• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kreşe başlayan kızım ve davranışları

Aaa çok sevindim canım ya Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ayy ya nerden nereye.
Komşum yok canım yani öyle bir yerde oturuyorum ki kimse öyle parayla falan bakmaz.
Babaannesine bırakıcam öyle durumlarda ya da onu bize getiricem.
Ya da birini ayarlamaya çalışıcam bakalım zaman ne gösterecek.
Bizde abi çok hasta oluyor hastanede yatıyor filan öyle geçiriyor hastalıkları kızım da hep hastane ortamında bizimle olmasına rağmen hasta olmuyor bakalım kreşte nasıl olacak.
Teşekkür ederim. Emin ol çocuklar bizden daha dirayetli oluyor. Eminim alışır bir şekilde kendini idare eder. Benim de uykularımın kaçtığı zaman çok oldu. Nasıl olacak diye düşünmekten ama eninde sonunda alışacaklar. Öğretmeni bir süre sonra çocukların eve gitmek istemediğini falan anlattı. Merak etmeyin evleri gibi benimsiyorlar dedi yaşayıp göreceğiz.

Benim kizima çok benziyor. Siz muhtemelen çocuğunuza her şeyinizi verdiniz. Birlikte çok fazla kaliteli vakit geçirdiniz. Onu birey olarak tanıyıp sohbet ettiniz, kitap okudunuz, etkinlikler yaptınız, birlikte gezdiniz, parkta bile kendi haline bırakmadınız ilgi gösterdiği her şey hakkında fikrini sordunuz, sohbet ettiniz. Eger ilişkiniz gerçekten böyle idiyse dışarıdan mükemmel bir iletişim gibi görünse de malesef çocuğun her şeyi haline gelmiş oluyorsunuz. Sizden uzak kalmayı ne kadar sosyal olursa olsun tolere edemiyor olabilir bu durumda. Gittiği yerde mutlu ama diğer taraftan tüm gününü faal bir şekilde dolduran ona sıkılma fırsatı tanımamış, kafasını karıştıran her durumda mükemmel aciklamalariyla onu belirsizliklerden kurtarmış annesi olmadan güvende hissetmiyor.

Eğer böyle olduğunu düşünüyorsanız "şu an seninle vakit geçiriyoruz" mesajini anlayacağı şekilde sürekli sözlü reklam ederek vakit geçirin onunla. Uykuya daldıktan sonra baş ucunda saçlarını okşayarak, 5 dakikalık konuşma yapın her gün. "Seni çok seviyorum, seninle çok güzel vakit geçiriyorum. Senin de benimle vakit geçirmeyi çok sevdiğini biliyorum. Ama görüyorum ki arkadaşlarınla da çok güzel vakit geçiriyorsun. Okulda cok eglendigini görmek beni çok mutlu ediyor. Okuluna git, arkadaşlarınla oyna, sohbet et, ogretmeninle etkinlikler yap, yeni şeyler öğren ve çok eglen. Her okula gittiğinde bir süre sonra evimize yeniden geleceksin yavrum.
Ve evimize geldiğinde sen, ben ve baban birlikte çok güzel zaman geçireceğiz her zaman. Evimiz çok güzel, okul çok güzel, anne ve baba ile vakit geçirmek çok güzel, arkadaşlarla ve öğretmenle vakit geçirmek çok güzel." Son olarak alnından öpün, sevdiğinizi söyleyin, ayrılın baş ucundan. Bir süre sonra gece konuşmalarıyla sakinlesecek inşallah.
Asırı güzel bi yorum olmuş bu❤️kendime ders çıkardım.Bahsettiğiniz annelerden biriyim sanırım.Bunu sadece kızım için değil bana iyi geldiği için de yapıyorum.Sanırım ona kendi alanını da açmam gerek.Çünkü kızım bunu çok talep ediyor.Hatta isyan ediyor ona yeterince alan açmamama.O ne kadar özgür ruhluysa ben aksine sınırlar koymaya çalışan kontrolcü anne rolündeyim.Kendimi değiştirmeyi denicem.

