amcamız pısıkolojk rahatsızlıgı var herhangi bir davranıs söz konusu deil sadece kimseyle konusmak istemıyorÇocuklar o yaşta gördüklerini ayna gibi yansıtıyorlar.eğer engelli biri varsa çevresinde çocuk onu yansıtıyor olabilir.daha kavrayamıyor böyle şeyleri yaşı dolayısıyla.konuşmasında iletişiminde bir sorun yoksa bence bu kadar dert etmeyin.anlattıklarınıza göre bence normal bir çocuk.
tepki veriyor bence her hangi bir belirti yok öğretmen öyle demek istedi gibi geldi bana bilirsiniz bazı anne babalar sert tepki verirler bundan cekinmiş gibi geldi banaİsmine tepki vermiyor mu ki otizim nerden qeldi aklınıza.
Çocuk bu nerde nasıl davranacağı belli olmaz ki aklınızda soru işareti varsa bi pedolağa götürünüz
Ben engelli deyince fiziksel engelli sandım kusura bakmayın o şekilde anladım.eğer öyleyse çocuk bunu pek anlamaz ama sizinki konuşamıyor gibi yaptığına göre belki ondan etkileniyordur.içiniz rahat etmiyorsa pedagog a götürün daha iyi olur.amcamız pısıkolojk rahatsızlıgı var herhangi bir davranıs söz konusu deil sadece kimseyle konusmak istemıyor
Öncelikle şunu söyleyeyim çocuklar okulda, kreşte evde olduklarından çok farklılar...yani evde çok hareketli bir çocuk okulda çok suskun, evdev çok suskun bir çocuk okulda çok hareketli olabiliyor gayt normal...üstelik okul hayatı yeni sayılır...ögretmeni ile konuşup evdeki durumunu anlatabilirsiniz..evde siz bir sıkintı görmüyorsanız padagoga götürmenize gerek yok...biraz daha zaman verin çocuğunuza öğretmenler bazen çocukları yeterince tanıyamayabiliyorlar...ve maalesef bir eğitimci olarak bu konuda bilinćli gerekli özeni gösteren ögretmenin çok olduğunu söyleyemem...Kizlar merhaba
Oglum 3:yas 3 aylik oğlumuzu devletin arka sokagımızdakı kreşine yazdırdık .
17 sinden beri okula gidiyor üç dört gün gidemedi hasta olduğu için evde çok hareketli hatta kuduruyor bir çok çocuk şarkısını ezbere biliyor sürekli söylüyor geçen gün okulda atatürk şarkısını ögrenmiş Atatürk yoktu düşman çoktu atatürk geldi düşmanı yendi. diye bi şarkı bütün hafta sonu sokağı inletti bağıra bağıra.
48 parça yapbozu kendisi yapıyor. vs. gelin görünki öğretmene durumu nasıl diye sorduğumda okulda metenin çok sessiz olduğunu arkadaşlarıyla pek oynamadığını evde engelli amca varmıs sanırım onu taklit ediyor olabilir mi bazı davranısları var dedi.bazen şımarıklıktan konuşamıyormuş gibi hareketler yapıyor.belki onu söylüyor. öyle deyince çok moralim bozuldu. bugün arayıp konuşacağım.annemlere dedimki benim görmediğim konduramadığım bir otizm i andıran bir davranışı mı var. (insan çocuğuna konduramayabilir) hayır öyle birşey yok diyorlar.sanırım henüz kendisini güvende hissetmiyor. ve adapte olamadı çok utanıyor çekiniyor diye düşünüyoruz. öğretmenin ona adapte olabilmesi için yardımcı olması konuşturmaya çalışması gerektiğini düşünüyoruz. tecrübelerinizi yorumlarınızı lütfen benimle paylaşır mısınız bütün gece uyuyamadım. çocuğumu pedagog a götürmeli miyim.
amcamızın rahatsız olduğunu oradaki yardımcı bayanlBen engelli deyince fiziksel engelli sandım kusura bakmayın o şekilde anladım.eğer öyleyse çocuk bunu pek anlamaz ama sizinki konuşamıyor gibi yaptığına göre belki ondan etkileniyordur.içiniz rahat etmiyorsa pedagog a götürün daha iyi olur.
