- 7 Aralık 2013
- 2.977
- 17.162
- 408
- 29
- Konu Sahibi - Pudra Pembe -
Krese toplamda verdigimiz ücret 150 lira.Ben bir şeyi anlamadım aidatı 150-TL demişsiniz , yemek için ekstra 150-TL mi alıyorlar yoksa kreşin aylık ücreti mi 150-TL ???
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Krese toplamda verdigimiz ücret 150 lira.Ben bir şeyi anlamadım aidatı 150-TL demişsiniz , yemek için ekstra 150-TL mi alıyorlar yoksa kreşin aylık ücreti mi 150-TL ???
Yani sadece o olsa cocugu tuvallete yollamamis. Zaten cocugumun idrar yolu enfeksiyonu var böyle durumdada tetikler enfeksiyon.Ogretmeninize izah edilecek bir durum yok. Cocugu alirsiniz en kotu ihtimal. Af buyrun da ogrenci totosu acik gezse benim gorevim degil diyecek bir ogretmen. Ben anlamiyorum yani toparlasin demiyorum da biz lisedeyken bile yakanizi gomleginizi toplayin diye ikaz ederdi hocalarimiz. Onlarin gorevi ikaz etmek. Zor degil. Bir kere soylese cocuk toplar kendini.
Uyarması düzeltmesi gerekir tabi ki, düzeltip oyun esnasında açılmış da olabilir bilinmez ki o. Öğretmenle konuşup izah edin en iyisi çocuklarla ilgilenen abla kimse onu uyarır muhtemelen. Henüz okulun ilk haftaları bir düzenin oturması zaman alır, gün geçtikçe yoluna girer her şey zatenKizimin abartigini sanmiyorum. Onh en iyi taniyan benim. Yalan agzindan hic duymadim veya biseyi abartip ilgi cektigini.
Tabiki cocuk icine sokmayi ögrenmis olmali lakin biliyorda ama sonucta cocuk bu. Acele edebilir arkadaslariyla oynamak icin , tam yapamayabilir. Tuvallete destek olan abla onu görmüyormu basinda bekliyor sonuc olarak
4 yas cocugunu tuvalete yollamayan ogretmenYani sadece o olsa cocugu tuvallete yollamamis. Zaten cocugumun idrar yolu enfeksiyonu var böyle durumdada tetikler enfeksiyon.
Ücret çok çok iyi. Istanbulda devlet anaokullri da böyle ve bizimkinde kahvaltı verilmiyor,evden götürüp beslenme saatinde yiyorlar.Bizimki evde yiyip gidiyor.Verilen kahvaltı fiyata göre normal geldi banaKrese toplamda verdigimiz ücret 150 lira.
Birde isin gicik eden tarafi su ; sonra herkesi yolladi beni yolmadi diyo. Saka gibi. Kizim ogretmenini seviyormusun diyorum. Evet anne cok seviyorum diyor4 yas cocugunu tuvalete yollamayan ogretmen
Aferin ona
Ne diyeyim bilemedim
Anladım devletmiş sonradan gördüm yorumlarda. Ben 4 yaş çocuğunu devlette bir kreşe göndermezdim açıkcası çok bir şey beklememek lazım yemek vs konusunda ama öğretmenin çocuklara yaklaşımı asıl problem gibi duruyor.Krese toplamda verdigimiz ücret 150 lira.
Yazik cocugaBirde isin gicik eden tarafi su ; sonra herkesi yolladi beni yolmadi diyo. Saka gibi. Kizim ogretmenini seviyormusun diyorum. Evet anne cok seviyorum diyor
Asil özeli onermiyorlar cünkü denetim cok az orda. Ve dünden kalan yemegi yedirebiliyorlar. Maliyet düssün diye ögretmen yerine lise mezunu cocuk gelisimi okuyan birini alabiliyorlar. Devlette denetim daha sıkı.Anladım devletmiş sonradan gördüm yorumlarda. Ben 4 yaş çocuğunu devlette bir kreşe göndermezdim açıkcası çok bir şey beklememek lazım yemek vs konusunda ama öğretmenin çocuklara yaklaşımı asıl problem gibi duruyor.
sureklı belını toplayamazlar helekı 20 kişilik bir devlet kreşine verdiyseniz düşünün yani o kadar çocukla kim özel olarak ilgilenebilir ki, toplasalar bile oynarken vs açılmışta olabilir. yemek konusunda menu yok gıbı bırsey ama zaten yarım gun okulda genelde atıstırmalık tarzı yıyecekler verılır benım zamanımda da boyleydı , ama sız evde kahvaltısını yaptırıp gonderebılırsınız okula çözüm olarak.... oyuncak konusunda bence sadece uyarmıstır ama kızınız sahsına munasır bırsey sanmıs olabılır...Günaydin hanimlar kafami toparlayamadigim icin yaziyorum. Fikirlere ihtiyacim var.