Bu basligin altina dera niteliginde cok guzel yorumlar yazilmis, her biri icin tesekkur ederim. 18 aylik kizimla dogdugu gunden beri bilfiil birlikteyim, her ihtiyacini karsiladim, emzirmeyi bile abarttim bazi noktalarda. Cok sosyal, ozguvenli, neseli ama sinirli mizacli bir bebek. su an bir istegine karsi ciktigimda kriz yasamaya basladik. Bu donemin bir seyleri oturtma, biraz bireysellesmeye baslangici olacagi bir donem olacagini dusunuyorum. Etrafimizda cok fazla kres var, kresten cikan cocuklari gorunce kres kapisina dayanip beni de alin vari hareketler yapiyor mesela. Kimse de 24 ay oncesi almiyor.
Bana gelecek olursaniz, anne ve meme bagimliligi, bebek disinda hayatsizlik, eski sosyal hayatimi ozleme, sikismislik hissinden kafami nadiren de olsa gercek anlamda duvarlara vuruyorum 🥴

Asırı güzel bi yorum olmuş bu❤️kendime ders çıkardım.Bahsettiğiniz annelerden biriyim sanırım.Bunu sadece kızım için değil bana iyi geldiği için de yapıyorum.Sanırım ona kendi alanını da açmam gerek.Çünkü kızım bunu çok talep ediyor.Hatta isyan ediyor ona yeterince alan açmamama.O ne kadar özgür ruhluysa ben aksine sınırlar koymaya çalışan kontrolcü anne rolündeyim.Kendimi değiştirmeyi denicem.
Bu farkındalık çok kıymetli. Hayalini kurduğumuz ebeveynligi yaparken çocuklarımızın da bir şeyleri tek başına deneyimleme ihtiyacını farketmeyebiliyoruz. Sadece etkinlik anlamında söylemiyorum, iletişim noktasında da öyle. Kaliteli bir ebeveynlik amaçlarken toplumun gerçeklerinden uzak bir fanusta tertemiz bir iletişim sunuyoruz onlara. Oysa insanlar çok tahammülsüz, çocuklar akranlarina karşı çok acımasız, öğretmenler -belki sadece iş yoğunluğundan bilemiyorum- şikayet istemiyorumcu ve en başından cocugu dinlemeyi dahi reddedebiliyor. Yani topluma karistiklarinda tolere etmeleri gereken o kadar haksızlık var ki. Çocuk bu ortama girdiği zaman sudan çıkmış balığa dönüyor, nefes alamiyor ve güvenli yuvasına dönmek istiyor haklı olarak. Özetle bireyselligini tanıma hedefiyle yola çıktığımız annelik yolunda çocuğumuzu ailesine bağımlı, psikolojik dayanıklılığı düşük bir insana dönüştürmüş oluyoruz. Benim bakış açım nasıl ki hasta olmasın diye hijyenle büyütülen çocuklar daha cok hasta oluyorsa iletişim noktasında da hijyeni abartılmış evlerde büyüyen çocuklar çok kırılgan ve duygu kontrolü zayıf olabiliyor.

Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.

Çocuk yetiştirmek hiç kolay değilmiş.

Ben de merak ediyorum acaba kreşe gitmek istemeyen çocuğu zorlamalı mı?

“Ağlar ağlar alışır” cümlesi bana yanlış geliyor ama tabii uzman değilim.

2 yaşındaki çocuk kaç gün ağladıktan sonra kreşten alınmalı ya da alınmamalı?

derin sularda derin sularda arkadaşım,

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim gerçekten…
Rica ederim faydam olduysa ne mutlu bana.

‘Ağlar ağlar alışır’ sözü benim sevmediğim bir yaklaşım.
Alışma değil bu durum, çaresizlikten kabullenme.
Bu şekilde kuruma-okula bırakılan çocukların çaresizliği öğrendiğini ve ebeveynlerine olan güvenlerinin sarsıldığını düşünüyorum.

2 yaş çocuğu önce anne-baba eşliği ile saatlik oyun gruplarıyla sosyalleşmeli.
2 yaşta tam gün kreşi ben fazla buluyorum.
Bununla birlikte mecburiyet varsa aşamalı, küçük adımlarla en az iki hafta, en fazla altı hafta sürebilir oryantasyon.
Genelde üç-dört hafta arasında alışıyor çocuklar.