Otizmi nerden çıkardınız?
Erken çocukluk uzmanıyım.
Çocuklar tam adapte olana kadar kapasitelerini ve yeteneklerini okulda sergilemeyebilirler.
Hatta evde ve okulda farklı davranışlar sergileyen çocuklar bile olur.
Oğlunuz okula henüz tam olarak adapte olamamış olabilir ki yaşı göz önüne alındığında bu gayet normal.
Üstelik henüz okullar açılalı bir ay bile dolmadı.
Öğretmeninizin çoçuğunuzu tam anlamıyla tanıyıp keskin yorumlar yapması için kısa bir süre.
Siz de moralinizi bozup çoçuğunuzda sorun aramayın.
Biraz daha bekleyip çoçuğunuzu gözlemleyin. Okuldaki gözlemlerini öğrenmek için öğretmeni ile irtibatta olun.
Bu yaştaki çocuklarda bir iki aylık kısa süreler bile gelişimi etkiler.
Ögretmeniniz bana pek profesyonel gelmedi.
Daha okullar yeni açıldı açıkçası ilk haftaları saymazsak 3 haftadır çocuklar ve öğretmen başbasa kalmıştır.
Her çocuk aynı olamaz.
Ve bu çocuk daha 3 yaşında. .
Yeni yeni grup oyunlarına, bir arada oynamaya adapte olacak.
Arkadaş edinmesinde öğretmen destek olmalı.
Sessiz içe kapanık çocuklar sene ortalarına doğru aciliyorlar. Bu yine öğretmenin etkinlik,grup oyunlar vb. Çalışmalarıyla destek görerek gelisecektir.
Açıkçası öğretmenin açıklamaları bana acemice geldi.
Ya yeni mezun.
Ya ücretli öğretmen.
inşallahAnlattıklarınızdan anladığım kadarıyla otizm bulgusu yok oğlunuzda.
Bu yaş grubu için sınıf mevcudu kalabalık ne yazık ki.
Biraz zaman, biraz ilgi ve takiple hallolabilecek ufak sorunlar bunlar.
Yüreğinizi ferah tutun.
ODTÜ mezunu ve 12 yıllık !odtü mezunu 12 yıllık ögretmen ama beni huzursuz etti açıkcası ehvamlı bir annede olarak moralim iyi değil.
öğretmenimiz için büyük övgüler alarak başladık açıkcasıODTÜ mezunu ve 12 yıllık !
Aldığı eğitime yazık diyorum.
Siz çocuğunuzun takipçisi olun.Öğretmen de umarım toparlar.
Yani tabi on yargili da olmamak lazım ama hiç mezun olduğu okula,yıllara bakmayın bu gözler neler gördü .Bu arada bende hem öğretmenim hem veliyim.öğretmenimiz için büyük övgüler alarak başladık açıkcası
ben öğretmenin pek tek tek ilgilenmediğini hissediyorum. kalabalık olduğu için. ve kızlar çok bıcır bıcır hiç susmuyorlar öğretmene fırsat vermıyorlar sanırım. ne yapıyorsun dediğinde benim oğlan düşünüyorum diyormuş bunu utandığından geçiştirmek için söyler.hayalci dedi bu yüzden. çok sakin bir hanım ama ben huzursuz oldum işte.
inşallah Allah razı olsun. haftaya cuma tanısma kahvaltımız var bakalım. orada konusuruz gene dedi ama arıyacagım oglen ıcım ıcımıyıyorYani tabi on yargili da olmamak lazım ama hiç mezun olduğu okula,yıllara bakmayın bu gözler neler gördü .Bu arada bende hem öğretmenim hem veliyim.
Sınıf yönetimi iyi olursa sadece o bıcır bıcırlar değil bütün çocuklar kendini ifade etmeyi öğrenir.
Ben oğlunuzun zamanla açılacağına inanıyorum ama öğretmenin on yargisiz çabalarıyla olur.Siz çocuğunuzu takip edin öğretmenle bire bir görüşmelerinizi yapın her şey daha iyi olacak inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?