Kizim 4 yas kresine basladi , ankarada gayet nezih bir kesimde ve okul daha 2 yıllık. Evimize yakin olmamasina ragmen cocugun egtimi icin orayi tercih ettik.
Gecen hafta uyum surecimiz mukemmel di. Ögretmen bizi karsilarken öpücüklere bogmustu.
Bu hafta sabah 8 ögln 1 olarak basladik. Sabah kavaltisi oradan aidat aylik 150 lira olarak..
Neyse kızımı babasi birakip aliyor simdilik. Ilk iki gün atleti disardaymis esim alirkene en son esim ögretmene demiski cocugun beli aciliyor iki gundur boýle demis. Ögretmende o benim gorevim degil tuvalleti yaptiran ablalara söyleyin demis. Esim orayla ilgilenen kayit yapan hanimin yanina gitmis. Anlatmis bisey dememis. Sonra kizimiza demis ne yedin? Kuru ekmek demis. Esim demis nasil yani liste vermemislerdi bize bir bakmis listede aynen söyle ; bitki cayi , ekmek, zeytin ve helva. Evet helva ya hangi cocuk sever helvayi bide sabahin köründe neyse demis esim listeye bakalim yemedigi bisey olursa evden yedirir yollariz. Simdi bu son iki gündür olanlara bakin. Kizim babasina bisey demiyor. Geldi anne ögretmenim bana cok kızdı. Neden kızım diyorum . Oyuncak oynuyordum, x oyuncak saati bitti cabuk onlari yerine birak. Olabilir kizim diyorum cunku herseyin evdeki gibi saati var, ama cok kizdi.. kurt düsürmeyim icime diyorum , ögretmen o bazen sert durmak zorunda 20 kisilik sınıf diyorum diyorum..
En son aksam anne ögretmenim beni tuvallete göndermedi dedi, neden dedim cünkü herkes gitmek istedi bende dedim oda hicbiriniz gitmeyecek dedi, sonra herkesi gönderdi beni göndermedi... allahim kafayi yememek elde degil, pedogogla görüstük aksam cocugun düzeni degistirmeyin 10 gündür orda cözüm yolluna gidin dedi...
Bugun oglen ben gidecegim ve herkesle teker teker konusacagim. Ne yapmam lazim , nedemem lazim bana akil verin basindan gecenler..
Tesekkür ederim..
Günaydin hanimlar kafami toparlayamadigim icin yaziyorum. Fikirlere ihtiyacim var.
Kizim 4 yas kresine basladi , ankarada gayet nezih bir kesimde ve okul daha 2 yıllık. Evimize yakin olmamasina ragmen cocugun egtimi icin orayi tercih ettik.
Gecen hafta uyum surecimiz mukemmel di. Ögretmen bizi karsilarken öpücüklere bogmustu.
Bu hafta sabah 8 ögln 1 olarak basladik. Sabah kavaltisi oradan aidat aylik 150 lira olarak..
Neyse kızımı babasi birakip aliyor simdilik. Ilk iki gün atleti disardaymis esim alirkene en son esim ögretmene demiski cocugun beli aciliyor iki gundur boýle demis. Ögretmende o benim gorevim degil tuvalleti yaptiran ablalara söyleyin demis. Esim orayla ilgilenen kayit yapan hanimin yanina gitmis. Anlatmis bisey dememis. Sonra kizimiza demis ne yedin? Kuru ekmek demis. Esim demis nasil yani liste vermemislerdi bize bir bakmis listede aynen söyle ; bitki cayi , ekmek, zeytin ve helva. Evet helva ya hangi cocuk sever helvayi bide sabahin köründe neyse demis esim listeye bakalim yemedigi bisey olursa evden yedirir yollariz. Simdi bu son iki gündür olanlara bakin. Kizim babasina bisey demiyor. Geldi anne ögretmenim bana cok kızdı. Neden kızım diyorum . Oyuncak oynuyordum, x oyuncak saati bitti cabuk onlari yerine birak. Olabilir kizim diyorum cunku herseyin evdeki gibi saati var, ama cok kizdi.. kurt düsürmeyim icime diyorum , ögretmen o bazen sert durmak zorunda 20 kisilik sınıf diyorum diyorum..
