Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kresde olanlar.

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Tesekkür ederim tamda dusündügüm seyleri söyl
Evet bende oyle dusundum ama karni tok olursa yemekhanede herkes kavalti yaparkene ben tokum diyecek. Oda kotu en azindan her sabah 1 bardak sütle göndermeyi düsünüyorum..

Beyaz zambak nedir ilk defa duyuyorum.
Birde mutfagi talep dogrultusunda degistiremezmiyiz.
Biz veliler olarak müdürle konuşup menüyü değiştirdik. Siz de talep edin.
Öğretmenle de konuşun, şüphelerinizi ve beklentilerinizi anlatın.

Tesekkür ederim tamda dusündügüm seyleri söyl

Evet bende oyle dusundum ama karni tok olursa yemekhanede herkes kavalti yaparkene ben tokum diyecek. Oda kotu en azindan her sabah 1 bardak sütle göndermeyi düsünüyorum..
Yemek listesini alıp bir bakın , kahvaltının uygun olmadığı günler kahvaltıdan sonra da götürebilirsiniz kreşe... Helva nedir ya

Asil özeli onermiyorlar cünkü denetim cok az orda. Ve dünden kalan yemegi yedirebiliyorlar. Maliyet düssün diye ögretmen yerine lise mezunu cocuk gelisimi okuyan birini alabiliyorlar. Devlette denetim daha sıkı.
Duzgun kresler oyle degil aslinda. Pek coguna haber vermeden denetime geliyorlar. Devlet kresindeki denetimin tarihi saati bile belli Sadece guzeli secmek ve de ucuza kacmamak gerekiyor. Bahsettigim beyaz zambak belgesine sahip ozel bir kres buldum ben,devletin elinde o tarz imkanlar olmasi mumkun degil. Umarim siz de duzgun bir kurumla calisirsiniz. Cocuk sosyallessin diye gonderiyorsaniz aslinda kres degil de oyun grubu size daha uygun.

Öğrencim bana ne yaparsa yapsın kin tutmam çocuktur der geçerim ama velisi gelip bana akıl vermeye kalkışınca ben de çocuktan soğuyorum niyeyse profesyonelce değil ama öğretmenler de insan

Özel degil , devlet. Temizlik malzemelerine 150 lira ücret vererek aldik , birde 400 liralik kirtasiye malzemesi istedi cifter cifter. Onlarda problem yok ama cocuk tahin helva yermi allah askina ?

benim kızımda aynı şekilde kreşte.
Sanırım ilk yılınız ve çok tedirginsiniz haklı olarak ne yedi, ne içti ,kim birşey dedi kısmındasınız.
Ama tavsiyem rahat olun.
Tuvalet meselesini konuşarak hallaedebilirsiniz.
Yani belkide işi oyuna çevirmiş olabilirler
Bunun yanında oyuncak oynama zamanı bitmişsse oda diretmişse böyle birşey göstermiş olabilir.
Mizacını bilemiyorum fakat çocuğa ileri gitmedikten sonra öğretmenin sınıf içindeki düzenine karışmamalıyız dye düşünüyorum.
Atlet meselesinde bizde de oyleydi bir an önce bireysel kişilik şeylerini öğretmenz lazım.
Bende şuan bunun çabasındayım
Çok konuşsamda devlete ait özel biryer olduğu için gene de çocuğun öğrenmesini bekleyip ihmal edebiliyorlar.

4 yas cocugu icin hem de
Cinayetle es deger!

Ben şahsen o yemek listesiyle birlikte milli eğitime şikayet ederdim..
Kahvaltı en önemli öğündür. O çocuk sabahın köründe geliyorsa en azından bir melemen falan yap. Sade yumurta yemeyene vitamin olsun..

İnsanlar bas bas bağırıyor şekerden mümkün olduğu kadar uzak durun diye.
Ben gün içinde oğluma verdiğim minicik çikolata için vicdan azabı çekiyorum..

Aynen oyle
En buyuk hassasiyetim evde benim yedirmedigim seyleri okulun cocugumun onune koymasi. Cips,cikolata,hazir meyve suyu,gazoz,hazir borek verilmesi benim icin ortaligi ayaga kaldirma sebebi. O yuzden her gorusmeye gittigim yerde yemek listesi soruyorum. Yemek yapilan yeri geziyorum. Once can guvenligi,sonra yemek onemli. Cocugun belini acik gorup uyarmayan,dahasi benim gorevim degil diyen ogretmene de birakmak istemem cocugu. Egitimci aileden geliyorum,ogretmene saygim sonsuz ama boyle de olmaz.

bir ogretmen yuzunden butun egitim hayatimi bitirdim kiziniz sikayet ediyorsa dikkate alin mutlaka ters giden birsey vardir ki tuvalete gondermemek falan ne demek kiziniz her konustugunde gidip ogretmenlede konusun okulda neler oldugunu kizinizin size anlattigini bilsin hocayla konusurkende tavrinizi iyi secin

