben başından beri hiç bakıcı düşünmedim açıkçası. Çünkü kendi yaşıtlarına ihtiyacı var sosyalleşmesi lazım.Bakıcıyla bu çok zor. Ben annesiyken yetemiyorum bakıcı hiç yetemez bi de onun kaprisi hiç çekilmez. Eğer alışırlarsa kreş en mantıklısı.

Çok iyi anlıyorum seni ama inşallah düşündüğümüz gibi olmaz kolayca alışırlar. Ben başından beri hiç bakıcı düşünmedim açıkçası. Çünkü kendi yaşıtlarına ihtiyacı var sosyalleşmesi lazım.Bakıcıyla bu çok zor. Ben annesiyken yetemiyorum bakıcı hiç yetemez bi de onun kaprisi hiç çekilmez. Eğer alışırlarsa kreş en mantıklısı.
Ya alışmazlarsa ne yapıcaz kendimi hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim.
Ciddi anlamda depresyona sürükleniyorum.
Sürekli ağlarsa kreş al kızını derse.
Hayır hasta da olacak ben sürekli izin alamam ki.
Allahım bu nasıl bir şey düşündükçe içinden çıkamıyorum.
Hayır bir de sen öğretmensin yaz tatillerin var benim öyle bir şansım yok 30 gün izin sadece.
Onu da hastalıklarına harcarım zaten.
Bir de çok kötü bir durum çocuk 2.5 yaşında hep kreşlerde okullarda ya ne kadar zor bir hayat onlar için.
Ben mi çok büyütüyorum 😞😞

Hayır bir de sen öğretmensin yaz tatillerin var benim öyle bir şansım yok 30 gün izin sadece.
Bir de çok kötü bir durum çocuk 2.5 yaşında hep kreşlerde okullarda ya ne kadar zor bir hayat onlar için.
Meslek hayatım boyunca sağlıklı gelişim gösterip okula-kreşe alışamayan çocuk görmedim endişelenmeyin.
Çocuklar doğru oryante edilirse okula alışır.

Çok haklısın. Zaten kreşte ilk yıl hep hastalıkla geçiyormuş. Canım ben zaten Ekim sonu doğum iznine ayrılacağım o bitince de ücretsiz izne devam edeceğim eylüle kadar yani evde olacağım ama yine de gidip alışsın sosyalleşsin istiyorum. Eğer komşun vs varsa zor durumlar için ücretli bir şekilde baktırabilirsin. Ben ilk yıl hastalıklara alışsın vakit geçirsin diye yollayacağım ki seneye daha rahat gidebilsin.Emin ol kreş ortamını severlerse en iyisi bu onlar için.

Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.

Çocuk yetiştirmek hiç kolay değilmiş.

Ben de merak ediyorum acaba kreşe gitmek istemeyen çocuğu zorlamalı mı?

“Ağlar ağlar alışır” cümlesi bana yanlış geliyor ama tabii uzman değilim.

2 yaşındaki çocuk kaç gün ağladıktan sonra kreşten alınmalı ya da alınmamalı?

derin sularda derin sularda arkadaşım,

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim gerçekten…

Çok haklısın. Zaten kreşte ilk yıl hep hastalıkla geçiyormuş. Canım ben zaten Ekim sonu doğum iznine ayrılacağım o bitince de ücretsiz izne devam edeceğim eylüle kadar yani evde olacağım ama yine de gidip alışsın sosyalleşsin istiyorum. Eğer komşun vs varsa zor durumlar için ücretli bir şekilde baktırabilirsin. Ben ilk yıl hastalıklara alışsın vakit geçirsin diye yollayacağım ki seneye daha rahat gidebilsin.Emin ol kreş ortamını severlerse en iyisi bu onlar için.
Aaa çok sevindim canım ya Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ayy ya nerden nereye.
Komşum yok canım yani öyle bir yerde oturuyorum ki kimse öyle parayla falan bakmaz.
Babaannesine bırakıcam öyle durumlarda ya da onu bize getiricem.
Ya da birini ayarlamaya çalışıcam bakalım zaman ne gösterecek.
Bizde abi çok hasta oluyor hastanede yatıyor filan öyle geçiriyor hastalıkları kızım da hep hastane ortamında bizimle olmasına rağmen hasta olmuyor bakalım kreşte nasıl olacak.

Back