6 haftadan sonra durum bir uzman tarafından gözden geçirilmeli.😊

Rica ederim faydam olduysa ne mutlu bana.

‘Ağlar ağlar alışır’ sözü benim sevmediğim bir yaklaşım.
Alışma değil bu durum, çaresizlikten kabullenme.
Bu şekilde kuruma-okula bırakılan çocukların çaresizliği öğrendiğini ve ebeveynlerine olan güvenlerinin sarsıldığını düşünüyorum.

2 yaş çocuğu önce anne-baba eşliği ile saatlik oyun gruplarıyla sosyalleşmeli.
2 yaşta tam gün kreşi ben fazla buluyorum.
Bununla birlikte mecburiyet varsa aşamalı, küçük adımlarla en az iki hafta, en fazla altı hafta sürebilir oryantasyon.
Genelde üç-dört hafta arasında alışıyor çocuklar.

6 haftadan sonra durum bir uzman tarafından gözden geçirilmeli.😊
Çok çok teşekkür ederim arkadaşım. Tabii ki çok çok faydanız oluyor.

Allahım hepimize yardım etsin inşallah.

Yavrularımızı da korusun inşallah.

Benim kizima çok benziyor. Siz muhtemelen çocuğunuza her şeyinizi verdiniz. Birlikte çok fazla kaliteli vakit geçirdiniz. Onu birey olarak tanıyıp sohbet ettiniz, kitap okudunuz, etkinlikler yaptınız, birlikte gezdiniz, parkta bile kendi haline bırakmadınız ilgi gösterdiği her şey hakkında fikrini sordunuz, sohbet ettiniz. Eger ilişkiniz gerçekten böyle idiyse dışarıdan mükemmel bir iletişim gibi görünse de malesef çocuğun her şeyi haline gelmiş oluyorsunuz. Sizden uzak kalmayı ne kadar sosyal olursa olsun tolere edemiyor olabilir bu durumda. Gittiği yerde mutlu ama diğer taraftan tüm gününü faal bir şekilde dolduran ona sıkılma fırsatı tanımamış, kafasını karıştıran her durumda mükemmel aciklamalariyla onu belirsizliklerden kurtarmış annesi olmadan güvende hissetmiyor.

Eğer böyle olduğunu düşünüyorsanız "şu an seninle vakit geçiriyoruz" mesajini anlayacağı şekilde sürekli sözlü reklam ederek vakit geçirin onunla. Uykuya daldıktan sonra baş ucunda saçlarını okşayarak, 5 dakikalık konuşma yapın her gün. "Seni çok seviyorum, seninle çok güzel vakit geçiriyorum. Senin de benimle vakit geçirmeyi çok sevdiğini biliyorum. Ama görüyorum ki arkadaşlarınla da çok güzel vakit geçiriyorsun. Okulda cok eglendigini görmek beni çok mutlu ediyor. Okuluna git, arkadaşlarınla oyna, sohbet et, ogretmeninle etkinlikler yap, yeni şeyler öğren ve çok eglen. Her okula gittiğinde bir süre sonra evimize yeniden geleceksin yavrum.
Ve evimize geldiğinde sen, ben ve baban birlikte çok güzel zaman geçireceğiz her zaman. Evimiz çok güzel, okul çok güzel, anne ve baba ile vakit geçirmek çok güzel, arkadaşlarla ve öğretmenle vakit geçirmek çok güzel." Son olarak alnından öpün, sevdiğinizi söyleyin, ayrılın baş ucundan. Bir süre sonra gece konuşmalarıyla sakinlesecek inşallah.
Biz çok fazla sıkılmaya fırsat verdikmisiz ki korktuğum oğlum bile uyum haftasıni çok şükür atlattı😂😂ikizler kreşe başladı. Kızım direkt oğlum biraz mizlanma ile ilk haftayı bitirdi. Yarın ikinci hafta başlıyor ve bugün den beri ne zaman gideceğiz diyorlar. Bende tam olarak sizin belirttiğiniz nedenle olduğunu düşünüyorum. İkiz çocuk temel ihtiyaçlarını karşılamaktan diğer şeylere zaman ayiramadik ki onun için okula bayildilar. 🧿İlk defa işe yaradı. Diğer türlüsü çok zor olacaktı. Çok şükür ilk hafta güzel geçti

Estagfirullah.
Tüm yorumları okumadım mutlaka güzel tavsiye veren arkadaşlar olmuştur.