En son aksam anne ögretmenim beni tuvallete göndermedi dedi, neden dedim cünkü herkes gitmek istedi bende dedim oda hicbiriniz gitmeyecek dedi, sonra herkesi gönderdi beni göndermedi... allahim kafayi yememek elde degil, pedogogla görüstük aksam cocugun düzeni degistirmeyin 10 gündür orda cözüm yolluna gidin dedi...
Bugun oglen ben gidecegim ve herkesle teker teker konusacagim. Ne yapmam lazim , nedemem lazim bana akil verin basindan gecenler.. sana tavsiyem okulunu değiştir ne demek kızdı kızma arkadaşım şimdiden okul fobisi olmasın degiştir
Tesekkür ederim..
Doğru kreş seçildiğinde ve ucuza kaçılmadığında özel de çok iyi kurumlar var , benim oğlum 8 aylıktan bu yana kreşte , ben olsam bu kadar iyi bakıp yetiştiremezdim , içim çok rahat en gıcık olduğum şey öğlen ne yerse aynısından akşamda yemek istemesi ben işten sonra ona nereden bulup istediklerini yapacaksamAsil özeli onermiyorlar cünkü denetim cok az orda. Ve dünden kalan yemegi yedirebiliyorlar. Maliyet düssün diye ögretmen yerine lise mezunu cocuk gelisimi okuyan birini alabiliyorlar. Devlette denetim daha sıkı.
Siz sanirim calisiyorsunuz. Ben calismiyorum.benim cocugumi krese yolamamdaki amac, evde ben ona yeterli gelemedigim icin cevre edinip sosylesmesi. Cok bi beklentim yok cocuk eglensin , kesin , bicsin , oynasin.. ama brn bunu bekliyorum diyede sen cocugumu ezemezsin degilmi. Sizin durumunuz tamamen bakim odakli onlar sizin cocugunuu yetistirmek zorundalar, cünkü günün büyük bölümünü orda geciriyor cocuk.Doğru kreş seçildiğinde ve ucuza kaçılmadığında özel de çok iyi kurumlar var , benim oğlum 8 aylıktan bu yana kreşte , ben olsam bu kadar iyi bakıp yetiştiremezdim , içim çok rahat en gıcık olduğum şey öğlen ne yerse aynısından akşamda yemek istemesi ben işten sonra ona nereden bulup istediklerini yapacaksam![]()
Ben evde yemediği ama orada yediği besin maddelerini nasıl pişirip nasıl sunduklarını öğrenince evde de aynı şekilde yaparak yedirmeye başladım. Oğlumla anlaşamadığımız tek nokta hiç tuz kullanmıyor , öyle alıştı kreşte gerçekten dengeli ve sağlıklı besleniyorlar , zaten aylık listeleri onların ihtiyaçlarına göre diyetisyenler hazırlıyor ve listelerde günlük kalori vs miktarları ayrıntılı yazıyor en azından bizim kreşte bu şekildeDevlet okulu olması bu kadar salmış olmalarının açıklaması olamaz. Sabah kahvaltısında helva ne alaka yani? Tamam kuş sütü eksik olmayacak bir sofra beklemez herhalde kimse, maliyet açısından, ama aklı başında insan onun yerine çocuğun gelişimine faydalı bir şey koyar; bir yumurta ya da peynir gibi...
Anlatılan öğretmen profili de azıcık bile çocuk psikolojisinden anlamayan biri gibi düşündürtüyor. Çocuğun çişi varsa yapar, insani bir ihtiyaç. Buna kızarak izin vermemesi, bir çeşit şiddet bana göre. Önce gidip enikonu konuşun, burada neler oluyor diye. Olmadı şikayet edin, kreşi değiştirin ama aynı düzende devam etmemeli bu durum. Yazık çocuklara. Okul hayatından soğutacak, çocuğun özgüvenini sarsacak şeyler bunlar.
