- 7 Aralık 2013
- 2.977
- 17.162
- 408
- 29
- Konu Sahibi - Pudra Pembe -
-
Tesekkür ederim tamda dusündügüm seyleri söylDevlet okulu olması bu kadar salmış olmalarının açıklaması olamaz. Sabah kahvaltısında helva ne alaka yani? Tamam kuş sütü eksik olmayacak bir sofra beklemez herhalde kimse, maliyet açısından, ama aklı başında insan onun yerine çocuğun gelişimine faydalı bir şey koyar; bir yumurta ya da peynir gibi...
Anlatılan öğretmen profili de azıcık bile çocuk psikolojisinden anlamayan biri gibi düşündürtüyor. Çocuğun çişi varsa yapar, insani bir ihtiyaç. Buna kızarak izin vermemesi, bir çeşit şiddet bana göre. Önce gidip enikonu konuşun, burada neler oluyor diye. Olmadı şikayet edin, kreşi değiştirin ama aynı düzende devam etmemeli bu durum. Yazık çocuklara. Okul hayatından soğutacak, çocuğun özgüvenini sarsacak şeyler bunlar.
Özel kreşleri önermiyorlar demişsiniz ama kızım özel kreşe gidiyor neredeyse 8 aydır. 18 yıllık bir kurum, epey araştırdık. Gerçekten evde bazı açılardan benim gösterdiğim özenden çok daha fazla özen gösteriyorlar çocuklara. Kurallar var ama baskı, yasak, bağırmak gibi şeyler olmuyor. Herkes özele gönderecek diye bir durum elbette olamaz ama bütün devlet kreşleri de böyle olamaz. Kısaca durumu kabullenmeyin.
Evet bende oyle dusundum ama karni tok olursa yemekhanede herkes kavalti yaparkene ben tokum diyecek. Oda kotu en azindan her sabah 1 bardak sütle göndermeyi düsünüyorum..Bence evde kahvaltısını güzelce yaptırıp gönderin bu durumda , sosyalleşmesi ve paylaşmayı öğrenmesi için güzel düşünmüşsünüz. Ara sıra da gidip yoklayın bence madem evdesiniz , öğretmen biraz çekinsin. Zaten çocuk konuşup her şeyi anlatabilecek yaşta , korkutup sindirmesinler yeterli...
4 yas cocugu icin hem deResmen evde yedirin diyorlar.. Glikoz şuruplu helvadan öğün mü olur?
Biz veliler olarak müdürle konuşup menüyü değiştirdik. Siz de talep edin.Beyaz zambak nedir ilk defa duyuyorum.
Birde mutfagi talep dogrultusunda degistiremezmiyiz.
Yemek listesini alıp bir bakın , kahvaltının uygun olmadığı günler kahvaltıdan sonra da götürebilirsiniz kreşe... Helva nedir yaTesekkür ederim tamda dusündügüm seyleri söyl
Evet bende oyle dusundum ama karni tok olursa yemekhanede herkes kavalti yaparkene ben tokum diyecek. Oda kotu en azindan her sabah 1 bardak sütle göndermeyi düsünüyorum..
Duzgun kresler oyle degil aslinda. Pek coguna haber vermeden denetime geliyorlar. Devlet kresindeki denetimin tarihi saati bile belliAsil özeli onermiyorlar cünkü denetim cok az orda. Ve dünden kalan yemegi yedirebiliyorlar. Maliyet düssün diye ögretmen yerine lise mezunu cocuk gelisimi okuyan birini alabiliyorlar. Devlette denetim daha sıkı.
Öğrencim bana ne yaparsa yapsın kin tutmam çocuktur der geçerim ama velisi gelip bana akıl vermeye kalkışınca ben de çocuktan soğuyorum niyeyse profesyonelce değil ama öğretmenler de insanGünaydin hanimlar kafami toparlayamadigim icin yaziyorum. Fikirlere ihtiyacim var.
Kizim 4 yas kresine basladi , ankarada gayet nezih bir kesimde ve okul daha 2 yıllık. Evimize yakin olmamasina ragmen cocugun egtimi icin orayi tercih ettik.
Gecen hafta uyum surecimiz mukemmel di. Ögretmen bizi karsilarken öpücüklere bogmustu.
Bu hafta sabah 8 ögln 1 olarak basladik. Sabah kavaltisi oradan aidat aylik 150 lira olarak..
Neyse kızımı babasi birakip aliyor simdilik. Ilk iki gün atleti disardaymis esim alirkene en son esim ögretmene demiski cocugun beli aciliyor iki gundur boýle demis. Ögretmende o benim gorevim degil tuvalleti yaptiran ablalara söyleyin demis. Esim orayla ilgilenen kayit yapan hanimin yanina gitmis. Anlatmis bisey dememis. Sonra kizimiza demis ne yedin? Kuru ekmek demis. Esim demis nasil yani liste vermemislerdi bize bir bakmis listede aynen söyle ; bitki cayi , ekmek, zeytin ve helva. Evet helva ya hangi cocuk sever helvayi bide sabahin köründe neyse demis esim listeye bakalim yemedigi bisey olursa evden yedirir yollariz. Simdi bu son iki gündür olanlara bakin. Kizim babasina bisey demiyor. Geldi anne ögretmenim bana cok kızdı. Neden kızım diyorum . Oyuncak oynuyordum, x oyuncak saati bitti cabuk onlari yerine birak. Olabilir kizim diyorum cunku herseyin evdeki gibi saati var, ama cok kizdi.. kurt düsürmeyim icime diyorum , ögretmen o bazen sert durmak zorunda 20 kisilik sınıf diyorum diyorum..
