• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kresde olanlar.

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Bakin listeye sadece bana göremo yetersiz.
Listeyi hazırlayan kim?
Bizim kreşte diyetisyen ve beslenme uzmanı hazırlıyor.
Kendi mutfağı var kreşin, orada pişiyor her şey.
Ama helva var mıydı dikkat etmedim.

Özel degil , devlet. Temizlik malzemelerine 150 lira ücret vererek aldik , birde 400 liralik kirtasiye malzemesi istedi cifter cifter. Onlarda problem yok ama cocuk tahin helva yermi allah askina ?

Bakın cocuk yer mi demeyin yer illaki bu kadar yadırgamayın. Evde yemediği şeyleri kreşlerde yiyebiliyor çocuklar arkadaşları ile birlikte örnek alarak.
Kreşte çalıştım ve biliyorum hiç yemez denilen şeyleri çocuklar yiyor

Listeyi paylaşmışsınız ona da bakacağım
Ekleme: kreşte kahvaltıyı şu şekilde düşünüyorlar genel olarak evde aileleriyle birşeyler atıştırıyorlar diye orda çok ağır şekilde geçirmiyorlar.
Siz başka kreşlerin listelerine de bir göz atın birkaçını karşılaştırın ne var ne yok gibi

Son düzenleme:
Peynir yetersiz ,her gun olmali
Recel asla olmamali
Cikolata asla olmamali
Yumurtali ekmek olmamali
Her gun yumurta,peynir,zeytin olmali. Bitki cayini cok dogru bulmuyorum ben 4 yas cocuguna,bence sut olmali. Ya da mevsimine gore tek bir adet meyvenin sulandirilmis suyu. Mesela portakal suyu verilecekse 1 portakalin suyu olmali. Havuc suyuysa 1 porsiyonun suyu cikarilmali. Fazlasi zarar cunku seker hastaliguna davetiye resmen

Kahvalti diye verilenler uygun degil ozetle

Eğer vizyon sahibiyse isim duyurmaksa kreşin amacı bu yonde ilerler ve yazdığınız hicbir seyi yapmaz. Oğlum ikisinede gitti, devletede bulundugmuz şehirde isim yapmis, özverili , çalışkan müdür ve personeliyle çalıştı , eksikler olmadi mi oldu illaki mesela yemekleri hep karbonhidrat agirlikliydi. Bu sene özelde arastirmalar sonucu gitti ve okuldaki her öğretmen üniveriste mezunu ve hazır gıdalara karşı, eriste, yoğurt ve evde yapılacak seyleri kendileri yapıyorlar. Tavuk yerine hindi eti kullanıyorlar. Kesinlikle tv, video izlemiyorlar. Mesela devlette izeletme oluyordu azda olsa. Yani diyecegim şu devlet ya da özel hepsinin iyisi ya da kötüsü var, bunu bizim araştırıp bulmamız lazim.
Benim kızımın kreşinde bunlar veriliyor.
Listeyi hazırlayan diyetisyen ve beslenme uzmanı.
Yani üniversite mezunu ve alanı bu.

Nasıl itiraz edeceğiz?

Nasıl itiraz edeceğiz?
Hangi diyetisyen,hangi beslenme uzmani 4 yas cocuguna tahin,cikolatali ekmek oneriyorsa itibar etmeyin. Benim ninem ciksa gelse bunu yedirmez torunlarina yahu. Yollamayin cocuklarinizi boyle kreslere. Arastirin,duzgun yer illa ki vardir. Bu kotuluk resmen evlatlara

Menü bu oğlum sabah gitmiyor ama ama giyseydi ac kalmazdı, öğlende ona cok hitap etmiyor kendiyle alakali ama azda olsa yiyor

Eklentiler

• Screenshot_20180920-102153.png
    Screenshot_20180920-102153.png
    139,5 KB · Görüntüleme: 149
  • Screenshot_20180920-102027.png
    Screenshot_20180920-102027.png
    150,8 KB · Görüntüleme: 135
Menüye baktım da, cidden rezalet. Reçelli ekmek, bitki çayı ne alaka? Hangi bitki ayrıca, o bile önemli. Süt o kadar pahalı bir şey değil. Her sabah peynir, zeytin, yumurta, domates, salatalık verseler, çeşit yapacağız diye bu kadar saçma sapan bir menü oluşturmalarından kırk kat daha iyidir.
Zaten ekmek olan kahvaltıda fırında patates var. Amaçları çocukları sağlıklı beslemek değil de, bir şekilde doyuralım sanki.

