Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
dediğim gibi herhangi bir belirtisi yok .Ben de aklınıza neden.direkt otizm geldi anlamadım açıkçası. Evet otizm bir cocuk şarki ezberleyip soyleyebilir ama okulda konuşmaması bunu göstermez. Uyum problemi yaşıyor olabilir ki yaşı da küçük daha..
Bunun haricindeki davranislara bakın otizm icin.. tekrarlayan hareketler var mı.. ismi soylendiginde bakar mı, takıntılar var mı, kollarınızı açtığınızda size yonelir mi? Gibi.. bunlarda sıkıntı varsa otizm arayabilirsiniz..
Yazdiklariniz disinda bir sey sey demediyse ben otizm cikaramadım ogretmenin dediklerinden.dediğim gibi herhangi bir belirtisi yok .
öğretmenin cümlesinden bunu cıkardım
Merak etmeyin bir anne, çocuk için en iyi gözlemcidir. Garip bir durum olsaydı mutlaka fark ederdiniz. Benim oğlum doğduğundan beri, hatta karnımdayken bile aşırı hareketli bir çocuktu. Hala öyle. Yemek yemek için bile oturmuyor. Çevremde herkes "ay otistik olabilir bu çocuk" diye beynimi yedi. Otistik değildi, bundan emindim ancak bir sorun olduğunun da farkındaydım. Velhasılı uzmana götürdüğümde tam da beklediğim gibi "hiperaktivite şüphesi ve sosyal iletişim sorunu var" dedi. Neyse ki çözülemeyecek, kalıcı bir sorun yoktu. Hislerimde yanılmadım ben, ancak aylarca benim moralimi bozmaya çalışan onca insan yanıldı. Zaten ben yeterince yorulup yıpranıyorken sürekli tüm teşhisleri önüme sunan kişiler yanıldı mesela.
Otistik de olabilirdi, sorun bu değil. Evlat benim evladım. O zaman ona göre bir yol izlerdik. Lakin demeye çalıştığım, ilgili bir anne iseniz ki oğlunuz için konu açıyor olmanız bile bunun göstergesi. Siz bir gariplik göremiyor iseniz gariplik yoktur.
Not:öğretmen otizm dememiş okuduğum kadarıyla. Taklit mi ediyor cümlesinden otizm sonucuna nasıl vardınız? Otistik çocuklar taklit eder sadece gibi bir düşünceniz mi var? Eğer öyleyse bu yaş çocukların hepsi gördüklerini taklit eder.
öğretmen bizimkinede çok sakin diyor anlamıyorum aynı çocuktan mı bahsediyor evde resmen atom karınca bence sız sezınlemedıysenız bışı yoktur ... ismine bakma sureklı aynı sırayla oyuncak dızme bence annenın ılgısını çeker...
yanlıs anladınız ögretmene yuklenmıyorumniye konuda öğretmene yüklenilmiş anlayamadım kadın bir şey dememiş ki evde engelli amcası varmış onu mu taklit ediyor acaba demiş size ben şundan bundan şüpheleniyorum çocuğunuz da şu rahatsızlık olabilir dememiş teşhis koymamış
çocuğun sınıftaki davranışlarını anlatmış ve size nedeni acaba bu mu demiş
öğretmenler bilemez ki hangi anne pimpirkli,telaşlı,kafasına takan durumda diye
ogrenmene gercekten bu cumleleri mi kurdunuz. Keske bu kadar akil verir tarzda konusmasaydiniz. Sonucta o bu isin egitimini almis biri illaki biliyordur ne yapmasi gerektigini ayrica ogretmen kendi kendine gelip sizin cocugunuz biyle boyle dememis siz sorunca gozlemlerini aktarmis. Muhtemelen gecici oldugunu dusundugu icinde ustunde pek durmamistir.biraz konusturmaya calısın kendınıze yardım ettırmeye calısın kagıtları benım ıcın toplarmısın arkadaslarına verir misin gibi diye rica ettim ama ögretmen pek ilgilenebiliyormuş gibi gelmedi. pek konuşamadık bile..
O yaştaki çocuklar etrafindakilerin dikkati cekmek guldurmek eglendirmek v.s amacli garip hareketler yapmasi normal herhnagi sorunu olsaydi evdede ayni olurduKizlar merhaba
Oglum 3:yas 3 aylik oğlumuzu devletin arka sokagımızdakı kreşine yazdırdık .
17 sinden beri okula gidiyor üç dört gün gidemedi hasta olduğu için evde çok hareketli hatta kuduruyor bir çok çocuk şarkısını ezbere biliyor sürekli söylüyor geçen gün okulda atatürk şarkısını ögrenmiş Atatürk yoktu düşman çoktu atatürk geldi düşmanı yendi. diye bi şarkı bütün hafta sonu sokağı inletti bağıra bağıra.
48 parça yapbozu kendisi yapıyor. vs. gelin görünki öğretmene durumu nasıl diye sorduğumda okulda metenin çok sessiz olduğunu arkadaşlarıyla pek oynamadığını evde engelli amca varmıs sanırım onu taklit ediyor olabilir mi bazı davranısları var dedi.bazen şımarıklıktan konuşamıyormuş gibi hareketler yapıyor.belki onu söylüyor. öyle deyince çok moralim bozuldu. bugün arayıp konuşacağım.annemlere dedimki benim görmediğim konduramadığım bir otizm i andıran bir davranışı mı var. (insan çocuğuna konduramayabilir) hayır öyle birşey yok diyorlar.sanırım henüz kendisini güvende hissetmiyor. ve adapte olamadı çok utanıyor çekiniyor diye düşünüyoruz. öğretmenin ona adapte olabilmesi için yardımcı olması konuşturmaya çalışması gerektiğini düşünüyoruz. tecrübelerinizi yorumlarınızı lütfen benimle paylaşır mısınız bütün gece uyuyamadım. çocuğumu pedagog a götürmeli miyim.
rica ederek konuştum kabaca direktif felan vermedim. illaki biliyordur ama sınıf kalabalık ve çocuklar yaramaz ben özel olarak rica ettim sadece.ogrenmene gercekten bu cumleleri mi kurdunuz. Keske bu kadar akil verir tarzda konusmasaydiniz. Sonucta o bu isin egitimini almis biri illaki biliyordur ne yapmasi gerektigini ayrica ogretmen kendi kendine gelip sizin cocugunuz biyle boyle dememis siz sorunca gozlemlerini aktarmis. Muhtemelen gecici oldugunu dusundugu icinde ustunde pek durmamistir.
Daha cok yazicam ama haddimi asio sizi kirmaktan cekiniyorum. Lutfen biraz sakin olun veya gidip yuzyuze gorusun, pedogogla gorusun birseyler yapin ama bir ogretmene telefondan boyle direktifler vermeyin bende sizden bunu rica etmis olayim