En son aksam anne ögretmenim beni tuvallete göndermedi dedi, neden dedim cünkü herkes gitmek istedi bende dedim oda hicbiriniz gitmeyecek dedi, sonra herkesi gönderdi beni göndermedi... allahim kafayi yememek elde degil, pedogogla görüstük aksam cocugun düzeni degistirmeyin 10 gündür orda cözüm yolluna gidin dedi...
Bugun oglen ben gidecegim ve herkesle teker teker konusacagim. Ne yapmam lazim , nedemem lazim bana akil verin basindan gecenler..
Tesekkür ederim..
Özel degil , devlet. Temizlik malzemelerine 150 lira ücret vererek aldik , birde 400 liralik kirtasiye malzemesi istedi cifter cifter. Onlarda problem yok ama cocuk tahin helva yermi allah askina ?
4 yas cocugu icin hem de
Cinayetle es deger!
Aynen oyleBen şahsen o yemek listesiyle birlikte milli eğitime şikayet ederdim..
Kahvaltı en önemli öğündür. O çocuk sabahın köründe geliyorsa en azından bir melemen falan yap. Sade yumurta yemeyene vitamin olsun..
İnsanlar bas bas bağırıyor şekerden mümkün olduğu kadar uzak durun diye.
Ben gün içinde oğluma verdiğim minicik çikolata için vicdan azabı çekiyorum..
Ben de bunu belirtmek istemistim zaten . Ögretmen insan degilse, ne soylersen soyle bildigi yapar gene. Ben sahsim adina konustum bu durumu. Ögretmen eger velilerin karismasini istemiyorsa , velilerin tepkisine gerek kalmadan düzgün davranmak zorunda. Lakin sirada atanmayi bekleyen ögretmen dolu, onlarin yolunu acar böylelikleÖğrencim bana ne yaparsa yapsın kin tutmam çocuktur der geçerim ama velisi gelip bana akıl vermeye kalkışınca ben de çocuktan soğuyorum niyeyse profesyonelce değil ama öğretmenler de insan
Bugun konusmak icin gidecegim. Esim sordugunda cevap bile vermemis. Umarim bugun sorularimin cevabini alabilirim.Biz veliler olarak müdürle konuşup menüyü değiştirdik. Siz de talep edin.
Öğretmenle de konuşun, şüphelerinizi ve beklentilerinizi anlatın.
Ben size listeyi atayim. Bendemi bi yanlislik var , bide siz degerlendirinBen şahsen o yemek listesiyle birlikte milli eğitime şikayet ederdim..
Kahvaltı en önemli öğündür. O çocuk sabahın köründe geliyorsa en azından bir melemen falan yap. Sade yumurta yemeyene vitamin olsun..
İnsanlar bas bas bağırıyor şekerden mümkün olduğu kadar uzak durun diye.
Ben gün içinde oğluma verdiğim minicik çikolata için vicdan azabı çekiyorum..
Atlet meselesine ben de takılmıyorum, kaç tane çocuk vardır kim bilir sınıfta, öğretmen de insan, gözünden kaçabilir.benim kızımda aynı şekilde kreşte.
Sanırım ilk yılınız ve çok tedirginsiniz haklı olarak ne yedi, ne içti ,kim birşey dedi kısmındasınız.
Ama tavsiyem rahat olun.
Tuvalet meselesini konuşarak hallaedebilirsiniz.
Yani belkide işi oyuna çevirmiş olabilirler
Bunun yanında oyuncak oynama zamanı bitmişsse oda diretmişse böyle birşey göstermiş olabilir.
Mizacını bilemiyorum fakat çocuğa ileri gitmedikten sonra öğretmenin sınıf içindeki düzenine karışmamalıyız dye düşünüyorum.
Atlet meselesinde bizde de oyleydi bir an önce bireysel kişilik şeylerini öğretmenz lazım.
Bende şuan bunun çabasındayım
Çok konuşsamda devlete ait özel biryer olduğu için gene de çocuğun öğrenmesini bekleyip ihmal edebiliyorlar.
Peynir yetersiz ,her gun olmaliBakin listeye sadece bana göremo yetersiz.
Suçlamadan meseleyi öğrenmek için sorun.Bugun konusmak icin gidecegim. Esim sordugunda cevap bile vermemis. Umarim bugun sorularimin cevabini alabilirim.
Bakin listeye sadece bana göremo yetersiz.
Asil özeli onermiyorlar cünkü denetim cok az orda. Ve dünden kalan yemegi yedirebiliyorlar. Maliyet düssün diye ögretmen yerine lise mezunu cocuk gelisimi okuyan birini alabiliyorlar. Devlette denetim daha sıkı.
Ben size listeyi atayim. Bendemi bi yanlislik var , bide siz degerlendirin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?