Krediyle ev almak mı? Biriktirip ev almak mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
60 ay vadeyse gidip konuşmaya bile değmez Ben o kadar bekleyemem,dediğin gibi ya kurada sonlarda çıkarsak ne olacak.

zaten aralarda aldığı paralar kira yardımı vs yardım adı altında sanırım faiz alınıyor. çek kredini mis istediğin evi al

Biriktirebiliyorsanız ne mutlu size
MAdem kirada değilsiniz alın evi içine kiracı sokun

bende dubleks almak istiyorum 150.000 tl kredi çekicem 5 yıl geri ödemeli. aylık 4.000 tl taksit olacak

bende dubleks almak istiyorum 150.000 tl kredi çekicem 5 yıl geri ödemeli. aylık 4.000 tl taksit olacak
150bine ne kadar faiz oldu peki, hangi banka acaba? Biz en fazla 2000 ödeyebiliriz faize,4bin çokmuş

150bine ne kadar faiz oldu peki, hangi banka acaba? Biz en fazla 2000 ödeyebiliriz faize,4bin çokmuş

faizler epeyce düştü sanırım. 3.220 tl ye denk geliyor şu an 45.000 tl faiz istiyor 5 yıla..

evimi kiraya versem 1500 tl den eşim 1200 tl eklese yeter

Kira ödemiyorsunuz. Biriktirebileceğinize inanıyorsanız niye faiz ödeyerek paranızı boşa harcayacaksınız.

Kira ödemiyorsunuz. Biriktirebileceğinize inanıyorsanız niye faiz ödeyerek paranızı boşa harcayacaksınız.
Bu da doğru ama 6 yıl sonra ev fiyatları sabit kalmayacak ki, 2-3 yıl önceki ev bugün ne kadar değerlendi. Kafamı bu kurcalıyor zaten Kredi mantıklı şuan için,uygun ev bulabilirsek o şekilde karar verdik. Hayırlısı artık.

Aslında faiz gibi hem sömürücü hem haram olan bi sistemi besledigimizden paranın alım gücü düşüyor evlerin fiyatları yükseliyor. Kendimiz düşüp kendimiz ağlıyoruz. Sizin için en hayırlısı olsun.

haklısın ama. bu devirde çıkartıp en yakınındaki bile para vermiyor.hayat şartları malum.. herkes kredi ile ev almıyor.çıkartıp nakit para veriyor alım gücü yüksek olan kişiler yüüznden ev fiyatları tavan yapıyor.

ben 3 sene önce 165.000 tl ye evimi aldım. şimdi 320.000 tl 3 sene de aradaki fark olan 150.000 tl yi hayatta biriktiremezdim. hoş biriktirsem bile ev olacak tı 300 milyar hiç alamayacaktım

Arz talep dengesi de var ama faizlerle insan sömürüsü yapılıyor ekonomiye büyük zarar veriyor. Karşılıksız alınan para. Ev fiyatı kadar faiz vermişsiniz. Haklısınız başka türlü de olmuyor zor oluyor.

21 milyon asgari ücretli çalışan var 950.00 TL ye o yüzden ev almak çok zor eş çalışacak çocuk çalışacak o da banka kredisi ile alabilirse şanslı.yoksa kira da ömür boyu

Ekilen biçiliyor onu anlatıyorum aslında asgari ücretin alım gücünü de azaltan ekonomik dengeler. Herşeyin hayırlısı olsun.

Bugün haberlerde ev alanlara %15 destek diyordu
Bankada hesap açtıracaksın %25 lik kısımı birikecek, %25 lik peşinatı biriktirene verilecek diyorlar,tabi ne zaman kabul edilir.

[QUOTöyle mulca, post: 39106811, member: 124816"]Bankada hesap açtıracaksın %25 lik kısımı birikecek, %25 lik peşinatı biriktirene verilecek diyorlar,tabi ne zaman kabul edilir.[/QUOTE]

Hmm oyle mi haberin sonuna yetiştim

Faiz oranalrı şuan ortalama 0,83 ile en düşük vakıfbank 0,90 ile de en yüksek akbank ve garanti
iş bankası 0.87

Günaydın herkese
İzninizle konumu hortlatmak istedim. Açalı 1 yıl olmuş,bu 1 yıl içinde kuruş para biriktirmedik geldikçe ona göre harcadık açıldık,abarttık hatta. Şuan annemin sigortası,dersane ve her ay 2 altın giderlerimiz dışında tüm maaşımız bize kalıyor.Eşim iyi bir zam aldı,benim zammın gelecek ay belli olacak. Ev fiyatları deseniz, geçen yıl almadığımız semtteki evler metro gelecek diye uçtu.Kısacası benim kafam allak bullak, bir yanım bir şeyler yapalım artık diyor,bir yanım; istediğiniz tatillere gidemeyeceksiniz,2.bebek olursa işe 2-3 yıl ara veremeyeceksin diyor. Hatta dersane bir işe yarar da atanırsanız herşey iyice karışacak diyor. Sizce ne yapmalı; sınavı mı beklemeli,ev mi bakmalı? Eşime soruyorum,o da bana soruyor.Bir şey desem hemen gazı alacak da ben bir emin olsam Kredi durumları nasıl oranlar yüksek mi? Bu işlerden anlayanlardan yardım istiyorum.

Ama ama amaaaaa konuyu ben hortlatacaktım 3 sene sonra

75 no lu mesajımdaki tabloyu görmüş müydünüz? Ben ona devam ediyorum. Şu anda emlak önde gidiyor.
Bence bir şekilde başlamak gerek.
Ben ayda 5000 tl kredi ödüyorum şu an.
Bir kaza geçirsem engelli kalsam ödeyemem.

Şu an kredi ödeyen tüm insanların başına ödeyemeyecekleri duruma gelebilecekleri bir kaza gelebilir, iş kaybı, sağlık kaybı, vs vs.

Oranları bilmiyorum, ona da fikir beyan eder olur inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…