Öğrencim bana ne yaparsa yapsın kin tutmam çocuktur der geçerim ama velisi gelip bana akıl vermeye kalkışınca ben de çocuktan soğuyorum niyeyse profesyonelce değil ama öğretmenler de insan
Ben de bunu belirtmek istemistim zaten . Ögretmen insan degilse, ne soylersen soyle bildigi yapar gene. Ben sahsim adina konustum bu durumu. Ögretmen eger velilerin karismasini istemiyorsa , velilerin tepkisine gerek kalmadan düzgün davranmak zorunda. Lakin sirada atanmayi bekleyen ögretmen dolu, onlarin yolunu acar böylelikle

Ben size listeyi atayim. Bendemi bi yanlislik var , bide siz degerlendirin

Atlet meselesine ben de takılmıyorum, kaç tane çocuk vardır kim bilir sınıfta, öğretmen de insan, gözünden kaçabilir.
Ama yeme içme konusunda bir anne&baba bir yere kadar rahat olabilir bence. Az yesin ama sağlıklı şeyler yesin. Helva çok abes değil mi sizce de? Niye kabul etsin ki bir veli bu durumu? Doktorlar bile şekerin özellikle çocuklar için ne kadar zararlı olduğunu sürekli söylerken, devlet kreşi kahvaltısında 4 çeşit besin veriyorsun, biri de helva.
Açıkçası öğretmenin sınıf içindeki düzenine karışmam. Hani özel kreş, o kadar para veriyoruz, öğretmene her şeyi söylemek hakkımız gibi bir megalomanlığa asla sahip değilim. Bu işin eğitimini almış kişi öğretmen, öncelikle tabi ki ona güvenirim. Ama şu konuda olduğu gibi çocuğum bana öğretmen kızdı, çişe göndermedi, bağırdı diye gelip anlatsa, önce bunun gerçekliğinden emin olur, sonra o kreşi o öğretmenin başına yıkarım.

Bakin listeye sadece bana göremo yetersiz.
Peynir yetersiz ,her gun olmali
Recel asla olmamali
Cikolata asla olmamali
Yumurtali ekmek olmamali
Her gun yumurta,peynir,zeytin olmali. Bitki cayini cok dogru bulmuyorum ben 4 yas cocuguna,bence sut olmali. Ya da mevsimine gore tek bir adet meyvenin sulandirilmis suyu. Mesela portakal suyu verilecekse 1 portakalin suyu olmali. Havuc suyuysa 1 porsiyonun suyu cikarilmali. Fazlasi zarar cunku seker hastaliguna davetiye resmen

Kahvalti diye verilenler uygun degil ozetle

Bugun konusmak icin gidecegim. Esim sordugunda cevap bile vermemis. Umarim bugun sorularimin cevabini alabilirim.
Suçlamadan meseleyi öğrenmek için sorun.
Şimdi evlat sözkonusu olunca anneler olarak, önyargılı bakabiliyoruz :)

Ben de kızım 2-3 gün üstüste açım dediğinde öğretmene "menü yetersizse, aidatı artıralım, çeşit artsın" demiştim.
Meğer kızım sevdiği yemekleri yemediği halde açım diyormuş, öğretmeninin ilgisini çekmek için. Onu çok seviyordu çünkü :)

Bakin listeye sadece bana göremo yetersiz.

bu nasıl kahvaltıı ya.

çikolatalı ekmek, zeytin, süt

bu ne allah aşkına. böyle kahvaltı mı olur.

bitki çayı ne? çocuk neden bitki çayı içsin, ki sallamadır o da sağlıklı bişey değil ki.

Asil özeli onermiyorlar cünkü denetim cok az orda. Ve dünden kalan yemegi yedirebiliyorlar. Maliyet düssün diye ögretmen yerine lise mezunu cocuk gelisimi okuyan birini alabiliyorlar. Devlette denetim daha sıkı.

Eğer vizyon sahibiyse isim duyurmaksa kreşin amacı bu yonde ilerler ve yazdığınız hicbir seyi yapmaz. Oğlum ikisinede gitti, devletede bulundugmuz şehirde isim yapmis, özverili , çalışkan müdür ve personeliyle çalıştı , eksikler olmadi mi oldu illaki mesela yemekleri hep karbonhidrat agirlikliydi. Bu sene özelde arastirmalar sonucu gitti ve okuldaki her öğretmen üniveriste mezunu ve hazır gıdalara karşı, eriste, yoğurt ve evde yapılacak seyleri kendileri yapıyorlar. Tavuk yerine hindi eti kullanıyorlar. Kesinlikle tv, video izlemiyorlar. Mesela devlette izeletme oluyordu azda olsa. Yani diyecegim şu devlet ya da özel hepsinin iyisi ya da kötüsü var, bunu bizim araştırıp bulmamız lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…