Özel kreşleri önermiyorlar demişsiniz ama kızım özel kreşe gidiyor neredeyse 8 aydır. 18 yıllık bir kurum, epey araştırdık. Gerçekten evde bazı açılardan benim gösterdiğim özenden çok daha fazla özen gösteriyorlar çocuklara. Kurallar var ama baskı, yasak, bağırmak gibi şeyler olmuyor. Herkes özele gönderecek diye bir durum elbette olamaz ama bütün devlet kreşleri de böyle olamaz. Kısaca durumu kabullenmeyin.
Tesekkür ederim tamda dusündügüm seyleri söylemissiniz..Devlet okulu olması bu kadar salmış olmalarının açıklaması olamaz. Sabah kahvaltısında helva ne alaka yani? Tamam kuş sütü eksik olmayacak bir sofra beklemez herhalde kimse, maliyet açısından, ama aklı başında insan onun yerine çocuğun gelişimine faydalı bir şey koyar; bir yumurta ya da peynir gibi...
Anlatılan öğretmen profili de azıcık bile çocuk psikolojisinden anlamayan biri gibi düşündürtüyor. Çocuğun çişi varsa yapar, insani bir ihtiyaç. Buna kızarak izin vermemesi, bir çeşit şiddet bana göre. Önce gidip enikonu konuşun, burada neler oluyor diye. Olmadı şikayet edin, kreşi değiştirin ama aynı düzende devam etmemeli bu durum. Yazık çocuklara. Okul hayatından soğutacak, çocuğun özgüvenini sarsacak şeyler bunlar.
Özel kreşleri önermiyorlar demişsiniz ama kızım özel kreşe gidiyor neredeyse 8 aydır. 18 yıllık bir kurum, epey araştırdık. Gerçekten evde bazı açılardan benim gösterdiğim özenden çok daha fazla özen gösteriyorlar çocuklara. Kurallar var ama baskı, yasak, bağırmak gibi şeyler olmuyor. Herkes özele gönderecek diye bir durum elbette olamaz ama bütün devlet kreşleri de böyle olamaz. Kısaca durumu kabullenmeyin.
Demek ki devlet kresi boyle
Ben olsam yollamam cocugu boyle bir okula. Listeyi verseler nolur gene helva cikacak kahvaltida.
Bence evde kahvaltısını güzelce yaptırıp gönderin bu durumda , sosyalleşmesi ve paylaşmayı öğrenmesi için güzel düşünmüşsünüz. Ara sıra da gidip yoklayın bence madem evdesiniz , öğretmen biraz çekinsin. Zaten çocuk konuşup her şeyi anlatabilecek yaşta , korkutup sindirmesinler yeterli...Siz sanirim calisiyorsunuz. Ben calismiyorum.benim cocugumi krese yolamamdaki amac, evde ben ona yeterli gelemedigim icin cevre edinip sosylesmesi. Cok bi beklentim yok cocuk eglensin , kesin , bicsin , oynasin.. ama brn bunu bekliyorum diyede sen cocugumu ezemezsin degilmi. Sizin durumunuz tamamen bakim odakli onlar sizin cocugunuu yetistirmek zorundalar, cünkü günün büyük bölümünü orda geciriyor cocuk.
Kızım o konuda beni gıcık ediyor açıkçası. =)) Evde kırk farklı şekilde sunup bir türlü yediremediğim şeyleri; mesela bezelye, kuru fasulye, taze fasulye, nohut, ne hikmetse okulda löpür löpür götürüyor, eve gelince kendisi de anlatıyor. Saldım artık, baktım okulda güzel şeyler yemiş, akşam bir makarna yoğurt yese, tamam kafi diyorum.Ben evde yemediği ama orada yediği besin maddelerini nasıl pişirip nasıl sunduklarını öğrenince evde de aynı şekilde yaparak yedirmeye başladım. Oğlumla anlaşamadığımız tek nokta hiç tuz kullanmıyor , öyle alıştı kreşte gerçekten dengeli ve sağlıklı besleniyorlar , zaten aylık listeleri onların ihtiyaçlarına göre diyetisyenler hazırlıyor ve listelerde günlük kalori vs miktarları ayrıntılı yazıyor en azından bizim kreşte bu şekilde![]()