Çocuğumuzu tanımadan yapacağım yorum ne kadar doğru olur? Emin olmamakla birlikte genel fikrimi yazayım siz içinden uygun bulduğunuz kısımları değerlendirin.😊

Öncelikle kızınızın tavırları yaşına göre normal.
27 ay okula hızlı adapte olmak için biraz erken.
Bir de oryantasyon süreciniz biraz hızlı ilerlemiş.
Benim yıllardır yöntemim şu şekilde:
Okula ilk ziyaret yaşa göre 30-45 dk sürmeli.
Öğretmenle tanışıp kısa süreli zaman geçirip ayrılmalı.
İkinci gün max 1 saat.
Üçüncü gün 1,5-2 saat.
İlk hafta Cuma günü okulda kalma süresi en fazla 3 saat olmalı.
Çocuk uyumlu ve istekli davransa bile süre uzatılmamalı ki tadı damağında kalsın.

42-48 aydan küçük çocuklarda tam güne geçme en erken aşamalı olarak ikinci haftanın Perşembe günü yapılmalı.

Hızlı oryantasyon genelde iki ya da üç gün sonra regresyon ile sonuçlanır.
Baştan yavaş ilerleyen, zorlanan çocuklar ise süreçte tam ve daha rahatlamış olarak oryante olurlar.

Bir diğer konu; genelde evde gereğinden fazla ilgilenilen, etkinliğe ve kaliteli zamana doyurulan çocuklar ilk bir iki gün hevesini aldıktan sonra okula gitmek istemezler.
Çünkü evde ebeveynin yoğun - bireysel ilgisi öğretmenin aynı anda 8-10 çocuğa gösterdiği ilgiden daha caziptir.

Umarım yeterince yardımcı olabilmişimdir.
Başka bir sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.😊
38 aylıklar. Geçen hafta başladık bizde. İkizler kızım ayından fazla olgun bir çocuk. Hiç sorun oluşmadı. Oğlum biraz hareketli sabırsız bir çocuktur. İlk gün yarım saat kaldık. Oğlum öyle gözlerden yaşlar akarcasina değilde biraz mizildayip ağlar gibi oldu. İkinci gün 1 saat kaldılar. 3. Gün 2.5 saat. İkiz oldukları için bizim evde etkinlik min düzeyde. Çalışıyorum bende çokça öpme konuşma var ama öyle oyuncaklarla saatlerce oynayıp etkinlikler yapma maalesef olmadı. Oğlum çok hareketli çoğu zaman denesekte oyun hamuruyla oynarken bile on dakikayi geçmedi. Ağzına koyardı. Boyayı kızın koluna sokardi. Çok çabaladım baktım onlarda yıpranıyor bende etkinliği kreşe erteledim. Ama sevmek öpmek tabiki çok fazla vardı. Belki ordaki etkinlikler hoşlarına gitti bilmiyorum 4. Gün 3 saat 5. Gün 4.5 saat sorunsuz durdular. Zaten yarım gün gidecekler. Oğlumun etkinliklere dahil olduğunu görmek paha biçilmez. Ben evde yaptiramazken orda yapıyor olması doğru karar verdiğimi düşündürüyor.

Biz çok fazla sıkılmaya fırsat verdikmisiz ki korktuğum oğlum bile uyum haftasıni çok şükür atlattı😂😂ikizler kreşe başladı. Kızım direkt oğlum biraz mizlanma ile ilk haftayı bitirdi. Yarın ikinci hafta başlıyor ve bugün den beri ne zaman gideceğiz diyorlar. Bende tam olarak sizin belirttiğiniz nedenle olduğunu düşünüyorum. İkiz çocuk temel ihtiyaçlarını karşılamaktan diğer şeylere zaman ayiramadik ki onun için okula bayildilar. 🧿İlk defa işe yaradı. Diğer türlüsü çok zor olacaktı. Çok şükür ilk hafta güzel geçti
Harika haberler 🌱 Her zorluk beraberinde bir kolaylıkla giriyor hayatımıza. Sizinki maşallah çok erken girmiş demek ki. Hep böyle kolaylıklarla dolu olsun yolunuz 🌸