Esime defalarca sordum gercekten benim gorevim degilmi dedi dedim. Vallahi oyle dedi diyor. Eee cis ablasi bu cocugun cisini yaptirdikdan sonra sinifa yolluyor, ögretmen ona soylesin bari agzimi yorulurmus dedim. Herkes gorevini severek yapsa bunlar olmaz ya.

4 yasinda degil mi kiziniz?
cis ablasi nedir ki tam olarak?

benim oglum 4 yasindayken gittigi okulda altina yapti, aradilar okuldan gittim, ben gidene kadar da cocuk o sekilde bekledi,
ki evde kucuk bebegim vardi uyandirdim giydirdim taksiyle gittim, yarim saat gecmistir.
Ne usuttu, ne de psikolojisi bozuldu.
Okuldaki kurallar evden farkli olabilir, cocuklarimizi bu yonde telkin edersek sorun olmaz.

Yine oglumun okulunda yemek yok, ben evden beslenme koyuyorum, belki okuldan boyle bir esneklik istemekte de fayda olabilir, siz yemek aidati vermezsiniz, beslenmesini cantasinda gonderirsiniz, sorun da ortadan kalkar.

Nasıl itiraz edeceğiz?

Mesela benim oğlum yumurta yemez ben farkli cesitte yapıyorum. Ama su listeyle gitse zaten ac kalir ekmegi yer. Diyetisyen nasil boyle ayarliyor bilmiyorum oda eldeki imkanlarla liste yapıyor heralde. Müdürle konuşun bence belki değiştirebilir

Hangi diyetisyen,hangi beslenme uzmani 4 yas cocuguna tahin,cikolatali ekmek oneriyorsa itibar etmeyin. Benim ninem ciksa gelse bunu yedirmez torunlarina yahu. Yollamayin cocuklarinizi boyle kreslere. Arastirin,duzgun yer illa ki vardir. Bu kotuluk resmen evlatlara
Zaten 2-3 tane özel kreş var. Onlar çok pahalı.
Devlet anaokulu olarak en iyisi bu.
Diğerlerinde öğünleri anneler hazırlıyor.
Onların da % 90 ı poğaça, kek.

Nasıl itiraz edeceğiz?
Ya keşke her üniversite mezunu işinin ehli olsa. =( Şu beslenme listesini oluşturmuş bir beslenme uzmanı, önceliği çocuklara değil, başka şeylere vermiştir bence.

Mesela benim oğlum yumurta yemez ben farkli cesitte yapıyorum. Ama su listeyle gitse zaten ac kalir ekmegi yer. Diyetisyen nasil boyle ayarliyor bilmiyorum oda eldeki imkanlarla liste yapıyor heralde. Müdürle konuşun bence belki değiştirebilir
Onu da sordum.
MEB'in onayladığı liste buymuş. Her devlet anaokulunda standartmış.

Bence abartıyorsunuz. Okul kurallarını ögrenecek atleti dısardaysa kendisi toplamayı ögrenecek . Burnu aktıysa kendi silmeyi ögrenecek .Onlara sorumluluk vermek zorundalar. Kahvaltıda yemediği şeyler varsa evde yedirin bir şeyler .

Ya keşke her üniversite mezunu işinin ehli olsa. =( Şu beslenme listesini oluşturmuş bir beslenme uzmanı, önceliği çocuklara değil, başka şeylere vermiştir bence.
Gönderdiğim kreş, üniversitenin kreşi aynı zamanda. Çalışanların çocukları geneli oluşturuyor.
Anaokulu menüsünü ve rektörlüğün menüsünü hazırlayan aynı kişi.

İtiraz etsek, google velisi olacağımız % 100.

Onu da sordum.
MEB'in onayladığı liste buymuş. Her devlet anaokulunda standartmış.
O zaman evde kahvaltisini yaptırın orda yediği bu listeyle ayniysa gerçekten faydalı birsye yok ki, ben mesela recel yedirmiyorum .gecen sene bizimde hep karbonhidratti öğlen gidiyordu evde yedirip gönderiyordum, zaten 3 te ogle yemeği veriyorlardı onuda yerse yiyordu. Eğitim iyise , sabah evde yedirmekten baska çareniz yok

O zaman evde kahvaltisini yaptırın orda yediği bu listeyle ayniysa gerçekten faydalı birsye yok ki, ben mesela recel yedirmiyorum .gecen sene bizimde hep karbonhidratti öğlen gidiyordu evde yedirip gönderiyordum, zaten 3 te ogle yemeği veriyorlardı onuda yerse yiyordu. Eğitim iyise , sabah evde yedirmekten baska çareniz yok
Ben de öyle yapıyorum.
Sonuçta arkadaşlarıyla beraber yiyor çoğu şeyi.

Back