4. Haftamız, hala çoook ağlıyor. Evde davranışları düzeldi ve artık ısırmıyor da çok şükür. Ama sabahları bırakırken beni çok zorluyor. 😭😭😭

Peki siz bırakıp gittikten sonra nasılmış?
İyi diyorlar, hemen fotoğraf gönderiyorlar zaten, oynuyor ağlamıyor. Etkinlikler de mutlu gözüküyor gülüyor poz veriyor. Tek sorunumuz ağlayarak ayrılmak ve işe gitme anne okula gitmicem anne. 😕

İyi diyorlar, hemen fotoğraf gönderiyorlar zaten, oynuyor ağlamıyor. Etkinlikler de mutlu gözüküyor gülüyor poz veriyor. Tek sorunumuz ağlayarak ayrılmak ve işe gitme anne okula gitmicem anne. 😕
Benim kızım sevinerek gidiyor kıyafetlerini kendi seçiyor. Ama her zaman ilk girişte yalandan bir ağlama yapıyor kızım benim işim var biter bitmez seni alacağım asla burada bırakmayacağım diye her gün anlatıyorum bir süre sonra tamam anne diyor öğretmeninin elini tutup sınıfına gidiyor.bizimde iki hafta olacak ama dediğim gibi her seferinde az da olsa bir ağıdımız var. Öğretmenleri normal olduğunu söylüyor. Bizimki de yemeklerini yiyor oyunlara katılıyor gayet mutlu

Benim kızım sevinerek gidiyor kıyafetlerini kendi seçiyor. Ama her zaman ilk girişte yalandan bir ağlama yapıyor kızım benim işim var biter bitmez seni alacağım asla burada bırakmayacağım diye her gün anlatıyorum bir süre sonra tamam anne diyor öğretmeninin elini tutup sınıfına gidiyor.bizimde iki hafta olacak ama dediğim gibi her seferinde az da olsa bir ağıdımız var. Öğretmenleri normal olduğunu söylüyor. Bizimki de yemeklerini yiyor oyunlara katılıyor gayet mutlu
Vallahi sizinkinin maşallahı var. Bizim 4. Haftamız. Konuşmaktan dilimizde tüy bitti. Her sabah gitmicem okula, sen işe gitme diye başlıyoruz, kapıda ağlıyor bırakmak istemiyor. Öyle sevinerek gittiğimiz hiç olmadı. 😔

Bizimki de 20 aylık.

Oyun grubu olsun diye istedim.

Çok çok ağlıyor.

Kızımın konuşması yaşıtlarına göre ileri. Öğretmeni kendini çok güzel ifade ediyor, çok detaylı konuşuyor diyor. Hani ifade edemediği için ısırmakta çare buluyor desem o da değil. Başka çocuklara zarar vermesini kabullenemiyorum. 😕
Alışır çok normal diyor okuldakiler de, ben de en doğru en hasarsız şekilde nasıl atlatabiliriz diye düşünüyorum/
kızınızın vücudunu kontrol edin eğer onu ısıran bi arkadaşı varsa oda oyun sanıp aynısını yapıyordur siz kızınıza bi sorun belki söyler

Vallahi sizinkinin maşallahı var. Bizim 4. Haftamız. Konuşmaktan dilimizde tüy bitti. Her sabah gitmicem okula, sen işe gitme diye başlıyoruz, kapıda ağlıyor bırakmak istemiyor. Öyle sevinerek gittiğimiz hiç olmadı. 😔
Bazen çocuklar bizi kullanabiliyor suistimal ediyorlar. Benim kızımda sizin kızınızda bence böyle yapıyor. Yani herşey bırakana kadar. Bıraktıktan sonra problem yok. Eğer orda hala huysuzluğa devam etseler ya da devamlı ağlasalar evet o zaman almak gerekir. Siz asla üzüldüğünüzü belli etmeyin kararlı olun.

Back